Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Η ποντιακή μας μνήμη....

Για το σημερινό Έλληνα, ο Πόντιος δεν είναι θύμα της γενοκτονίας μα μόνο ο ήρωας ηλίθιων ανεκδότων που ουσιαστικά και ιστορικά προέρχονται από την Τουρκία. Στα σχολικά βιβλία της Ελλάδας, όπως πολύ σωστά το επισήμανε ο Α. Παυλίδης, δεν υπάρχουν πραγματικές αναφορές στον ελληνισμό του Πόντου. Δεν ξέρουν τα παιδιά μας την ομορφιά των ποντιακών θρήνων. Δεν γνωρίζουν τα ακριτικά άσματα. Διότι κανείς δεν τους μαθαίνει τα ιστορικά δεδομένα. Επιπλέον, σπάνιοι είναι οι ειδικοί του Πόντου που μπόρεσαν να καταλάβουν θέσεις στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Διότι η στρατηγική της σιωπής δρα ενεργά.

PostHeaderIcon Ακτινίδιο: έχει την μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ισχύ

 

 Ιάπωνες ερευνητές αποφάσισαν να διαπιστώσουν ποιο φρούτο έχει την μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ισχύ και το χρυσό μετάλλιο έλαβε το ακτινίδιο ή αλλιώς κίουι. Το κινεζικής καταγωγής φρούτο «νίκησε» πορτοκάλια, μήλα, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ και άλλα φρούτα στην μάχη των πολυφαινολών αφού απεδείχθη ότι προσφέρει στον οργανισμό μας τα υψηλότερα επίπεδα.

Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Teikyo στο Τόκιο οι οποίοι μελέτησαν εθελοντές που δέχτηκαν να τρώνε τρια ακτινίδια ημερησίως. Στην συνέχεια οι ερευνητές μετρούσαν τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ουσιών στον οργανισμό τους και διαπίστωσαν ότι το ακτινίδιο είναι το πιο πλούσιο σε τέτοιες ουσίες φρούτο.

PostHeaderIcon Στη δημοσιότητα φωτογραφίες της Νταϊάνα από το μοιραίο τροχαίο

 
 
Ντοκιμαντέρ με φωτογραφίες της νεκρής πριγκίπισσας Νταϊάνα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες.
Το θανατηφόρο τροχαίο της πριγκίπισσας άφησε πολλά αναπάντητα ερωτηματικά στη διεθνή κοινή γνώμη αναφορικά με τις πραγματικές συνθήκες αλλά και τους πραγματικούς υπάιτιους. Το ντοκιμαντέρ "Unlawful Killing" επιχειρεί να ρίξει φως... με πολλές σοκαριστικές στιγμές!

Ήταν Αύγουστος του 2007, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η Νταϊάνα και ο σύντροφός της, Ντόντι Αλ Φαγέντ, συγκρούστηκε σφοδρά σε τούνελ στη γέφυρα Pont D'Alma των Παρισίων με αποτέλεσμα το θάνατο των επιβατών του. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, η σύγκρουση ήταν το αποτέλεσμα αμελούς οδήγησης από τον μεθυσμένο σωφέρ τους, Χένρι Πολ, ενώ κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι το ρόλο τους έπαιξαν και οι παπαράτσι που τους καταδιώξαν.
Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται για πρώτη φορά ο σοκαρισμένος παπαράτσι που φωτογράφησε την νεκρή Ντιάνα, η φωτογραφία της οποίας επίσης εμφανίζεται στο φιλμ.


πηγή
 

PostHeaderIcon Πώς να φτιάξετε ένα πατάκι - κουρελού

 
 
Οι παραδοσιακές κουρελούδες, δίνουν έναν αέρα εξοχής και ζεστασιάς στους χώρους μας. Τι θα λέγατε να φτιάξετε μόνες μια κουρελού; Όχι μη φανταστείτε τον εαυτό σας σκυμμένο πάνω στον αργαλειό. Αυτό που προτείνουμε είναι να φτιάξετε μικρά χειροποίητα πατάκια -κουρελούδες, απλά με ένα βελονάκι. Ευκαιρία να αξιοποιήσετε τα κουρέλια σας λοιπόν για να φτιάξετε εντυπωσιακά πατάκια.

 
Υλικά:

Πολλά ρετάλια, παλιά ρούχα ή παλιά σεντόνια
Ένα βελονάκι πλεξίματος (τσιγκελάκι) με μεγάλο άγκιστρο
Ψαλίδι
Μέτρο






Οδηγίες:

1. Απλώστε το ύφασμα που διαλέξατε σε μια επίπεδη επιφάνεια. Μετρήστε 4εκ. φάρδος από την άκρη του υφάσματος και κόψτε μια λωρίδα με το φάρδος αυτό. Όμως μην κόψετε μέχρι την άκρη αλλά σταματήστε 2.5εκ πριν την άκρη.





2. Μετρήστε άλλα 4εκ. από την πρώτη λωρίδα αλλά αυτή τη φορά ξεκινήστε να κόβετε από την αντίθετη κατεύθυνση αφήνοντας πάλι 2.5εκ. άκοπα, από την άλλη πλευρά όμως. Και συνεχίστε κατά αυτόν τον τρόπο, ξεκινώντας το κόψιμο μία από πάνω και μία από κάτω. 


3. Στο τέλος θα πρέπει το ύφασμα να έχει γίνει μία ζιγκ - ζαγκ λωρίδα. Αφού κόψετε όλα τα υφάσματα με τον τρόπο αυτό, μετά τυλίξτε τα σε μπάλες.

4. Σε αυτό το σημείο θα βοηθούσε αν έχετε κάποια εμπειρία από βελονάκι. Όχι ότι αλλιώς δεν θα τα καταφέρετε, μιας και πρόκειται για αρκετά απλή διαδικασία. Όπως να αγκιστρώσετε λωρίδες υφάσματος σε μια υφασμάτινη πλεξούδα. Σε περίπτωση πάντως που δυσκολευτείτε, μπορείτε πάντα να συμβουλευτείτε ένα βιβλίο με βελονιές και κόμπους, που συνήθως έχουν πολλές εικόνες.

5. Φτιάχνετε συρτοθηλιά, δηλαδή έναν κόμπο με θηλιά που μετακινείται κατά μήκος της λωρίδας. Φτιάξτε αλυσίδα με 6 κόμπους αρχικά, μετά σχηματίστε κύκλο με αυτή την αλυσίδα ενώνοντας τις δύο άκρες. Αυτός θα είναι ο σφιχτός κεντρικός κύκλος από το πατάκι σας.

6. Μετά, σε κάθε κόμπο της αρχικής αλυσίδας, "πατήστε" δύο φορές με το βελονάκι για να σχηματίσετε δύο νέες θηλιές. Έτσι από τις 6 αρχικά θηλιές στον πρώτο κύκλο πάμε στις 12 στον επόμενο. Από δω και πέρα εξαρτάται από σας, το πόσο θα το μεγαλώσετε. Το βάρος του υφάσματος που θα χρησιμοποιήσετε και το μέγεθος που θα έχουν οι θηλιές σας, θα καθορίσουν το πόσες θηλιές θα έχει ο καθένας από τους επόμενους κύκλους. Κάντε τις θηλιές σας χαλαρές για να είναι βολικό. Γιατί αν τις κάνετε σφιχτές, στον επόμενο κύκλο θα δυσκολευτείτε και θα πονέσουν πολύ τα δάχτυλά σας.

Αν το χαλάκι σας γίνεται κάπως κυματιστό, παραλείψτε μερικές θηλιές εδώ κι εκεί. Αν πάλι παίρνει κλίση προς τα μέσα, κάντε μερικές έξτρα θηλιές για να το ισιώσετε. Και αν δεν γίνει τέλειο, θα ισιώσει σίγουρα αφού το πατήσετε μερικές φορές.

 

7. Τώρα, να επισημάνουμε πως όταν φτάνετε στο τέλος της κάθε λωρίδας, την ενώνετε με μια καινούρια, πράγμα που κάνει το χαλάκι να δείχνει πιο χωριάτικο δίνοντάς του ιδιαίτερο χαρακτήρα. Τους κόμπους για να τους περάσετε στην πίσω πλευρά από το πατάκι, κάντε την βελονιά πολύ σφιχτά, κοντά στο πατάκι, αφήστε τον κόμπο να περάσει στην πίσω πλευρά και συνεχίστε να βελονιάζετε κανονικά.

Για να το τελειώσετε, δέστε την άκρη περνώντας την ανάμεσα από τις πλεγμένες θηλιές και ψαλιδίστε αν περισσεύει ακόμα.
 
 

PostHeaderIcon Η Τουρκία πουλάει όπλα σε ΗΠΑ και Ρωσία

Οι εξαγωγές όπλων και πυρομαχικών της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου έφτασαν τα 91,2 εκ. $.
Με βάση τα στοιχεία του Συλλόγου Εξαγωγέων οι εξαγωγές όπλων και πυρομαχικών της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας που κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου του 2010 ήταν 81 εκ. 515 χιλιάδες δολάρια, την ίδια περίοδο φέτος παρουσίασαν μια αύξηση 11,9 % φτάνοντας τα 91 εκ. 272 χιλιάδες δολάρια.
 Εντύπωση προκαλεί ότι παρά την αριθμητική πτώση των εξαχθέντων όπλων, ως αξία χρημάτων ανέβηκε το ποσό. Έτσι ενώ στην περίοδο αυτή παρουσιάστηκε αριθμητική μείωση 31,5% και από 3.720 τόνους υποχώρησαν σε 2.548, το εισπραχθέν συνάλλαγμα αυξήθηκε κατά 11,9%. Δηλαδή σε αυτήν τη περίοδο εξήχθηκαν λιγότερα αλλά πιο ακριβά όπλα.

Από τα 91,2 εκ $ αυτά, το μεγαλύτερο ποσό όπλων και πυρομαχικών πήγαν προς το Αζερμπαιτζάν και την Σαουδική Αραβία. Έτσι ενώ πέρσι κατά την ίδια περίοδο δεν υπήρχαν εξαγωγές όπλων και πυρομαχικών προς το Αζερμπαιτζάν, φέτος στην ίδια περίοδο ξεπέρασαν σε αξία τα 20 εκ $. Επίσης φέτος στην ίδια περίοδο οι εξαγωγές προς την Σαουδική Αραβία υπερέβησαν τα 20 εκ $ και οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ τα 10 εκ $. Στην ίδια αυτή περίοδο μετά από το Αζερμπαιτζάν, την Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ, ακολουθούνε με 5 εκ.$ χώρες όπως ο Λίβανος, η Ρωσία, το Βέλγιο, το Πακιστάν , η Ιταλία , τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Πορτογαλία.



PostHeaderIcon Ηλιακή ξαπλώστρα

http://www.faretra.gr/images/1_s3oy7.jpg 

Η νέα επανάσταση στα γκάτζετ έφτασε στην αγορά των ΗΠΑ. Μας επιτρέπει να ξαπλώσουμε, να χαλαρώσουμε στη σκιά και ταυτόχρονα, να φορτίσουμε τις ηλεκτρικές συσκευές μας
Η ενεργειακή ξαπλώστρα Soft Rocker γεμίζει τις μπαταρίες της και στη συνέχεια εκείνες των γκάτζετ μας με τη βοήθεια του ηλίου.

H πρωτοποριακή κατασκευή των φοιτητών Αρχιτεκτονικής του ΜΙΤ, σε σχήμα δακρύου, φέρει στο επάνω μέρος φωτοβολταϊκά ισχύος 35 Watt που τροφοδοτούν μια μπαταρία.
Έτσι, παράλληλα με τη χαλάρωσή τους οι χρήστες μπορούν να φορτίσουν τις αγαπημένες τους συσκευές, συνδέοντάς τες απλά στις ενσωματωμένες θύρες USB που υπάρχουν στο μπροστινό μέρος της φουτουριστικής ξαπλώστρας.
Επιπλέον, ένας ειδικός μηχανισμός στη βάση της πρωτοποριακής καρέκλας επιτρέπει στον χρήστη να λικνίζεται ελαφρά μπρος-πίσω, ενώ παράλληλα μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική.


πηγή


PostHeaderIcon Athens Erotic Dream 2011 τον Μάιο στην Αθήνα!

Η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα με θέμα τον έρωτα και τo sex που ενθουσιάζει κάθε χρόνο τους πάνω από 60000 επισκέπτες της, έρχεται στον εκθεσιακό χώρο του ΕΚΕΠ (12ο χλμ Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας στην γέφυρα μεταμόρφωσης) από 20-22 ΜΑΙΟΥ 2011.

Στόχος της έκθεσης δεν είναι άλλος από τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που σέβεται τον επισκέπτη, τον επαγγελματία ή τον ιδιώτη, παρέχοντάς του τη δυνατότητα της περιήγησης, της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, με γνώμονα τον επαγγελματισμό και τη σοβαρότητα.

PostHeaderIcon Οι φαν πλήττουν όταν τα ινδάλματά τους "τουϊτάρουν" συνέχεια

Ο Τσάρλι Σιν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα διάσημου ηθοποιού που χρησιμοποιεί περισσότερο απ' όσο χρειάζεται το twitter 

Οι διάσημοι που βομβαρδίζουν το κοινό τους με συνεχείς ενημερώσεις στο Twitter είναι πιθανό να έχουν πιο σύντομη επαγγελματική σταδιοδρομία από εκείνους που είναι πιο φειδωλοί στα λεγόμενά τους και διατηρούν μια αύρα μυστηρίου, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Bauer Media.
«Στην εποχή της άμεσης κοινωνικής δικτύωσης, είναι πολύ εύκολο για κάποιον να παρακολουθεί τις κινήσεις διάσημου μουσικού κάθε λεπτό της ημέρας του», αναφέρει η έκθεση Phoenix IV.

Παρότι οι νεαροί καταναλωτές δήλωσαν στη δημοσκόπηση ότι η ιδέα 24ωρης επαφής με τα μουσικά τους ινδάλματα είναι περίφημη ιδέα, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ερωτηθέντες απάντησαν ότι νοσταλγούν τις εποχές, όταν οι σταρς ήταν «απόμακροι».
«Η συνάντηση με τα μέλη του αγαπημένου μας συγκροτήματος δεν σημαίνει πια δέκα ώρες αναμονή έξω από συναυλιακό χώρο. Η μερική αποστασιοποίηση από τα ινδάλματά μας μπορεί, όμως, να αποτελέσει μέθοδο διατήρησης της λάμψης τους», λέει η Νίκολα Μπράουν, πρώην διευθύντρια του μουσικού περιοδικού «Kerrang!».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Αμερικανίδα ηθοποιός Ντεμί Μουρ, με περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια «ακολούθους» στη σελίδα της του Twitter. Την Παρασκευή, η δημοφιλής ηθοποιός έγραφε: «Νομίζω ότι μου αρέσουν οι μπούκλες με χωρίστρα στο πλάι. Χρειάζεται μία αλλαγή από τη χωρίστρα στη μέση».



PostHeaderIcon Τι κρύβεται κάτω από την Ανταρκτική;

Ανησυχητικά στοιχεία έρχονται στο φως για πανάρχαια μυστικά που κρύβονται στο υπέδαφος της γιγαντιαίας ηπείρου, καθώς ένας δορυφόρος εντόπισε ένα κτίσμα κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής, ηλικίας...12.000 ετών!


Τουλάχιστον έτσι, υποστηρίζεται σε δημοσίευμα των European Union Times, το οποίο κάνει λόγο για μια αρχαία κατασκευή ή συσκευή που βρίσκεται θαμμένη κάτω από τόνους πάγου της Ανταρκτικής και η οποία ανακαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2001, από έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο.

PostHeaderIcon Ποσό ρεκόρ πώλησης για μία τιάρα!

 

Είναι στολισμένη με σμαράγδια και πιστεύεται ότι ανήκε στην Ευγενία σύζυγο του Ναπολέοντα του 3ου. Πάντως τα λεφτά της τα “έπιασε” και με το παραπάνω...

Μία εκθαμβωτική τιάρα που είναι στολισμένη με σμαράγδια και πιστεύεται ότι ανήκε στην Ευγενία, σύζυγο του Ναπολέοντα του 3ου, πωλήθηκε στο ποσό-ρεκόρ των 11,28 εκατομμυρίων Ελβετικών φράγκων σε ανώνυμο αγοραστή την Τρίτη, από τον οίκο Σόθμπις.
 

PostHeaderIcon Διαταραχές ύπνου έχουν 2 εκατομμύρια Έλληνες

Διαταραχές ύπνου έχουν 2 εκατομμύρια Έλληνες 
Μάτι δεν κλείνουν πάνω από δύο εκατομμύρια Έλληνες λόγω διαταραχών ύπνου. Οι επιστήμονες έχουν μετρήσει έως σήμερα τουλάχιστον 84 «ασθένειες» του ύπνου, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και ο σύγχρονος τρόπος ζωής εντείνει την αϋπνία!
Είναι ενδεικτικό ότι η υπνηλία προκαλείται και από την ανατροπή που επέφερε η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας στη ζωή του ανθρώπου τις τελευταίες δεκαετίες (της κοινωνίας των 24 ωρών) και η οποία τον έχει αναγκάσει να κοιμάται λιγότερο, απ ότι χρειάζεται.


PostHeaderIcon Καφές κατά του καρκίνου του προστάτη

 

 Η κατανάλωση καφέ δείχνει ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να πεθάνει κανείς από καρκίνο του προστάτη σύμφωνα με έρευνα στην οποία συμμετείχαν 50.000 Αμερικανοί άντρες. 

Όσοι άνδρες κατανάλωναν έξι ή περισσότερους καφέδες την ημέρα βρέθηκαν ότι είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν κάποια μορφή καρκίνου του προστάτη και 60% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν την πιο θανατηφόρα και μεταστατική μορφή καρκίνου του προστάτη. 

PostHeaderIcon Στο «ψυγείο» επένδυση…λόγω γραφειοκρατίας


Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας έχει «κολλήσει» η κατασκευή μεγάλης υπερπολυτελής ξενοδοχειακής μονάδας στον δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο με την οποία αναμένεται να δημιουργηθούν 1.000 περίπου νέες θέσεις εργασίες. Η συγκεκριμένη επένδυση έχει σχεδιαστεί από εταιρεία κυπριακών συμφερόντων και εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 400 εκατ. ευρώ.

Για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση μεταξύ του περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, του δημάρχου Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Πιπεράκη και εκπροσώπου της εταιρείας προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις.
Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι από την πλευρά του ο δήμος και ο επενδυτής είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις εκσκαφές για το έργο μέσα στο 2012, ρίχνοντας ουσιαστικά το μπαλάκι στον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος από την πλευρά του σημείωσε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να δοθεί η πολυπόθητη έγκριση για την έναρξη των εργασιών.



PostHeaderIcon Ομαδικός τάφος βρέθηκε στη Φαλούτζα

Τα πτώματα 21 ανθρώπων που σκοτώθηκαν το 2004 στη Φαλούτζα, σε συγκρούσεις μεταξύ μαχητών της Αλ Κάιντα και Αμερικανών στρατιωτών, βρέθηκαν σήμερα σε ομαδικό τάφο σε ένα κοιμητήριο της πόλης αυτής, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

PostHeaderIcon Πλανήτης Gliese: Αυτή είναι η επόμενη Γη;

Gliese1 
Τις ισχυρότερες μέχρι σήμερα ενδείξεις για την ύπαρξη ενός εξωπλανήτη που θα μπορούσε να διαθέτει ζωή υποστηρίζουν ότι συγκέντρωσαν Γάλλοι αστρονόμοι. Ο πλανήτης Gliese 581d, σχετικά κοντά στη γαλαξιακή γειτονιά της Γης, «είναι αρκετά ζεστός ώστε να έχει ωκεανούς, σύννεφα και βροχοπτώσεις». Όσοι πάντως ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν, θα πρέπει να κάνουν αυστηρή δίαιτα και να ξεχάσουν τη γήινη λιακάδα.


PostHeaderIcon Αυτός είναι ο νέος Μπιν Λάντεν

 

Είναι αιγύπτιος. Ένα από τα ανώτατα στελέχη της αλ Κάιντα. 50 ετών ενώ ήταν και μέλος των ειδικών δυνάμεων της Αιγύπτου.

Ο Αιγύπτιος Σαΐφ αλ-Αντελ, ανώτατο στέλεχος της αλ Κάιντα ανέλαβε προσωρινά επικεφαλής της οργάνωσης, μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν στις 2 Μαΐου στο Πακιστάν, μετέδωσε χθες Τρίτη το CNN.
 
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται τον Νόμαν Μπενοτμάν, λίβυο πρώην εξτρεμιστή, ο οποίος αποκήρυξε την ιδεολογία της αλ Κάιντα.
 
Ο διορισμός του αλ-Αντελ αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα της πακιστανικής εφημερίδας The News, που επικαλείται πηγές από την πόλη Ραβαλπίντι.
 
Ο 50χρονος προσωρινός αρχηγός της αλ Κάιντα ήταν μέλος των ειδικών δυνάμεων της Αιγύπτου και του αιγυπτιακού ισλαμικού τζιχάντ.
 
Γνωστός και με το όνομα Μουχάμαντ Ιμπραχίμ Μακάουι, ο αλ-Αντελ κατηγορείται για συμμετοχή στις επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών πρεσβειών στο Ναϊρόμπι και στο Νταρ ες Σαλάμ το 1998.
 
Σύμφωνα με τον Μπενοτμάν, ο διορισμός αυτός μπορεί να είναι ένα τεστ για τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε ένας αρχηγός της αλ Κάιντα που δεν θα προερχόταν από την αραβική χερσόνησο, ιερό τόπο του Ισλάμ.
 

PostHeaderIcon Βάφτισαν το παιδί τους... Like


Ενα ζευγάρι Ισραηλινών ονόμασε το παιδί τους Like, με αφορμή φυσικά τη άλλο; μα την αγάπη τους για το Facebook.To Φεβρουάριο, μας έκανε εντύπωση η είδηση οτι ένας Αιγύπτιος αποφάσισε να δώσει το όνομα Facebook στη νεογέννητη κόρη του.
Όμως αυτό το περιστατικό φαίνεται πως δεν ήταν το μοναδικό αφού ακόμα ένα ζευγάρι, αυτή τη φορά από το Ισραηλ αποφάσισε να κάνει το ίδιο! 


PostHeaderIcon Υποτροφίες για έλληνες χειρουργούς

Υποτροφίες για έλληνες χειρουργούς 

Πολλοί είναι οι χειρουργοί από όλον τον κόσμο που θέλουν να παρακολουθήσουν τις εργασίες και τα μετεκπαιδευτικά μαθήματα που προσφέρονται κάθε Οκτώβριο στις ΗΠΑ στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών (ΑCS). Εκεί οι καλύτεροι αμερικανοί χειρουργοί ανακοινώνουν τις νέες χειρουργικές τεχνικές, τις πιο σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις, την τελευταία λέξη της χειρουργικής τεχνολογίας. Οι περισσότεροι όμως χειρουργοί θέλουν να γνωρίσουν και να παρακολουθήσουν τις καινούργιες εξελίξεις στην πράξη, δηλαδή στο χειρουργείο όπου οι πρωτοπόροι χειρουργοί εφαρμόζουν τις νέες τεχνικές. Συνήθως τα μεγάλα ιατρικά κέντρα και πανεπιστήμια της Αμερικής, όπως η Μayo Clinic, η Cleveland Clinic, το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, το Johns Ηopkins και το Stanford, είναι προορισμοί που κάθε χειρουργός θα ήθελε έστω και για μικρό διάστημα να επισκεφθεί. Συνειδητοποιώντας αυτές τις ανάγκες, το Αμερικανικό Κολέγιο Χειρουργών ήδη από το 1968 χρηματοδότησε τις πρώτες υποτροφίες για ξένους χειρουργούς, τις οποίες ονόμασε Υποτροφίες για Διεθνείς Επισκέπτες (Ιnternational Guest Scholarships).

PostHeaderIcon Τεχνητό γήπεδο γκολφ στις Μαλδίβες.


Οι Μαλδίβες είναι ένας από τους ωραιότερους προορισμούς στη γη, όμως ταυτόχρονα είναι και ένας από εκείνους που αντιμετωπίζουν τα πιο σοβαρά προβλήματα, αφού η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλεί τα εξωτικά αυτά νησιά με εξαφάνιση.

Στη προσπάθειά της να αντισταθμίσει αυτό το τεράστιο πρόβλημα, η κυβέρνηση των Μαλδίβων εξερευνά μια σειρά φουτουριστικών project, ένα εκ των οποίων είναι η κατασκευή ενός τεχνητού, επιπλέοντος γήπεδου γκολφ, το οποίο θα αποτελείται από επιπλέοντα τεχνητά “νησιά” που θα συνδέονται μεταξύ τους με υποθαλάσσια τούνελ μέσα από τα οποία οι παίκτες θα μετακινούνται από το ένα στο άλλο θαυμάζοντας ταυτόχρονα το θαυμάσιο κοραλλιογενή βυθό. Το project, καθώς και άλλα που έχουν σχέση με επιπλέοντες κατασκευές, σχεδιάζει η Dutch Docklands.




PostHeaderIcon Απαγόρευσαν παρέλαση ομοφυλοφίλων

Παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας η Τρίτη (17/05), όμως η απόφαση αξιωματούχων της Μόσχας να απαγορεύσουν μια παρέλαση ομοφυλόφιλων, δε συνάδει καθόλου με το πνεύμα της ημέρας.


Μάλιστα, η διοίκηση της πόλης θα αψηφήσει και τις επαπειλούμενες κυρώσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με το να απαγορεύσει μια δημόσια παρέλαση ομοφυλόφιλων, σύμφωνα και με σχετικές δηλώσεις ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

PostHeaderIcon Σκάνδαλο στη Γερμανία με πρωταγωνιστή τον Αμανατίδη

Σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή Γιάννη Αμανατίδη έχει ξεσπάσει στην Γερμανία. Ο επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Bild, κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε μια 47χρονη γυναίκα εξαιτίας ενός… σκυλοκαυγά.
C3CC0BBDEC040AAE402FB48E91839F30 Σκάνδαλο στη Γερμανία με πρωταγωνιστή τον Αμανατίδη
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η παθούσα υποστηρίζει πως όλα ξεκίνησαν σε ένα πάρκο της Φρανκφούρτης μια μέρα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της και εκεί συνάντησε τον έλληνα ποδοσφαιριστή που περπατούσε παρέα με τον δικό του σκύλο.
Τα δυο κατοικίδια άρχισαν να μαλώνουν με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καβγάς μεταξύ των ιδιοκτητών τους. Στην συνέχεια, ο Αμανατίδης φέρεται να τη χτύπησε και να εξαφανίστηκε. Η αστυνομία ερευνά την περίεργη υπόθεση, προκειμένου να εξακριβώσει αν οι καταγγελίες της γυναίκας είναι αληθείς.


PostHeaderIcon Φορολογικές δηλώσεις: Λήγουν οι προθεσμίες

Φορολογικές δηλώσεις: Λήγουν οι προθεσμίες 
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή  φορολογικών δηλώσεων τεσσάρων εκατομμυρίων μισθωτών και συνταξιούχων.

Την Τρίτη έληξε η προθεσμία για ΑΦΜ με τελευταίο ψηφίο 1, σήμερα λήγει η προθεσμία για ΑΦΜ με τελευταίο ψηφίο 2 κ.λ.π.

PostHeaderIcon Ελεύθερη είσοδος στα Μουσεία

http://www.faretra.gr/images/1_pfgpa.jpg 

Με νέο αέρα θα υποδεχτεί το Μουσείο της Ακρόπολης τη Διεθνή Ημέρα και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων. Η είσοδος σε όλα τα μουσεία της χώρας θα είναι ελεύθερη
Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων θα πραγματοποιηθεί σε όλη τη χώρα στις 18 Μαΐου 2011.
Το διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιθυμώντας την ισχυροποίηση του ρόλου των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977, τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Μέρα Μουσείων. Στόχος της απόφασης αυτής είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς.


PostHeaderIcon Άντρας εκτελέστηκε με κτηνιατρικό αναισθητικό γιατί σκότωσε 2 άτομα

 

Ένας άνδρας 63 ετών, ο οποίος είχε...
καταδικαστεί σε θάνατο για διπλή δολοφονία το 1984 εκτελέστηκε σήμερα σε φυλακή του Οχάιο μολονότι οι δικηγόροι του υποστήριζαν μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι η διανοητική του κατάσταση ήταν τέτοια που θα έπρεπε να του δοθεί χάρη.

Η εκτέλεση του Ντάνιελ Μπέντφορντ έγινε στη φυλακή Λούκασβιλ. Το Οχάιο χρησιμοποιεί ένα κτηνιατρικό αναισθητικό, τη φαινοβαρβιτάλη, για τις εκτελέσεις, αφότου εξαντλήθηκαν τα αποθέματα ενός άλλου αναισθητικού προϊόντος που είχε εγκριθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο.

PostHeaderIcon Δείπνο 3.500 ευρώ για τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Καβάλα

image 
Και τους 70 συνδαιτυμόνες, αρχές και προσκεκλημένους
Εγκρίθηκαν τα κονδύλια από την Περιφέρεια Aν. Μακεδονίας Θράκης

Στα αθέατα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Κων/πόλεως κ. Βαρθολομαίου που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη τις επόμενες μέρες στην Καβάλα κηρύσσοντας την έναρξη διαχριστιανικού συνεδρίου Παύλος-Φίλιπποι, δύο χιλιετίες, το ευρωπαϊκό όραμα του αποστόλου των «Εθνών» και μετέχοντας στα εγκαίνια του συνεδριακού Κέντρου στη Λυδία Καβάλας εντάσσεται η αποκάλυψη του «Χ» ότι ένα από τα επίσημα γεύματα θα κοστίσει 3.500 ευρώ και θα καλύψει ανάγκες 70 συνδαιτυμόνων του.  

Ο πατριάρχης δεν θα δοκιμάσει ούτε μια τοπική γεύση, αλλά θα προτείνεται σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στα χέρια της η εφημερίδα μας να φάει φιλέτο σολωμού, ψαρόσουπα μεσογειακή, φαγκρί ή συναγρίδα, μους γιαούρτι με ανανά, ή κακαβιά με χριστόψαρο και φιλέτο γλώσσας με κρέμα λάϊμ και σπαράγγια, γαρίδες ποσέ, με μηλόπιτα με κρέμα μαστίχας, συνοδεία κρασιού από 19-26 ευρώ τη φιάλη. Τα ερωτήματα φυσικά προς τους διοργανωτές κι όχι προς τον προκαθήμενο της ορθοδοξίας είναι: Που είναι οι τοπικές γεύσεις της περιοχής; Γιατί δεν κλήθηκε η κ. Σπανού που βραβεύτηκε για την τοπική κουζίνα της Καβάλας να υποδείξει μενού που να εμπεριέχουν το στοιχείο της νοστιμιάς της τοπικής κουζίνας και της γεύσης χωρίς να ξεφεύγει και σε οικονομικά μεγέθη.

Ο υψηλός φιλοξενούμενος απαιτείται κι επιβάλλεται να έχει την άριστη φιλοξενία μήπως όμως έτσι προκαλούμε σε εποχές λιτότητας, κρίσης και ανεργίας; Μήπως έπρεπε και για λόγους χριστιανικού συμβολισμού να ακολουθείτο δείπνο με την αγιορίτικη λιτότητα κι όχι να ακολουθηθεί η γνωστή πεπατημένη με γκουρμέ γεύματα σεφ από τα ακριβότερα ψάρια, πιάτα και κρασιά; Το τελικό «οκ» για το δείπνο υψηλών απολαύσεων στο ξενοδοχείο Λούσι δόθηκε από τον  αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαο Γρανά, όπως αποδεικνύει το σχετικό έγγραφο που  δημοσιεύουμε με θέμα: « Έγκριση δαπάνης εν όψει της επίσκεψης της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητας του οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης».  



PostHeaderIcon Ζητά επαναπρόσληψη από τη Siemens

 
Την επαναπρόσληψη της στη Siemens ζήτησε με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων  η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου, η οποία ισχυρίζεται ότι απολύθηκε για λόγους αντεκδίκησης από την εταιρία για τις αποκαλύψεις της σχετικά με το σκάνδαλο. Από την πλευρά της, η εταιρία αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της και αρνήθηκε να την επαναπροσλάβει.

PostHeaderIcon Ο Μπους μπλόκαρε το θέμα της βίζας λόγω ελληνικού βέτο στο ΝΑΤΟ

 


Το ελληνικό βέτο της κυβέρνησης Καραμανλή στο ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο του 2008, για την αίτηση της ΠΓΔΜ, ήταν ο λόγος που η κυβέρνηση Μπους «έκοψε» την Ελλάδα από το πρόγραμμα visa - waiver (κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ).
Αυτό προκύπτει από εμπιστευτικό τηλεγράφημα της 29ης Απριλίου του 2009, που διέρρευσε από το Wikileaks, στο οποίο ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην αναµονή για την άρση της βίζας και την είσοδο στο πρόγραµµα visa - waiver από το 1999.

Επιβεβαιώνει μάλιστα την αίσθηση ότι όταν η Ελλάδα «κόπηκε» από το πρόγραµµα τον Οκτώβριο του 2008, την ώρα που άλλες επτά ευρωπαϊκές χώρες εγκρίθηκαν (ανάµεσά τους οι Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία), αυτό συνέβη λόγω του βέτο στο Βουκουρέστι, κάνοντας λόγο για την «οργή της κυβέρνησης Μπους για το ελληνικό βέτο στο ΝΑΤΟ».



PostHeaderIcon Έρχεται και Audi A9;

 

 Μετρήστε: Α1, Α3, Α4, Α5, A6, A7, A8, Q3, Q5, Q7, TT, R8, τι λείπει; Μα το Α9! Οι Γερμανοί λοιπόν, είναι έτοιμοι να κατασκευάσουν την coupe έκδοση του Α8, η οποία σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, θα ονομαστεί Α9, το οποίο θα είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Mercedes S-Class που αυτή την περίοδο δοκιμάζεται!.
Σημειώστε δε πως στη διαδικασία εξέλιξης είναι και το πεντάπορτο Α1 που πιθανότατα θα ονομαστεί Α2.

PostHeaderIcon Απόφαση σταθμός στη Βρετανία για μείωση εκπομπών αερίων έως 50%

 
Δραστική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% μέχρι το 2025 αποφάσισε η Βρετανία.

Την ανακοίνωση του φιλόδοξου αυτού στόχου έκανε ο υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κρις Χιουν, σύμφωνα με τον οποίο δεν ήταν μία εύκολη απόφαση, καθώς προηγήθηκε έντονη διαμάχη στους κόλπους του βρετανικού κυβερνητικού συνασπισμού Τόρις-Φιλελευθέρων.

PostHeaderIcon Στο πλευρό του Στρος-Καν η πλειοψηφία του γαλλικού λαού

Η πλειοψηφία των Γάλλων, ποσοστό 57%, θεωρεί ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν έχει πέσει θύμα συνωμοσίας στην υπόθεση της απόπειρας βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος μιας 32χρονης καμαριέρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


PostHeaderIcon Ανήμερα της γενοκτονίας των Ποντίων,οι Τούρκοι κάνουν show στη Κομοτηνή!

 
Το κρατικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΤRT θα αναζητήσει "ταλέντα" στη Δυτική Θράκη! Η τηλεοπτική εκπομπή ". Η εκπομπή που θα αναζητήσει τα ταλέντα ονομάζεται "Το αστέρι μας είσαι εσύ" είναι η παρόμοια εκπομπή του " Ελλάδα έχεις ταλέντο".

Μόνο που οι υπεύθυνοι του κρατικού καναλιού επέλεξαν να έρθουν στην Κομοτηνή για να διαλέξουν τους πιο ταλαντούχους "Τούρκους" όπως τους αποκαλούν οι γείτονες μας τους Μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης.

PostHeaderIcon Από Ιούλιο οριζόντιες μειώσεις και κατάργηση 13ου και 14ου μισθού

 

Αυξημένα τα τέλη κυκλοφορίας και “ψαλίδι” σε επιδόματα
- Πιέσεις και για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων
- Νέα πιο σκληρά μέτρα για να πάρουμε την 5η δόση
- Δείτε όλα τα μέτρα αναλυτικά

«Σκληρό παζάρι» ανάμεσα σε υπουργείο Οικονομικών και τους ελεγκτές της τρόικα βρίσκεται σε εξέλιξη με έπαθλο την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου τον Ιούνιο.
Κρίσιμες θεωρούνται οι αποφάσεις για το φετινό «πακέτο» μέτρων, αφού η αστοχία στην μείωση του ελλείμματος απαιτεί πρόσθετα μέτρα, με τον πήχη να ανεβαίνει από 3 δισ. που είχε υπολογίσει η Κυβέρνηση, στα 7-6 δισ.
 
Στο «πακέτο» των νέων μέτρων που θα πρέπει να εφαρμοστεί από τον Ιούλιο περιλαμβάνονται περικοπές κοινωνικών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών, νέες μειώσεις αποδοχών στο στενό δημόσιο τομέα –με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η περικοπή να είναι οριζόντια- και τις ΔΕΚΟ, περισσότερες απολύσεις συμβασιούχων από το Δημόσιο, πρόσθετες περικοπές επιχορηγήσεων και λειτουργικών δαπανών, φόροι σε μη αλκοολούχα ποτά και φυσικό αέριο, αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, εντατικοποίηση φορολογικών ελέγχων, καθώς και ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου και αυθαίρετα κτίσματα.
Τα μέτρα αυτά θεωρούνται απαραίτητα από την τρόικα για να διασφαλιστεί η σημαντική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο επίπεδο του 7,4% του ΑΕΠ που προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμός.

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνονται:

-Περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα με την καθιέρωση πολύ χαμηλών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Η καταβολή των επιδομάτων σε ανέργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους θα συνδεθεί άμεσα με κριτήρια που θα αφορούν στο ύψος του ετησίου δηλωθέντος εισοδήματος και στα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν οι σημερινοί δικαιούχοι των επιδομάτων! Από την εφαρμογή αυτού του μέτρου εκτιμάται ότι μπορούν να εξοικονομηθούν πάνω από 500 εκατ. ευρώ.

-Κατάργηση των «υπολειμμάτων» του 13ου και 14ου μισθού για 700.000 υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου. Τα ποσά των 250, 250 και 500 ευρώ που απέμειναν από το Δώρο του Πάσχα, το επίδομα θερινής αδείας και το Δώρο Χριστουγέννων, αντίστοιχα, θα καταργηθούν με τις νέες ρυθμίσεις για τα μισθολόγια που θα ψηφιστούν τον Ιούνιο και θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου 2011.

-Περικοπή ή κατάργηση των 99 από τα 102 συνολικά ειδικά και κλαδικά επιδόματα που λαμβάνουν οι 450.000 πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι (εργαζόμενοι στα υπουργεία, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης), από την 1η-7-2011. Οι σαρωτικές αυτές ρυθμίσεις θα προβλέπονται με το νέο μισθολόγιο των πολιτικών υπαλλήλων. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι ο κάθε υπάλληλος να εισπράττει τον βασικό μισθό και τρία το πολύ ακόμη επιδόματα: το επίδομα θέσης ευθύνης, το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών και την οικογενειακή παροχή. Από τα 99 υπό κατάργηση ειδικά και κλαδικά επιδόματα, μόνο το κίνητρο απόδοσης, το οποίο κυμαίνεται από 57 έως 100 ευρώ το μήνα, και η «προσωπική διαφορά» των 142 ευρώ το μήνα θα ενσωματωθούν στους βασικούς μισθούς. Επιπλέον, οι ωριμάνσεις των βασικών μισθών των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων θα γίνονται πλέον με πιο… αργό ρυθμό, ανά 3 ή 4 έτη και όχι ανά 2 έτη που προβλέπει το ισχύον σήμερα μισθολόγιο! Από την εφαρμογή των ρυθμίσεων αυτών εκτιμάται ότι οι συνολικές αποδοχές μεγάλου αριθμού υπαλλήλων θα υποστούν μειώσεις μέχρι και 35%!

-Περαιτέρω απολύσεις δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων από τα υπουργεία, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσω της μη ανανέωσης των συμβάσεων που λήγουν. Στις συζητήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών η τρόικα ζήτησε μάλιστα απολύσεις υπαλλήλων που εργάζονται στους δημοσίους οργανισμούς οι οποίοι καταργούνται ή συγχωνεύονται.

-Άμεση εφαρμογή της αναλογίας «1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις» σε όλο το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, σε αντικατάσταση της ισχύουσας σήμερα αναλογίας «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις».

-Νέες περικοπές αποδοχών για τους εργαζόμενους στις δημόσιες επιχειρήσεις και τους δημοσίους οργανισμούς.
-Περαιτέρω περικοπές επιχορηγήσεων, λειτουργικών και επενδυτικών δαπανών.

-Διενέργεια συνοπτικών φορολογικών ελέγχων σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν δέχθηκαν να υπαχθούν στη ρύθμιση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000-2009.

-Προώθηση μιας νέας ακόμη πιο ευνοϊκής ρύθμισης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

-Επιβολή ειδικών φόρων κατανάλωσης στα αναψυκτικά, τους χυμούς, τα εμφιαλωμένα νερά και το φυσικό αέριο από την 1η-7-2011.

-Αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας έτους 2012 που θα καταβάλουν το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011 οι κάτοχοι 5.000.000 οχημάτων ΙΧ και ΔΧ.

-Μείωση των αφορολογήτων ορίων που ισχύουν για την απόκτηση πρώτης κατοικίας με αγορά, δωρεά, γονική παροχή ή κληρονομιά. Τα όρια αυτά ανέρχονται σήμερα σε 200.000 ευρώ για τον άγαμο και σε 250.000 ευρώ για τον έγγαμο. Προσαυξάνονται δε κατά 25.000  ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και κατά 30.000  ευρώ για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα ανήλικα τέκνα, των οποίων την επιμέλεια έχει ο δικαιούχος. Εξετάζεται τα όρια αυτά να μειωθούν στα επίπεδα των 100.000-150.000 ευρώ για κάθε άγαμο και στα επίπεδα των 150.000-200.000 ευρώ για κάθε έγγαμο.

-Μείωση του αφορολογήτου ορίου του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από τις 400.000 ευρώ στα επίπεδα των 200.000-250.000 ευρώ. Η μείωση δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί αναδρομικά και για τον ΦΑΠ του έτους 2010 που δεν έχει ακόμη εισπραχθεί.

-Κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στα νησιά του Αιγαίου καθώς και των αυξημένων κατά 40% αφορολογήτων ορίων που ισχύουν σε όλα τα νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων.

-Μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών από τον μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ 13% στον υψηλό συντελεστή 23%.

-Νομιμοποίηση των καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου. Εξετάζεται να προωθηθεί νέα ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα σε χιλιάδες αυθαίρετους κατόχους δημοσίων κτημάτων να τα εξαγοράσουν από το Δημόσιο πληρώνοντας χαμηλά τιμήματα σε πολλές μηνιαίες δόσεις.

-«Τακτοποίηση» όλων των υποθέσεων αυθαιρέτων κτισμάτων, με τη θέσπιση ρυθμίσεων που θα προβλέπουν σημαντικές μειώσεις στα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης και πρόσκληση των ιδιοκτητών να καταβάλουν τα σημαντικά μειωμένα πρόστιμα με αντάλλαγμα μια μεγάλης χρονικής διάρκειας «άφεση αμαρτιών» που συνεπάγεται και τη μη εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπουν κατεδαφίσεις.

-Αύξηση των συντελεστών της έκτακτης εισφοράς που επιβάλλεται στις επιχειρήσεις.



PostHeaderIcon Ιδρύεται Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη μετανάστευση

 

Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο με κύρια αποστολή τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, ιδρύεται με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή.
Το Κέντρο θα συντονίζει τη δράση των αρμοδίων ελληνικών αρχών στα εξωτερικά σύνορα και την εφαρμογή των κοινών κανόνων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης των Συνόρων.


PostHeaderIcon ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ: Οι Ελληνες επιστρέφουν... στα ελληνικά προϊόντα

Στα ελληνικά προϊόντα φαίνεται ότι στρέφονται, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ολοένα περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές, με τη μεταστροφή των καταναλωτικών τους συνηθειών να λειτουργεί, τελικά, υπέρ της εθνικής οικονομίας και απασχόλησης. Τη μεταβολή αυτή αποτυπώνει η συνεχής υποχώρηση των εισαγωγών ξένων προϊόντων στην Ελλάδα. 


PostHeaderIcon Βάφτιζαν τα κατεψυγμένα... "φρέσκα"

Πρόστιμα ύψους 36.500 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε 21 εστιατόρια της Αθήνας, στις πολυσύχναστες περιοχές Γλυφάδας, Κολωνακίου, Πλάκας και Περιστερίου.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρήσεις διέθεταν στους πελάτες τους κρέατα και ψαρικά είδη, ακόμη και ψωμάκια, κατεψυγμένα, εμφανίζοντάς τα ως φρέσκα.

PostHeaderIcon Η φωτογραφία της Ημέρας...



Photo By Tasos Zoidis

PostHeaderIcon Καταστρεπτική Καλημέρα... :P


PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα Τετάρτη 18 Μαϊου

Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Τετάρτη 18 Μαϊου 
Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου). Ενδιαφέρουσες συζητήσεις στον επαγγελµατικό τοµέα αλλά και νέοι τρόποι αντιµετώπισης εκκρεµοτήτων που σας πιέζουν εδώ και καιρό φέρνει στο προσκήνιο η σηµερινή µέρα. Φίλοι αλλά και συνεργάτες σάς στηρίζουν και αυτό σας δηµιουργεί ασφάλεια. Σήµερα θετική προβλέπεται και στον συναισθηµατικό τοµέα η πορεία των πραγµάτων µε την εύνοια της Αφροδίτης.

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Κεμπάπ με δυόσμο

kebab-386 

Υλικά για 4 άτομα
200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κουταλιές ψίχουλα ψωμιού
2 κουταλάκια θυμάρι
1/2 κουταλάκι σουμάκ
1 κουτ. ρίγανη
2 κουταλάκια γούστερ σος
1 αβγό
αλάτι και πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Για τη μαρινάδα:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλάκια ξερό δυόσμο
αλάτι και πιπέρι

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1821: Νίκη του Νικηταρά επί των Τούρκων στα Δολιανά Κυνουρίας.
1828: Η μάχη στο Φραγκοκάστελλο Χανίων μεταξύ Οθωμανών και Κρητών επαναστατών. («Δροσουλίτες»)
1897: Το μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ «Δράκουλας» κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία του Λονδίνου.

1913: Με τη συνθήκη του Λονδίνου, λήγει ο Α' Βαλκανικός Πόλεμος. Μεγάλη κερδισμένη η Ελλάδα που κερδίζει την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και η Αλβανία που γίνεται ανεξάρτητο κράτος.
1960: Η Ρεάλ Μαδρίτης νικά την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 7-3 και κατακτά το 5ο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης στο ποδόσφαιρο. Τον αγώνα, που διεξάγεται στη Γλασκόβη, παρακολουθούν 127.621 θεατές.
1974: Η Ινδία μπαίνει στο πυρηνικό κλαμπ και γίνεται η 6η χώρα που κατέχει πυρηνική βόμβα.


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 18/05/2011

 

Βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και στα ορεινά της Κρήτης, περιμένουμε την Τετάρτη 18 Μαίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 24 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, αλλά στη Θράκη η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 βαθμούς, 14 ως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 ως 22 στη Δυτική Ελλάδα, 16 ως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι άνεμοι βορείων διεύθυνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, δυτικών διευθύνσεων στα νοτιότερα πελάγη. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 ως 24 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.

Νεφώσεις με βροχή, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 ως 19 βαθμούς. Μέτριοι και από το απόγευμα ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

PostHeaderIcon καλημέρα!!!



Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin