Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Νέο κράμα μετάλλου, πιο σκληρό κι από τον χάλυβα


Μια ερευνητική επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech), με επικεφαλής τον δρα Μάριο Δημητρίου, ανακάλυψε ένα νέο σούπερ-ανθεκτικό και σκληρό μεταλλικό κράμα. Αν και μοιάζει με γυαλί, πρόκειται για το πρώτο υλικό που έχει ποτέ κατασκευαστεί, το οποίο ανταγωνίζεται σε σκληρότητα και ισχύ τον χάλυβα και μελλοντικά θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει σε κτίρια, γέφυρες, αυτοκίνητα και άλλες χρήσεις.
Η πρόκληση των επιστημόνων ήταν ανέκαθεν να ανακαλύψουν υλικά που να είναι σκληρά και παράλληλα ανθεκτικά, αλλά συνήθως κατέληγαν σε ένα συμβιβασμό ανάμεσα σε αυτά τα δύο χαρακτηριστικά. Η ομάδα του Μ. Δημητρίου, που δημοσίευσε τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για νέα υλικά Nature Materials, σύμφωνα με το "Nature", κατάφερε να συνθέσει ένα μεταλλικό κράμα από "άμορφα" μέταλλα, συνδυάζοντας και τις δύο επιθυμητές ιδιότητες.

PostHeaderIcon Το Google Goggles γίνεται ταχύτερο, εξυπνότερο και λύνει Sudoku

Το Google Goggles, η εφαρμογή της Google που χρησιμοποιεί την κάμερα του τηλεφώνου για να αναγνωρίσει αντικείμενα και να προβάλλει πληροφορίες για αυτά, πραγματοποίησε μια αρκετά σημαντική αναβάθμιση. Έτσι, πλέον μπορεί να διαβάσει πολύ ταχύτερα τα barcodes προϊόντων, αναγνωρίζει τυπωμένες διαφημίσεις σε εφημερίδες και περιοδικά και …λύνει ακόμη και Sudoku!
image image
Συγκεκριμένα, η έκδοση της εφαρμογής για Android βελτιώνει κατά πολύ την ταχύτητα στο σκανάρισμα των barcodes ή των QR codes. Σύμφωνα μάλιστα με τη Google, τα αποτελέσματα εμφανίζονται μέσα σε ένα μόλις δευτερόλεπτο, χωρίς να χρειαστεί καν το πάτημα κουμπιού.

PostHeaderIcon Ο πλανήτης Kepler-10b (ή ο -σχεδόν- "δίδυμος" της Γης)




Τον μικρότερο πλανήτη εκτός του ηλιακού μας συστήματος, ο οποίος είναι ένας βραχώδης πλανήτης με μέγεθος περίπου ίσος με τη Γη, ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε η NASA, μέσω του διαστημικού τηλεσκοπίου Κέπλερ.

PostHeaderIcon Μετρώντας το σάκχαρο με οπτική ίνα


Οι περισσότεροι ασθενείς με διαβήτη διαπιστώνουν πόσο κουραστική και επίπονη είναι η καθημερινή μέτρηση του σακχάρου στον οργανισμό τους με τη λήψη δείγματος αίματος.

PostHeaderIcon "Νέα Κωνσταντινούπολη" ετοιμάζει ο Ερντογάν!

 
Τη μεταφορά της Κωνσταντινούπολης φαίνεται ότι έχουν στα σκαριά οι γείτονες μας! Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Habertürk ήδη υπάρχει έτοιμη μελέτη από το πανεπιστήμιο του Michigan που προβλέπει τη μεταφορά όλου του κέντρου της Πόλης στο Βορρά στις ακτές της Μαύρης θάλασσας. Το σχέδιο έχει την ονομασία «Νέα Κωνσταντινούπολη».

PostHeaderIcon Φόβοι για εξωγήινη επίθεση από επιστήμονες



Σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπίσει η γη μια ενδεχόμενη επίθεση από εξωγήινους οι οποίοι ενδεχομένως να μην είναι και τόσο φιλικοί ως προς το ανθρώπινο είδος καλούν οι επιστήμονες τις κυβερνήσεις της υφηλίου με συντονιστή τον ΟΗΕ.

PostHeaderIcon Η ιστορία του Κομπολογιού

Η ανάγκη του ανθρώπου για την ερμηνεία της ζωής και της δημιουργίας του σύμπαντος, ο φόβος και το δέος που γεννά το άγνωστο περιβάλλον στον άνθρωπο, μαζί με τον εγωισμό του, τον οδηγούν στην ιδέα του Θεού δημιουργού και σωτήρα, στον οποίο προσεύχεται και τον δοξάζει προκειμένου να τον λυτρώσει από τα βάσανά του.Οι αντίξοες συνθήκες της ζωής του ανθρώπου φανερώνουν τις ανάγκες του. Για την κάλυψη των αναγκών, το μυαλό του ανθρώπου γεννά ιδέες και ο άνθρωπος σαν εν δυνάμει θεός - δημιουργός, πραγματώνει τις ιδέες του και υλοποιεί τα αντικείμενα που καλύπτουν τις ανάγκες του.

 

Έτσι δημιουργήθηκε το αντικείμενο που μετράει προσευχές το προσευχητάρι το οποίο οι Ινδοί ονόμασαν τσαπαμάλα, οι καθολικοί ροζάριο, οι ορθόδοξοι δεητικό στεφάνι της Παναγιάς και Πατερημί. Ο κάθε λαός λοιπόν όταν έφτασε στην ιδέα του θεού έφτιαξε και το εργαλείο με το οποίο συνδέεται μ' Αυτόν, προσεύχεται σ' Αυτόν προκειμένου να εξασφαλίσει τον παράδεισο.
Στην κοινωνία, η κάθε τάξη και ομάδα δημιουργεί τα διακριτικά της σύμβολα. Και πολλές φορές επειρεάζει η μια ομάδα την άλλη με τα σύμβολά της και έτσι έχουμε παραπλήσιες παραλλαγές του προσευχηταρίου το οποίο στα χέρια κάθε τάξης παίρνει άλλο όνομα, άλλη μορφή και παίζει διαφορετικό ρόλο.


Ο μύθος γύρω από την γέννηση, διάδοση και ιστορία του κομπολογιού λέει:ότι το 500 π.Χ. στην βόρεια Ινδία ένας πνευματικός δάσκαλος είχε κάποιο μαθητή που δεν ήξερε να μετράει.Ετσι ο δάσκαλος είχε την ιδέα να τρυπήσει 108 κουκούτσια (όσες και οι προσευχές που έπρεπε να πει ο μαθητής) και να τα περάσει σε ένα σπάγκο που έδεσε τις δύο άκρες. Τότε δημιουργήθηκε το «τσαπαμαλα» όπως το είπαν οι Ινδοί, ροζάριο οι καθολικοί, πατερημί οι ορθόδοξοι, κ.τ.λ. Εμάς αυτός ο μύθος δεν μας πείθει πια! Εμείς πιστεύουμε ότι όπου υπάρχει ανάγκη δημιουργείται η ιδέα, και η ιδέα υλοποιείται από τον άνθρωπο. Και όπου υπάρχει πρόσφορο έδαφος διαδίδεται και το υλοποιημένο αντικείμενο. Με βάση λοιπόν αυτό τον σκεπτικό, το εργαλείο που μετράει προσευχές, το προσευχητάρι, γεννήθηκε σε όσες χώρες οι συνθήκες της ζωής ήταν αντίξοες και οδήγησαν τον άνθρωπο στην ιδέα του θεού που οι άνθρωποι του μετράνε προσευχές για να τους σώσει.

Το όνομα του Κομπολογιού

Αυτό το εργαλείο το προσευχητάρι δηλαδή, οι ορθόδοξοι χριστιανοί το είπαν δεητικό στεφάνι της Παναγιάς. Και επειδή αυτό ήταν ένα σχοινάκι γεμάτο κόμπους, οι μη θρησκευόμενοι, ειρωνευόμενοι προφανώς, το είπαν κομποσκοίνι. Ο θρησκευόμενος κρατώντας το κομποσκοίνι ακουμπώντας τον κάθε κόμπο λέγει μια ευχή. Από το ΚΟΜΠΟ ΛΕΓΕΙ προέκυψε το ΚΟΜΠΟΛΟΓΙ - ΚΟΜΠΟΛΟΪ.
Στην κοινωνία, η κάθε κοινωνική τάξη ή ομάδα δημιουργεί τα δικά της «δεητικά στεφάνια», τα διακριτικά της σύμβολα! Και οι άλλες κοινωνικές τάξεις, οι εκτός των αφιερωμένων στον θεό, που επηρεάστηκαν από το προσευχητάρι δημιούργησαν παρόμοια στεφάνια, κομπολόγια και μπεγλέρια. Στα χέρια της κάθε κοινωνικής τάξης ή ομάδας, το κομπολόι παίρνει άλλη μορφή, άλλο όνομα και παίζει διαφορετικό ρόλο.

Το Ελληνικό Κομπολόι

Κομπολόι: Μια γιρλάντα από χάντρες για τους αργόσχολους; Μια γιρλάντα προσευχών για τους θρησκευόμενους; Ενα φετίχ για τους συλλέκτες; Ενα φυλαχτό για τους προληπτικούς, υγιεινιστές και φυσιολάτρες; Ενα ..... ή μήπως μια φιλοσοφία ζωής άγνωστη στους περισσότερους;
Τα δεητικά στεφάνια της Παναγιάς ή πατερημά ή κομποσκοίνια τα επινόησαν οι θρησκευόμενοι μοναχοί. Αντίστοιχα μ' αυτά, τα ονομαζόμενα τεσπίχ έφεραν στην Ελλάδα οι Τούρκοι. Οι αξιουματούχοι τους όμως έφεραν τις από καθαρό ακριβό κεχριμπάρι γιρλάντες, τις οποίες κρατούσαν για χαλάρωση, προσευχή, κύρος και επιβολή. Οι έλληνες προύχοντες - άρχοντες - κοτσαμπάσηδες τους μιμούνται και αποκτούν και αυτοί σύμβολα κύρους. Η μεσαία τάξη φτιάχνει και αυτή στεφάνια - κομπολόγια από απομίμηση κεχριμπαριού:τα Φατουράν, «μαστίχες» κ.λ.π.

Οι ανένταχτοι, οι μάγκες, οι κουτσαβάκηδες φτιάχνουν τα μπεγλέρια. Μια γιρλάντα με 16 χάνδρες. Οπου το σκοινί είναι πολύ μεγαλύτερο από το συνολικό μήκος των χανδρών αν τις βάλουμε στην σειρά. Η νεολαία φτιάχνει το μπεγλέρι με 2 χάνδρες περασμένες σε ένα σπάγκο και δεν δένει τις άκρες με αποτέλεσμα να μην σχηματίζεται στεφάνι. Μ'αυτό κάνει ακροβατικά με τα δάχτυλα του χεριού. Η δομή της προσωπικότητας των Ελλήνων εξαιρουμένων των μοναχών είναι τέτοια όπου δαιφοροποίησε το δεητικό στεφάνι της Παναγιάς και το τεσπίχ των Τούρκων. Ετσι από βοήθημα για προσευχές το έκανε ένα αντικέιμενο, παιχνίδι στα χέρια που βασικά κάνει ακροβατικά, χορεύει, παίζει μουσική, στολίζει, συμβολίζει, διασκεδάζει, χαλαρώνει, θεραπεύει ......
Το ολοκληρωμένο σύγχρονο Ελληνικό κομπολόι αποτελείται από μονό αριθμό χανδρών (πολλαπλάσιο του τέσσερα συν ένα), από θυρεό, από παπά και φούντα. Το σκοινάκι που είναι περασμένες οι χάνδρες είναι μεγαλύτερο από το ολικό μήκος όλων των χανδρών και αυτό που περισεύει έχει το μέγεθος του πλάτους της παλάμης του κατόχου.


Σήμερα στην εποχή της ταχύτητας, του ανταγωνισμού, του άγχους και του εκνευρισμού, της αλλοτρίωσης και της απαισιοδοξίας, καθώς και της κατάθλιψης, του τσιγάρου, των ποτών, του αδιέξοδου και του "shopping" έρχεται εκ νέου στο προσκήνιο, σαν αντίδοτο σε όλα αυτά, το μέχρι πριν λίγο καιρό παρεξηγημένο κομπολόι, το οποίο ακολουθει παρόμοια πορεία μέ το μέχρι πρόσφατα παρεξηγημένο μπουζούκι.


πηγή : istorikathemata 

PostHeaderIcon Άμεση προώθηση της επανέκδοσης των έργων του Νίκου Καζαντζάκη

 
Στη σύσταση δωδεκαμελούς Εθνικής Επιτροπής με στόχο την προώθηση της επανέκδοσης των έργων του Νίκου Καζαντζάκη προχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού, με απόφαση της Γενικής Γραμματέως, Λίνας Μενδώνη.

PostHeaderIcon Στοιχεία για εκτελεστές Ελληνοκυπρίων εξετάζουν οι τουρκοκύπριοι

 
Για πρώτη φορά, συγγενείς θύματος από τις εκτελέσεις του 1974 κατέθεσαν στις αρχές του ψευδοκράτους τα στοιχεία που έχουν για την αναγνώριση των εκτελεστών του θύματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για την υπόθεση δολοφονίας του Χρίστου Χατζηνικολάου, ο οποίος είχε πέσει νεκρός κατά διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974. Τα λείψανα του Χατζηνικολάου βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο το 2008 και ταυτοποιήθηκαν μέσω DNA.

PostHeaderIcon Drawing Football (video)


PostHeaderIcon Ο Όρκος του Ιπποκράτη

 

Απόδοση στα νεοελληνικά

Στον Απόλλωνα δίνω τον όρκο, στο γιατρό και Θεό Ασκληπιό, στην Υγεία Θεά και Πανάκεια και ως μάρτυρες όλους καλώ τους Θεούς και Θεές πως τον όρκο τούτον δω θα τηρήσω εγώ και αυτήν την γραπτή συμφωνία όπως κρίνω και όπως μπορώ. Να νομίζω πως είναι εκείνος που με δίδαξε τούτη την τέχνη με αυτούς που με γέννησε ίσος. 


PostHeaderIcon Η ιστορία της ινσουλίνης

 

Ο σακχαρώδης διαβήτης αναφέρεται για πρώτη φορά στον πάπυρο Ebers, πριν από 3.500 χρόνια. Παρόλα αυτά, τα αίτιά του παρέμεναν άγνωστα μέχρι τον 20ο αιώνα. Πριν από το 1920 η μοναδική αντιμετώπιση ήταν η εφαρμογή διαιτολογίου χωρίς υδατάνθρακες και πλούσιου σε πρωτεΐνες. Η επιβίωση των περισσοτέρων διαβητικών ασθενών υπό αυτές τις συνθήκες δεν ήταν μεγαλύτερη του ενός έτους.


PostHeaderIcon Διάλλειμα για διαφημίσεις...


PostHeaderIcon To Gyrotonic...

 
Στη μέθοδο Gyrotonic ορκίζονται σταρ όπως η Μαντόνα (καλά, αυτή τα δοκιμάζει όλα), η Ναόμι Γουότς, η Τέρι Χάτσερ, η Ναόμι Κάμπελ. Είπαμε λοιπόν να κάνουμε κι εμείς έναν gyro να δούμε πώς είναι.

PostHeaderIcon Ελληνική τυπογραφία

 
Η Τυπογραφία εισήχθη στην Ελλάδα μόλις στις αρχές του 19ου αιώνα. Μέχρι τότε η παραγωγή του ελληνικού βιβλίου πραγματοποιείται εκτός ελλαδικού χώρου, στην Βενετία, στη Βιέννη ή στο Παρίσι. Το πρώτο ελληνικό βιβλίο τυπώθηκε στο Μιλάνο το 1476. Πρόκειται για τη «Γραμματική» ή «Επιτομή των οκτώ του λόγου μερών» του Κωνσταντίνου Λάσκαρη. Τους τυπογραφικούς χαρακτήρες, τα στοιχεία, τα χάραξε ο Δημήτριος Δαμιλάς, γνωστός ως Δημήτριος ο Κρής ή Δημήτριος ο Μεδιολανεύς.

PostHeaderIcon Μικρές αλλαγές που θα σας μεταμορφώσουν!

Μικρές διαφορές, μεγάλες αλλαγές! Αυτός είναι ο στόχος που πρέπει να βάλετε για το 2011.

Ανακαλύψτε λοιπόν τους τρόπους για να φροντίζετε καλύτερα τον εαυτό, το σώμα και το μυαλό σας με μικρές αλλά αποτελεσματικές αλλαγές… ζωής!



PostHeaderIcon Το «τέλος της γεωγραφίας» όπως την ξέραμε

 
Αν και δεν έχουμε ακόμη φτάσει στο «τέλος της ιστορίας», η παγκοσμιοποίηση μας έχει φέρει στο «τέλος της γεωγραφίας» όπως τη ξέραμε. Η τρίτη βιομηχανική επανάσταση, από το 1980 και μετά, έχει αλλάξει τα πάντα. Για πολλούς, η παγκοσμιοποίηση είναι επιθυμητή και αναπόφευκτη, έχοντας αναπτύξει σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης στο πλανήτη. Άλλοι όμως αντιδρούν, θεωρώντας την όργανο του επιχειρηματικού ιμπεριαλισμού που λεηλατεί και κερδοσκοπεί στο όνομα του ανεξέλεγκτου καταναλωτισμού.

PostHeaderIcon Ερευνα : Το τέλος του καπνίσματος στην Ελλάδα θα έρθει το 2231

Σε περίπου μισόν αιώνα δεν θα υπάρχουν πλέον καπνιστές στις ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη, επισημαίνει μετά από έρευνα της η Citigroup.

PostHeaderIcon Δίκτυο Eures: 12.500 αιτήσεις Ελλήνων για δουλειά στο εξωτερικό

 
Δωδεκάμισι χιλιάδες βιογραφικά έχουν αποσταλεί στο δίκτυο Eures, τα τελευταία δυο χρόνια, από Έλληνες που επιθυμούν να εργασθούν σε χώρες της Ευρώπης, ενώ έχουν ανακοινωθεί από εργοδότες 15.000 θέσεις εργασίας.

PostHeaderIcon Σισμανόγλειο: Από Μαυσωλείο, κέντρο πολιτισμού

 
Στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, στην κεντρική οδό του Πέραν (Μπεΐογλου) βρίσκεται το Σισμανόγλειο Μέγαρο. Δωρήθηκε το 1939 στο ελληνικό κράτος από την οικογένεια Σισμανόγλου, που έχει ευεργετήσει πολλαπλώς τον ελληνισμό με γνωστότερα τα δύο νοσοκομεία που φέρουν το όνομά της στην Αθήνα και στην Κομοτηνή.

PostHeaderIcon ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεκρή πόλη;

 
 
Είναι θλιβερή η εικόνα που συναντά κάποιος που έχει ένα χρόνο να επισκεφτεί την άλλοτε παραμυθιαζόμενη "συμπρωτεύουσα".
Έχει σχεδόν ερημώσει. Κάθε τέσσερα μαγαζιά ένα κλειστό ( με πωλητήρια και ενοικιαστήρια να συναγωνίζονται τις επιγραφές). Ολόκληρα τετράγωνα με ρολά κατεβασμένα. 
Και μιλάμε για το εμπορικό κέντρο της πόλης. Οι συνοικίες και τα προάστια βρίσκονται στην εντατική από μήνες πριν.

PostHeaderIcon Έρευνα : Οι μικρούλες σας γερνάνε... πριν την ώρα σας!

 
Είστε μια κάποιας ηλικίας; Είστε μόνο σας και σας αρέσει να κυκλοφορείτε με....μικρούλες; Κακώς. Γιατί;

PostHeaderIcon flashback... Οδός Ερμού 1912


PostHeaderIcon Ποινική δίωξη για τα αυθαίρετα


Ποινική δίωξη θα ασκείται σε όσους δεν καταβάλλουν την ειδική αποζημίωση που τους επιβλήθηκε για τη διατήρηση αυθαιρέτου κτίσματος σε δασική έκταση, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατεδάφισης.
 

PostHeaderIcon Στο internet η ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά


Βιβλία, ταινίες, πίνακες ζωγραφικής και μουσική από τις γκαλερί, τις βιβλιοθήκες και τα μουσεία της Ευρώπης θα είναι διαθέσιμα δωρεάν στο Διαδίκτυο μέχρι το 2016, ανέφερε σήμερα μία ομάδα ειδικών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

PostHeaderIcon Ο Χατζιδάκις και η τζαζ

 Την τζαζ διάσταση στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι επιχειρούν να ανιχνεύσουν η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τον Μίλτο Λογιάδη και το Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή στην κοινή τους εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής και στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, στις 15 Ιανουαρίου.

PostHeaderIcon Μνήμη και άνοιες...



 
Η μνήμη αποτελεί το θεμελιωδέστερο συστατικό της ανθρώπινης βιολογικής και υποκειμενικής πραγματικότητας. Μέσω της μνήμης διεξάγεται οποιαδήποτε συνδιαλλαγή με το περιβάλλον. 

Σχηματικά, το βιολογικό μοντέλο της μνημονικής λειτουργίας έχει ως εξής: οι πληροφορίες καταγράφονται σε μορφή εγγραμάτων, κάθε έγγραμα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο αρμόδιο ανατομολειτουργικό κύκλωμα, τα κυκλώματα συναφών εγγραμάτων αλληλοεπηρεάζονται, η όλη διαχείριση της πληροφορίας είναι σύνθετη και δυναμικού χαρακτήρα.
Χρονικά μπορούν να διακριθούν τρεις τύποι μνήμης: η αισθητηριακή, η βραχυπρόθεσμη και η μακροπρόθεσμη μνήμη. Ποιοτικά, η μακροπρόθεσμη μνήμη περιλαμβάνει τη συνειδητή ή δηλωτική μνήμη (υποκατηγορίες: σημασιολογική και επεισοδιακή μνήμη) και τη μη δηλωτική μνήμη.



PostHeaderIcon Εμβόλιο θα κόβει τον εθισμό στην κόκα

 
Τέλος στον εθισμό στην κοκαΐνη υπόσχεται να δώσει ένα νέο εμβόλιο. Η δραστική ουσία του, που είναι συνδυασμός του ιού του κρυολογήματος και ουσίας που μιμείται την κοκαΐνη, εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα των τοξικομανών να αντιμετωπίζει την κοκαΐνη ως εισβολέα.

PostHeaderIcon Στόλο από πρατήρια φυσικού αερίου εξετάζουν οι ΕΠΑ Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, αλλά …

 
Δημιουργία πρατηρίων συμπιεσμένου φυσικού αερίου με σκοπό την προμήθεια οχημάτων, καθώς επίσης πώληση αερίου σε ειδικά μετασκευασμένα πρατήρια με σκοπό την αεριοκίνηση εξετάζουν οι ΕΠΑ Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, ωστόσο σκοντάφτουν πάνω στο σημερινό θεσμικό πλαίσιο που τους απαγορεύει μια τέτοια δραστηριότητα.

PostHeaderIcon Χωρίς νερό η Παναχαϊκή – Έχει να πληρώσει λογαριασμό 25 χρόνια!

 
Το χρέος της ομάδας προς την ΔΕΥΑΠ είναι τεράστιο αφού για 25 χρόνια δεν έχουν πληρώσει ούτε μισό ευρώ από τους λογαριασμούς. Δεν υπάρχει νερό ούτε για να κάνουν ντους οι παίχτες.

PostHeaderIcon Ο βομβαρδισμός του Πειραιά...


Ο ναός της Αγίας Τριάδος χτίστηκε το 1850. Το μεσημέρι της 11ης Ιανουαρίου του 1944 βομβαρδίστηκε από τους συμμάχους και κατεστράφη. Για τρεις ώρες, από τις 12 το μεσημέρι (ώρα που ο κόσμος βρισκόταν στους δρόμους), τα “συμμαχικά” αεροπλάνα, έκαναν στάχτη την πόλη. Στους δρόμους σκορπισμένα πτώματα, φριχτές εικόνες ακρωτηριασμένων παιδιών. Οι δρόμοι κλεισμένοι από ξύλα, κεραμίδια από τις στέγες, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και λάκκοι, που είχαν ανοίξει οι βόμβες.

PostHeaderIcon BBC: Οι Έλληνες της Πόλης και ο φόβος της επιβίωσης

 
Το φόβο επιβίωσης της ελληνικής χριστιανικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη προβάλλει με δημοσίευμά τουτο βρετανικό BBC. Με αφορμή την γιορτή των Θεοφανείων, το δίκτυο ρίχνει φως στην ελληνική κοινότητα που πλέον μετρά λιγότερους από 3.000 κατοίκους.

PostHeaderIcon Εθνικό Συμβούλιο διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

 
Τον Ιούνιο του 2011 θα εκδικαστεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης η προσφυγή της Γερμανίας κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας, με την οποία απορρίφθηκε η ένσταση της Γερμανίας περί ετεροδικίας και κρίθηκε νόμιμη η κατάσχεση γερμανικού ακινήτου, κειμένου στην πόλη της Φλωρεντίας για την πληρωμή μέρους του ποσού που επιδικάστηκε από τα ελληνικά δικαστήρια στους κατοίκους του Διστόμου.

PostHeaderIcon Πόσο «τρέχει» το... φτάρνισμα;

 
Χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονο εξοπλισμό επιστήμονες στη Σιγκαπούρη προσπαθούν να διαπιστώσουν πόσο μακριά φθάνουν οι μικροοργανισμοί που εκτοξεύει κάποιος όταν φταρνίζεται. 

PostHeaderIcon Αποκωδικοποίηση DNA Εσωσε αγόρι από σπάνια ασθένεια

 
 
Πρώτη φορά, η τεχνική της αποκωδικοποίησης της ακολουθίας του DNA έσωσε τη ζωή ενός παιδιού, του Νίκολας. Είναι ο πρώτος άνθρωπος, του οποίου η γονιδιακή.. ακολουθία αποκωδικοποιήθηκε για να διαγνωστεί η ασθένειά του και φαίνεται πως, όταν πρόκειται για σπάνιες νόσους που είναι δύσκολο να διαγνωστούν, η αποκωδικοποίηση της ακολουθίας του DNA µπορεί να δώσει τη λύση.

PostHeaderIcon Το "σατανικό" χαμόγελο του μακελάρη...

Με ξυρισμένο κεφάλι, ένα πρόσωπο απαθές και με χειροπέδες και αλυσίδες στα πόδια, ο Τζάρεντ Λι Λόουνερ, ο 22χρονος μακελάρης της Αριζόνα, ο οποίος το περασμένο Σάββατο άνοιξε πυρ εναντίον της βουλευτού, Γκάμπριελ Γκίφορντς, σκοτώνοντας 6 άτομα, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα ενώπιον του Δικαστηρίου του Φοίνιξ.

PostHeaderIcon Ερευνητικές γεωτρήσεις στην Αίγυπτο, από την «Ενεργειακή Αιγαίου»


Στην πραγματοποίηση δύο ερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή West Kom Ombo της Aνω Αιγύπτου, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο, προχωρεί η ελληνική εταιρία Energean Oil and Gas. 


PostHeaderIcon Chernobyl : 25 χρόνια μετά την καταστροφή...

Chernobyl Today 


PostHeaderIcon Αυτός είναι ο πιο ασφαλής εξωτερικός σκληρός δισκός!

 

Η νέα σειρά εξωτερικών σκληρών δίσκων της ioSafe που παρουσιάστηκαν στην CES είναι σίγουρα πολύ σκληρή για να καταστραφεί.

Έτσι λοιπόν οι νέοι εξωτερικοί σκληροί αντέχουν κάθε είδους πτώση, είναι αδιάβροχοι όπως πολλοί παρόμοιοι του εμπορίου.

PostHeaderIcon Ιράν : Αυστηρότεροι... ενδυματολογικοί κανόνες στα πανεπιστήμια

 
Αυστηρότερους... ενδυματολογικούς κανόνες αποφάσισαν να επιβάλλουν οι ιρανικές αρχές σε ορισμένα πανεπιστήμια της χώρας όπου μεταξύ άλλων θα απαγορεύεται στις φοιτήτριες να φορούν ρούχα με φωτεινά χρώματα, να έχουν τατουάζ ή μακριά νύχια.

PostHeaderIcon Παναμάς Περισσότεροι από 1.000.000 κάτοικοι χωρίς πόσιμο νερό

 
Πάνω από 1.000.000 κάτοικοι στον Παναμά βρίσκονται χωρίς παροχή πόσιμου νερού καθώς υπερχείλισε τό εθνικό δίκτυο ύδρευσης τής Κεντρικής Αμερικής, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών.

PostHeaderIcon Μέχρι που θ’ ανέβει ο υδράργυρος στον πλανήτη μας;

 
Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι αναπόφευκτη


Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, το λιώσιμο των πάγων και η υποχώρηση των παγετώνων, οι παρατεταμένες εποχές και η μετακίνηση των άγριων ζώων είναι σαφείς ενδείξεις ενός θερμαινόμενου πλανήτη.

PostHeaderIcon Ρατσιστικό μπεστ σέλερ σοκάρει τη Γερμανία

Είναι ισλαμοφοβικό, αντισημιτικό, αντιεπιστημονικό. Κι όμως το βιβλίο του πρώην τραπεζίτη Τίλο Σαρατσίν «Πώς αυτοκαταργείται η Γερμανία», το οποίο κυκλοφόρησε στα τέλη Αυγούστου του 2010, είναι το απόλυτο μεταπολεμικό εκδοτικό μπεστ σέλερ. Μέσα σε τέσσερις μήνες πουλήθηκαν πάνω από 1,2 εκατ. αντίτυπα στη Γερμανία. «Κανένα άλλο βιβλίο δεν είχε τόση επιτυχία από το 1945» λέει ένας ειδικός.

PostHeaderIcon Σας ανατριχιάζει ο τροχός του οδοντιάτρου; Ξεχάστε τον!

 
Αν δεν πηγαίνατε οδοντίατρο γιατί φοβόσασταν τον τροχό και σας ανατρίχιαζε ο θόρυβος που έκανε καιρός είναι να ξεκινήσετε να πηγαίνετε γιατί σε λίγο μάλλον δεν θα σας μείνουν δόντια!

PostHeaderIcon «Αυλαία» για τον σκηνοθέτη Πίτερ Γέιτς!


Βρετανός σκηνοθέτης Πίτερ Γέιτς απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του. Ο Γέιτς έγινε περισσότερο γνωστός για την ταινία «Bullitt» του 1968 με πρωταγωνιστή τον Στιβ ΜακΚουίν. 

Είχε στο ενεργητικό του υποψηφιότητες στις κατηγορίες καλύτερης σκηνοθεσίας και φωτογραφίας για τις ταινίες «Breaking Away» και «The Dresser». 

πηγή : dete


PostHeaderIcon Απαγόρευσαν τα βιβλία του Κοέλο στο Ιράν

Για λογοκρισία κατηγορεί το Ιράν ο βραζιλιάνος συγγραφέας Πάουλο Κοέλο επειδή απαγόρευσαν την κυκλοφορία των βιβλίων του στη χώρα όπου ήδη έχουν πουληθεί 6 εκατομμύρια αντίτυπα.

PostHeaderIcon η Χρυσή Μπάλα πάλι στον Λιονέλ Μέσι

 
Χρυσός Μέσι για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά! Στα χέρια του «Ψύλλου» κατέληξε ξανά η Χρυσή Μπάλα, διαψεύδοντας τα προγνωστικά που ήθελαν έναν από τους συµπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα Τσάβι ή Ινιέστα να αναδεικνύονται κορυφαίοι παίκτες του κόσµου για το 2010.

PostHeaderIcon Νέα...Διάρρηξη στο Δήμο Αθηναίων

 

 Νέα απόπειρα ριφιφί στον Δήµο Αθηναίων διαπιστώθηκε χθες το βράδυ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα». Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό παραβίασης σε κρίσιµη για θέµατα οικονοµικής διαχείρισης διεύθυνση του Δήµου Αθηναίων µέσα σε διάστηµα δέκα ηµερών. Είχε προηγηθεί η διάρρηξη στη Διεύθυνση Προµηθειών του δήµου και χθες το βράδυ έγινε απόπειρα παραβίασης στη Διεύθυνση Δηµοσιονοµικού Ελέγχου. Πρόκειται για την πλέον νευραλγική υπηρεσία, καθώς αυτή έχει αρµοδιότητα για τα εντάλµατα πληρωµής προς τρίτους.

πηγή : tovima

PostHeaderIcon Ο «Παραμυθάς» επιστρέφει

 Ο «Παραμυθάς» επιστρέφει 
Ύστερα από 30 χρόνια, ο «Παραμυθάς» επιστρέφει στην ΕΡΤ. Από σήμερα και καθημερινά στις 14.15 ξεκινά στην ΕΤ1 η προβολή των 26 νέων επεισοδίων του παιδικού προγράμματος που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1978.

PostHeaderIcon Σε ποιους χαρίζει λεφτά η κυβέρνηση;

 
Δύσκολη μέρα σήμερα. Κορύφωση πολλών συνεχόμενων δύσκολων ημερών – όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για το σύνολο της Ευρωζώνης. Οι αφεντιές μας βγαίνουν στο παζάρι για να δανειστούν 1,5 δισ. ευρώ, εν μέσω πολλών δυσμενών παραγόντων. Βασικότερος όλων το ότι για τα εξάμηνα έντοκα γραμμάτια έχει από προηγούμενες δημοπρασίες διαμορφωθεί ένα πολύ υψηλό επιτόκιο.

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin