Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon 10 πολιτισμοί που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς

 
Με το πέρασμα των αιώνων, οι περισσότεροι πολιτισμοί είτε άρχισαν σιγά-σιγά να παρακμάζουν είτε εξαφανίστηκαν από φυσικές καταστροφές ή εισβολές. Υπάρχουν όμως κάποιοι πολιτισμοί, των οποίων η εξαφάνιση έχει προβληματίσει πραγματικά τους επιστήμονες.10. Οι Ολμέκοι
Μία από τις πρώτες μεσοαμερικανικές κοινωνίες, οι Ολμέκοι, κατοικούσαν στις τροπικές πεδιάδες του νότιο-κεντρικού Μεξικό. Τα πρώτα σημάδια των Ολμέκων χρονολογούνται από το 1400 π.Χ. στην πόλη San Lorenzo, όπου αποτελούσε το κέντρο τους, ενώ υποστηρίζονταν από δύο ακόμα κέντρα, τις περιοχές Tenochtitlan και Potrero Nuevo. Οι Ολμέκοι ήταν εξαιρετικοί κτίστες, ενώ οι αποικίες τους είχαν τελετουργικά ανάκτορα, αναχώματα, μεγάλες κωνικές πυραμίδες και πέτρινα μνημεία, συμπεριλαμβανομένου και ενός γιγάντιου κεφαλιού, που αποτελεί το πιο γνωστό δημιούργημά τους.
Ο πολιτισμός των Ολμέκων στηριζόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό στο εμπόριο, τόσο μεταξύ των ίδιων τους των περιοχών όσο και με άλλες μεσοαμερικανές κοινωνίες. Επειδή ήταν ένας από τους πρώτους και πιο προηγμένους μεσοαμερικανικούς πολιτισμούς την εποχή εκείνη, θεωρούνταν ως ο κύριος πολιτισμός που γέννησε τους περισσότερους μεσοαμερικανικούς πολιτισμούς.
Τι απέγιναν;
Γύρω στο 400 π.Χ., το ανατολικό μισό της γης των Ολμέκων ερήμωσε -πιθανότατα εξαιτίας των περιβαλλοντικών αλλαγών. Ίσως πάλι να μετακινήθηκαν εξαιτίας της ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή. Άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι δέχτηκαν επιδρομή, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποιοι μπορεί να ήταν οι εισβολείς.

9. Οι Ναβαταίοι
Οι Ναβαταίοι ήταν ένας σημιτικός πολιτισμός, που κατοικούσε στην Ιορδανία, την Κανά και την Αραβία γύρω στον 6o αι. π.Χ. Είναι περισσότερο γνωστοί ως οι κτίστες της πόλης Πέτρα, που υπήρξε και πρωτεύουσά τους. Η Πέτρα είναι μία εντυπωσιακή πόλη, σκαλισμένη στην πλευρά ενός βράχου, με σημαντικότερο κτίριο το Khazneh, μία γιγάντια κατασκευή με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Οι Ναβαταίοι ήταν εύποροι γιατί η πόλη τους υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς ενός μεγάλου εμπορικού δικτύου, μέσω του οποίου εμπορεύονταν ελεφαντόδοντα, μετάξι, μπαχαρικά, πολύτιμα μέταλλα και λίθους, λιβάνι, αρώματα και φαρμακευτικά σκευάσματα. Λόγω του εύρους που είχε αυτός ο εμπορικός δρόμος, ο πολιτισμός των Ναβαταίων είχε έντονες επιρροές από την ελληνιστική Ελλάδα, τη Ρώμη, την Αραβία και στην Ασσυρία. Σε αντίθεση με άλλες κοινωνίες της εποχής εκείνης, δεν υπήρχε δουλεμπόριο και κάθε μέλος της κοινωνίας συνεισέφερε στις εργασίες.

Τι απέγιναν;
Στη διάρκεια του 4ου αι. μ.Χ., οι Ναβαταίοι εγκατέλειψαν την Πέτρα και κανείς δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα το γιατί. Αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν πως η έξοδός τους ήταν οργανωμένη και όχι βιαστική, γεγονός που αποδεικνύει πως δεν εκδιώχθηκαν από κάποιον άλλο πολιτισμό. Η πιο πιθανή εξήγηση είναι πως όταν οι εμπορικές οδοί, στις οποίες στηρίζονταν, μετακινήθηκαν προς τα βόρεια, δεν μπορούσαν πλέον να συντηρήσουν τον πολιτισμό τους και έτσι άφησαν πίσω τους την Πέτρα.

8. Η αυτοκρατορία των Αξουμιτών
Η αυτοκρατορία των Αξουμιτών ξεκίνησε τον 1o αιώνα μ.Χ. στη σημερινή περιοχή της Αιθιοπίας και πιστεύεται πως ήταν η πατρίδα της βασίλισσας του Σαβά. Το Αξούμ ήταν ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, με εξαγωγές ελεφαντόδοντου, γεωργικών προϊόντων και χρυσού σε ένα εμπορικό δίκτυο που εκτεινόταν σε όλη την Ερυθρά Θάλασσα και έφτανε μέχρι τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και ανατολικά προς την Ινδία. Αυτός ήταν και ο λόγος που το Αξούμ ήταν μία εύπορη κοινωνία και ήταν ο πρώτος αφρικανικός πολιτισμός που απέκτησε δικό του νόμισμα, γεγονός εξαιρετικά σπουδαίο για τα αρχαία εκείνα χρόνια. Το χαρακτηριστικότερο μνημείο του Αξούμ είναι οι Στήλες, γιγάντιοι σκαλιστοί οβελίσκοι, που χρησίμευαν ως δείκτες βασιλικών και ευγενών τάφων. Οι πρώτοι Αξουμίτες λάτρευαν διάφορους θεούς, αλλά ο βασικότερος θεός τους ήταν ο Αστάρ. Το 324 μ.Χ., ο Βασιλιάς Εζάνα ο 2ος ασπάστηκε τον Χριστιανισμό και από τότε το Αξούμ ήταν μία ένθερμη χριστιανική κοινωνία, ενώ πολλοί θεωρούν πως αποτελεί και την πατρίδα της Κιβωτού της Διαθήκης.
Τι απέγινε;
Σύμφωνα με τον θρύλο, η Εβραία Βασίλισσα Ιουδίθ νίκησε την αυτοκρατορία των Αξουμιτών και έκαψε τις εκκλησίες της και όλα τα βιβλία. Άλλοι πάλι πιστεύουν πως μία νότια παγανιστική βασίλισσα οδήγησε στην παρακμή των Αξουμιτών. Κάποιες θεωρίες αποδίδουν την εξαφάνισή τους στην κλιματική αλλαγή, την απομόνωσή τους από το εμπόριο και την καταστροφή των καλλιεργειών τους, που οδήγησε στη λιμοκτονία.

7. Οι Μυκηναίοι
Οι Μυκηναίοι εμφανίστηκαν γύρω στο 1600 π.Χ. και ο πολιτισμός τους ήταν εξαπλωμένος σε δύο νησιά και στη νότια ηπειρωτική χώρα. Έχτισαν και κυρίεψαν πολλές μεγάλες πόλεις όπως τις Μυκήνες, την Τίρυνθα, την Πύλο, την Αθήνα, τη Θήβα, τον Ορχομενό, τον Ιωλκό και την Κνωσό. Πολλοί αρχαίοι ελληνικοί μύθοι είναι επικεντρωμένοι στις Μυκήνες, συμπεριλαμβανομένου και του θρύλου του Βασιλιά Αγαμέμνονα, που υπήρξε επικεφαλής των ελληνικών στρατευμάτων κατά τον Τρωικό Πόλεμο. Οι Μυκηναίοι ήταν μία κυρίαρχη ναυτική δύναμη και χρησιμοποίησαν την ικανότητά τους αυτή για το εμπόριο με άλλα κράτη. Λόγω της έλλειψης φυσικών πόρων, εισήγαγαν πολλά αγαθά και τα μετέτρεπαν σε αντικείμενα προς πώληση, επομένως ήταν εξαίρετοι τεχνίτες, πασίγνωστοι σε όλο το Αιγαίο για τα όπλα και τα κοσμήματά τους.
Τι απέγιναν;
Κανείς δεν γνωρίζει με απόλυτη σιγουριά, αλλά μία θεωρία είναι πως οι αναταραχές μεταξύ της αγροτικής και της άρχουσας τάξης οδήγησαν στο τέλος του μυκηναϊκού πολιτισμού. Άλλες θεωρίες αποδίδουν την παρακμή τους στη διακοπή των εμπορικών οδών ή σε φυσικούς παράγοντες όπως οι σεισμοί. Η πιο δημοφιλής όμως θεωρία είναι πως δέχτηκαν επίθεση από έναν βόρειο πολιτισμό, τους Δωριείς (που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μετά την πτώση των Μυκηναίων) ή τους Λαούς της Θάλασσας (που εκείνη την εποχή μετανάστευαν από τα Βαλκάνια προς τη Μέση Ανατολή).

6. Η αυτοκρατορία των Χμερ
Η αυτοκρατορία των Χμερ προήλθε από το Βασίλειο της Τσενία, που αποτελεί τη σημερινή Καμπότζη, γύρω στον 9o αι. μ.Χ. και έγινε μία από τις πιο ισχυρές αυτοκρατορίες στη Νοτιοανατολική Ασία. Η αυτοκρατορία είναι γνωστή στους περισσότερους ως ο πολιτισμός που έχτισε το Ανγκόρ, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Καμπότζης. Οι Χμερ ήταν ένας εξαιρετικά ισχυρός και πλούσιος πολιτισμός, ανοιχτός σε διάφορες θρησκείες όπως ο Ινδουισμός, ο Βουδισμός, ο Τεραβάντα Βουδισμός και η Μαχαγιάνα, που αποτελούσαν και τις κύριες θρησκείες της αυτοκρατορίας. Η αυτοκρατορία είχε και μεγάλη στρατιωτική δύναμη, κυρίως λόγω των πολέμων με τους Χαμ και τους Ανιμιστές.
Τι απέγινε;
Η πτώση της αυτοκρατορίας των Χμερ αποδίδεται στον συνδυασμό διαφόρων παραγόντων. Ο πρώτος είναι ότι η αυτοκρατορία διοικούνταν από έναν Βασιλιά Θεό, και με την είσοδο του Τεραβάντα Βουδισμού, που διδάσκει αυτό-φώτιση, η ηγεσία άρχισε να κλονίζεται. Όλο αυτό οδήγησε στην έλλειψη επιθυμίας να δουλέψουν για τον Βασιλιά, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ποσότητα των τροφών που παράγονταν. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Τζαγιαβαρμάν του 7ου, κατασκευάστηκε ένα περίτεχνο οδικό δίκτυο, ώστε να διευκολυνθεί η μεταφορά των αγαθών και των στρατευμάτων σε όλη την Αυτοκρατορία. Κάποιοι μελετητές, όμως, υποστηρίζουν πως αυτοί οι δρόμοι λειτούργησαν εναντίον τους, διευκολύνοντας τους εισβολείς, όπως τους Αγιούταγια, να φτάσουν απευθείας στο Ανγκόρ.

5. Ο πολιτισμός των Κουκουτένι-Τριπολί
Στη Ρουμανία υπήρχαν οι Κουκουτένι, στην Ουκρανία οι Τρυπιλίοι και στη Ρωσία οι Τριπολί: ένας νεολιθικός πολιτισμός που άνθισε μεταξύ του 5500 π.Χ και του 2750 π.Χ. Για το ύψος τους, οι Κουκουτένι-Τριπολί είχαν φτιάξει τα μεγαλύτερα νεολιθικά κτίρια στην Ευρώπη, κάποια από τα οποία στέγαζαν μέχρι και 15.000 άτομα. Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια αυτού του πολιτισμού είναι πως κάθε 60 με 80 χρόνια έκαιγαν ολόκληρο το χωριό τους και το ξανάφτιαχναν πάνω από το παλιό. Ο πολιτισμός αυτός ήταν μητριαρχικός, με τις γυναίκες να είναι επικεφαλής του νοικοκυριού, ενώ ασχολούνταν με τις γεωργικές δουλειές, την κεραμική και την υφαντουργία. Οι άντρες ήταν κυνηγοί, έφτιαχναν εργαλεία και ήταν υπεύθυνοι για τη φροντίδα των ζώων. Η θρησκεία τους επικεντρωνόταν στην Μεγάλη Μητέρα Θεά, η οποία ήταν σύμβολο της μητρότητας και της γονιμότητας της Γης, ενώ λάτρευαν ακόμα τον ταύρο (που συμβόλιζε τη δύναμη, τη γονιμότητα και τον ουρανό) και το φίδι (που συμβόλιζε την αιωνιότητα και την αιώνια κίνηση).
Τι απέγινε;
Μία από τις επικρατέστερες θεωρίες για το τέλος του πολιτισμού των Κουκουτένι-Τριπολί είναι η θεωρία Κουργκάν, που υποστηρίζει πως κυριεύθηκαν από τον πολεμοχαρή λαό Κουργκάν. Εντούτοις, νεότερες αρχαιολογικές μελέτες αποδίδουν την εξαφάνισή τους σε μία δραματική κλιματική αλλαγή, που οδήγησε σε μία από τις χειρότερες ξηρασίες στην ιστορία της Ευρώπης, και κατέστρεψε έναν πολιτισμό που στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό στη γεωργική καλλιέργεια.

4. Οι Κλόβις
Οι Κλόβις είναι ένας προϊστορικός ιθαγενής πολιτισμός της Αμερικής, που χρονολογείται πίσω στο 10000 π.Χ. Ήταν εγκατεστημένοι στις νότιες και κεντρικές πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, ενώ αναγνωρίστηκαν αρχαιολογικά από τις σμηλευμένες μύτες πυρόλιθου, που ονομάστηκαν και μύτες Κλόβις. Τις μύτες αυτές τις χρησιμοποιούσαν στην άκρη της λόγχης για να κυνηγήσουν μεγάλα ζώα, όπως μαμούθ και βίσωνες, και μικρά ζώα, όπως, ελάφια και κουνέλια. Οι Κλόβις ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που κατοίκησαν τον Νέο Κόσμο και θεωρούνται πρόγονοι όλων των Βορειοαμερικανικών και Νοτιοαμερικανικών ιθαγενών πολιτισμών. Πολλοί μελετητές πιστεύουν πως διέσχισαν τη Βεριγγεία, από τη Σιβηρία προς την Αλάσκα, κατά τη διάρκεια της εποχής των παγετώνων, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν νότια, σε πιο ζεστό κλίμα.
Τι απέγιναν;
Υπάρχουν διάφορες θεωρίες γύρω από την εξαφάνιση του πολιτισμού των Κλόβις. Η πρώτη θεωρία υποστηρίζει πως μία μείωση της μεγαπανίδας, σε συνδυασμό με μία μείωση της κινητικότητας του πολιτισμού, τους οδήγησε στο διασκορπισμό και στο σχηματισμό νέων μικρότερων πολιτισμών, όπως ο πολιτισμός Φόλσομ. Μία άλλη θεωρία είναι πως τα μαμούθ και διάφορα άλλα είδη άρχισαν να εξαφανίζονται, λόγω του υπερβολικού κυνηγιού, με αποτέλεσμα οι Κλόβις να μην μπορούν να βρουν πλέον τροφή για να ζήσουν. Μία τελευταία θεωρία αναφέρει έναν κομήτη, που συνετρίβη στη Γη, στην περιοχή Great Lakes και έπληξε σημαντικά τον πολιτισμό των Κλόβις.

3. Ο Μινωικός Πολιτισμός
Οι Μινωίτες, που πήραν το όνομά τους από τον Βασιλιά Μίνωα, ζούσαν στη σημερινή Κρήτη από το 3000 π.Χ. μέχρι το 1000 π.Χ. Στην ελληνική μυθολογία, η Μινώα ήταν η Γη του Ταύρου και του γιού του, του Μινώταυρου -του μυθικού τέρατος, που ήταν μισός άνθρωπος και μισός ταύρος και ζούσε μέσα στο λαβύρινθο, σκοτώνοντας οποιονδήποτε τολμούσε να περάσει μέσα. Στην πραγματικότητα, ο Μινωικός Πολιτισμός είναι ο πρώτος γνωστός πολιτισμός στην Ευρώπη. Σήμερα, αυτό που έχει απομείνει από τον Μινωικό πολιτισμό είναι τα παλάτια και τα τεχνουργήματα που βρίσκονταν μέσα σε αυτά. Οι Μινωίτες ήταν ένας κοινωνικά οργανωμένος, καλλιτεχνικός και εμπορικός πολιτισμός. Αρχικά, μιλούσαν τη Γραμμική Α, η οποία στην πορεία αντικαταστάθηκε από τη Γραμμική Β. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη στρατιωτικού πολιτισμού στα μινωικά παλάτια και φαίνεται πως η δύναμή τους ήταν καθαρά οικονομική. Παρόλο που οι Μινωίτες εξαφανίστηκαν, ο πολιτισμός τους κληρονομήθηκε από άλλους πολιτισμούς, όπως οι Μυκηναίοι και στη συνέχεια οι ελληνιστικοί Έλληνες.
Τι απέγινε;
Πολλοί μελετητές πιστεύουν πως οι Μινωίτες εξαφανίστηκαν εξαιτίας μίας ηφαιστειακής έκρηξης στη Θήρα (Σαντορίνη) αλλά υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι επέζησαν. Εντούτοις, η έκρηξη κατέστρεψε όλα τα φυτά και οδήγησε σε λιμοκτονία, ενώ κατέστρεψε και τα πλοία τους, με αποτέλεσμα να βρεθούν αντιμέτωποι με την οικονομική παρακμή. Πιστεύεται ακόμα ότι την ίδια περίοδο δέχτηκαν και εισβολή, πιθανότατα από τους Μυκηναίους.

2. Οι Ανασάζι
Οι Ανασάζι ήταν ένας ιθαγενής Αμερικανικός πολιτισμός, που εμφανίστηκε στην περιοχή Four Corners των ΗΠΑ (στο σημείο όπου συναντιούνται το Νέα Μεξικό, η Αριζόνα, το Κολοράντο και η Γιούτα) περίπου το 1200 π.Χ. Οι πρώτοι Ανασάζι ήταν κυνηγοί και συλλέκτες τροφής, που έμεναν σε σπίτια μέσα σε κοιλώματα. Στην πορεία, ανέπτυξαν τη φυτοκομία και ξεκίνησαν να καλλιεργούν καλαμπόκι, φασόλια και κολοκύθια. Σε αρχαιολογικούς τόπους των Ανασάζι έχουν βρεθεί ακόμα κεραμικά, περίτεχνα καλάθια, σανδάλια, ρούχα από γούνα κουνελιού, πέτρες αλέσματος, γαβάθες και βέλη. Οι Ανασάζι είχαν σκάψει ολόκληρες πόλεις σε βραχώδεις πλαγιές, σαν αυτές της Mesa Verde και του Bandelier, ή τις έφτιαχναν εξ'Α ολοκλήρου από πέτρα ή πλίνθους, όπως το Chaco Canyon. Οι πόλεις αυτές φιλοξενούσαν πολλές πολιτιστικές και αστικές εκδηλώσεις, ενώ συνδέονταν μεταξύ τους με ένα οδικό δίκτυο εκατοντάδων μιλίων.
Τι απέγιναν;
Γύρω στο 1300 μ.Χ. οι Ανασάζι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στους βράχους και διασκορπίστηκαν. Πολλοί μελετητές πιστεύουν πως, εξαιτίας μίας πληθυσμιακής έκρηξης, των ελαχίστων μεθόδων καλλιέργειας και μίας ξηρασίας που χτύπησε την περιοχή, ήταν πολύ δύσκολο για τους Ανασάζι να καλλιεργήσουν τροφή, με αποτέλεσμα να μετακινηθούν προς το Rio Grande ή το Hopi. Πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν πως η κλιματική αυτή αλλαγή δεν εξηγεί από μόνη της την παρακμή των Ανασάζι, ενώ υπήρξαν και άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν, κυρίως κοινωνικοί και πολιτικοί.

1. Ο πολιτισμός της κοιλάδας του Ινδού
Ο πολιτισμός της κοιλάδας του Ινδού ή πολιτισμός των Χαράπας αναπτύχθηκε από το 3300 έως το 1300 π.Χ σε μία περιοχή που είχε το μέγεθος περίπου της Δυτικής Ευρώπης, εκεί που βρίσκεται σήμερα το Πακιστάν και η δυτική Ινδία. Παρόλο που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αρχαίους πολιτισμούς, ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τους Χαράπας, και αυτό γιατί η γλώσσα τους δεν αποκρυπτογραφήθηκε ποτέ. Αυτό που είναι γνωστό είναι πως έχτισαν πάνω από 100 πόλεις και χωριά, με τις πόλεις να είναι σε οργανωμένη διάταξη και να έχουν ένα περίτεχνο αποχετευτικό σύστημα, με εσωτερικές τουαλέτες. Επίσης, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν στρατιωτική δραστηριότητα, επομένως ήταν ένας φιλήσυχος πολιτισμός. Οι Χαράπας υπήρξαν ικανότατοι αστρονόμοι και πεπειραμένοι αγρότες, καλλιεργώντας σιτάρι, κριθάρι, αρακά, πεπόνια, σουσάμι και βαμβάκι (ήταν ο πρώτος πολιτισμός που έφτιαξε βαμβακερά ρούχα), ενώ διέθεταν και ζώα, όπως βοοειδή και ελέφαντες.
Τι απέγινε;
Υπάρχουν διάφορες θεωρίες ως προς το τι συνέβη στον πολιτισμό της κοιλάδας του Ινδού. Κάποιοι πιστεύουν πως παρήκμασαν λόγω των περιβαλλοντικών αλλαγών, ενώ υπάρχει και μία δημοφιλής θεωρία που θέλει τους Αρειανούς να επιτέθηκαν στους Χαράπας γύρω στο 1500 π.Χ.PostHeaderIcon Γ. Παπανδρέου- Α. Σαμαράς: Κάποτε στην Αμερική...

Φωτογραφία από το μακρινό παρελθόν, δεξιά πάνω ο ντράμερ Αντώνης Σαμαράς και αριστερά κάτω ο κιθαρίστας Γιώργος Παπανδρέου!...

Κάποτε ήτανε συγκάτοικοι, κολλητοί φίλοι και έπαιζαν στο ίδιο συγκρότημα (ο ένας ντραμς ο άλλος κιθάρα). Σήμερα είναι αντίπαλοι στη βουλή, ο ένας πρωθυπουργός και ο άλλος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παπανδρέου, Σαμαράς και οι δύο από τζάκι...

PostHeaderIcon Εξιχνιάσθηκαν 102 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας

Εξιχνιάσθηκαν 102 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας 

Βρέφη ηλικίας ενός έτους ήταν τα μικρότερα παιδιά που εντοπίστηκαν να «πρωταγωνιστούν» σε σεξουαλικά... βασανιστήρια, σε υλικό παιδικής πορνογραφίας το οποίο έχει κατασχεθεί κατά καιρούς από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ελάχιστες λέξεις-«κλειδιά», ένα πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων ή κάποιες καλά «καμουφλαρισμένες» ιστοσελίδες και ο κάθε παιδόφιλος μπορεί να δει από απλές φωτογραφίες με γυμνά παιδιά μέχρι νήπια να εξαναγκάζονται σε σεξουαλικές πράξεις. Από τις διωκτικές αρχές έχει εντοπιστεί ακόμη και ιστοσελίδα με υλικό παιδικής πορνογραφίας, στην οποία μπορούσε κάποιος να βρεθεί με ένα «κλικ» σε σάιτ που πραγματευόταν θέματα... αστρονομίας.


PostHeaderIcon Μπήκε η άνοιξη!

Μπήκε η άνοιξη! 

Αν και ο καιρός δεν αποτελεί και την καλύτερη απόδειξη

Η εαρινή ισημερία, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ, σηματοδότησε την έναρξη της άνοιξης. Η αλλαγή των εποχών καθορίζεται από τη θέση της γης σε σχέση με τον Ήλιο. Η πρώτη μέρα της άνοιξης ποικίλει ανάμεσα στις 19 (πιο σπάνια), στις 20 και στις 21 Μαρτίου, ανάλογα με το έτος. Φέτος, στο βόρειο ημισφαίριο η εαρινή ισημερία, σύμφωνα με το National Geographic και το Live Science, έλαβε χώρα στις 23:21 ώρα Γκρίνουιτς το βράδυ της Κυριακής, δηλαδή στη 1:21 ώρα Ελλάδος τα χαράματα της Δευτέρας.

PostHeaderIcon Ήταν άπιστος και ζήτησε συγγνώμη βγαίνοντας στους δρόμους

 
Φόρεσε μια ταμπέλα στο λαιμό και έτσι ενημέρωνε τους περαστικούς για την απιστία του και παρέλασε στην πόλη για να δηλώσει την μεταμέλειά του.

Όταν η κοπέλα του κατάλαβε μέσω facebook ότι την απατούσε, αυτός ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να την ξανακερδίσει. Αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα και να ταπεινωθεί δημόσια παρελαύνοντας με ένα πλακάτ που έγραφε πόσο πολύ την αγαπά!

PostHeaderIcon Δύο Έλληνες επιστήμονες ανατρέπουν τα δεδομένα στη Νανοτεχνολογία

20101202231630875658 
Στην εποχή της νανοτεχνολογίας, ενός όρου ή μιας επιστήμης καλύτερα, άγνωστης για τους περισσότερους από εμάς, δύο Έλληνες καινοτόμοι, οι επιστήμονες στον τομέα της νανοτεχνολογίας Ιωάννης Αραμπατζής και Βασίλης Θεοχαράκης, ανατρέπουν τα δεδομένα και απογειώνουν την Ελλάδα, προσφέροντας στη χώρα διεθνείς διακρίσεις σε ό,τι αφορά την καινοτομία στον τομέα της πράσινης δόμησης. Εμπνευστές και δημιουργοί της ελλαδικής εταιρείας νανοτεχνολογίας, NanoPhos AE, οι Ιωάννης Αραμπατζής και Βασίλης Θεοχαράκης, βραβεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2008 από τον ίδιο τον πρόεδρο της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, για την καινοτομία των προϊόντων τους, αποσπώντας το 1ο βραβείο καινοτομίας στην έκθεση 100% Detail, του Λονδίνου. Στο παλμαρέ των διακρίσεών τους συναντάμε τις βραβεύσεις στη World Expo 2010 της Σανγκάης και στη Διεθνή Έκθεση Οικοδομικών Υλικών BIG5, του Ντουμπάι…


PostHeaderIcon Περικοπές στη παρέλαση λόγω κρίσης

 
 Περικοπές θα ισχύσουν στη φετινή στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ειδικότερα, θα παρελάσουν μόνο πεζοπόρα τμήματα, χωρίς τη συμμετοχή μηχανοκίνητων μονάδων, ενώ δε θα γίνουν συνοδευτικές πτήσεις αεροσκαφών.

Από τις περικοπές αναμένεται να εξοικονομηθούν περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

PostHeaderIcon Αυστραλία: Ομογενής τζογαδόρος μήνυσε καζίνο γιατί "εκμεταλλεύτηκε το πάθος του"

 
Μήνυση εναντίον του καζίνο Crown, στην Αυστραλία, άσκησε ο ομογενής Χάρης Κακαβάς, ο οποίος έπαιξε και έχασε 30 εκατομμύρια δολάρια. Ο κ. Κακαβάς διεκδικεί την επιστροφή των χρημάτων που έπαιξε γιατί, όπως υποστηρίζει, το καζίνο εκμεταλλεύτηκε το πάθος του για τον τζόγο. Το καζίνο, επιχείρησε να κηρύξει τον ομογενή σε πτώχευση χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ο ίδιος, που οφείλει συνολικά 50 εκατομμύρια δολάρια, άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης, υποστηρίζοντας ότι έγιναν δεκάδες νομικά λάθη από τον δικαστή. 

PostHeaderIcon Οι 10 ιαπωνικοί κολοσσοί που "βούλιαξαν" στο τσουνάμι

Η τριπλή καταστροφή της Ιαπωνίας συνεχίζει να προκαλεί ανυπολόγιστο ανθρώπινο πόνο, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τις 6.000, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό Kyodo News. Την ίδια στιγμή, οι ιαπωνικές εταιρείες καταμετρούν τις ζημιές και παρακολουθούν τις τιμές των μετοχών τους να βουλιάζουν. Ο ιαπωνικός Nikkei 225 κατέγραψε τη μεγαλύτερη διήμερη πτώση του από το 1987, σύμφωνα με το Bloomberg. Η υποχώρησή του επηρέασε αρνητικά τις αγορές σε όλο τον κόσμο. Πολλές από τις εταιρείες με τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία στην Ιαπωνία προμηθεύουν με προίόντα νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο, από την Toyota έως την Panasonic και την NEC. Κάθε μια από τις 10 εταιρείες με το υψηλότερο ενεργητικό στην Ιαπωνία κατέγραψαν διψήφιο ποσοστό πτώσης από τις 10 Μαρτίου. Θα διαβάσετε στη συνέχεια ποιες ιαπωνικές εταιρείες έχουν το μεγαλύτερο ενεργητικό και ποιες ήταν οι συνολικές απώλειες που σημείωσαν οι μετοχές τους στο χρηματιστήριο του Τόκιο από τις 10 έως τις 15 Μαρτίου.Toyota Motor


Χρηματιστήριο του Τόκιο: (7203:JP)
Κεφαλαιοποίηση: 139,78 δισ. δολάρια*
Ενεργητικό στην Ιαπωνία: 134,41 δισ. δολάρια
Μεταβολή τιμής από 10 έως 15 Μαρτίου: -16%

Επάνω, κατεστραμμένα αυτοκίνητα στην πόλη Natori στις 14 Μαρτίου.

* Στοιχεία από το Bloomberg

PostHeaderIcon Έφηβος κατηγορείται για απάτη στο Facebook

Οι αστυνομικές αρχές της Αυστραλίας, συνέλαβαν στο Σύδνεϋ, έναν έφηβο επειδή κοινοποίησε πρόσκληση γενεθλίων μιας 16χρονη κοπέλας στο Facebook η οποία δέχθηκε 200,000 θετικές απαντήσεις.

Ο ανώνυμος 17χρονος συνελήφθηκε την Τρίτη και κατηγορείται για χρήση του διαδικτύου με σκοπό την παρενόχληση/προσβολή, πράξη η οποία διώκεται από τον Ποινικό Κώδικα.
Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, ο νεαρός δημιούργησε έναν ψεύτικο λογαριασμό στο facebook, ο οποίος φαινόταν πως ανήκε στην κοπέλα. Έτσι, δημοσίευσε την πρόσκληση γενεθλίων όπου είχε συμπεριλάβει το όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό του κινητού της, και πήρε 200,000 θετικές απαντήσεις.PostHeaderIcon Ρέθυμνο: Τυρί για ρεκόρ Γκίνες - Το βάρος του αγγίζει τα 1.100 κιλά!

 http://www.faretra.gr/images/1_9l8iu.jpg
To τυρί βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ωρίμανσης...
Σε μια θέση στο Ρεκόρ Γκίνες ευελπιστούν τυροκόμοι στα Ζωνιανά οι οποίοι και έχουν παρασκευάσει ένα τυρί που ζυγίζει 1.100 κιλά. Σύμφωνα με το flashnews.gr, η παρασκευή του "γιγάντιου" τυριού έγινε την περασμένη Παρασκευή (18-03-2011) το πρωί και τώρα βρίσκεται στο στάδιο της ωρίμανσης για να είναι έτοιμο το καλοκαίρι στη γιορτή του βοσκού, όπου και θα κοπεί για να μοιραστεί σε μικρά κομμάτια.


PostHeaderIcon Γκέι τουρισμός "ένεση" στην ελληνική οικονομία

 
Έμφαση στον γκέι τουρισμό θα δώσει το υπουργείο Πολιτισμού και ο ΕΟΤ διοργανώνοντας το "Athens Rainbow Week" δείχνοντας ότι το χρήμα δεν κοιτά σεξουαλικές προτιμήσεις. Πρόκειται για φιλόδοξο σχέδιο με στόχο την προσέλκυση περισσότερων τουριστών σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα έχει ανάγκη την ανάπτυξη της "βαριάς της βιομηχανίας".

PostHeaderIcon Σχολείο Star Wars στη Χιλή!

Σίγουρα οι φαν της επιστημονικής φαντασίας θα ενθουσιαστούν αλλά ταυτόχρονα θα ζηλέψουν, αφού στη Χιλή λειτουργεί ένα σχολείο, όπου ο βασικός κορμός μαθημάτων αφορά το έπος των Star Wars! 

PostHeaderIcon Τουρκία: "Δεν θέλουμε πυρηνικά"

Τουρκία: "Δεν θέλουμε πυρηνικά" 
∆ηµοψήφισµα ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από τη Μερσίνα, αντιδρώντας στην εγκατάσταση πυρηνικού αντιδραστήρα στο Ακουγιου, αν και η τουρκική κυβέρνηση είναι κάθετη: «∆εν θα γίνει δηµοψήφισµα, χρειαζόµαστε ενέργεια». Πάντως, ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ κάνει τώρα µια µικρήυποχώρηση λέγοντας ότι θα γίνει και πάλι αξιολόγηση της άδειας για εγκατάσταση του αντιδραστήρα στην περιοχή, κάτι που σηµαίνει καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών κατά πέντε έως έξι µήνες.

PostHeaderIcon Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου

 Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου
Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου). Χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σας. Με την όψη Ήλιου – Ουρανού, ρίξτε φως σε ζητήματα που εκκρεμούν σε κάθε τομέα της ζωής σας σήμερα προκαλώντας σας αγωνία και έντονο στρες. Ισχυρές αναθεωρήσεις, σας φέρνουν αντιμέτωπους με την αλήθεια ως έχει, διαλύοντας διαστρεβλώσεις και πλάνες και δίνοντάς σας την δυνατότητα να κατανοήσετε που οι στόχοι σας και οι επιλογές σας χρειάζονται αλλαγή στρατηγικής.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 21/03/2011

Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια, σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενίσχυση των ανέμων και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011. Τα φαινόμενα στο Νότιο Αιγάιο θα είναι τοπικά έντονα.

PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin