Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Από ελληνικά χέρια η «χρυσή αγκράφα» της Βαϊκάλης

Με µια λιτή ανακοίνωση το Κέντρο Επιστηµονικών και Τεχνικών Πληροφοριών του Ανατολικού Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόµου στο Ιρκούτσκ αποκαλύπτει ότι στο πιο όµορφο, το πιο περίπλοκο και το πιο ακριβό κοµµάτι του Υπερσιβηρικού εργάστηκαν Ελληνες λόγω των ιδιαίτερων ικανοτήτων που είχαν σε τεχνικά έργα. 

Η «χρυσή αγκράφα», όπως ονοµάστηκε το έργο γύρω από τη λίµνη Βαϊκάλη, περιλαµβάνει 40 τούνελ συνολικού µήκους 9 χιλιοµέτρων, περίπου 400 γέφυρες, 5 πέτρινες στοές και 3 από σίδηρο και τσιµέντο.

PostHeaderIcon Και Τούρκοι στο κύκλωμα διακίνησης νεφρών

 


Συνελήφθη τούρκος γιατρός, ύποπτος για διασυνδέσεις με διεθνές κύκλωμα λαθραίας διακίνησης ανθρωπίνων οργάνων από το Κοσσυφοπέδιο.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο 53χρονος Γιουσούφ Σονμέζ είναι ανάμεσα σε τουλάχιστον εννέα ανθρώπους που κατηγορούνται στην υπόθεση της κλινικής Medicus στην Πρίστινα, όπου αφαιρούνταν παρανόμως τα όργανα από τα θύματα, για μεταμοσχεύσεις σε πλούσιους ασθενείς από το εξωτερικό. 

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι φτωχοί δότες παρασύρονταν στην Πρίστινα «με ψεύτικες υποσχέσεις» ότι θα πληρώνονταν για την αφαίρεση των νεφρών τους, ενώ ασθενείς από τον Καναδά, την Γερμανία, την Πολωνία και το Ισραήλ πλήρωναν μέχρι και 90.000 ευρώ για τα όργανα στη μαύρη αγορά. 

Ο Σονμέζ συνελήφθη και κρατείται βάσει εντάλματος της Ιντερπόλ για λαθραία διακίνηση ανθρώπων και οργάνων.

Εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης μοσχευμάτων, η τουρκική νομοθεσία επιτρέπει σε δότες που δεν είναι εξ αίματος συγγενείς με τους ασθενείς να δωρίζουν νεφρά, αρκεί να μην αλλάζουν χέρια χρήματα. Οι γιατροί οφείλουν να αρνούνται μεταμοσχεύσεις αν υποπτεύονται συναλλαγή οποιουδήποτε είδους.

Σε έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον περασμένο μήνα, η κλινική Medicus συνδέεται με ένα ευρύτερο δίκτυο αλβανών του οργανωμένου εγκλήματος, οι οποίοι είχαν στενές σχέσεις με ανώτερους αξιωματούχους στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, μεταξύ των οποίων και με τον πρωθυπουργό Χασίμ Θάτσι. Ο Θάτσι το διέψευσε και ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα για την υπόθεση.

Πηγή : tovima

PostHeaderIcon Ο Απόστολος Γεωργιάδης νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών

Ο Απόστολος Γεωργιάδης 

Ο ακαδημαϊκός, Απόστολος Γεωργιάδης είναι ο νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2011. Η εγκατάσταση του νέου προέδρου θα γίνει αύριο, Πέμπτη στις 7 το απόγευμα σε δημόσια συνεδρίαση της Ακαδημίας.

PostHeaderIcon Ο Ντάνιελ Κρεγκ θα φορέσει το ξανά κοστούμι του Τζέιμς Μποντ

Ο Ντάνιελ Κρεγκ θα φορέσει το ξανά κοστούμι του, θα πάρει το όπλο του, θα πιει ένα μαρτίνι (χτυπημένο όχι ανακατεμένο) και θα... “καθαρίσει” όποιον σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του. Ο διάσημος ηθοποιός θα υποδυθεί για τρίτη φορά τον πράκτορα 007. 

Η νέα ταινία Τζέιμς Μποντ έλαβε το “πράσινο φως” και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου του 2012 στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν τα στούντιο παραγωγής, MGM και EON.
Οι παραγωγοί Μάικλ Γουίλσον, Μπάρμπαρα Μπρόκολο και η MGM ανακοίνωσαν ότι η παραγωγή του 23ου Τζέιμς Μποντ θα ξεκινήσει στα τέλη του 2011. 

Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο βραβευμένος με Όσκαρ, Σαμ Μέντες. Ο σκηνοθέτης έχει γίνει γνωστός από δραματικές ταινίες όπως οι "Αμερικανική Ομορφιά" και ο περυσινός "Δρόμος της Επανάστασης". Ωστόσο το 2005 σκηνοθέτησε την πολεμική ταινία "Jarhead" και το 2002 είχε μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το γκανγκστερικό κόμικ "Ο Δρόμος της Απώλειας".

πηγή : enet

PostHeaderIcon Η εικαστικός Διοχάντη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Μπιενάλε Βενετίας


Η εικαστικός Διοχάντη επελέγη ομόφωνα από την αρμόδια γνωμοδοτική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 54η Μπιενάλε Βενετίας (4 Ιουνίου - 27 Νοεμβρίου 2011).

PostHeaderIcon Μανιφέστο αρχών για τους ευρωπαίους χάκερς...

 
Το 2010 ήταν η χρονιά του διαδικτυακού ακτιβισμού. Και έκλεισε με τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συνάντηση του χώρου, αυτή των γερμανόφωνων χάκερ

PostHeaderIcon Φτιάχνουν κοινότητες οι Έλληνες

 
Βόρεια Αμερική

Οι κοινότητες των Ελλήνων στη Βόρεια Αμερική, στις ΗΠΑ και στον Καναδά είναι από τις μεγαλύτερες της ελληνικής διασποράς από τα μέσα του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα. Στις ΗΠΑ ζουν περίπου 1,2 εκατομμύρια άτομα ελληνικής καταγωγής και στον Καναδά 350.000.


Οι Έλληνες είναι μεν διασκορπισμένοι σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και στις επαρχίες του Καναδά, ωστόσο είναι συγκεντρωμένοι κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα – αν και στις ΗΠΑ διαμένουν στις προαστιακές ζώνες γύρω από τις μεγαλουπόλεις. Χαρακτηριστικά των Ελλήνων της Βόρειας Αμερικής είναι το υψηλό μορφωτικό τους επίπεδο και η κοινωνική τους ανέλιξη. 

Οι Ελληνοαμερικανοί και οι Ελληνοκαναδοί, μολονότι έχουν ενσωματωθεί, σε κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο, στο σύστημα των χωρών όπου ζουν, διατηρούν στενούς δεσμούς με την πατρίδα τους. Αυτό όμως δεν ισχύει για τους Έλληνες τρίτης και τέταρτης γενιάς. Πρόκειται για μια εκδοχή της ελληνικότητας που δεν συμβαδίζει με τη μορφή και το περιεχόμενο της ελληνικότητας που εκφράζεται μέσα από το ελληνικό κράτος ή με την ελλαδοκεντρική ελληνικότητα που παρατηρείται σε άλλους ελληνικούς πληθυσμούς της διασποράς. Πρόκειται για μια ταυτότητα που εκφράζεται ως ιδεολόγημα, ως συναισθηματικός δεσμός με οτιδήποτε είναι ελληνικό, ως επίγνωση της ελληνικής καταγωγής. Μια προσαρμογή του όρου «πολιτισμικό ελάχιστο» στην περίπτωση των Ελληνοαμερικανών ή των Ελληνοκαναδών είναι δύσκολη, καθώς δηλώνουν την ελληνικότητά τους με πολύ διαφορετικό τρόπο. 

Η ελληνικότητα των μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς καταδεικνύεται, κατά κανόνα, μέσα από τη σχέση τους με τη θρησκεία, καθώς και με την αναφορά στην καταγωγή τους, της οποίας συστατικό στοιχείο που προβάλλεται πολύ έντονα είναι η κληρονομιά του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

Η μαζική μετανάστευση των Ελλήνων στις ΗΠΑ ξεκίνησε στο γύρισμα του 20ού αιώνα και στον Καναδά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πάνω από 400.000 Έλληνες κατέφθασαν στις ΗΠΑ από τα τέλη του 19ου αιώνα και μέχρι τη δεκαετία του 1920, οπότε τέθηκαν περιορισμοί στην είσοδο των μεταναστών στη χώρα. Στην αρχή ήταν Έλληνες από την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τα νησιά, και αργότερα και από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. 

Πρέπει να επισημανθεί ότι πολλοί σκόπευαν να παραμείνουν μικρό διάστημα στον Νέο Κόσμο και σχεδόν ένας στους τέσσερις επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από λίγα χρόνια. Η απόφαση των υπολοίπων να εγκατασταθούν μόνιμα διαφάνηκε με την αύξηση του αριθμού των Ελληνίδων που κατέφθασαν στην Αμερική από το 1920. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο άρθηκαν σταδιακά οι περιορισμοί από τις αμερικανικές αρχές, μέχρι που το 1968 άνοιξαν διάπλατα οι πύλες της χώρας. Τότε δημιουργήθηκε ένα νέο ρεύμα μεταναστών από την Ελλάδα, η ροή του οποίου ήταν αμείωτη έως το 1974. Συνολικά, ο αριθμός των Ελλήνων μεταναστών την περίοδο μετά τον πόλεμο ήταν περίπου 100.000 και στο μεγαλύτερο μέρος τους προέρχονταν από την Ήπειρο και τη Μακεδονία.


Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου ήταν το γεγονός ότι στις ΗΠΑ, εκτός από το πλήθος των ατόμων που προέρχονταν από αγροτικές περιοχές, πήγαν και πολλά μορφωμένα άτομα, είτε για να συνεχίσουν τις σπουδές τους είτε για να δουλέψουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, καθηγητές κ.λπ. Την ίδια εποχή οι απόγονοι των Ελλήνων που είχαν συρρεύσει στη χώρα πριν από τον πόλεμο είχαν ανέλθει κοινωνικά και είχαν ενσωματωθεί στην αμερικανική κοινωνία.

Η διατήρηση της ελληνικότητας στον χώρο της Βόρειας Αμερικής, εκτός του ότι είναι προσωπική επιλογή κάθε ατόμου, οφείλεται σε δύο παράγοντες.

Ο πρώτος είναι η αποδοχή και η νομιμοποίηση της εθνοτικής ταυτότητας και στις ΗΠΑ και στον Καναδά, με κάποιες διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες. Οι ΗΠΑ εμμένουν στην ύπαρξη μιας κοινωνίας που αφομοιώνει και «αμερικανοποιεί» τους μετανάστες και τους απογόνους τους, αλλά παράλληλα αναγνωρίζει τη διαφορετικότητά τους όσον αφορά την εθνοτική συνείδηση, στην περίπτωση όσων έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό, και την εθνοτική κληρονομιά και παράδοση, στην περίπτωση των ατόμων που ανήκουν σε άλλες γενιές.

Ο Καναδάς ακολουθεί πολιτική που δεν αποσκοπεί τόσο στην αφομοίωση όσο στην πολυπολιτισμικότητα, που σημαίνει ότι οι Καναδοί θα συνυπάρχουν αρμονικά με τις άλλες εθνικοτοπικές ομάδες. Γι’ αυτόν τον λόγο, συντείνει στη διατήρηση της εθνοτικής ταυτότητας, με τη δημιουργία συνθηκών που επιτρέπουν την ενίσχυσή της – μέσα από σχολεία και πολιτισμικές οργανώσεις.

Ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στη διατήρηση της ελληνικότητας στη Βόρεια Αμερική είναι οι εθνικοτοπικές και θρησκευτικές οργανώσεις που αναπτύσσουν πολύπλευρη δράση για την επίτευξη αυτού του σκοπού, με τη στήριξη, σε αρκετές περιπτώσεις, του ελληνικού κράτους. Τέτοιες οργανώσεις έχουν σπουδαία ιστορία και έντονη δράση στις ΗΠΑ και στον Καναδά. 

Σήμερα ορισμένες από τις παλαιότερες εξακολουθούν να υπάρχουν, όμως έχουν εμφανιστεί καινούργιες, οι οποίες προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες των ομογενών και να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα. Υπάρχουν δύο μεγάλες οργανώσεις που ιδρύθηκαν το 1922 και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και στις ΗΠΑ και στον Καναδά – όλες οι άλλες εδρεύουν είτε στη μία είτε στην άλλη χώρα. Η πρώτη είναι η Αρχιεπισκοπή Βόρειας και Νότιας Αμερικής, που ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και έχει μητροπόλεις στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στη Λατινική Αμερική. Το 1996 όμως το Οικουμενικό Πατριαρχείο δημιούργησε ανεξάρτητες αρχιεπισκοπές στον Καναδά (με έδρα το Τορόντο), στη Νότια Αμερική (με έδρα το Μπουένος Άιρες) και στην Κεντρική Αμερική (με έδρα την Πόλη του Μεξικού) και έτσι η Αρχιεπισκοπή Βόρειας και Νότιας Αμερικής έπαψε πλέον να υφίσταται.

Παρ’ όλα αυτά, η επιρροή της συνέχισε να είναι καθοριστική για τους Έλληνες της Βόρειας Αμερικής, κυρίως των ΗΠΑ παρά του Καναδά, όπου ορισμένες κοινότητες διατήρησαν μια σχετική οργανωτική αυτονομία. Η άλλη μεγάλη οργάνωση είναι η Αμερικανοελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση, ή ΑΧΕΠΑ, που είχε την έδρα της στην Ατλάντα των ΗΠΑ και αργότερα μεταφέρθηκε στην Ουάσιγκτον, όμως απέκτησε παραρτήματα και στον Καναδά – το πρώτο στο Τορόντο το 1928.

Αριθμητικά και στατιστικά δεδομένα

Σύμφωνα με την απογραφή των ΗΠΑ του 2000, 1.153.295 άτομα δήλωσαν ότι ήταν ελληνικής καταγωγής, απόφαση που ήταν υποκειμενική. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτός ο αριθμός εκφράζει μια μικρή αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο της απογραφής του 1990. Αυτό οφείλεται μάλλον στην έξαρση του φαινομένου της πολυπολιτισμικότητας που παρατηρήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο τη δεκαετία του 1990 και ενθάρρυνε τις εθνοτικές επιλογές και ταυτίσεις. 

Επιπλέον, το αποτέλεσμα της απογραφής του 2000 αφορούσε την καταγωγή και όχι την εθνοτική ταυτότητα. Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την ίδια απογραφή, 365.435 δήλωσαν ότι «μιλούσαν ελληνικά στο σπίτι», δηλαδή είχαν τις βασικές γνώσεις της ελληνικής. Το ποσοστό αυτό συμπίπτει με το ποσοστό του 30 με 35% του συνόλου, που αποτελείται από Ελληνοαμερικανούς πρώτης και δεύτερης γενιάς, των οποίων, ως επί το πλείστον, οι γονείς είναι και οι δύο Έλληνες. 

Το ίδιο ποσοστό συμμετέχει στις διάφορες εθνικοτοπικές οργανώσεις και διατηρεί στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού, αν και για πολλούς ελληνοαμερικανούς, όπως ήδη αναφέρθηκε, η ταυτότητα εκφράζεται ως ιδεολόγημα, συναισθηματικός δεσμός, ή επίγνωση της ελληνικής καταγωγής.

Ένα από τα βασικά γνωρίσματα της ελληνικής παρουσίας στις ΗΠΑ είναι η σημαντική της γεωγραφική διασπορά και κινητικότητα. Το κύμα των Ελλήνων μεταναστών είχε μαζικό χαρακτήρα στις αρχές του αιώνα και προορισμό τις πολιτείες της ανατολικής ακτής (Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Πενσιλβάνια, με επίκεντρο την πόλη της Νέας Υόρκης), τις βορειοανατολικές πολιτείες (Κονέκτικατ, Μασαχουσέτη, Νιου Χάμσαϊρ, Ρόουντ Άιλαντ, με επίκεντρο τη Βοστόνη) και τις μεσοδυτικές πολιτείες (Ιλινόις, Ιντιάνα, Μίσιγκαν και Οχάιο με επίκεντρο το Σικάγο). 

Η εγκατάσταση όμως των Ελλήνων στις αρχές του αιώνα συνέπεσε με το «άνοιγμα» των δυτικών πολιτειών και γρήγορα συνέρρευσαν σε αυτές τις πολιτείες, και κυρίως στην Καλιφόρνια, πολλοί Έλληνες. Λίγο αργότερα η οικονομική ανάπτυξη του αμερικανικού Νότου οδήγησε και τη δημογραφική αύξηση των Ελλήνων στη Φλόριντα, στην Ατλάντα και στο Τέξας. Ουσιαστικά, μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Έλληνες είχαν εξαπλωθεί απ’ άκρου εις άκρον στις ΗΠΑ και σε εκατοντάδες πόλεις, μεγάλες και μικρές, αν και οι περισσότεροι ομογενείς εξακολουθούσαν να είναι συγκεντρωμένοι στη Νέα Υόρκη και στο Σικάγο.

Πηγή: logioshermes

PostHeaderIcon Οι μικρές χαρές της ζωής...


PostHeaderIcon Ανακύκλωση φυσικών ελάτων!


Τέλειωσαν οι γιορτές και όλοι άρχισαν να ξεστολίζουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Μετά τα Θεοφάνια τα ξερά φυσικά έλατα άρχισαν να τοποθετούνται δίπλα στους κάδους.

PostHeaderIcon Αποκαλύφθηκε το αρχαιότερο οινοποιείο!

 

Προϊστορικό οινοποιείο έκρυβε μια σπηλιά στο σύμπλεγμα Areni-1 της Αρμενίας, κοντά στα νότια σύνορα της χώρας με το Ιράν. 

Σύμφωνα με αναφορά της National Geographic Society που κυκλοφόρησε μόλις χτες στο περιοδικό Journal of Archaeological Science, η εγκατάσταση αποτελείται από πατητήρι και αγγείο απορροής χωρητικότητας 60 λίτρων, ενώ εντοπίστηκε και κύπελλο πόσης. Την αποκάλυψη έκανε αρχαιολογική ομάδα με μέλη από την Ιρλανδία, την Αρμενία και τις ΗΠΑ με επικεφαλής τον καθηγητή του UCLA Hans Barnard. Το αρχαίο οινοποιείο χρονολογείται μέσω ραδιοχρονολόγησης και βοτανολογικής ανάλυσης στο 4100 π.Χ., χρονολογία που το καθιστά ως το αρχαιότερο γνωστό μέχρι σήμερα οινοποιείο. Παραδόξως, το γειτονικό στο σπηλαιώδες σύμπλεγμα χωριό είναι διάσημο για τα κρασιά του, γεγονός που ανάγει στο χώρο μια οινοποιητική παράδοση μεγαλύτερη των 6000 ετών

πηγή : arxaiologia

PostHeaderIcon Διάλλειμα για διαφημίσεις...


PostHeaderIcon Ένας Έλληνας... στο FBI

 
Νέος διευθυντής του FBI στη Φιλαδέλφεια διορίστηκε ο ομογενής, Γιώργος Βενιζέλος.

Ο Γεώργιος Βενιζέλος, διορίστηκε διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών (FBI) στη Φιλαδέλφεια, μετά από μακρά πορεία και επιτυχίες στην εξιχνίαση κάθε μορφής εγκλημάτων.

PostHeaderIcon Επιδημία "σεξουαλικής βίας" στην Αϊτή

Οι τοπικές και οι διεθνείς αρχές στην Αϊτή έχουν αγνοήσει την "επιδημία σεξουαλικής βίας" που υφίστανται γυναίκες και νεαρά κορίτσια που ζουν σε καταυλισμούς, μετά το σεισμό που ισοπέδωσε μεγάλο μέρος της χώρας πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

PostHeaderIcon Οι προεκλογικές "διαφημίσεις" του Χίτλερ που άλλαξαν την ιστορία

 
 
Ενας ολόκληρος μηχανισμός με αμέτρητα γρανάζια, όλα καλά "λαδωμένα", δούλεψε για να στήσει και να διατηρήσει ο Χίτλερ την εξουσία του. Ιστορικά, η προπαγάνδα χρησιμοποιήθηκε σε κάθε εποχή από τις εκάστοτε εξουσίες για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς των επικεφαλής.

Ο Χίτλερ όμως ήταν ο πρώτος ηγέτης που δούλεψε τόσο ξεκάθαρα και τόσο μελετημένα με εκπληκτική λεπτομέρεια διάφορες προπαγανδιστικές μεθόδους, ανάγοντας την προπαγάνδα σε "όπλο αποτελεσματικότατο, αν βρεθεί σε χέρια κατάλληλου και ικανού", όπως έγραψε στην αυτοβιογραφία του "Mein Kampf" το 1924! Σε διάστημα ολίγων μηνών μετά την άνοδο του Xίτλερ στην εξουσία το 1933, οι ναζί κατόρθωσαν να ελέγξουν και να αναδιοργανώσουν τη δημόσια ζωή σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Γερμανίας, αλλάζοντας κατά πολύ τη νοοτροπία της μάζας. Αλλά αυτό δεν έγινε ξαφνικά. Ο Χίτλερ δούλευε τα όσα ιστορικά ακολούθησαν από πριν με ακρίβεια, λεπτομέρεια και εστιάζοντας στον στόχο του.

Από την προεκλογική κιόλας περίοδο, ο Χίτλερ έθεσε το όπλο της προπαγάνδας σε λειτουργία. Οι αφίσες που χρησιμοποίησε περνούσαν μηνύματα σε πολλά επίπεδα. Ο Φύρερ δεν υποδήλωνε το αν κερδίσει. Τη νίκη τη θεωρούσε δεδομένη και αυτό έλεγε με τον τρόπο του. Το αεροπλάνο της Lufthansa πάνω από τον χάρτη της Γερμανίας με τη λεζάντα "Ο Χίτλερ πάνω από τη Γερμανία" φανέρωνε τη σιγουριά του εθνοσοσιαλιστή ηγέτη ότι ήταν θέμα χρόνου να "προσγειωθεί" στην ηγεσία της Γερμανίας. Με τις προεκλογικές του αφίσες έδινε το στίγμα της νοοτροπίας του, της μηδενιστικής πολιτικής που θα ακολουθούσε σε ό,τι αφορούσε την προσωπικότητα του ατόμου και της ισοπέδωσης όλων των προσωπικών αξιών μπροστά στην απόλυτη εξουσία του χιτλερικού κράτους. Είχε προϋπολογίσει τα πάντα. Εμενε μόνο να τα κάνει πράξη!

Η απεικόνιση του προσώπου του σε μαύρο φόντο προπαγάνδιζε ότι αυτός ήταν η μοναδική λύση σε ένα πολιτικό φόντο σκοτεινό, όπου τίποτε άλλο δεν ξεχώριζε, και ταυτόχρονα ότι εκείνος είναι υπεράνω όλων, το ένα και μοναδικό πρόσωπο της Γερμανίας, από το οποίο πηγάζουν και σ' αυτό καταλήγουν όλες οι εξουσίες. Η αφίσα με το "νούμερο 1", που ορθωνόταν πάνω στη σβάστικα με εκατομμύρια ανθρώπους να ξεχύνονται από τους κόλπους του ναζιστικού Γ' Ράιχ, σηματοδοτούσε τον πρωτεύουσας σημασίας ρόλο του Εθνοσοσιαλιστικού Κόμματος έναντι των μαζών. Με τον εργάτη να ορθώνει το ανάστημά του απέναντι σε "ανθρωπίδια" που του έλεγαν "βλακείες και θεωρίες" τόνωνε τη γερμανική περηφάνια...

Ακόμα και το Ολοκαύτωμα δούλεψε στη συνείδηση του γερμανικού λαού αφήνοντας να κυκλοφορήσουν παιχνίδια με στόχο οι παίκτες να εξολοθρεύουν Εβραίους. "Για να κερδίσεις, πρέπει να σκοτώσεις τουλάχιστον έξι Εβραίους" έλεγε στις οδηγίες του παιχνιδιού "JudenRaus", που σήμαινε "Εξω, Εβραίοι".


018xitlerafisaΝέες τεχνολογίες

Ο Χίτλερ χρησιμοποίησε και τις νέες τεχνολογίες και τα μέσα της εποχής, το ραδιόφωνο και τον κινηματογράφο. Ειδικά το ραδιόφωνο μετατράπηκε σε κεντρικό εργαλείο προπαγάνδας των εθνικοσοσιαλιστών. Η τιμή του "δέκτη του λαού" ήταν πάμφθηνη, με αποτέλεσμα το 70% των νοικοκυριών να διαθέτει ραδιόφωνο το 1939. Πριν από την εκλογή του το 1933, μόνο το 25% των νοικοκυριών στη Γερμανία είχε ραδιόφωνο. Μέσα από τον ελεγχόμενο Τύπο και το ραδιόφωνο οι Γερμανοί βομβαρδίζονταν καθημερινά με ναζιστικά συνθήματα, που είχαν σκοπό να δημιουργήσουν έναν λαό πειθήνιο και αφοσιωμένο στο έθνος και στον ηγέτη του. Μέσα σε οκτώ χρόνια, από το 1933 ώς το 1941, ο αριθμός των ακροατών αυξήθηκε από τέσσερα σε δεκαέξι εκατομμύρια!

Για όλα αυτά αρμοδιότητα είχε το υπουργείο Προπαγάνδας, το αγαπημένο υπουργείο του Αδόλφου Χίτλερ, το παιδί που γεννήθηκε στο μυαλό του και πήρε σάρκα και οστά τον Μάρτιο του 1933 με επικεφαλής τον έμπιστό του Joseph Goebbels.

Στο πλαίσιο της προπαγάνδας εντάσσονταν και οι άρτια οργανωμένες εντυπωσιακές πορείες και παρελάσεις των SS, οι άριστα σκηνοθετημένες εθνικοσοσιαλιστικές διαδηλώσεις και οι εθνικής σημασίας γιορτές που ενθουσίαζαν πολλούς Γερμανούς, δίνοντάς τους την αίσθηση ότι ανήκουν σε ένα έθνος στιβαρό, ισχυρό και μοναδικό!



πηγή : topaliatzidiko

PostHeaderIcon Μοναχική η αναζήτηση του «σωματιδίου του θεού»!

 
Μόνος του έχει μείνει ο ευρωπαϊκός επιταχυντής του CERN στην κούρσα αναζήτησης του μποζονίου του Χιγκς, του λεγόμενου και «σωματιδίου του Θεού», καθώς ο αμερικανικός επιταχυντής σωματιδίων Tevatron δεν πρόκειται να επεκτείνει τη λειτουργία του μέχρι το 2014.

PostHeaderIcon Ιπτάμενος βάτραχος-βαμπίρ ανακαλύφθηκε στο Βιετνάμ

 
Ένα νέο είδος βατράχου εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα ορεινά δάση του Βιετνάμ.
Το αμφίβιο μήκους 5 εκατοστών είχε αρχικά εντοπιστεί το 2008 στα τροπικά δάση του νότιου Βιετνάμ και διακρίθηκε για την ικανότητά του να πετάει από δέντρο σε δέντρο χρησιμοποιώντας τα δάκτυλα των άκρων του.

Τα ενήλικα μέλη εναποθέτουν τα αυγά τους σε μικρές υδάτινες κοιλότητες που δημιουργούνται σε κορμούς δέντρων, ώστε να προστατεύσουν τα νεογνά από αρπακτικά που ενδημούν σε λίμνες και ποτάμια.

Το χαρακτηριστικό που απέδωσε στο εν λόγω είδος βατράχου το χαρακτηρισμό βαμπίρ είναι τα μικρά αιχμηρά δόντια που εντόπισαν οι ερευνητές στους γυρίνους του είδους.
Είναι η πρώτη φορά που τέτοια δόντια εντοπίζονται σε γυρίνους βατράχων. Οι επιστήμονες εικάζουν πως οι γυρίνοι χρησιμοποιούν τα μυτερά δόντια για να ανοίγουν τα μη γονιμοποιημένα αυγά με τα οποία τους τρέφουν οι βάτραχοι.

πηγή : econews

PostHeaderIcon H οδοντιατρική του 2011


Επρόκειτο για σενάριο επιστημονικής φαντασίας να σκεφτεί κάποιος πριν λίγα χρόνια τη δυνατότητα να αλλάξει την εμφάνιση στο χαμόγελό του μεταμορφώνοντας τα δόντια του. Σήμερα είναι πραγματικότητα. Ο οδοντίατρος μέσα σε 2 με 3 ώρες χωρίς ο ‘ασθενής’ να ταλαιπωρηθεί, χωρίς να δεχθεί αναισθησία, χωρίς να τροχίσει τα δόντια του ή σπανίως να τροχισθούν εντοπισμένα ελάχιστα, να αποδώσει οδοντιατρικά μια άλλη εμφάνιση της οδοντοστοιχίας.
Άλλη εμφάνιση όχι μόνο στην αρχιτεκτονική των δοντιών και της θέσης τους μέσα στο στόμα αλλά ταυτόχρονα και σε άλλο χρώμα.

PostHeaderIcon Logitech Webcam και Mouse, Δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

 
Η ημέρα εορτασμού των ερωτευμένων ή αλλιώς ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και η Logitech ανακοίνωσε τη νέα συλλογή Fantasy Collection, τα προϊόντα της οποίας μπορούν άνετα να προσφερθούν ως δώρα εκείνη την ημέρα, ειδικά αν η κοπέλα ή το αγόρι σου ασχολείται λίγο περισσότερο με τις νέες τεχνολογίες!

Logitech HD Webcam C270

Logitech HD Webcam C270 Logitech HD Webcam C270
Με την Logitech HD Webcam C270 έχετε εικόνα σε υψηλή ανάλυση και επιπλέον μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες στα 3 megapixel.

Επίσης, μπορείτε να καταγράψετε και να ανεβάσετε με ένα κλικ βίντεο υψηλής ανάλυσης με πλούσιο ρεαλιστικό χρώμα στο Facebook ή το YouTube, και να μοιραστείτε τις προσωπικές σας στιγμές με τους αγαπημένους σας!

Η Logitech C270 σε συνδυασμό με το αντίστοιχο λογισμικό Vid HD προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο, που επιτρέπει την επικοινωνία, την οπτική επαφή και το μοίρασμα εμπειριών με τέτοια λεπτομέρεια, που καμιά άλλη ενσωματωμένη webcam δεν μπορεί να δώσει, αποτελώντας το ιδανικό δώρο για την γιορτή Αγίου Βαλεντίνου!

Θα την βρείτε στα καταστήματα στην τιμή των 25-30 ευρώ περίπου.

Logitech Mouse της σειράς Fantasy Collection

Logitech Mouse της σειράς Fantasy Collection
Παράλληλα με την HD Webcam C270 χαρίστε στην αγαπημένη ή τον αγαπημένο σας ένα ποντίκι της σειράς Fantasy Collection της Logitech, για να δώσετε περισσότερο χρώμα, ζωντάνια και μια δόση μυστηρίου στο γραφείο ή στο σπίτι!

Επιλέξτε ανάμεσα σε διάφορα χρώματα και σχέδια -όπως το Blue Swirl και το Pink Balance- για να πυροδοτήσετε τη φαντασία σας και να προσθέσετε μια παιχνιδιάρικη νότα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Θα το βρείτε στα καταστήματα στην τιμή των 25 ευρώ.

Πηγή : xblog
 

PostHeaderIcon Αξέχαστο το πρώτο φιλί

 
 ΛΟΝΔΙΝΟ Το πρώτο ρομαντικό φιλί μένει ανεξίτηλο στη μνήμη για ολόκληρη τη ζωή- πρόκειται μάλιστα για μια ανάμνηση πιο έντονη ακόμη και από την πρώτη σεξουαλική πράξη! Η εμπειρία του πρώτου φιλιού είναι τόσο σημαντική ώστε να αποτελέσει το αντικείμενο ενός ολόκληρου βιβλίου, του «Τhe Science of Κissing: What Οur Lips Αre Τelling Us» («Η επιστήμη του φιλιού: Τι μας λένε τα χείλη μας») που γράφτηκε από την επιστήμονα Σέρι Κίρσενμπαουμ.

PostHeaderIcon Ντέρτι νάιτς...


ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΥΡΤΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


Την ώρα που όλα αλλάζουν γύρω μας, κάποιες βαθιά ελληνικές συνήθειες προσπαθούν να επιβιώσουν. Στους καιρούς της κρίσης το σκηνικό στην ελληνική φανταχτερή νύχτα αλλάζει. Με μικρότερους μισθούς, φοιτητικές προσφορές και μόνο για δύο βραδιές την εβδομάδα, ο καημός των «μπουζουκιών» προσπαθεί να προσαρμοστεί στις μέρες του ΔΝΤ. 


PostHeaderIcon Το Λούβρο εκστρατεύει στη Θεσσαλονίκη

 
Στον πυρετό της προετοιμασίας βρίσκονται επιτελεία του Μουσείου του Λούβρου για την πρώτη έκθεση αφιερωμένη στην Αρχαία Μακεδονία και το Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ευρήματα ανασκαφών που είχε αποκτήσει το Παρίσι πριν από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ανασύρονται από τις αποθήκες ή τις προθήκες του Λούβρου, όπου συντηρούνται, για να σμίξουν με τα αντικείμενα της Μακεδονίας.

PostHeaderIcon ΔΕΗ: “ανοιχτή” νέα αύξηση στα τιμολόγια είπε ο πρόεδρος της Επιχείρησης


Δεν απέκλεισε το σενάριο νέων αυξήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος  ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός κατά την ενημέρωση που παρείχε στα μέλη των Eπιτροπών Περιβάλλοντος – Έρευνας και Tεχνολογίας.


PostHeaderIcon Στο Facebook η συνεργασία των Kanye West και Jay-Z

Πρεμιέρα στο Facebook έκανε το πρώτο single από το δίσκο συνεργασίας που θα κυκλοφορήσουν σύντομα ο Kanye West και ο Jay-Z

To κομμάτι ονομάζεται, H.A.M. και από το πρωί της Τρίτης (11/01) μπορείτε να το ακούσεται στο facebook, στην σελίδα η οποία είναι αφιερωμένη στη συνεργασία τους.

Το album θα ονομάζεται, Watch My Throne ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τον Μάρτιο. O δίσκος ηχογραφήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στη Νότια Γαλλία.

πηγή : cosmo

PostHeaderIcon flashback...Ραφήνα 1952


PostHeaderIcon Βόρειο Σέλας : Ένα θαύμα της φύσης!

 
 
"Χορεύοντας στην ξαστεριά", θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος το εκπληκτικό Borealis Aurora (Σέλας ή Εμφάνιση Φωτός στον Ουρανό), το οποίο είναι πραγματικά ένα θέαμα που αξίζει να το παρατηρήσετε και βεβαίως να το θαυμάσετε.

PostHeaderIcon Στη Βουλή το ν/σχ για διατήρηση δεδομένων ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Κατατέθηκε,Βουλή Nομοσχέδιο,katatethike,vouli Nomoschedio 

Στη Βουλή κατατέθηκε σήμερα νομοσχέδιο με το οποίο ρυθμίζονται ζητήματα καταγραφής και διατήρησης δεδομένων από τηλεφωνικές ή διαδικτυακές υπηρεσίες.


PostHeaderIcon Το "τσίρκο"της Barbara Kruger


H αμερικανίδα conseptual artist  Barbara Kruger επέστρεψε με τη δημιουργία ενός καινούριου installation για την SCHIRN KUNSTHALLE FRANKFURT τ' οποίο καλύπτει το πάτωμα, το ταβάνι και τους τοίχους του χώρου στον οποίο εκτίθεται.


PostHeaderIcon Ευρωπαϊκός Τουρισμός 15.254 ηλικιωμένοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για επιδοτούμενα ταξίδια στην Ισπανία

 

Την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Ελληνες στο πρόγραμμα επιδότησης χειμερινών ταξιδίων στην Ισπανία για άτομα άνω των 55 ετών την περίοδο 2009-2010, με 15.254 τουρίστες και μερίδιο που φθάνει το 35% του συνόλου των συμμετεχόντων (ένας στους τρεις).


PostHeaderIcon Κεντέρης - Θάνου: Ήρθε η ώρα να κάτσουν στο εδώλιο


Επειτα από έξι συνεχείς αναβολές αναμένεται σήμερα να διεξαχθεί η δίκη με βασικούς κατηγορούμενους, τους αθλητές Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου.

PostHeaderIcon Η αμερικανική κυβέρνηση τυπώνει δολάρια 24 ώρες το 24ωρο

 
Η αμερικανική κυβέρνηση τυπώνει σήμερα δολάρια 24 ώρες το 24ωρο, για να καλύψει τα τεράστια ποσά που διέθεσε για τη διάσωση της Wall Street και της κάλυψης της στεγαστικής φούσκας του 2008.

PostHeaderIcon Ελληνικά τρόφιμα: Κίνδυνος να χαρακτηριστούν μη ασφαλή

Άμεσος είναι ο κίνδυνος να χαρακτηριστούν μη ασφαλή τα ελληνικά τρόφιμα.
Η χώρα μας δεν έχει συμμορφωθεί με το πλαίσιο μηχανισμού ελέγχου και ασφάλειας, με αποτέλεσμα να δέχεται αυστηρές προειδοποιήσεις από τους κοινοτικούς. 


PostHeaderIcon «Φωτογράφισαν» τη Μακεδονία με άδεια!

Παραμονές Χριστουγέννων, η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ασυνήθιστη -πρωτόγνωρη- απόφαση που δημιουργεί σοβαρότατα ερωτήματα για την ασφάλεια ολόκληρης της Μακεδονίας.
Στην ένθετη φωτογραφία-ντοκουμέντο: τα τρία τουρκικά ελικόπτερα πάνω από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Στη μεγάλη φωτογραφία, το ίδιο μοντέλο Σιρκόσκι 

Στην ένθετη φωτογραφία-ντοκουμέντο: τα τρία τουρκικά ελικόπτερα πάνω από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Στη μεγάλη φωτογραφία, το ίδιο μοντέλο Σιρκόσκι 
Η κυβέρνηση στις 22 Δεκεμβρίου έδωσε σε τρία τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα, προερχόμενα από τη Β. Αλβανία με προορισμό την Τουρκία, άδεια υπερπτήσης ολόκληρης της Μακεδονίας!


PostHeaderIcon Αρχιτεκτονική δεν είναι μόνο τα κτίρια

 
Λύσεις στην καθημερινότητα

Σκέψεις, ιδέες, δράσεις, που αναδεικνύουν μία άλλη πλευρά της αρχιτεκτονικής, αυτήν που συνδέεται με την κοινωνία, την οικολογία και τον πολιτισμό επιδιώκοντας να δώσει λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα παρουσιάζει το πρόγραμμα Αgainst Αll Οdds, το οποίο με θέμα «Ηθική / Αισθητική» θα λάβει χώρα στο Μουσείο Μπενάκη και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών από τον Ιανουάριο ως και τον Ιούλιο.

PostHeaderIcon Γιαννιτσά : Ποινή φυλάκισης, με αναστολή, σε 40 καθηγητές Λυκείου

Σαράντα καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Γιαννιτσών καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της πόλης σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της νόθευσης εγγράφων.

PostHeaderIcon Wikileaks: Οι λαθρομετανάστες και η μεταχείριση τους στην Ελλάδα


Εκτενή αναφορά στο θέμα της λαθρομετανάστευσης κάνει με τρίτο εμπιστευτικό του σημείωμα ο πρώην Αμερικανός πρέσβης σην Ελλάδα Daniel Speckhard...το οποίο διέρρευσε από το Wikileaks και δημοσιεύει η εφημερίδα "Guardian".

PostHeaderIcon Ανατροπή κάθε ισορροπίας στο Αιγαίο.15,5 δις για εξοπλισμούς δίνει η Τουρκία!

 
Εξοπλίζεται σαν αστακός η Τουρκία ,ανατρέποντας κάθε ισορροπία ειδικά στον εναέριο του Αιγαίου. 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια θα δαπανήσει η Τουρκία μέσα στο 2011 και μέσα στην επόμενη δεκαετία υπολογίζεται ότι θα ξοδέψει πάνω από 15,5 δις για εξοπλισμούς! Την ίδια στιγμή η Ελλάδα δεν διαθέτει χρήματα ούτε για ανταλλακτικά των υπαρχόντων αεροσκαφών και από τη Πολεμική Αεροπορία χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου,που όμως φαίνεται ότι μέσα στον πανικό που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση δεν το ακούει κανείς.

PostHeaderIcon 30.000 Ελληνες φοιτητές στη μάχη της έρευνας

 
Περισσότεροι από 30.000 είναι οι νέοι ερευνητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές, που υλοποιούν 80% της συνολικής ερευνητικής δραστηριότητας, η οποία αναπτύσσεται κυρίως στα ελληνικά πανεπιστήμια. Την ίδια ώρα, πολλοί έλληνες ερευνητές διακρίνονται και σε παγκόσμιο επίπεδο.

PostHeaderIcon 53 δισ. επισκέπτες κατεβάζουν παράνομα

Πάνω από 53 δισεκατομμύρια επισκέψεις το χρόνο δέχονται συνολικά τα sites διαμοιρασμού αρχείων , όπως “αποκάλυψε” γνωστή εταιρεία σε έρευνα που έκανε για την διαδικτυακή πειρατεία.

PostHeaderIcon Θεσσαλονίκη : Ιστορίες από συναυλίες ...σε έκθεση φωτογραφίας

 
Στον πολυχώρο «Block33» στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστεί από τις 3 έως τις 28 Φεβρουαρίου η έκθεση φωτογραφίας «Stagespotting».

PostHeaderIcon Ξενοδοχείον Το Μέλλον - το ριάλιτι για τους άνεργους.

Οικονομική στενότητα; Ανεργία; Ανειδίκευτη εργασία; Το RTL 4 έχει τις λύσεις, έχει πρόγραμμα και όραμα για το μέλλον. Απ’ την Τρίτη 11 Ιανουαρίου το «Ξενοδοχείον Το Μέλλον» υπόσχεται σε 8 άνεργους μια καλύτερη μοίρα και τους στρώνει στη δουλειά… με το αζημίωτο φυσικά!


PostHeaderIcon Η Καλιφόρνια “κόβει” τα κινητά στους υπαλλήλους της

 
Ο νέος κυβερνήτης της Καλιφόρνια, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε ένα δραστικό σχέδιο για τη μείωση των δαπανών προκειμένου να αντιμετωπίσει το κολοσσιαίο έλλειμμα της Πολιτείας, δήλωσε σήμερα ότι 48.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα στερηθούν τα κινητά τηλέφωνά τους από την 1η Ιουνίου.

PostHeaderIcon iPad Τον Ιανουάριο παρουσιάζεται η πρώτη εφημερίδα αποκλειστικά για τον υπολογιστή - ταμπλέτα

Η πρώτη εφημερίδα μόνο για iPad, προϊόν της συνεργασίας ανάμεσα στην Apple και τον όμιλο μέσων ενημέρωσης News Corp, θα παρουσιαστεί μέσα στον Ιανουάριο αναφέρουν πληροφορίες αμερικανικών μέσων.

PostHeaderIcon Ξανασμίγει η συντροφιά του δαχτυλιδιού

 
«Όλοι οι καλοί χωρούν», φαίνεται να είπε ο Πίτερ Τζάκσον ενόψει των γυρισμάτων του «Χόμπιτ» και έδωσε ρόλους σε όσους ηθοποιούς της τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μπορούσε.


PostHeaderIcon Έκπληκτοι οι ζωολόγοι με σκύλο κόλεϊ που καταλαβαίνει 1.022 λέξεις

 
Το ταλέντο των σκύλων στις ξένες γλώσσες φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από ό,τι νομίζαμε: Η Τσέισερ, ένα πειραματόζωο ράτσας κόλεϊ, όχι μόνο ξέρει τα ονόματα 1.022 αντικειμένων, αλλά μπορεί επιπλέον να ξεχωρίζει τα ουσιαστικά από τα ρήματα και να καταλαβαίνει γενικές έννοιες όπως η λέξη «παιχνίδι».


PostHeaderIcon Ανεπαρκής για την κάλυψη αναγκών ασθενών με AIDS η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ

Η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών με AIDS από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Παθολογίας - Λοιμώξεων ΑΠΘ και Διευθυντής της Ε' Παθολογικής Κλινικής & Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων, Παύλος Νικολαΐδης.


PostHeaderIcon Ιστορικός τόπος ή θαλάσσια χωματερή;

 

Σκουπίδια και κουφάρια πλοίων είναι η πρώτη εικόνα που αντικρύζει κανείς όταν επισκέπτεται τον αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας στη Σαλαμίνα. Πρόκειται για το σημείο που πραγματοποιήθηκε η ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π. Χ μεταξύ του ελληνικού και του περσικού στόλου.


PostHeaderIcon Τουλάχιστον 12 νεκροί από τις πλημμύρες στην Αυστραλία

 
Δύο ακόμη σοροί εντοπίστηκαν την Τετάρτη από την αστυνομία αυξάνοντας σε τουλάχιστον 12 τον αριθμό των νεκρών από τις σφοδρές πλημμύρες που σαρώνουν τις πόλεις του Μπρισμπέιν.

PostHeaderIcon Hλεκτρικό όχημα Μικρό, οικολογικό και έξυπνο

 

 ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ. Στη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων CΕS που γίνεται στο Λας Βέγκας την παράσταση κλέβει το ΕΝ-V (Εlectric- Νetworked Vehicle), ένα διθέσιο ηλεκτρικό όχημα που παρουσίασε η General Μotors. 


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin