Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Οι κανόνες του Bill Gates που δε διδάσκονται στα σχολεία….

 
Ο Bill Gates σε μια πρόσφατη ομιλία του σ’ ένα γυμνάσιο, μίλησε για 11 κανόνες ζωής που δεν έμαθαν και δε θα μάθουν στο σχολείο. Μιλάει για το πως οι «προοδευτικοί» δάσκαλοι δημιούργησαν μια γενιά χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας και πως αυτή η αντίληψη προετοιμάζει τα παιδιά να αποτύχουν στον πραγματικό κόσμο.
Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη - συνήθισέ το!!!

PostHeaderIcon Γιατί κανείς Έλληνας δεν θα γίνει πιλότος της F1

Aπορούμε γιατί δεν έχει καταφέρει να διαγωνισθεί ποτέ κανείς Έλληνας στην Φόρμουλα 1. Για ξανασκεφτείτε το λίγο. Είναι πολύ λογικό. Η αδρεναλίνη που εκκρίνεται από τον Έλληνα οδηγό δεν συγκρίνεται με αυτή των πιλότων!
1. O Έλληνας δεν ξέρει να οδηγεί σε κανονικούς δρόμους (χωρίς λακκούβες, σαμαράκια, έργα τις ΕΥΔΑΠ )
2.O Έλληνας δεν μπορεί να αποχωριστεί την κόρνα και η Φόρμουλα 1, δεν διαθέτει κόρνα.
3.Μαζί με την κόρνα έχουν «ξεριζώσει» και τασάκι, ράδιο, CD Player , υδραυλική φραπεδιέρα, θήκη για το κινητό και ειδική θήκη για τα γυαλιά ηλίου. Οδήγηση χωρίς νόημα δηλαδή.
4.Θες Φόρμουλα; Ξεχνάς το μαξιλαράκι που γράφει «I LOVE YOU», το αρκουδάκι που του χάρισε το μωρό του (αν και αυτό μάλλον δεν είναι και τόσο κακό) ,το μπρελόκ της ομαδάρας (όποια κι αν είναι αυτή), το αυτοκόλλητο που γράφει «Μπαμπά μην τρέχεις»,το σκόρδο, τη χάντρα και κανά -δυο άλλα χαϊμαλιά που κρέμονται από τον καθρέπτη. 

PostHeaderIcon Τα "οφέλη" της Coca - Cola



Tα πρώτα 10 λεπτά:

10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

PostHeaderIcon Φωτογραφίες - ντοκουμέντο της Merilyn Monroe

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο της Merilyn Monroe 
 
Φανταζόσασταν ποτέ φωτογραφίες - ντοκουμέντο της Merilyn Monroe να πωλούνται σε... υπαίθριο παζάρι και, μάλιστα, έναντι το πολύ 2 δολαρίων; Κι όμως! Πρόκειται για μια σειρά ασπρόμαυρων φωτογραφιών που έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

PostHeaderIcon Η CIA “βλέπει” πραξικόπημα στην Ελλάδα

 
  Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα «βλέπει» η CIA λόγω των σκληρών οικονομικών μέτρων, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.
Σε σχετική έκθεσή της, η CIA αναφέρει ότι οι διαμαρτυρίες στους δρόμους της Αθήνας μπορεί να οδηγήσουν σε κλιμακούμενη βία και επανάσταση, με αποτέλεσμα η ελληνική κυβέρνηση να χάσει τον έλεγχο.


PostHeaderIcon Υγιεινή της κατοικίας

 


Για να χαρακτηρισθεί μία κατοικία υγιεινή, θα πρέπει να ικανοποιεί τις βασικές φυσιολογικές ανάγκες του ανθρώπου (σωματικές και ψυχικές).

Έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορα κριτήρια, βάση των οποίων μία σύγχρονη κατοικία μπορεί να χαρακτηρισθεί ως υποβαθμισμένη. Τέτοια κριτήρια είναι η παροχή μολυσμένου πόσιμου νερού, η πηγή υδροληψίας να βρίσκεται έξω από την κατοικία, κοινόχρηστο αποχωρητήριο ή αποχωρητήριο έξω από την κατοικία, κοινόχρηστο λουτρό, συνύπαρξη περισσοτέρων από δύο ατόμων σε ένα υπνοδωμάτιο, επιφάνεια ύπνου μικρότερη των 3,5 m2 ανά άτομο, απουσία θέρμανσης στα ¾ των χώρων της κατοικίας, απουσία ηλεκτρικού ρεύματος, συνωστισμός ενοίκων, απουσία παραθύρων, η ύπαρξη φθορών και βλαβών εντός της κατοικίας. Η συνύπαρξη τεσσάρων τουλάχιστον των ανωτέρω ελλείψεων αρκούν για να χαρακτηρίσουμε την κατοικία υποβαθμισμένη.

PostHeaderIcon "Tέλος" στην ανωνυμία των bloggers

 

"Τέλος" στην ανωνυμία των bloggers που είχε βάλει το 2009 ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς επαναλαμβάνει σήμερα με νέα γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.  

Ο κ. Κατσιρώδης επανέρχεται στο θέμα αυτό ύστερα από νέο ερώτημα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. 

PostHeaderIcon Ατρόμητοι οι πιτσιρικάδες μπροστά στα ΜΑΤ

 

Στα ίσια αντιμετώπισαν δύο μπόμπιρες τους άνδρες των ΜΑΤ.

Αγανακτισμένα παιδιά αγανακτισμένων γονιών και αγανακτισμένων παππούδων και γιαγιάδων....

Τους έπιασαν και εκείνους οι περικοπές....έπεσε ο μισθός του μπαμπά, έπεσε ο μισθός της μαμάς, χάθηκε η σύνταξη του παππού, ξέμεινε η γιαγιά από χρήμα.....άρα.... μειώθηκε και το χαρτζιλίκι.....

PostHeaderIcon Ο Moby στο Θέατρο Γης

 
Ο αγαπημένος στο ελληνικό κοινό Moby, έρχεται το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη. Ο διάσημος Βρετανός performer, θα εμφανιστεί στις 23 Ιουνίου σε μια μοναδική συναυλία, στο Θέατρο Γης.

PostHeaderIcon ρίγανη :: φύτεψέ τη στο μπαλκόνι σου!

 


Το καλοκαίρι τραβάει τη ντοματοσαλάτα και η ντοματοσαλάτα τη ρίγανη! Αυτή η ταπεινή πόα, που έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε νερό, μπορεί να φουντώσει σε οποιοδήποτε ηλιόλουστο σημείο του μπαλκονιού ή του κήπου. Φτάνει σε ύψος τα 50 εκ. και προτιμά χώμα με πολύ καλή αποστράγγιση. Δεν θέλει λίπανση και πολλά νερά διότι θα υποβαθμίσετε το άρωμά της.


PostHeaderIcon Φθηνότερα από σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια


Φθηνότερα κατά περίπου 8 με 10% θα είναι από σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μετά και τη ψήφιση σχετικής τροπολογίας στη βουλή, για την κατάργηση φόρων και δικαιωμάτων υπέρ τρίτων, που επιβάρυναν έως σήμερα την τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για επιβάτες και οχήματα.


PostHeaderIcon Πλούσια η δράση των παπάδων τοκογλύφων

Τρεις  περιπτώσεις τοκογλυφίας έχει  φέρει ως τώρα στην επιφάνεια  η αστυνομική έρευνα για την  δράση των δυο ιερέων που  «δάνειζαν» το ποίμνιό τους στη Λάρισα  με υπέρογκο τόκο και έβαζαν Αλβανούς μπράβους να αναλάβουν να τα «πείσουν» να εξοφλήσουν τα χρέη! B6315F432E5DB3061696FBCAA0498327 Πλούσια η δράση των παπάδων τοκογλύφων
Ο 40χρονος παπάς από τα Φάρσαλα που φέρεται ως «εγκέφαλος» της σπείρας συνελήφθη μετά την καταγγελία ενός από τα θύματά του ότι του ζητούσε επιτακτικά 27.000 ευρώ για να ξεπληρώσει «δάνειο» ύψους 9.000 ευρώ, αν και αρχικά είχαν συμφωνήσει να καταβάλλει 12.000 ευρώ! Πρώτοι συνελήφθησαν οι «μπράβοι» του ιερέα- τοκογλύφου, όταν πήγαν στο νοσοκομείο της Λάρισας για να παραλάβουν τα χρήματα για λογαριασμό του.

PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα Τετάρτη 1 Ιουνίου

Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Τετάρτη 1 Ιουνίου 
 
Δίδυµοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου). Καλό µήνα. Ηέκλειψη Ηλίου σήµερα στο ζώδιό σας φορτίζει πολύ έντονα το κλίµα σε κάθε τοµέα. Θα χρειαστούν κινήσεις ακριβείας τόσο στον επαγγελµατικό όσο και στον οικονοµικό τοµέα. Αποφύγετε υπογραφές συµβολαίων, παρασκηνιακές κινήσεις και δείξτε τη δέουσα προσοχή σε θέµατα µετακινήσεων, νοµικά ζητήµατα και στον τοµέα της υγείας.

PostHeaderIcon Λιθοβολήθηκε επειδή πήγε σε καλλιστεία

http://www.faretra.gr/images/1_o60re.jpg 

Μια έφηβη μουσουλμάνα δολοφονήθηκε δια λιθοβολισμού κατά το "νόμο της Σαρία", μετά από τη συμμετοχή της σε διαγωνισμό ομορφιάς στην Ουκρανία. Ανάμεσα στους υπόπτους για τη δολοφονία της και ένας 16άχρονος.
Η 19άχρονη Κάτια Κόρεν βρέθηκε θαμμένη σ' ένα δάσος κοντά στο σπίτι της στην Κριμαία της Ουκρανίας, μία βδομάδα μετά τη θανάτωσή της. 

PostHeaderIcon "Ψαλίδι" στον κατώτατο μισθό

 
Ακόμη και το φράγμα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι αποφασισμένη να σπάσει η κυβέρνηση, προωθώντας νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει μείωση του κατώτατου μισθού κατά 20% για τους νεοεισερχόμενους απασχολούμενους στην αγορά εργασίας ηλικίας 18 έως 25 ετών.

PostHeaderIcon Χειροπέδες σε μαθητές Λυκείου για ναρκωτικά!

 

Στο περιθώριο των πανελλαδικών εξετάσεων, αστυνομικοί συνέλαβαν δύο ανήλικους μαθητές...

Συνελήφθησαν λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα δύο ανήλικοι μαθητές Λυκείου. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, εντόπισαν τους ανήλικους σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, να ρίχνουν στο έδαφος ένα χάρτινο περιτύλιγμα, που περιείχε 10,9 γραμμάρια χασίς. Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν. Οι δράστες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία.

PostHeaderIcon Μαθήματα… χιούμορ στα γερμανικά γραφεία



Το χιούμορ δεν είναι το δυνατό σημείο των Γερμανών αλλά καθότι είναι επιμελείς είναι και πρόθυμοι να το μάθουν. Για το λόγο αυτό υπάρχει ήδη ένα ινστιτούτο στη Λειψία που διδάσκει χιούμορ!
Λίγο αλλιώτικοι μαθητές, αλλά επιμελείς. Στο μάθημα πρέπει να μάθουν να λένε αστεία αλλά και να αυτοσαρκάζονται. 17 μαθητές – γιατροί, δικηγόροι, παιδαγωγοί και διευθυντές από τα Γερμανικά Ταχυδρομεία και τη Γερμανική Telekom – ταξίδεψαν από όλη τη Γερμανία, από τη Βόννη μέχρι το Βερολίνο και το Αμβούργο, στη Λειψία, για να μάθουν να αστειεύονται στη δουλειά. Στόχος να ξεπερνούν πιο εύκολα τις δυσκολίες στην καθημερινότητα, το στρες με απώτερο σκοπό βέβαια να αυξηθεί η παραγωγικότητα. Με ένα αστείο, μια έξυπνη ατάκα, ένα ανέκδοτο, η καθημερινότητα γίνεται πιο εύκολη. Αυτά δεν τα μαθαίνουν μόνο θεωρητικά αλλά και πρακτικά κάνοντας πρόβες και παίζοντας ο καθένας έναν ρόλο.

PostHeaderIcon WSJ: «Χρυσές» ευκαιρίες για αγορά εκτάσεων σε ελληνικά νησιά


H ελληνική κρίση και τα σχέδια της κυβέρνησης για πώληση δημόσιας περιουσίας δημιουργεί «χρυσές» ευκαιρίες για αγορά τμημάτων ελληνικών νησιών και κρατικών ακινήτων γενικότερα, από ξένους επενδυτές, γράφει η Wall Street Journal.

PostHeaderIcon Η κρίση οδηγεί στον ψυχίατρο

 
 
Οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, ψυχοσωματικά συμπτώματα, πανικός, άγχος, φόβος για το μέλλον, διαταραχές ύπνου και τάσεις φυγής, είναι μερικές από τις αιτίες που, το τελευταίο διάστημα, οδηγούν όλο και περισσότερους Έλληνες στο ψυχιατρικό κρεβάτι, σύμφωνα με την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία.

Παράλληλα, σημαντική αύξηση έχει παρατηρηθεί και στις απόπειρες αυτοκτονίας, καθώς και στην κατανάλωση ψυχοφαρμάκων. Για την αντιμετώπιση των ψυχολογικών προβλημάτων, που εντείνονται εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, οι ειδικοί προτείνουν ενεργητική στάση απέναντι στη ζωή και όχι φαρμακευτική αγωγή, όταν αυτή δεν είναι άκρως απαραίτητη.



PostHeaderIcon Νέο σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης σε ξενοδοχείο του Μανχάταν



Ανώτερος Αιγύπτιος επιχειρηματίας και κάποτε διοικητής μεγάλης αιγυπτιακής τράπεζας, κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος καμαριέρας πολυτελούς ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Η χθεσινή σύλληψη του Μαχμούντ Αμπντέλ-Σαλάμ Όμαρ σημειώνεται δυο μόλις εβδομάδες μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν.

PostHeaderIcon Καλό καλοκαίρι με βροχές και καταιγίδες!

 
 
 

Μόνο καλοκαίρι δεν θυμίζει ο καιρός που κάθε μεσημέρι μας “κατακλύζει” με βροχές και καταιγίδες. Έτσι και σήμερα προβλέπεται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τετάρτη 1η Ιουνίου
 
 
Μακεδονία, Θράκη
 
καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 14 έως 29 βαθμούς κελσίου.

PostHeaderIcon Τέλος η κάνναβη στα coffee shop για τους τουρίστες!


Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει στους τουρίστες να αγοράζουν κάνναβη από τα "κόφι σοπ" και να επιβάλει περιορισμούς και στους Ολλανδούς πελάτες μέχρι το τέλος του έτους.
Η Ολλανδία έχει μία από τις πιο φιλελεύθερες πολιτικές όσον αφορά τα λεγόμενα "μαλακά" ναρκωτικά, γεγονός που έχει καταστήσει δημοφιλή τουριστικό προορισμό τα πολλά καταστήματα που διαθέτουν κάνναβη, ιδίως στο Άμστερνταμ. 


PostHeaderIcon Επεισόδια με "Αγανακτισμένους" που εγκλώβισαν βουλευτές

 
Συμπλοκές και επεισόδια εκτυλίχθηκαν έξω από το κτίριο της Βουλής μεταξύ μελών του κινήματος των Αγανακτισμένων και αστυνομικών που φρουρούν το κτίριο. Αρκετοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Χρυσοχοϊδης, είχαν εγκλωβιστεί στο κοινοβουλευτικό κτίριο καθώς πάνω από 100 άτομα από τη συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων" έκλεισαν τους δρόμους και δεν τους άφηναν να φύγουν. 


PostHeaderIcon Ντολμαδάκια γιαλαντζί

 

 ΥΛΙΚΑ

50-60 αμπελόφυλλα μετρίου μεγέθους
250-300 γρ ρύζι καρολίνα
350-450 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες (λευκό και πράσινο μέρος)
2 μέτρια ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3-4 γεμάτες κ.σ άνηθο
5-6 γεμάτες κ.σ δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1,5-2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαϊντανό
1-1,5 κ.γ αλάτι, πιπέρι
Χυμό ενός λεμονιού
1 φλιτζάνι βραστό νερό
½ -1 ποτήρι ελαιόλαδο
προαιρετικά:
4-5 κ.σ κουκουνάρι ελαφρώς καβουρντισμένο


PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1495: Η πρώτη καταγεγραμμένη παραγωγή σκοτσέζικου ουίσκι, από τον μοναχό Τζον Κορ.

1930: Ο Παναθηναϊκός νικά 8-2 τον Ολυμπιακό στη μεγαλύτερης έκτασης νίκη που έχει πετύχει ποτέ επί του αιώνιου αντιπάλου του.

1938: Κυκλοφορεί το πρώτο κόμικ με περιπέτειες του Σούπερμαν.

1941: Λήγει η Μάχη της Κρήτης, με την κατάληψη όλου του νησιού από τους Γερμανούς.

1967: Κυκλοφορεί το αριστουργηματικό άλμπουμ των Beatles «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band».

1973: Η χούντα των συνταγματαρχών προχωρεί στην κατάργηση της μοναρχίας στην Ελλάδα.


PostHeaderIcon Καλημέρα... και καλό μήνα!!!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin