Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Η μαύρη σοκολάτα ευεργετική για το συκώτι

Η μαύρη σοκολάτα ευεργετική για το συκώτι 
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η σοκολάτα, εκτός από πάχος, προκαλεί και προβλήματα στο συκώτι. Όμως νέα έρευνα  Βρετανών επιστημόνων διαπιστώνει ότι η  μαύρη σοκολάτα μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική στην αντιμετώπιση της κύρωσης του ήπατος. Όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου, η ελεγχόμενη κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειώνει τη βλάβη των αιμοφόρων αγγείων σε ασθενείς των οποίων το ήπαρ έχει υποστεί αλλοιώσεις, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ ή νόσου.

PostHeaderIcon Η ασπιρίνη δρα κατά του εμφράγματος

 
 Μικρές δόσεις ασπιρίνης μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφράγματος σε ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν καρδιακά προβλήματα, όχι όμως και τις πιθανότητες εγκεφαλικού ή θανάτου από καρδιακή νόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

"Η ασπιρίνη μείωσε τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά επεισόδια και έμφραγμα του μυοκαρδίου που δεν είναι μοιραίο σε ένα μεγάλο δείγμα", γράφει ο Άλφρεντ Μπαρτολούτσι της Σχολής Δημόσιας Υγείας στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα που ηγείται της έρευνας.

PostHeaderIcon Αποπειράθηκε να κάψει τη γυναίκα του και κάηκε και ο ίδιος

 

Άγριες κραυγές πόνου αναστάτωσαν  την περιοχή Ελίκα του δήμου Μονεμβασιάς και πυκνός καπνός άρχισε να βγαίνει από μια αποθήκη στο εσωτερικό ενός αντλιοστασίου, όπου κατοικούσε ένα ζευγάρι αλλοδαπών! Και οι δυο βγήκαν με πολύ δυσκολία έξω, έχοντας υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα.

Όπως αποδείχθηκε, ο Ρουμάνος σύζυγος και ενοικιαστής του χώρου είχε αποπειραθεί για άγνωστο λόγο να κάψει ζωντανή την Μολδαβή γυναίκα του! Για να τα καταφέρει, την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά! Όμως, οι φλόγες πήραν μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκαν γρήγορα στο εσωτερικό του χώρου, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα με αποτέλεσμα να υποστεί και ο ίδιος σοβαρά εγκαύματα!

PostHeaderIcon Ληστεία-«μαμούθ» στην Εμπορική Τράπεζα Αιδηψού

 
 Ληστεία- «μαμούθ» με λεία 426.760 ευρώ σημειώθηκε σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στα Λουτρά Αιδηψού.

Oι τρεις ληστές μιλούσαν άπταιστα ελληνικά, δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, και φορούσαν γυαλιά ηλίου.

Με την απειλή των πιστολιών πήραν από τον ταμία τα λεφτά και έφυγαν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση. Η ληστεία έγινε χτες το μεσημέρι.

PostHeaderIcon Σκοτώθηκε στη Μισουρατα ο Ελληνο-αμερικανός Φωτορεπορτερ Κρις Χονδρος

 
Την τελευταία του πνοή άφησε ο υποψήφιος για Πούλιτζερ Ελληνο-αμερικανός φωτορεπόρτερ Κρις Χονδρος στη Μισουράτα της Λιβύης. Ο φωτορεπόρτερ και άλλοι τρεις φωτογράφοι – ανάμεσα τους και ο υποψήφιος για Όσκαρ Τιμ Χεδεριγκτον- δέχτηκαν επίθεση με οβίδα. Ο Κρις Χονδρος διακομίστηκε στο νοσκομείο σε κόμα και αργότερα πέθανε από τραύμα στο κεφάλι. Ο Τιμ Χεδεριγκτον σκοτώθηκε ακαριαία ενώ οι άλλοι δυο φωτογράφοι νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. 

PostHeaderIcon Η μέλισσα και τα «θαυματουργά» προϊόντα της

 
Η γνώση και η χρήση των προϊόντων της μέλισσας ανάγονται στην αρχαία Ελλάδα και αποτελούν αναμφισβήτητα τμήμα παλαιότερων μέσων, που χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρακτικής θεραπευτικής.

Αν και η μαρτυρία αυτή έχει αμφισβητηθεί από κάποιους στη σύγχρονη εποχή, τα τελευταία χρόνια δεκάδες επιστήμονες διεξάγουν μια σειρά από πειράματα, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τα προϊόντα της μέλισσας είναι επωφελή.

PostHeaderIcon Πιέσεις στην Αυστραλία να δεχθεί Έλληνες μετανάστες

 
Συνάντηση με τον ομοσπονδιακό υπουργό Μετανάστευσης κ. Κρις Μπόουεν πρόκειται να έχει αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας για το θέμα μετανάστευσης Ελλήνων πολιτών στην Αυστραλία, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Έπειτα από επαφή που είχε η Κοινότητα με το γραφείο του υπουργού, ο κ. Μπόουεν δέχθηκε να γίνει η συνάντηση και να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα της μετανάστευσης από την Ελλάδα.

PostHeaderIcon Ηλικιωμένες θύματα ληστών και ελαφροχέρηδων

 
 Δεν σταματούν πουθενά οι αδίστακτοι κακοποιοί που βάζουν στόχο τα ανυπεράσπιστα γεροντάκια σε όλη τη χώρα, εισβάλλοντας στα σπίτια τους για να τα ληστέψουν. Ειδικά τις μέρες αυτές, που ξέρουν ότι πληρώθηκαν τις συντάξεις τους εν όψει του Πάσχα, οι επιθέσεις έχουν κλιμακωθεί.
   

PostHeaderIcon Τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία τίμησαν την Ελλάδα

Συλλογή γραμματοσήμων αφιερωμένη στους Αμερικανούς Φιλέλληνες κυκλοφόρησαν τη Τρίτη 19 Απριλίου τα Αμερικανικά ταχυδρομεία για να τιμήσουν τους Αμερικανούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στον αγώνα για την ελευθερία της Ελλάδας.

PostHeaderIcon Τα Γκίνες των αρχαίων

 
Τα πιο αστεία, τα πιο άσχημα και τα πιο παράξενα της αρχαιότητας μέσα από ένα βιβλίο που αναζητεί μια λιγότερο γνωστή πλευρά της
Π οιος έκανε τη μεγαλύτερη κλοπή έργων τέχνης; Πόσο κόστιζε το ακριβότερο άρωμα του κόσμου; Ποια ήταν η μεγαλύτερη σήραγγα; Ποιο ήταν το πολυτελέστερο πλοίο; Ποια γυναίκα ήταν το ωραιότερο μοντέλο; Ποια ήταν η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου;
Η κλασική γραμματεία είναι γεμάτη από ανέκδοτα και αναφορές εξαιρετικών γεγονότων, κορυφαίων επιδόσεων, ανδραγαθημάτων και αξιοθαύμαστων επιτευγμάτων αλλά και εκκεντρικών συμπεριφορών ή ακραίων πράξεων. 


Κάποια από αυτά ξεχωρίζουν και σήμερα ως βασικά στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όπως τα επτά θαύματα του κόσμου ή άλλα εκπληκτικά έργα τέχνης. Κάποια έχουν τον χαρακτήρα της πληροφορίας μιλώντας για ιστορικά γεγονότα ή για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Μερικά είναι σαφώς αληθοφανή, άλλα όμως δεν είναι παρά υπερβολές, που ανήκουν στη σφαίρα του μύθου, τερατολογίες που επινοήθηκαν για να εξυπηρετήσουν κάποιον σκοπό. Ολα μαζί ωστόσο συνέθεταν τα «Παράδοξα», όπως τα αποκαλούσαν με μία λέξη οι αρχαίοι, οι οποίοι ως φαίνεται, διατηρούσαν άσβεστη τη δίψα για οτιδήποτε περίεργο και εντυπωσιακό. Μεγάλες συλλογές λοιπόν με αυτά τα επιτεύγματα «κυκλοφορούσαν» σε όλη τη διάρκεια της αρχαιότητας αφού οι συγγραφείς τους γοητεύονταν ιδιαίτερα από τον εντοπισμό και την αποθησαύρισή τους.
Οι σύγχρονοι ερανιστές των Παράδοξων είναι αρχαιολόγοι, ερευνητές του Σουηδικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Ρώμης- επομένως γνώστες της ελληνορωμαϊκής αρχαιότητας- και όπως φαίνεται άνθρωποι με χιούμορ. Γιατί αν η σύγχρονη φιλολογία θεωρεί ότι τα κείμενα αυτά είναι απλώς το αποτέλεσμα ενός κοινότυπου πάθους επιλογής εθνογραφικών ή φυσικών φαινομένων, τα οποία συχνά δεν ήταν τεκμηριωμένα, εκείνοι λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω προχώρησαν σε μια δική τους συλλογή με στόχο την απόλαυση και τη διασκέδαση των αναγνωστών.
Στο βιβλίο έτσι απουσιάζουν τα διδακτικά σχόλια, οι ηθικολογίες και γενικώς τα πολιτικώς ορθά ενώ παραμένουν όλα τα άλλα. «Αναζητήσαμε μέσα στην αρχαιότητα τα πιο αστεία,άσχημα,παράξενα και κακόγουστα παράδοξα ώστε να παρου
Η Αφροδίτη θεωρούνταν το καλύτερο μοντέλο της αρχαιότητας,καθώς αναπαραστάθηκε από όλους τους γλύπτες, τους ζωγράφους και τους αγγειογράφους Θησαυρός χρυσών νομισμάτων σε πήλινο αγγείο
σιασθεί η αρχαιότητα από μια λιγότερο γνωστή πλευρά» λένε οι συγγραφείς στην εισαγωγή. Και η συνέχεια εξελίσσεται σαν ένα ταξίδι ανάμεσα στη φαντασία και στην πραγματικότητα, με χρήσιμα και άχρηστα ρεκόρ όπως αυτά του σημερινού βιβλίου Γκίνες ή σαν τις εξωφρενικές «ειδήσεις» που προσλαμβάνει καθημερινά ο άνθρωπος, του τύπου «Βρέθηκε νόμισμα από τη Σελήνη»!
Φυσικά το ζεύγος Κύννε αναγνωρίζει ότι η έλλειψη αυθεντικότητας είναι το αδύναμο σημείο της συλλογής. Ομως ας μην ξεχνά κανείς ότι ήδη από την αρχαιότητα αντιμετώπιζαν αυτό το πρόβλημα οι συγγραφείς (και ακόμη άλυτο είναι). Ο γεωγράφος Στράβων (64-21 π.Χ.) για παράδειγμα μόχθησε πολύ ώσπου να αποφασίσει τι είναι αλήθεια και τι επινόηση στα ομηρικά έπη ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τα περισσότερα γραπτά του Ηροδότου ανοησίες! Αλλά και ο Σενέκας ο Νεότερος (4-65 μ.Χ.) εξοργιζόταν με τους ιστορικούς, τους οποίους κατηγορούσε ότι προσέθεταν διάφορα εκπληκτικά γεγονότα στις διηγήσεις τους με μόνο στόχο να μη βαρεθεί ο αναγνώστης… Μεγάλο το δίκιο του, δεδομένου ότι επίσημοι ελεγκτές των ρεκόρ, που υποτίθεται ότι σημειώνονταν σε διάφορους τομείς, τόπους, εποχές δεν υπήρχαν. Ως εκ τούτου η αυθαιρεσία και η προπαγάνδα δεν είχαν όριο. Ετσι στον οδηγό του για την αρχαία Ελλάδα ο Παυσανίας (μέσα 2ου μ.Χ. αιώνα) διστάζει να αναφερθεί στο μέγεθος του χρυσελεφάντινου αγάλματος του Δία στην Ολυμπία – ενός από τα επτά θαύματα του κόσμου- διότι η δική του εκτίμηση ήταν διαφορετική από εκείνη των τοπικών ξεναγών.
Παρ΄ όλα αυτά ό,τι είναι προφανέστατα απίστευτο έχει μείνει έξω από αυτό το βιβλίο. Από την άλλη, δεν πρέπει να παραξενεύει η απουσία αθλητικών ρεκόρ δεδομένου ότι οι αρχαίοι δεν ενδιαφέρονταν για τα εκατοστά του δευτερολέπτου, ούτε μπορούσαν να τα μετρήσουν άλλωστε. Οποιος έτρεχε πιο γρήγορα ήταν ο νικητής.
ΧΡΥΣΑ ΦΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΩΝ
Η πιο υψηλή τιμή για βιβλία. Ο Αριστοτέλης αγόρασε τα έργα του Σπευσίππου αντί τριών ταλάντων που αντιστοιχούσαν σε 77 κιλά ασήμι.
Το πιο ακριβό σαπούνι. Ο Δημήτριος ο Πολιορκητής,βασιλιάς της Μακεδονίας,ξόδεψε περί τα 6.500 κιλά ασήμι προκειμένου να αγοράσει σαπούνι για τις ερωμένες του.
Το πιο άσεμνο έργο τέχνης. Ηταν του μεγάλου ζωγράφου Παράσιου με μια ασυνήθιστα ρεαλιστική σκηνή από τη μυθολογία στην οποία απεικονιζόταν η κυνηγός Αταλάντη καθώς έκανε στοματικό έρωτα στον πρίγκιπα Μελέαγρο.
Το καλύτερο άλμα εις μήκος. Το έκανε ο Σπαρτιάτης Κίωνης που πήδηξε 17 μέτρα (στα μέσα του 5ου π.Χ.αιώνα).
Το πιο ακριβό ύφασμα. Λαμπερό λινάρι ονόμαζαν ένα εξαιρετικά σπάνιο ύφασμα από μικρές κλωστές, το οποίο κόστιζε όσο και τα μαργαριτάρια.Ο λόγος,ότι ήταν πυρίμαχο,γι΄ αυτό και λεγόταν «άσβεστον λινόν».Υποτίθεται ότι προερχόταν από ένα φυτό που φύτρωνε στις ερήμους της Ινδίας.
Τα πιο πολυτελή επιδόρπια. Ηταν αυτά που προσέφερε ο Μέγας Αλέξανδρος στους φίλους του:
Μπουκίτσες από καρύδια,σύκα και άλλες λιχουδιές τυλιγμένες σε φύλλα χρυσού.Τις ξεφύλλιζαν και έτρωγαν το περιεχόμενο πετώντας το χρυσάφι στο έδαφος. Ο Καλιγούλας πάντως τον ξεπέρασε σε εκκεντρικότητα αφού,σύμφωνα με τον Σουητώνιο,σέρβιρε στους καλεσμένους του χρυσό ψωμί και χρυσό κρέας ενώ εκείνος έπινε μαργαριτάρια διαλυμένα σε ξίδι.
Τα καλύτερα εδέσματα. Μεγάλης εκτίμησης έχαιραν τα μυαλά στρουθοκαμήλου και οι γλώσσες κορυδαλλών.
Η καλύτερη βαφή βλεφαρίδων. Ηταν το κατράμι,δηλαδή το κατακάθι της πίσσας (μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως βαφή μαλλιών),το οποίο ο Πλίνιος αναφέρει ως αμπελίτη.



PostHeaderIcon Δεν φταίει πάντα ο μεθυσμένος

http://www.faretra.gr/images/1_43d7p.jpg 
Αίσθηση προκαλεί απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία ακόμα και σε περίπτωση θανάτου οδηγού σε τροχαίο, δεν ευθύνεται πάντα εκείνος που δεν φορούσε ζώνη ή εκείνος ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ
Σε περίπτωση που συγκρούστηκαν δύο οχήματα, ακόμη και εάν επήλθε ο θάνατος ενός εν των δύο οδηγών, δεν ευθύνεται πάντα για το ατύχημα εκείνος που οδηγούσε χωρίς να φοράει ζώνη ασφαλείας και ήταν κάτω από την επήρεια αλκοόλ, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Την απόφαση την έλαβε ο Άρειος Πάγος με αφορμή περιστατικό τον Ιανουάριο του 2001, όταν στη διασταύρωση της λαχαναγοράς της Θεσσαλονίκης στην εθνική οδό, οδηγός με ταχύτητα 130 χλμ. την ώρα παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο που εκινείτο με ταχύτητα 50 χλμ.
Από τη σύγκρουση αυτή τραυματίσθηκε θανάσιμα ο οδηγός του αυτοκινήτου με τη μικρή ταχύτητα και ο σηματοδότης επί της πορείας του αυτοκινήτου του ήταν πράσινος.
Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι για το ατύχημα δεν συνέτρεξε καμία συνυπαιτιότητα του δεύτερου οδηγού που έχασε τη ζωή του, παρά το γεγονός ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ σε ποσοστό 1,40 0/00 και δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.
Σύμφωνα μάλιστα με τη δικαστική απόφαση, ο οδηγός που παραβίασε το ερυθρό φανάρι, είχε ειδοποιηθεί νωρίτερα από άλλο σηματοδότη που αναβοσβήνει με κίτρινο φως. Εξακολουθούσε όμως να τρέχει με 130 χλμ. που είναι πάνω από το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας, των 90 χλμ.
Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η ύπαρξη οινοπνεύματος στο αίμα του άτυχου οδηγού που εκινείτο κανονικά με μικρή ταχύτητα δεν άσκησε καμία επίδραση στην οδήγηση και στη δυνατότητα των αντιδράσεών του.
Όσον αφορά στην ανυπαρξία ζώνης ασφαλείας, πάλι δεν έπαιξε κάποιον ρόλο διότι το αυτοκίνητό του εμβολίστηκε (από την πλευρά του οδηγού) και δεν τον εκτίναξε από τη θέση του, ούτε κτύπησε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.
Κατόπιν αυτών κρίθηκε ότι αποκλειστικά υπαίτιος για το ατύχημα ήταν ο οδηγός που παραβίασε το κόκκινο φανάρι, με αποτέλεσμα να αποζημιωθούν τέσσερις συγγενείς του άτυχου οδηγού και η ασφαλιστική εταιρεία.

PostHeaderIcon Τρισδιάστατη ερωτική ταινία σαρώνει το box office

3d-porn-hk 
Μια τρισδιάσταση ερωτική κωμωδία έχει συντρίψει όλα τα ρεκόρ στο box office του Χονγκ Κονγκ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε κάνει η υπερπαραγωγή του Χόλιγουντ Avatar.
Το Sex and Zen: Extreme Ecstasy είχε έσοδα 2,78 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ στην πρεμιέρα του την περασμένη εβδομάδα, ενώ το έπος του Τζέιμς Κάμερον είχε αντίστοιχα έσοδα 2,63 εκατομμυρίων. Μέσα σε πέντε μέρες προβολής η ταινία έκανε έσοδα 17 εκατ. δολαρίων (περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ).

Όπως μεταδίδει το BBC, οι κινηματογράφοι έχουν κατακλυσθεί, εκτός των άλλων, από επισκέπτες από την Κίνα όπου η ταινία δεν προβάλλεται.
Το Sex and Zen - που είναι διασκευή ομώνυμης ταινίας του 1991  - αφηγείται την ιστορία ενός σεξουαλικά αγχωμένου μελετητήςστην αρχαία Κίνα που βρίσκει την σεξουαλική ικανοποίηση στο χαρέμι ενός δούκα.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι ιάπωνες πορνοστάρ Χάρα Σαόρι και Σούο Γιουκίκο καθώς και η ηθοποιός από το Χονγκ Κονγκ Βόνι Λίου.



PostHeaderIcon Πιο ανταγωνιστικοί οι άνδρες "από κούνια"

Ήδη από την ηλικία των 4 ετών τα αγοράκια δείχνουν τον πιο ανταγωνιστικό χαρακτήρα τους σε σχέση με τα κορίτσια, ενώ την ιδιότητά τους αυτή διατηρούν και ως ενήλικες, αποκτώντας «προβάδισμα» σε έναντι των γυναικών στην αγορά εργασίας.

 

PostHeaderIcon Αμαξοστοιχία παρέσυρε ηλικιωμένο

 

Ένας ηλικιωμένος παρασύρθηκε λίγο πριν από τις 08:00 σήμερα από διερχόμενη αμαξοστοιχία μέσα στην πόλη της Λάρισας.
Το περιστατικό συνέβη ανάμεσα στην οδό Βόλου ανάμεσα στη συνοικία της Τούμπας και του Αγίου Γεωργίου και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αναφορά για θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου άνδρα.


PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου

Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 
Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου). Η Αφροδίτη και ο Ουρανός ευνοούν τη µετάλλαξη καταστάσεων αντιπαλότητας του παρελθόντος, ανοίγοντας τον δρόµο της συνεργασίας και της ισορροπίας. Με τον Ερµή σε φαινοµενικά ανάδροµη πορεία απέναντί σας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον τοµέα της επικοινωνίας, εστιάζοντας στο ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να µεταφέρετε στον άλλον αυτό που θέλετε να πείτε.
Δίδυµοι
(21 Μαΐου - 21 Ιουνίου). Η Σελήνη απέναντί σας σε θετική όψη µε µια πλειάδα πλανητών φέρνει κοντά σας ένα υποστηρικτικό περιβάλλον και σας υποδεικνύει τρόπους ώστε να επιλύσετε προσωπικά, επαγγελµατικά και οικονοµικά θέµατα. Χειριστείτε µε ρεαλισµό και αλήθεια την όψη της µε τον Ποσειδώνα, αποφεύγοντας µπερδέµατα και αξιοποιώντας τη θετική της πλευρά που είναι η αγάπη και η εναρµόνιση.

Καρκίνος
(22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου). Με την όψη Αφροδίτης - Ουρανού σε δύσκολη όψη µε το ζώδιό σας θέµατα ισορροπιών τόσο µε τον σύντροφό σας όσο και µε πρόσωπα της οικογένειάς σας αλλά και τους συνεργάτες σας ζητούν οριστικές διευθετήσεις µε ωριµότητα και απόσταση από παιχνίδια δύναµης. Ανοιχτείτε µα απόλυτη ειλικρίνεια και δηλώστε χωρίς υπεκφυγές και οργή τι ακριβώς θέλετε και µε ποιον τρόπο.
Λέων
(23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου). Οι ευµενείς όψεις της Σελήνης και της Αφροδίτης ευνοούν συµφωνίες, συµβόλαια, νοµικές διαδικασίες αλλά και θέµατα που αφορούν µετακινήσεις και ταξίδια. Συζητήσεις και επαφές σάς δείχνουν πως δρόµοι που ήταν κλειστοί για εσάς στο παρελθόν τώρα ανοίγουν, δίνοντάς σας τις ευκαιρίες αλλά και την υποστήριξη να υλοποιήσετε τους στόχους σας.

Παρθένος
(23 Αυγούστου - 23 Σεπτεµβρίου). Σηµαντικές αλλαγές σε κάθε τοµέα χρειάζεται να γίνουν αυτή την περίοδο, µε στόχο να αντιµετωπιστούν πιο ώριµα και ρεαλιστικά λάθη και εκκρεµότητες του παρελθόντος. Η θετική όψη του Ερµή ανάδροµου µε τη Σελήνη και τον Κρόνο σάς βοηθά στον ανασχεδιασµό των στόχων σας αλλά δεν ευνοεί αυτή την περίοδο την εξωτερική δράση, ενώ ο Ηλιος από τον Ταύρο σάς δίνει ένα περιβάλλον υποστήριξης.

Ζυγός
(24 Σεπτεµβρίου - 23 Οκτωβρίου). Η εύνοια αρκετών πλανητών σάς κινητοποιούν σήµερα µε θετική διάθεση και δυναµισµό σε συζητήσεις που διεισδύουν σε βάθος. Οι πεποιθήσεις σας ότι για να σας αγαπούν πρέπει να είστε όπως σας θέλουν οι άλλοι σάς έφερε σε σύγκρουση µε τα όρια και τις ανάγκες σας. Σταµατήστε να πιέζετε τον εαυτό σας στην προσπάθειά σας να είστε αρεστοί.

Σκορπιός
(24 Οκτωβρίου - 22 Νοεµβρίου). Στόχοι και επιθυµίες σας που εκκρεµούν από το παρελθόν και δεν είχαν υλοποιηθεί για διάφορους λόγους, επαναπροσδιορίζονται µε στόχο την πραγµατοποίησή τους. Ο Ερµής σε ανάδροµη πορεία σάς λέει πωςακόµη τα πράγµατα δεν είναι ώριµα γι’ αυτό, δίνοντάς σας το περιθώριο ναεπανεξετάσετε αρκετές φορές αυτότο διάστηµα τους τρόπους υλοποίησής τους.

Τοξότης
(23 Νοεµβρίου - 21 ∆εκεµβρίου). Οι ευµενείς όψεις του Ουρανού και της Αφροδίτης σάς προτρέπουν σήµερα να ρίξετε φως σε συναισθηµατικές ανισορροπίες που αφορούν σχέσεις και συνεργασίες σας αλλά και τον οικογενειακό τοµέα. Με τη Σελήνη στο ζώδιό σας η σηµερινή ηµέρα ευνοεί ταξίδια και µετακινήσεις αλλά και τη διασκέδαση και την επαφή µε αγαπηµένα σας πρόσωπα.

Αιγόκερως
(22 ∆εκεµβρίου - 19 Ιανουαρίου). Η όψη Κρόνου - Ερµή ανάδροµου σας εφιστά την προσοχή σε υπερβολές που υποκινούνται από ένα ανώριµο µέρος του εαυτού σας σε κάθε τοµέα. Είναι η κατάλληλη στιγµή µε την εύνοια του Ηλιου να αναλάβετε απέναντι στον εαυτό σας αλλά και σε πρόσωπα και καταστάσεις, την ευθύνη της διευθέτησης θεµάτων που θα σας προσφέρουν ασφάλεια. Προσοχή στις µετακινήσεις.

Υδροχόος
(20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου). Η ηµέρα ευνοεί τις θετικές επαφές τόσο στον επαγγελµατικό όσο και στον προσωπικό τοµέα. Συζητήσεις µε συνεργάτες περιέχουν δηµιουργικές προοπτικές και θετικά ξεκαθαρίσµατα. Το ίδιο ισχύει και στον συναισθηµατικό τοµέα. Εκφράστε τα συναισθήµατά σας στον σύντροφό σας και σε κοντινά πρόσωπα µε τη βεβαιότητα ότι θα σας κατανοήσουν.

Ιχθύες
(19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου). Η σηµερινή ηµέρα σάς δίνει τη δυνατότητα για συζητήσεις αλλά και επαφές µε αγαπηµένα πρόσωπα. Γεµίστε την ψυχή σας µε θετικά συναισθήµατα που τόσο τα έχετε ανάγκη αυτήν τη περίοδο. Αποφύγετε παρόλα αυτά, µε την όψη Κρόνου - Ερµή ανάδροµου να αφήσετε στην τύχη τους θέµατα που αφορούν τον σύντροφό σας αλλά και µετακινήσεις και ταξίδια.

Κριός
(21 Μαρτίου - 19 Απριλίου). Η Σελήνη σήµερα προωθεί σηµαντικές επαφές µε θετική διάθεση και ενθουσιασµό, τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελµατικό τοµέα. Κρατήστε ζεστό το κλίµα ανάµεσα σε σας και τον συνοµιλητή σας, ξεπερνώντας ζητήµατα που στο παρελθόν σας είχαν αποµακρύνει. Όσον αφορά καινούριες γνωριµίες στον ερωτικό τοµέα, κινηθείτε µε επιφύλαξη


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 21/04/2011

 
Βροχές και πιθανόν καταιγίδες στην Κρήτη που σταδιακά μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν, λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στην υπόλοιπη χώρα και επικράτηση θυελλωδών βόρειων ανέμων κατά τόπους στο Αιγαίο, περιμένουμε τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 19 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 17 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι.

Λίγες αραιές νεφώσεις περιμένουμε τη Μεγάλη Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 με 19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στα ανατολικά θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε τη Μεγάλη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις, σχεδόν μέτριοι.

PostHeaderIcon Καλημέρα... ;o)


PostHeaderIcon Μουσική...


PostHeaderIcon Η Ιταλία αναστέλλει το πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων

Η Ιταλία αναστέλλει το πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων 
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε την οριστική αναστολή του προγράμματος κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων. Όπως μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, με τον τρόπο αυτό οριστικοποιείται η αρχική απόφαση για πάγωμα του πυρηνικού προγράμματος, που αρχικά, έπρεπε να έχει μόνο δωδεκάμηνη ισχύ.

Είναι πολύ πιθανό να ακυρωθεί και το δημοψήφισμα με το οποίο οι Ιταλοί θα εκφρασθούν υπέρ ή κατά της πυρηνικής ενέργειας, στις 12 και 13 Ιουνίου.

PostHeaderIcon Καυγάδες στόπ: Τρόποι αποτελεσματικής επικοινωνίας για ζευγάρια

 
Οι διαφωνίες υπάρχουν σε όλες τις σχέσεις και πηγάζουν από το γεγονός ότι κάθε άτομο είναι διαφορετικό και φέρνει τη διαφορετικότητα του αυτή μέσα στη σχέση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάθε διαφωνία πρέπει να καταλήγει σε ψυχρότητα ή έντονο καυγά με φωνές, κατηγορίες, ξεσπάσματα και επιθετική συμπεριφορά. Εξάλλου, οι σχέσεις συνήθως πετυχαίνουν όχι λόγω της ομοιότητας των συντρόφων αλλά λόγω της συμπληρωματικότητάς τους. Τα επιτυχημένα ζευγάρια μπορούν και βρίσκουν τρόπους να ισορροπούν τις αδυναμίες τους, ο ένας μέσα από τον άλλο.
Ο λόγος που οι περισσότερες διαφωνίες σας μπορεί να καταλήγουν σε καυγά είναι ότι ακολουθείτε λάθος τρόπο χειρισμού τους και ότι μάλλον δεν έχετε εξερευνήσει υγιείς εναλλακτικές αντιμετώπισης των συγκρούσεών σας. 


PostHeaderIcon Γιατί οι άνδρες θέλουν περισσότερο σεξ

Γιατί οι άνδρες θέλουν περισσότερο σεξ από τις γυναίκες; Εκτός του ότι είναι υπόθεση τιμής και χρέους, ειδικά για τους Έλληνες υπάρχουν και άλλοι λόγοι.
Τι άλλους λόγους έχουν όµως να το θέλουν περισσότερο απ' ό,τι οι γυναίκες;

Τους κάνει ευτυχισµένους

Το σεξ για τον άντρα αποτελεί κυρίαρχο µέρος της ζωής του, αφού οι περισσότεροι αισθάνονται πως ο ανδρισµός τους είναι ταυτισµένος µε τη σεξουαλικότητά τους. Σύµφωνα µάλιστα µε έρευνες, υπάρχουν αντικειµενικοί λόγοι που το επιθυµεί πολύ περισσότερο σε σύγκριση µε τη γυναίκα. ∆εν είναι τυχαίο που ένας άντρας λέει στη σύντροφό του «αν δεν κάνουµε σεξ, δεν σε αγαπώ», ενώ εκείνη προβάλλει κυρίως συναισθηµατικές απαιτήσεις: «Αν δεν µε αγαπάς, δεν έχει σεξ!» Ανάµεσα µάλιστα σε όλους τους Ευρωπαίους, περισσότερο για τον Έλληνα το σεξ φτάνει να αποτελεί δείκτη ευτυχίας καθώς το θεωρεί µέρος της ύπαρξής του, γι' αυτό ακόµα και στα δύσκολα ποτέ δεν αφήνει τη σεξουαλική επιθυµία να χάνεται χωρίς να δώσει τις µάχες του. 

PostHeaderIcon Στόλισε το σπίτι για το Πάσχα χωρίς έξοδα

Είναι κάτι πολύ πιο εύκολο από όσο ακούγεται. Ρίξε μια ματιά γύρω σου και θα βρεις σπουδαίες διακοσμητικές ιδέες παντού. Με λίγη φαντασία θα μεταμορφώσεις εύκολα, γρήγορα και -το πιο σημαντικό- ανέξοδα, ένα παλιό καλάθι, ένα παιχνίδι, ένα βάζο ή μια γλάστρα σε όμορφα πασχαλινά στολίδια.

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin