Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε παραλία


Στη Λα Σιοτά στη γαλλική Ριβιέρα, κοντά στη Μασαλλία, επιβλήθηκε απαγόρευση του καπνίσματος σε μία ακτίνα 300 μέτρων από την παραλία. Ο υπεύθυνος για περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής, Νοέλ Κολουρά, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία φαίνεται να βρίσκει μιμητές κι από άλλες παραθαλάσσιες πόλεις, όπως οι Κάννες, που εξετάζουν «σοβαρά» την λήψη αυτού του μέτρου.

PostHeaderIcon Dom Perignon Vintage 2002: η άφιξη μιας σαμπάνιας-θρύλου.


Μετά από οχτώ χρόνια παλαίωσης η Dom Pérignon κυκλοφορεί επιτέλους την πολύ αναμενόμενη χρονιά του 2002. Μια εξαιρετική χρονιά που από πολύ νωρίς είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας εσοδείας αντίστοιχης του 1996 και του 1990.
Η ιδιαιτερότητα της έγκειται στις υψηλές θερμοκρασίες πριν από τον τρύγο που πρακτικά συμπύκνωσαν τους χυμούς των σταφυλιών κατά 40% (passerillage). Αποτέλεσμα ήταν ο αυξημένος φυσικός αλκοολικός βαθμός που θύμιζε χρονιές όπως το 1990 και το 1959. Αυτό το στοιχείο ακριβώς εκμεταλλεύτηκε ο Richard Geoffroy, chef de cave του οίκου, και δημιούργησε μια σπουδαία Champagne, που θεωρεί ότι είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες δημιουργίες του μαζί με αυτές του 1990 και το 1996.


PostHeaderIcon Web TV: Το ίντερνετ αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τηλεόραση



 
Το ίντερνετ αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τηλεόραση, καθώς τη θέση της κλασικής τηλεοπτικής μας συσκευής παίρνουν πλέον οι έξυπνες τηλεοράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν μια σειρά από "κοινωνικές" λειτουργίες, μετατρέποντας το κουτί σε media center και υπολογιστή. Όλο και περισσότερα μοντέλα ιντερνετικής τηλεόρασης κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά, εισάγοντας τους καταναλωτές όλο και περισσότερο στη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα. Οι θεατές μπορούν να σερφάρουν στις αγαπημένες τους ιστοσελίδες χωρίς να χρειάζεται να σηκωθούν από τη θέση τους και να πάνε στον υπολογιστή τους. Απλώς, παίρνουν στα χέρια τους το τηλεκοντρόλ και από τον καναπέ πλοηγούνται στο ίντερνετ μέσω της οθόνης της τηλεόρασής τους.


PostHeaderIcon Οι Ελληνες δεν ξέρουν πόσο νερό πρέπει να πίνουν

Οι Ελληνες δεν ξέρουν πόσο νερό πρέπει να πίνουν 
 
Μόλις το 10% των Ελλήνων γνωρίζει ότι η επαρκής ημερήσια ποσότητα νερού από όλες τις πηγές, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και των ροφημάτων, είναι περίπου 2 λίτρα για τις γυναίκες και 2,5 λίτρα για τους άνδρες, ενώ περίπου το 20% των γυναικών και το 35% των ανδρών προσλαμβάνει λιγότερο νερό απ' αυτό που συνιστά η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

PostHeaderIcon Το δάσος του Σέιχ Σου αναγεννιέται


Ένα νέο δάσος, που προήλθε κατά 80% από φυσική αναγέννηση και μόλις κατά 20% από αναδάσωση, έχει δημιουργηθεί στο Σέιχ Σου, 14 χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 6ης Ιουλίου 1997, όταν κάηκαν 17.500 στρέμματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», τα νεαρά δέντρα έχουν αναπτυχθεί κατά χιλιάδες σε περιοχές που ευνοούσαν οι συνθήκες, όπως έδαφος, άνεμοι, και η εξέλιξη των τριών βασικών δασοπονικών ειδών (τραχεία πεύκη, κυπαρίσσι αειθαλές και κυπαρίσσι Αριζόνας) θεωρείται πολύ ικανοποιητική.

PostHeaderIcon Δημιουργούν πολιτικό κόμμα οι Anonymous

Δημιουργούν πολιτικό κόμμα οι Anonymous 
 
Τη δημιουργία πολιτικού κόμματος ανακοίνωσε η ομάδα χάκερ-ακτιβιστών, Anonymous. Όλα δείχνουν πως οι ηλεκτρονικές επιθέσεις σταματούν και η οργάνωση που τους τελευταίους μήνες έχει γίνει φόβος και τρόμος κυβερνήσεων και πολυεθνικών μπαίνει σε άλλη τροχιά.

PostHeaderIcon Ισραηλινός αλγόριθμος «φωτίζει» τη Βίβλο


 
 
Λογισμικό που αναπτύχθηκε από ομάδα Ισραηλινών ερευνητών δίνει νέα στοιχεία σχετικά με τους πολλαπλούς συγγραφείς της Βίβλου.
Το εν λόγω λογισμικό αναλύει το στυλ και την επιλογή των λέξεων για να διακρίνει τμήματα ενός κειμένου που έχουν γραφτεί από διαφορετικούς συγγραφείς, και όταν χρησιμοποιείται στη Βίβλο ο αλγόριθμος είναι ικανός να «αντιληφθεί» συγκεκριμένες «φωνές» συντελεστών του έργου.


PostHeaderIcon Πρόστιμα "χωρίς σύνορα" για τις τροχαίες παραβάσεις

 

Η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ για τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων θα γίνει σύντομα ο κανόνας, ώστε να καταστεί δυνατή η άσκηση δίωξης για επικίνδυνες τροχαίες παραβάσεις, οπουδήποτε και αν συμβαίνουν αυτές εντός της ΕΕ. Το ΕΚ έδωσε σήμερα, Τετάρτη, 6 Ιουλίου, το πράσινο φως για την υιοθέτηση των νέων ευρωπαϊκών κανόνων που θα αφορούν την αστυνομική συνεργασία.

PostHeaderIcon ΗΠΑ: «Ναι» στην πώληση κρατικής περιουσίας

 

Οι Ρεπουμπλικανοί συμφώνησαν να αυξηθούν τα έσοδα των ΗΠΑ, μέσω πώλησης κινητής και ακίνητης περιουσία της χώρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό της χώρας, προσδιορίζοντας μάλιστα το ύψος της αύξησης από 150 δισ έως 200 δισ δολάρια.
"Εάν η κυβέρνηση πουλήσει κάτι και έχει αύξηση εσόδων, αυτό είναι πρόσοδος", δήλωσε ο Ρεμπουλικανός γερουσιαστής Τζον Κάιλ.

PostHeaderIcon Πώς μπορείτε να δροσιστείτε εν μέσω... καύσωνα;

 

Αν ο καύσωνας σας πετύχει στις διακοπές σας, τότε μερικές βουτιές στη θάλασσα αρκούν για να σας δροσίσουν. Τι γίνεται, όμως, όταν είστε «αποκλεισμένοι» στην πόλη ανάμεσα σε καυτά τσιμέντα και το θερμόμετρο δείχνει 40 βαθμούς; 

Το πάτημα του «on» στον κλιματισμό είναι σωτήριο όταν έξω ο ήλιος καίει και η θερμοκρασία ξεπερνάει αυτό που η φύση του ανθρώπου αναγνωρίζει ως ζεστό. Πολλοί, όμως, έχουν ευαισθησία στον δροσερό αέρα του air-condition και στην ποιότητα αυτού ή βρίσκονται σε χώρους (όπως π.χ. στο γραφείο), όπου περικυκλώνονται από ανθρώπους με ανάλογες ευαισθησίες και αναγκαστικά το κλιματιστικό παραμένει κλειστό και ο ιδρώτας «χτυπάει κόκκινο». Αντί, όμως, να κυκλοφορείτε με στάμπες ιδρώτα πάνω στα ρούχα σας και να τσακώνεστε με τους συναδέλφους, μπορείτε να πάρετε τα μέτρα σας και να δοκιμάσετε φυσικούς τρόπους να δροσιστείτε. Δείτε πώς:

PostHeaderIcon Υψωσαν τουρκοκυπριακή σημαία στο Hilton!

 
 
Αναστάτωση λόγω… σημαίας προκλήθηκε στην Γενεύη με τον αρχηγό του ψευδοκράτους να αναζητά μέρος για να υψώσει την σημαία του ψευδοκράτους του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ντερβίς Έρογλου και η συνοδεία του έφθασαν στο ξενοδοχείο Intercontinental της Γενεύης, με αφορμή τις συνομιλίες για το Κυπριακό υπό την προεδρία του Μπαν Κι Μουν. Μέσω των συνεργατών του, ο Ερογλου, ζήτησε από τη διοίκηση του ξενοδοχείου να υψώσει τη σημαία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», όπως αποκαλούν οι τουρκοκύπριοι τα Κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. Όπως δήλωσαν λίγες ώρες αργότερα τα μέλη της αποστολής, η απαίτηση έγινε «εξαιτίας της παρουσίας πρωθυπουργού στην χώρα». Μάλιστα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η διοίκηση του ξενοδοχείου αν και διαβεβαίωνε ότι θα υψωθεί η σημαία, δεν το έκανε, καθώς γνώριζε ότι στην Κύπρο υπάρχει μόνο ένα αναγνωρισμένο κράτος της «Κυπριακής Δημοκρατίας».


PostHeaderIcon φαγητά για παιδιά :: δώστε σημασία στην εικόνα

 

Αν θέλετε να εισάγετε στη διατροφή του παιδιού σας μια πλούσια ποικιλία τροφών, χωρίς αυτό να σημαίνει ατέλειωτο κυνηγητό γύρω από το τραπέζι της κουζίνας, τότε επενδύστε στον τρόπο παρουσίασης του φαγητού!

PostHeaderIcon Απροσδόκητη άνοδος των παγκόσμιων τιμών τροφίμων


Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι σημειώθηκε μια αύξηση που δεν αναμενόταν στον διεθνή δείκτη των τιμών των τροφίμων, η οποία οφείλεται κυρίως στην αύξηση της τιμής της ζάχαρης, ενώ αύξησε την πρόβλεψή του για την παραγωγή σιτηρών ώστε να αντανακλά τα τελευταία δεδομένα από τις ΗΠΑ.

PostHeaderIcon Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για την επέτειο του Αττίλα

Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για την επέτειο του Αττίλα 
 
Ανακοινώθηκε και επίσημα στην Αγκυρα ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα, στις 19 Ιουλίου για να παραστεί στις εκδηλώσεις που οργανώνει η κατοχική κυβέρνηση για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Οπως δήλωσε ο ίδιος η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ντερβίς Ερογλου.

PostHeaderIcon Νέες συλλήψεις για παιδική πορνογραφία


Τρεις ακόμα «ανθρώπους της διπλανής πόρτας»,  συνέλαβε η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Πρόκειται για τρεις μονίμους κατοίκους Αθηνών,  οι οποίοι εντοπίστηκαν πριν από λίγο  καιρό να «σερφάρουν»  σε διεθνή παράνομη ιστοσελίδα σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

PostHeaderIcon Απάτη το «Save Greece»


Στο άκουσμα της είδησης, όλοι  ενθουσιαστήκαμε!  Άρωμα Ελλάδας  στο Hollywood!
Αναφερόμαστε στην περίφημη καμπάνια «Save Greece», η οποία ξεκίνησε από το twitter.
Σύμφωνα με το «ρεπορτάζ», κάποιος έφτιαξε μπλουζάκια για τους σταρ του Χόλιγουντ και τα οποία έχουν το logo, «Save Greece». Το  κόστος κάθε μπλούζας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ  ήταν  100 δολάρια, τα οποία θα δίνονταν  στην Ελλάδα για την αποπληρωμή του χρέους. Ως  εγκέφαλο της καμπάνιας, το ρεπορτάζ παρουσίαζε τον Ελληνο-αμερικανό ηθοποιό,  Ζακ Γαλιφιανάκη.

PostHeaderIcon Νεογνό κόντεψε να πεθάνει εξαιτίας ελαττωματικού υλικού

Νεογνό κόντεψε να πεθάνει εξαιτίας ελαττωματικού υλικού 
 
Απίστευτη καταγγελία του Ινστιτούτου Καταναλωτών που προκαλεί σοκ, έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αναδεικνύει για άλλη μια φορά το μπάχαλο που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία… Ένα μπάχαλο άκρως επικίνδυνο καθώς πολλές φορές τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Σε μία τέτοια περίπτωση αναφέρεται και ο ΙΝΚΑ Ξάνθης ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως ένα νεογνό κινδύνεψε να χάσει την ζωή του λόγω ελαττωματικού υλικού που του τοποθετήθηκε στον ομφάλιο λώρο.

PostHeaderIcon Άγαλμα κάνουν τον Τζορτζ Μπους στην Αλβανία!

ALBANIA-GEORGE-W-BUSH-STATUE-large570 

Στον υπόλοιπο κόσμο μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής, αλλά στην Αλβανία πίνουν νερό στο όνομα του! Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους που είχε επισκεφθεί τη χώρα το 2007.

PostHeaderIcon Σταθερός ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

 

Στο 3,3% παραμένει ο ετήσιος γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή και για τον Ιούνιο. Στο ίδιο επίπεδο δηλαδή με τον περασμένο Μάιο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μεταξύ Ιουνίου 2010 και 2011, οι πιο έντονες πληθωριστικές πιέσεις ασκήθηκαν από την αύξηση του δείκτη της ομάδας «στέγαση» εξαιτίας της αύξησης των τιμών, κυρίως του πετρελαίου θέρμανσης και του ηλεκτρισμού. 
Ακολουθεί η αύξηση κατά 5,1% στο δείκτη της ομάδας «μεταφορές» κυρίως λόγω της ανόδου των τιμών της βενζίνης. 




PostHeaderIcon Συνεχίζεται η «βουτιά» στην αγορά αυτοκινήτου

 
Μειωμένος κατά 42% ήταν ο αριθμός των αυτοκινήτων, καινούργιων και μεταχειρισμένων, που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τον Ιούνιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ. σημαντικά περιορισμένος, κατά 23,5%, ήταν και ο αριθμός των αδειών κυκλοφορίας νέων μοτοσικλετών το εξεταζόμενο διάστημα. 



PostHeaderIcon Θερμό επεισόδιο τύπου "Ίμια" στη Ρω ετοίμαζαν οι Τούρκοι επί Καραμανλή

Στημένο επεισόδιο που θα εκδηλωνόταν το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου του 2009 και θα είχε ως αποτέλεσμα την άμεση απόβαση των Τουρκικών δυνάμεων στο ελληνικό νησί Ρω, με σκοπό την κατάληψή του, σχεδίαζε η Άγκυρα. Με το σχέδιο “Ίμια ΙΙ” στόχος ήταν η αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της χώρας και το “γκρέμισμα” από την εξουσία, του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.


Εν συνεχεία, η Τουρκία θα προχωρούσε άμεσα σε επέκταση των χωρικών της υδάτων προκειμένου η Ρω να καταστεί τουρκικό έδαφος.

PostHeaderIcon Μηχανή του σεξ ο Μπερλουσκόνι!

 
 
 Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι ένας "ανώτερος άνθρωπος τόσο σωματικά όσο και πνευματικά" που μπορεί να έχει "έξι σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα", αλλά θα πρέπει να αναπαύεται την έβδομη ημέρα, υποστήριξε ένας γιατρός του ιταλού πρωθυπουργού σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε χθες.

PostHeaderIcon Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις εφορίες

 
Στάση… εισπράξεων πραγματοποιούν οι εφορίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης.

PostHeaderIcon Στο φως το αρχαίο τείχος της Κορίνθου

Στο  φως το  αρχαίο  τείχος της Κορίνθου 
 
Το τείχος της αρχαίας Κορίνθου στην εποχή της μεγάλης ακμής της, δηλαδή τον 6ο π. Χ. αιώνα ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου «Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσάκωνα» σε μήκος 80 μέτρων και ύψος από 1,60 ως 3,20 μέτρα και τώρα πρόκειται να αναδειχθεί προσθέτοντας ένα ακόμη σπουδαίο μνημείο στις αρχαιότητες της περιοχής. Από τις ανασκαφικές εργασίες εξάλλου προέκυψαν και άλλα σημαντικά ευρήματα που χρονολογούνται από τη Μυκηναϊκή εποχή ως την Ελληνιστική και αποκαλύπτουν στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης. Οπως οικισμοί και χώροι λατρείας, τάφοι, ακόμη και λατομείο και ένα εργαστήριο.
 

PostHeaderIcon Ένας χαμένος «Ντα Βίντσι», αξίας εκατομμυρίων

Ένας πίνακας, που είχε πωληθεί έναντι 45 λιρών σε δημοπρασία, αναγνωρίστηκε ως ένα από τα έργα του Leonardo Da Vinci, με την αξία του να εκτιμάται στο ποσό ρεκόρ των 120 εκατομμυρίων λιρών.

Η ελαιογραφία πάνω σε ξύλο, με το όνομα Salvator Mundi ή Σωτήρας του Κόσμου, που είναι γνωστή εδώ και 50 χρόνια, απεικονίζει τον Χριστό με το δεξί του χέρι να είναι ανασηκωμένο και να ευλογεί και το αριστερό του χέρι να κρατάει μία Υδρόγειο Σφαίρα.

Μέχρι σήμερα, επικρατούσε η άποψη ότι επρόκειτο για έργο μαθητή του Da Vinci. Μία διεθνής ομάδα ειδικών, όμως, επιβεβαιώνει πως το έργο ανήκει στον ίδιο τον Da Vinci.
Η ομάδα που εργάστηκε για τη βεβαίωση της γνησιότητας του πίνακας, ορκίστηκε να διατηρήσει μυστικό το γεγονός, ενώ και η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου -όπου θα εκτίθεται το έργο από τα τέλη του έτους- αρνήθηκε να σχολιάσει.


PostHeaderIcon Εξιχνιάστηκε φόνος μετά από 132 χρόνια!

 

Μία μυστηριώδης υπόθεση φόνου το 1879 βρήκε τη λύση της στον κήπο του παρουσιαστή-θρύλου του BBC Ντέιβιντ Ατέμπορο μετά την ανασκαφή κρανίου θαμμένου στον χώρο.

Η εξέταση και ταυτοποίησή του κατέδειξαν πως ήταν μιας γυναίκας που δολοφονήθηκε από την υπηρέτριά της, πριν από 132 χρόνια.

PostHeaderIcon Ξεκληρίστηκε Χανιώτικη οικογένεια στο Μόναχο

 
 
 Μία οικογένεια 5 ατόμων ξεκληρίστηκε στο βωμό της ασφάλτου μετά από τραγικό περιστατικό με νταλίκα στο Μόναχο της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες οικογένεια Χανιωτών που αποτελούνταν από τους γονείς , δύο κορίτσια 18 και 16 ετών καθώς και ενός αγοριού 14 ετών βρήκε τραγικό θάνατο σε αυτοκινητόδρομο του Μονάχου όταν νταλίκα που μετέφερε ξύλα έθαψε κυριολεκτικά το αυτοκίνητο της άτυχης οικογένειας με το συγκεκριμένο φορτίο.

PostHeaderIcon «Πράσινο φως» για τα τετράποδα

 
Ελεύθερα μπορούν να φιλοξενούνται στις πολυκατοικίες τα ζώα συντροφιάς, ακόμη και αν αυτό απαγορεύεται από τον κανονισμό.

PostHeaderIcon «Αδιέξοδο» για το Μαβί Μαρμαρά

 
 
Σε αποτυχία οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία, σχετικά με την αιματηρή επίθεση Ισραηλινών εναντίον του τουρκικού πλοίου Μαβί Μαρμαρά, που έγινε στα τέλη του Μαΐου του 2010.

PostHeaderIcon Στις 15 Ιουλίου η έναρξη των θερινών εκπτώσεων


Μεγάλα αναμένεται να είναι τα ποσοστά των φετινών θερινών εκπτώσεων, που ξεκινούν την Παρασκευή 15 Ιουλίου, σε μια προσπάθεια του εμπορικού κόσμου, ο οποίος έχει πληγεί σφόδρα από την οικονομική κρίση να προσελκύσει τους καταναλωτές και να ανεβάσει τον τζίρο του που έχει φτάσει στο ναδίρ.

PostHeaderIcon Ανοίγει η συζήτηση για τα κοιτάσματα του Ιονίου

Ανοίγει η συζήτηση για τα κοιτάσματα του Ιονίου 
Στην φάση της εντατικής έρευνας και εν συνεχεία αξιοποίησης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου προχωρεί η κυβέρνηση, έπειτα από τη σχετική συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση έγινε συγκεκριμένη παρουσίαση των ενεργειακών προοπτικών και του δυναμικού της θαλάσσιας περιοχής της Δυτικής Ελλάδας και, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, έως το τέλος του έτους θα έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός και θα έχει επιλεγεί ανάδοχος για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών στην περιοχή που εκτείνεται από το μέσον περίπου του Ιονίου Πελάγους, έως και τις ανατολικές ακτές της Κρήτης και την ευρύτερη περιοχή της Γαύδου.

PostHeaderIcon Έχει να πλυθεί...37 ολόκληρα χρόνια!

 
Αποφάσισε να χορέψει το χορό του Ησαΐα, αλλά να σταματήσει οποιαδήποτε επαφή με το νερό και το σαπούνι.

Ο λόγος για τον Kailash Singh, ο οποίος έχει να πλυθεί 37 ολόκληρα χρόνια. Ποιος είναι ο λόγος αυτής της… αποχής; Ακολουθεί τη συμβουλή ενός ιερέα! Σύμφωνα με τον 65χρονο αγρότη από την Ινδία, ο ιερέας τον συμβούλευσε να μην πλυθεί γιατί με αυτό τον τρόπο θα αποκτούσε έναν γιο.

PostHeaderIcon Αδειάζουν τις τράπεζες

http://www.faretra.gr/images/1_awwwp.jpg 

Η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα και τα σενάρια χρεοκοπίας αδειάζουν τις τράπεζες. "Έξοδος" 17,7 δισεκατομμυρίων ευρώ το πρώτο πεντάμηνο του 2011
Σε 17,7 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι καταθέσεις που "έφυγαν" από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το πρώτο πεντάμηνο του 2011.

PostHeaderIcon Καρύδια: Μία super αντιοξειδωτική τροφή!

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης που παρουσιάστηκαν στο εθνικό συνέδριο της American Chemical Society (ACS) τα καρύδια αποτελούν τους ξηρούς καρπούς με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ενώσεις. 


PostHeaderIcon Βρήκε 1 εκατ. ευρώ και τα επέστρεψε!

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Σαν βγεις στον πηγαιμό για τη Βαυαρία, μπορεί να βρεις 1 εκατ. ευρώ.

Ένας γερμανός νεαρός στρατιώτης, τα βρήκε σε μεταλλικά κουτιά από τραπεζική θυρίδα και τα παρέδωσε στην αστυνομία, δυο μέρες αφότου τα βρήκε.

PostHeaderIcon Έκθεση σοκ για τα δικαιώματα των γυναικών


Έκθεση του  νεοσύστατου όργανου του ΟΗΕ, «ΟΗΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ», παραθέτει στοιχεία σοκ για τα δικαιώματα των γυναικών στην υφήλιο.
Συγκεκριμένα, 127 χώρες δεν τιμωρούν το βιασμό εντός γάμου,  61 στερούν από τις γυναίκες το δικαίωμα της άμβλωσης, ενώ και οι μισθοί των γυναικών είναι 30% περίπου μικρότεροι από αυτούς των ανδρών.

PostHeaderIcon Και οι άνδρες θέλουν την…αγκαλίτσα τους!

Και οι άνδρες θέλουν την…αγκαλίτσα τους! 
 
Η τρυφερότητα και η συντροφικότητα είναι τελικά πιο απαραίτητες ψυχολογικά για τους μεσήλικες άνδρες από ότι για τις γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα του διάσημου Ινστιτούτου Ερευνών Kinsey για θέματα σεξ, ισότητας και αναπαραγωγής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

PostHeaderIcon H νέα κυβέρνηση Ερντογάν

 
Σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και πολλά ίδια πρόσωπα, περιλαμβάνονται στο νέο υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία όπως αυτό ανακοινώθηκε από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υπουργός Εξωτερικών παραμένει ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ υπουργός άμυνας αναλαμβάνει ο Ισμέτ Γιλμάζ.

PostHeaderIcon To iphone ανοίγει μπύρες

Πολλά είναι τα πράγματα που μπορεί να κάνεις κανείς με το iphone του. Από το να κάνει κλήσεις και να «σερφέρει» στο ίντερνετ μέχρι να πλοηγηθεί στους δρόμους και να παίξει παιχνίδια, όπως και πολλά άλλα χάρη στις χιλιάδες διαθέσιμες εφαρμογές στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple. Σύντομα όμως, οι κάτοχοι του iphone θα μπορούν να ανοίγουν ακόμη και μπουκάλια μπύρας με το «έξυπνο» κινητό τους, χάρη σε δύο Αυστραλούς επιχειρηματίες αυτή τη φορά.
 
Ο λόγος για το «Opena», μια πλαστική θήκη για iphone, με ενσωματωμένο συρόμενο ανοικτήρι. «Οι Αυστραλοί είναι γερά ποτήρια όπως πιθανότατα θα γνωρίζεται» λέει ο Κρις Πέτερς, ο οποίος σχεδίασε το προϊόν μαζί με τον Ρομπ Γουάρντ, πρώην κατασκευαστή εργαλείων.   
«Είμαστε συνεχώς σε σπίτια φίλων και αρκετές φορές τυχαίνει να μην έχεις τα κλειδιά μαζί σου. Έτσι σκεφτήκαμε, γιατί να μην ενσωματώσουμε ένα ανοικτήρι μπουκαλιών στη θήκη ενός Iphone αφού το τηλέφωνό μας το έχουμε πάντα μαζί μας» εξηγεί ο Κρις Πέτερς. 
 

PostHeaderIcon «Λουκέτο» στον παιδικό Σταθμό 40 Εκκλησιών

 
Στην κατάργηση του δημοτικού Παιδικού Σταθμού 40 Εκκλησιών προχώρησε η αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Θεσσαλονίκης, λόγω σοβαρών κτιριακών προβλημάτων.

PostHeaderIcon Λάρισα: Σκονάκι για... ρεκόρ Γκίνες σε τοίχο του ΤΕΙ!

 
 

Μπορεί το σκονάκι στα πανεπιστήμια να έχει αναχθεί σε μια μορφή "τέχνης", ωστόσο το συγκεκριμένο ξεπερνά κάθε φαντασία...

Στο ΤΕΙ Λάρισας φοιτητές έγραψαν τη λύση άσκησης, όχι σε χαρτάκια, όχι στο ταβάνι της αίθουσας ή σε μέρος του σώματός τους, αλλά σε ένα τοίχο!
Σύμφωνα με το μπλογκ teilarissa.blogspot.com (απ' όπου και η φωτογραφία), το σκονάκι γράφτηκε στον μπροστινό τοίχο του κτιρίου Τουριστικών Επιχειρήσεων, ώστε να είναι ορατό από κτίριο, όπου διεξάγονταν οι εξετάσεις. Έτσι οι φοιτητές μπορούσαν να αντιγράφουν ακίνδυνα...


PostHeaderIcon Την Παρασκευή αποφασίζει το ΔΝΤ για την 5η δόση

Η Κριστίν Λαγκάρντ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο 

Την Παρασκευή θα αποφασίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 12 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η νέα γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

PostHeaderIcon Τάφος 900 ανθρώπων εντοπίστηκε στο Ιράκ!

Τις σορούς 900 ανθρώπων ανακάλυψαν οι ιρακινές αρχές σε ομαδικό τάφο στα νότια της χώρας.

Οι σοροί φαίνεται να ανήκουν σε Κούρδους που δολοφονήθηκαν από τον Σαντάμ Χουσέιν, ενώ ο τάφος ανακαλύφθηκε κοντά στην πόλη Ντιουανίγια.

Οι σοροί ανακαλύφθηκαν στην περιοχή Σαναφίγια, 70 χιλιόμετρα από την Ντιουανίγια, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, που βρίσκετα 160 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης.


PostHeaderIcon Πολύνεκρη σύγκρουση αμαξοστοιχίας με λεωφορείο στην Ινδία

 
Δεκάδες νεκροί και τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος σήμερα το πρωί στη βόρεια Ινδία κατά τη σύγκρουση αμαξοστοιχίας με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν καλεσμένοι σε ένα γάμο.

PostHeaderIcon Απεργία ναυτικών μετά τις 20 αν δεν απαντήσει ο Παμπούκης

Εάν μέχρι τις 20 Ιουλίου οι ναυτικοί δεν έχουν λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά τους, τότε θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
 
Αυτή την απόφαση πήρε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, στη συνεδρίαση της οποίας δεν συμμετείχε η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), καθώς ζητεί πιο σκληρή γραμμή από την Ομοσπονδία, με στόχο να ανακληθούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή σε βάρος των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτικών. 

PostHeaderIcon Επιστρέφουν οι πρώτοι Αμερικανοί στρατιώτες από το Αφγανιστάν

 
Με την επιστροφή των πρώτων 800 στρατιωτών μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Είναι η πρώτη φορά που το Πεντάγωνο αναφέρει με κάποιες λεπτομέρειες το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης που είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, στην ομιλία του τον Ιούνιο.

PostHeaderIcon Μαλαισία: 30 παιδιά κρατούνται όμηροι σε σχολείο

Μαλαισία: 30 παιδιά κρατούνται όμηροι σε σχολείο 
 
Κουάλα Λουμπούρ

Τριάντα παιδιά κρατούνται όμηροι σήμερα Πέμπτη από έναν άνδρα σε παιδικό σταθμό της νότιας Μαλαισίας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 07/07/2011

 
 
Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 31 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 22 ως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 21 ως 32 στη Δυτική Ελλάδα, 23 ως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 ως 33 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.

Καλό καιρό περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 ως 31 βαθμούς. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό μετά το μεσημέρι.

 

PostHeaderIcon Βαρύ το σεντόνι :P



καλημέρεςςς! :o)

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin