Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon To iphone ανοίγει μπύρες

Πολλά είναι τα πράγματα που μπορεί να κάνεις κανείς με το iphone του. Από το να κάνει κλήσεις και να «σερφέρει» στο ίντερνετ μέχρι να πλοηγηθεί στους δρόμους και να παίξει παιχνίδια, όπως και πολλά άλλα χάρη στις χιλιάδες διαθέσιμες εφαρμογές στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple. Σύντομα όμως, οι κάτοχοι του iphone θα μπορούν να ανοίγουν ακόμη και μπουκάλια μπύρας με το «έξυπνο» κινητό τους, χάρη σε δύο Αυστραλούς επιχειρηματίες αυτή τη φορά.
 
Ο λόγος για το «Opena», μια πλαστική θήκη για iphone, με ενσωματωμένο συρόμενο ανοικτήρι. «Οι Αυστραλοί είναι γερά ποτήρια όπως πιθανότατα θα γνωρίζεται» λέει ο Κρις Πέτερς, ο οποίος σχεδίασε το προϊόν μαζί με τον Ρομπ Γουάρντ, πρώην κατασκευαστή εργαλείων.   
«Είμαστε συνεχώς σε σπίτια φίλων και αρκετές φορές τυχαίνει να μην έχεις τα κλειδιά μαζί σου. Έτσι σκεφτήκαμε, γιατί να μην ενσωματώσουμε ένα ανοικτήρι μπουκαλιών στη θήκη ενός Iphone αφού το τηλέφωνό μας το έχουμε πάντα μαζί μας» εξηγεί ο Κρις Πέτερς. 
 
Το «Opena» έπρεπε πληροί τις εξής προϋποθέσεις Η θήκη να είναι λεπτή, να μην υπάρχει καμία περίπτωση να χαραχθεί το τηλέφωνο και να ανοίγει μπουκάλια χωρίς να χρειάζεται να ασκηθεί καμία πίεση στη συσκευή. 
 
Με βάση αυτούς τους «κανόνες» οι δύο εμπνευστές έφτιαξαν ένα πρωτότυπο και το δοκίμασαν υπό τις χειρότερες δυνατές συνθήκες όπως π.χ. το μπουκάλι της μπύρας να είναι κουνημένο και να πετάγονται αφροί παντού. Σε όλες τα «τεστ» το iphone, «έβγαινε» αλώβητο. 
 
Οι δυο Αυστραλοί, προσέλκυσαν χρηματοδότες για το εγχείρημά τους μέσω μιας ιστοσελίδας  η οποία επιτρέπει σε όλους να συμβάλουν με τον οβολό τους. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να είναι σε θέση να ξεκινήσουν τις πωλήσεις μέσα σε λίγες εβδομάδες.
 
To εγχείρημα opena, όπως αναφέρει στο site του, έχει ήδη υπερκαλύψει τις ανάγκες του για χρηματοδότηση (151%) και έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 22.742 δολάρια. Αν και μένουν λίγες ώρες μέχρι να βγει στην «αγορά» το opena έχει ήδη τους πρώτους «οπαδούς» καθώς έχει ξεπεράσει τα 3.900 like, στην σελίδα του στο facebook.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin