Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Στρες στη δουλειά; Πιείτε χυμό ρόδι!

Στρες στη δουλειά; Πιείτε χυμό ρόδι!



Βρετανοί επιστήμονες θεωρούν πως ο χυμός ροδιού μπορεί να μας βοηθήσει να νικήσουμε το στρες στη δουλειά. Οι επιστήμονες μελέτησαν μια ομάδα εθελοντών, που έπιναν 500ml χυμού ροδιού κάθε μέρα επί δύο εβδομάδες. Στην αρχή και στο τέλος της έρευνας μετρήθηκαν οι σφυγμοί τους ενώ οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν επίσης ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με τη διάθεση και τα συναισθήματά τους για την εργασία τους.
Όπως προέκυψε απ' τη μελέτη, η οποία, πρέπει να τονιστεί, χρηματοδοτείται από μια εταιρεία χυμών ροδιού, οι χαμηλότεροι σφυγμοί της καρδιάς τους, απόρροια της κατανάλωσης χυμού, τους έκαναν να αισθάνονται πιο ενθουσιώδεις στην εργασία τους.
«Με βάση τα ευρήματά μας, είναι καλό για τους πολυάσχολους εργαζομένους να πίνουν χυμό από ρόδι, για να συμβάλει στην άμβλυνση του εργασιακού στρες και τη διατήρηση της καλής υγείας τους», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Εμάντ Αλ Ντουζαϊλί, του πανεπιστημίου «Κουίν Μάργκαρετ» του Εδιμβούργου.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται επίσης, ότι ο χυμός ροδιού, πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες, χημικές ουσίες που βοηθούν στην εξουδετέρωση επιβλαβών μορίων οξυγόνου - που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων, τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της διαδικασίας γήρανσης.
 
 
πηγή

PostHeaderIcon Η «κρίση» μείωσε τους ρύπους

 

Μια σειρά  από γεγονότα που έχουν σχέση με την οικονομική ύφεση και τις επιπτώσεις της, στάθηκαν ικανά  να μειώσουν  την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη!

Μέσα στο 2010 μειώθηκαν οι εκπομπές των αέριων ρύπων  από τις τρεις πιο σημαντικές πηγές ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τις μεταφορές, τη θέρμανση και τη βιομηχανία σύμφωνα με τις επισημάνσεις του Περιβαλλοντολόγου  Μάξιμου  Πετρακάκη, προϊσταμένου του τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως αυτές διατυπώθηκαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων που δόθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.

PostHeaderIcon Έκτακτη ευρωσύσκεψη για το E. coli

 

 Στο Λουξεμβούργο θα συνεδριάσουν στις 2 μ.μ. εκτάκτως οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για την επιδημία του βακτηρίου E. coli που έχει προκαλέσει τον θάνατο 22 ανθρώπων στην Ευρώπη. 

Μέχρις στιγμής περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι έχουν αρρωστήσει από το βακτήριο σε 12 χώρες. Όλες οι περιπτώσεις των ασθενών που δεν προέρχονται από τη Γερμανία, είχαν ταξιδέψει εκεί. 

PostHeaderIcon Ελληνοκινεζικό ντιλ 2 δισ. ευρώ

 
Μ ε µια συµφωνία-µαµούθ, που προσεγγίζει τα 2 δισ. ευρώ και αφορά επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, σφραγίστηκε το φετινό ελληνοκινεζικό επιχειρηµατικόφόρουµ που πραγµατοποιήθηκε χθες και στο οποίο συµµετείχαν 62 στελέχη κινεζικών και 150 στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων.

PostHeaderIcon «Μαθήματα»προώθησης τουρισμού από την Ισπανία

Κάν’ το όπως οι Ισπανοί 
 
«Επίθεση φιλίας» στην ελληνική αγορά κάνει η Ισπανία, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των προωθητικών ενεργειών της στην περιοχή της Μεσογείου.

Με ένα διήμερο παρουσιάσεων σε δημοσιογράφους αλλά και τουριστικούς πράκτορες η 17μελής αποστολή αποτελούμενη από υψηλόβαθμα στελέχη του ισπανικού οργανισμού τουρισμού Turespaña και αρμόδιων για κάθε περιοχή της χώρας, tour operators και επιχειρηματίες της χώρας (εκπροσώπους ξενοδοχειακών αλυσίδων, αεροπορικών εταιριών, κ.α.), οργάνωσε μια αξιοζήλευτη εκστρατεία προώθησης στην ελληνική αγορά, η οποία αντιστοιχεί μόλις σε 0,1% του εισερχόμενου τουρισμού στην Ισπανία.

PostHeaderIcon To Rockwave ανοίγει τα χαρτιά του

 

 Με ένα μείγμα rock, ethnic, ska και electro αλλά και ελληνικών ήχων το φετεινό Rockwave Festival ανακοίνωσε το πρόγραμμα του για τις 1, 2 και 3 Ιουλίου. 

PostHeaderIcon Μεγάλη πυρκαγιά σε δάσος της Αριζόνα

Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού καλύπτει την ορεινή περιοχή Γουάλοου, στα σύνορα της Αριζόνα με το Νέο Μεξικό 

Περίπου 950.000 στρέμματα έχει καταστρέψει η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται για αρκετές ημέρες σε δασική έκταση της Αριζόνα (νοτιοδυτικές ΗΠΑ), παρά τις προσπάθειες 2.500 πυροσβεστών και 22 ελικοπτέρων.

Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί θύματα, αφού πολλές μικρές κοινότητες έχουν εκκενωθεί.

PostHeaderIcon Απειλή για το περιβάλλον οι συσκευασίες φαρμάκων

 
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την αλόγιστη και ανεξέλεγκτη απόρριψη των φαρμάκων, καθώς οι ουσίες τους παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στον υδροφόρο ορίζοντα και στο υπέδαφος, και επομένως μπορούν να προσβάλλουν τη διατροφική αλυσίδα.

PostHeaderIcon Στο διαδίκτυο η διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ


α εργαλεία του διαδικτύου εκμεταλλεύεται για μια ακόμη φορά εφέτος το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για να προωθήσει το ελληνικό τουριστικό προϊόν και όπως τονίστηκε από στελέχη του υπουργείου, «τρέχει» από τις 27 Μαΐου «in house διαφημιστική εκστρατεία» για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και της ιστοσελίδας www.visitgreece.gr, μέσω του δικτύου Google.

PostHeaderIcon Βουλευτής παραδέχτηκε ότι έστειλε άσεμνες φωτογραφίες σε γυναίκες

 

Ζήτησε συγγνώμη αλλά δεν παραιτήθηκε. Παραδέχτηκε ακόμη ότι είχε “ανάρμοστες συνομιλίες” μέσω τηλεφώνου και ίντερνετ με άλλες έξι γυναίκες.

Ο βουλευτής των Δημοκρατικών από τη Νέα Υόρκη, Άντονι Βάινερ, παραδέχτηκε μετά από ημέρες ότι έστειλε μία φωτογραφία που παρουσίαζε τον ίδιο μόνο με εσώρουχα σε νεαρή γυναίκα, κάτι που είχε αρχικά αρνηθεί.

PostHeaderIcon Δύο χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι εμπλέκονται σε σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς

 
Λίστα με 1.540 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων, που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, έχει στην κατοχή του ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ενώ σε αυτή τη λίστα πρέπει να συνυπολογιστούν και 500 "επίορκοι" δημόσιοι υπάλληλοι, οι υποθέσεις των οποίων έχουν τελεσιδικήσει στην τακτική δικαιοσύνη.

PostHeaderIcon Έρχεται μίνι καύσωνας Τετάρτη και Πέμπτη

 
 
Το πρώτο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού φτάνει σιγά - σιγά από την Αφρική και θα ανεβάσει τον υδράργυρο τις επόμενες μέρες στους 36 και ενδεχομένως τοπικά στους 37 βαθμούς κελσίου. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας αφού από την Πέμπτη το βράδυ και κυρίως από την Παρασκευή θα αρχίσει από τα βόρεια να δροσίζει.
Πιο αναλυτικά:

PostHeaderIcon FT: Τριάντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν με παραίτηση!

ft_7_6_11 


Περίπου 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν να παραιτηθούν από τις έδρες τους παρά να ψηφίσουν τα νέα μέτρα, μεταδίδει ανταπόκριση των Financial Times από την ΑΘήνα.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου προσπαθεί εν μέσω της απειλής μαζικών αποχωρήσεων σοσιαλιστών βουλευτών και των πρωτοφανών διαδηλώσεων που κατακλύζουν τους δρόμους της Αθήνας, να εξασφαλίσει την υποστήριξη της «κερματισμένης» κυβέρνησής του για το νέο πακέτο λιτότητας που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. 

PostHeaderIcon Παρατείνεται έως 30 Ιουνίου η προθεσμία για τις δηλώσεις μέσω ίντερνετ

 
 

Παρατείνεται ως 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου.

Η προθεσμία έληγε κανονικά 15 Ιουνίου.

Η παράταση προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.

PostHeaderIcon Μεγάλα κέρδη με... άρωμα από ρίγανη, μέντα και λεβάντα

 
Υψηλό εισόδημα σε ετήσια βάση και σημαντικές κοινοτικές ενισχύσεις για την εγκατάσταση φυτείας "υπόσχονται" οι εναλλακτικές καλλιέργειες της μέντας, της λεβάντας και της ρίγανης, που ανήκουν στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Τρεις καλλιέργειες που παρουσιάζουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στη βιομηχανία τροφίμων, τη φαρμακοβιομηχανία και την αρωματοποιία.


PostHeaderIcon Ελπιδοφόρο φάρμακο για το μελάνωμα

Ελπιδοφόρο φάρμακο για το μελάνωμα 
 
Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα αποτελέσµατα είχαν οι κλινικές δοκιµές µιας νέας θεραπευτικής προσέγγισης σε ασθενείς µε µελάνωµα, τον πιο επιθετικό καρκίνο του δέρµατος, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Το φάρµακο δοκιµάστηκε και σε έλληνες ασθενείς και αντιµετώπισε σε «
µεγάλο βαθµό», όπως αναφέρουν οι θεραπευτές, την εξέλιξη του καρκίνου.

PostHeaderIcon ΚΑΜΙΝΙΑ: Καλλιεργούσαν 365 δενδρύλια χασίς

Δεν πέρασε μία εβδομάδα και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου έδωσε ένα νέο γερό χτύπημα στα κυκλώματα καλλιέργειας και διάθεσης χασίς.
Χθες το πρωί συνέλαβε ένα 32χρονο Αλβανό και ένα 53χρονο από την ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών για την καλλιέργεια 365 δένδρων ινδικής Κάνναβης στην περιοχή Καμίνια της Κάτω Αχαΐας. Στην φυτεία αυτή εμπλέκεται και ο 36χρονος που είχε συλληφθεί πριν από μερικές μέρες για την φυτεία στον δρόμο προς το Μπόρσι. 




PostHeaderIcon Στους Γερμανούς το 10% του ΟΤΕ με 400 εκ. ευρώ


Στα χέρια των Γερμανών της Deutsche Telekom περνά επιπλέον 10% του ποσοστού του ΟΤΕ, όπως προέβλεπε η συμφωνία μετόχων του Μαΐου του 2008 με το "deal" να κλείνει στα περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ και το ελληνικό Δημόσιο να χάνει μία θέση από το Διοικητικό Συμβούλιο.

PostHeaderIcon Ιταλικό δικαστήριο δικαιώνει τους κατοίκους του Διστόμου

Ιταλικό δικαστήριο δικαιώνει τους κατοίκους του Διστόμου 
Γερμανοί πολίτες, μέλη της ομάδας «Αμβούργο_ Δίστομο», με έδρα το Αμβούργο και συγγενείς θυμάτων της γερμανικής κατοχής, διαδήλωσαν έξω από την γερμανική πρεσβεία, στην οδό Καραολή και Δημητρίου στο Κολωνάκι. Ο δρόμος μάλιστα παρέμεινε κλειστός για αρκετή ώρα.


PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα Τρίτη 7 Ιουνίου

Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Τρίτη 7 Ιουνίου 
 
Δίδυµοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου). Θέµατα διαπροσωπικών σχέσεων αλλά και συνεργασιών θα απαιτήσουν την προσοχή σας σήµερα. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σας και η έκλειψη Σελήνης απέναντί σας που πλησιάζει, σας ζητούν ουσιαστικές διευθετήσεις και την επανεξέταση ζητηµάτων γύρω από τα οποία παλινδροµούσατε στο παρελθόν µέσα από ψευτοδιλήµµατα, µε γνώµονα καινούργιες, ρεαλιστικές θέσεις.

PostHeaderIcon μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Χταποδάκι με μέλι και κρόκο Κοζάνης

 

Υλικά :

1 κιλό χταπόδι μεσαίο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ πελτέ τομάτας
1 κονσέρβα 400 γραμμ. ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σ μέλι
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
 
 Εκτέλεση :

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

913: Ο Κωνσταντίνος Ζ' ο Πορφυρογέννητος ανακηρύσσεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου. Eπιτροπεύεται από ένα συμβούλιο αντιβασιλείας, με επικεφαλής τον πατριάρχη Νικόλαο Μυστικό.
1753: Ιδρύεται το Βρετανικό Μουσείο, το αρχαιότερο δημόσιο μουσείο στον κόσμο.
1821: Ήττα του Ιερού Λόχου υπό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στο Δραγατσάνι από υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις. Έπειτα από λίγες μέρες, ο Υψηλάντης περνά τα αυστριακά σύνορα, συλλαμβάνεται από τους Αυστριακούς και φυλακίζεται.
1959: Διεξάγεται το πρώτο φεστιβάλ ελαφρού τραγουδιού στην Ελλάδα από το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (Ε.Ι.Ρ.).
1981: Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία καταστρέφει τον πυρηνικό σταθμό του Ιράκ «Οσιράκ». (Επιχείρηση Όπερα)
1995: Αρχίζει στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο Αθήνας η δίκη των σατανιστών, Κατσούλα, Δημητροκάλη και Μαργέτη, που κατηγορούνται για τις δολοφονίες τριών γυναικών.



PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 07/06/2011

 
Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα που το μεσημέρι θα πυκνώσουν δίνοντας σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, αλλά και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τρίτη 7 Ιουνίαυ 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 30 βαθμούς, ενώ σε εσωτερικές ηπειρωτικές περιοχές οι μέγιστες δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τοπικά τους 35 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι βαθμιαία, κυρίως στα ανοικτά, σε σχεδόν θυελλώδεις.


Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας στα δυτικά ορεινά, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι.


Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με πιθανότητα να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 με 29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.


 

PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin