Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
▼
2011
(
4948
)
-
▼
Ιουνίου
(
1045
)
-
▼
Ιουν 07
(
24
)
- Στρες στη δουλειά; Πιείτε χυμό ρόδι!
- Η «κρίση» μείωσε τους ρύπους
- Έκτακτη ευρωσύσκεψη για το E. coli
- Ελληνοκινεζικό ντιλ 2 δισ. ευρώ
- «Μαθήματα»προώθησης τουρισμού από την Ισπανία
- To Rockwave ανοίγει τα χαρτιά του
- Μεγάλη πυρκαγιά σε δάσος της Αριζόνα
- Απειλή για το περιβάλλον οι συσκευασίες φαρμάκων
- Στο διαδίκτυο η διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ
- Βουλευτής παραδέχτηκε ότι έστειλε άσεμνες φωτογραφ...
- Δύο χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι εμπλέκονται σε σοβ...
- Έρχεται μίνι καύσωνας Τετάρτη και Πέμπτη
- FT: Τριάντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν με παραίτ...
- Παρατείνεται έως 30 Ιουνίου η προθεσμία για τις δη...
- Μεγάλα κέρδη με... άρωμα από ρίγανη, μέντα και λεβ...
- Ελπιδοφόρο φάρμακο για το μελάνωμα
- ΚΑΜΙΝΙΑ: Καλλιεργούσαν 365 δενδρύλια χασίς
- Στους Γερμανούς το 10% του ΟΤΕ με 400 εκ. ευρώ
- Ιταλικό δικαστήριο δικαιώνει τους κατοίκους του Δι...
- Το ζώδιο σας σήμερα Τρίτη 7 Ιουνίου
- μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Χταποδάκι με μέλι και...
- Σαν σήμερα...
- Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 07/06/2011
- Καλημέρα...
-
▼
Ιουν 07
(
24
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
- ► Ιανουαρίου ( 1371 )
-
▼
Ιουνίου
(
1045
)
-
►
2010
(
804
)
- ► Δεκεμβρίου ( 804 )
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 7 Ιουνίου 2011
μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Χταποδάκι με μέλι και κρόκο Κοζάνης
9:20 π.μ.
|
Αναρτήθηκε από
antgeo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
Υλικά :
1 κιλό χταπόδι μεσαίο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ πελτέ τομάτας
1 κονσέρβα 400 γραμμ. ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σ μέλι
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ πελτέ τομάτας
1 κονσέρβα 400 γραμμ. ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σ μέλι
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση :
1.. Πλύνετε καλά το χταπόδι. Για να είναι πιο μαλακό καλύτερα είναι να το βάλετε στην κατάψυξη και να το αποψύξετε πριν από τη χρήση. Στην αγορά πλέον κυκλοφορεί και έτοιμο καθαρισμένο χταπόδι (κατεψυγμένο). Για να αποψύξετε το χταπόδι, τοποθετήστε το από την προηγουμένη στην ψύξη του ψυγείου. 2. Βάλτε το χταπόδι με ελάχιστο νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με το φύλλο δάφνης και σιγοβράστε για περίπου 20΄ μέχρι να κοκκινίσει. Αν θέλετε να το σερβίρετε με μακαρόνια, καλύτερα να το κόψετε σε μικρότερα κομμάτια. Σβήστε το με το κρασί και σιγοβράστε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει. Μη βάλετε αλάτι αμέσως. Το χταπόδι συνήθως έχει αρκετό δικό του.
3. Παράλληλα φτιάξτε τη σάλτσα. Τσιγαρίστε το κρεμμυδάκι σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίξτε τον πελτέ και το σκόρδο. Προσθέστε το ντοματάκι και το μέλι και βράστε για περίπου 10΄ μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο το χταπόδι ρίξτε μέσα τη σάλτσα και βράστε τα όλα μαζί για 10΄ περίπου να μελώσουν. Συνοδέψτε το με μακαρόνια για πιο ολοκληρωμένο γεύμα ή απολαύστε το σκέτο, παρέα με ένα καλό κόκκινο κρασί.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου