Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 17 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Ζουν περισσότερο όσοι παντρεύονται μορφωμένες γυναίκες...

 

Όχι, δεν πρόκειται για μια παγκόσμια συνομωσία των μορφωμένων γυναικών προκειμένου να πείσουν τους συζύγους τους για τα πλεονεκτήματά τους. Απλά, αυτό ισχυρίζεται μια έρευνα Σουηδών επιστημόνων…


PostHeaderIcon Προσέλαβε 10 αρκούδες να φυλάνε τα ναρκωτικά του!

 

Ένας άντρας στον Καναδά προσέλαβε δέκα αρκούδες να φυλάνε το χωράφι του στο οποίο είχε φυτέψει χίλια δενδρύλλια μαριχουάνας. Τα άγρια ζώα είχαν εκπαιδευτεί καταλλήλως ώστε να κρατούν μακριά τους «περίεργους» από τις φυτείες για να μην πλησιάζουν ούτε μέτρο.

PostHeaderIcon Οι 16 χώρες που έκαναν αναδιάρθρωση χρέους και τι συνέβη στη συνέχεια

 
Δεκαέξι μέλη αριθμεί το «κλαμπ» των χωρών που έχουν κηρύξει στάση πληρωμών τις τελευταίες δεκαετίες, στο οποίο πιθανολογείται και η είσοδος της Ελλάδας από μερίδα της αγοράς. Η τελευταία «εγγραφή» ήταν αυτή της… Τζαμάικα, που ήλθε να προστεθεί στη Ρωσία, τον Ισημερινό, το Πακιστάν, την Ουκρανία, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Αργεντινή, τη Μολδαβία, την Ουρουγουάη, τη Γρενάδα, τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Μπελίζ, τις Σεϊχέλες, το Καμερούν, τη Νικαράγουα και τη Βενεζουέλα:
Το «τοπίο» των κρατικών χρεοστασίων την περίοδο 1983-2010 σκιαγραφεί μελέτη της Moody’s.


PostHeaderIcon Έκλεψαν την προτομή του Κολοκοτρώνη


Άγνωστοι αφαίρεσαν την προτομή του Κολοκοτρώνη από την ομώνυμη πλατεία στο Ζεφύρι τα ξημερώματα της Παρασκευής.  

Να σημειωθεί ότι πέρυσι άγνωστοι είχαν αφαιρέσει την προτομής του Βενιζέλου. Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Πελοποννησίων εκτιμούν ότι πρόκειται για τα άτομα που λεηλάτησαν πρόσφατα, αλλά και παλαιότερα, τα γραφεία του Συλλόγου, τα οποία, όπως και η προτομή, βρίσκονται στην ομώνυμη πλατεία.

PostHeaderIcon Ξεκινάει 20 Μαΐου η καταβολή προνοιακών επιδομάτων

Ξεκινάει 20 Μαΐου η καταβολή προνοιακών επιδομάτων 
Από τις 20 Μαΐου μέχρι και το τέλος του μήνα θα γίνεται η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών, τα χρήματα έχουν φύγει από τα κρατικά ταμεία προς τους δήμους και εξαιτίας διαδικασιών που χρειάζεται να γίνουν  η καταβολή θα καθυστερήσει.



PostHeaderIcon Νew York Times: "Οικονομικό αδιέξοδο" βιώνουν αρκετοί Έλληνες

http://www.faretra.gr/images/1_2224o.jpg 
Στο «οικονομικό αδιέξοδο» που βιώνουν αρκετοί Έλληνες αναφέρεται με σημερινό δημοσίευμά της η «Νew York Times», επισημαίνοντας παράλληλα την αυξητική τάση που παρατηρείται σε αυτοκτονίες, αστέγους και ουρές σίτισης.
Η νεοϋορκέζικη εφημερίδα παρουσιάζει προσωπικές ιστορίες ατόμων που καταστράφηκαν οικονομικά ή βρίσκονται μπροστά σε τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης, δίνοντας «απογοητευτική εικόνα» για το μέλλον της χώρας μας.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται «το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και το έργο μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που συμβάλλουν στην παροχή βοήθειας». Παράλληλα τονίζεται ότι «πολλοί Έλληνες αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες», επισημαίνοντας ότι μόνο πέρυσι 40 δισ. ευρώ «εξήλθαν» από την Ελλάδα, ενώ «φέτος αναμένεται να είναι μεγαλύτερο το ποσό».
Όπως υπογραμμίζεται, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των οικονομικών εξελίξεων και όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν για πρόσθετη στήριξη 60 δισ. ευρώ.
Στη συνέχεια, διατυπώνεται η άποψη ότι ως «αντάλλαγμα» η Ελλάδα θα κληθεί να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, κυρίως τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και να λάβει επιπρόσθετα μέτρα.
Ανησυχητικό στοιχείο αποτελεί ο ισχυρισμός ότι υπάρχουν αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν πως μία κοινωνική έκρηξη «βρίσκεται προ των θυρών», κυρίως μεταξύ των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που χάνουν τις δουλειές τους και τους περίπου 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.



PostHeaderIcon Γαλλία: όρια στην κατανάλωση νερού

Η Γαλλία έχει επιβάλλει όρια στην κατανάλωση νερού στα 28 από τα 96 διοικητικά διαμερίσματά της, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος σήμερα, καθώς οι δυσοίωνες προβλέψεις για μία παρατεταμένη ανομβρία, η οποία έχει επηρεάσει την αγροτική παραγωγή, συνεχίζονται.

«Ήδη βρισκόμαστε σε κατάσταση κρίσης. Η κατάσταση είναι ίδια με ό,τι θα περιμέναμε τον Ιούλιο για τα επίπεδα του υδροφόρου ορίζοντα, την ποτάμια ροή και την τήξη του χιονιού», τόνισε η υπουργός Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ σε συνέντευξη Τύπου.

PostHeaderIcon Εκδήλωση για την επέτειο του θωρηκτού Αβέρωφ

Την επέτειο των 100 ετών από την ύψωση της ελληνικής σημαίας στο θρυλικό θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ, -που από τότε δεν έχει υποσταλεί ποτέ- τίμησε το Πολεμικό Ναυτικό, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο κατάστρωμα του ιστορικού πλοίου που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης, στην Μαρίνα Φλοίσβου.

PostHeaderIcon Τουρκικό τάλεντ σόου στην Κομοτηνή


Οι οντισιόν του τουρκικό τάλεντ σόου «Εσύ είσαι το αστέρι μου»,μια παραγωγή της τουρκικής κρατικής τηλεορασης ΤRΤ,θα γίνουν την Πέμπτη,19 Μαιου στην Κομοτηνή,στο Ξενοδοχείο Φιλία.
Αγόρια και κορίτσια από τον χώρο της μειονότητας θα διαγωνιστούν για να κερδίσουν ένα από τα εισιτήρια συμμετοχής στο τάλεντ σόου.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο  έγιναν οντισιόν σε Βερολίνο και Κολωνία, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός τούρκων μεταναστών. Την Τρίτη 17/5 θα γίνει οντισιόν στο Ιράκ και την Τετάρτη, μια ημέρα πριν έρθουν στην Κομοτηνή, αντίστοιχη οντισιόν θα γίνει στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας, πόλη με πολλούς μουσουλμάνους κατοίκους που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την Κομοτηνή. Μετά την Θράκη, θα πάνε επίσης σε Βοσνία, Αζερμπαιτζάν και στην Κωστάντζα της Ρουμανίας.



PostHeaderIcon Γερμανική «τορπίλη» στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Συνεχίζονται οι εμπλοκές στις συμβάσεις εκσυγχρονισμού και κατασκευής των υποβρυχίων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς η «γερμανική κληρονομιά» αποδεικνύεται επαχθής και εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα.

Η εταιρεία HDW ανακοίνωσε λοιπόν χθες διά του πληρεξουσίου δικηγόρου της ότι καταγγέλει τη σύμβαση υποκατασκευής που είχε συνάψει με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) για το πρόγραμμα «Ποσειδών» που περιλαμβάνει και τη ναυπήγηση των δύο νέων υποβρυχίων τύπου 214 του Πολεμικού Ναυτικού.

PostHeaderIcon 34η Γιορτή Βιβλίου στο Ζάππειο: Δωρίστε βιβλία σε ακρίτες δύο νησιών

image 
Δεκαεπτά ημέρες θα διαρκέσει η 34η Γιορτή Βιβλίου, στον εξωτερικό χώρο τού Ζαππείου, που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 8 μ.μ., και θα διαρκέσει έως τις 29 τού μήνα. Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθήνας (Σ.Ε.Β.Α.) επέλεξε την καμπάνια «Με διάβασες; Χάρισέ με!», με σκοπό την ενίσχυση των βιβλιοθηκών δύο ακριτικών νησιών, τής Λέρου και τών Λειψών.


Οι επισκέπτες μπορούν να φέρουν μαζί τους το μεταχειρισμένο βιβλίο τους, γιά να το δωρίσουν στους μη έχοντες νησιώτες.
Τα αφιερώματα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και στον Οδυσσέα Ελύτη θα στηριχθούν σε αρχειακό υλικό της ΕΡΤ.
Τα πορτρέτα τών δύο σημαντικών συγγραφέων υπογράφουν οι Γιάννης Σμαραγδής, Τάσος Ψαρράς, Γιώργος Καρυπίδης και Γιώργος Σγουράκης, ενώ καθημερινά θα προβάλλεται το «Σαν σήμερα τον 20ό αιώνα», σε επιμέλεια, κείμενα και σκηνοθεσία τού Πάνου Παπαδόπουλου.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα με Παρασκευή από τις 6μ.μ.- 10.30μ.μ., Σάββατο από τις 10.30 π.μ. - 2. 30 μ.μ. και από τις 6μ.μ. - 10. 30 μ.μ. και Κυριακή από τις 11 π.μ. - 10. 30 μ.μ.




PostHeaderIcon Σύγκρουση περιπολικών

 
Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή του Βύρωνα, ο ένας σε συμπλοκή και οι άλλοι τρεις συνάδελφοί του σε σύγκρουση περιπολικών.
Συγκεκριμένα, πλήρωμα περιπολικού σταμάτησε να ελέγξει πεζό στην οδό Εμπεδοκλέους 102 και συνεπλάκη με αποτέλεσμα ο δράστης να τραυματίσει τον έναν αστυνομικό με μαχαίρι ενώ στη συνέχεια οι συνάδελφοί του  πυροβόλησαν το δράστη στο πόδι, τραυματίζοντας τον ελαφρά.

PostHeaderIcon Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις κακοποιήσεις ζώων

Η Ελλάδα βρίσκεται για ακόμα μία φορά πρώτη στη λίστα των 10 χωρών με τις περισσότερες κακοποιήσεις ζώων. Ακολουθεί η Ισπανία και τρίτη η Ολλανδία. Η λίστα δημοσιεύεται για 13η χρονιά από τη φιλοζωική οργάνωση Dierehulp, στην Ολλανδία. Πέρυσι, η Ολλανδία κατείχε την 6η θέση αλλά τώρα ανέβηκε καθώς υπάρχει έντονο εμπόριο άρρωστων αλόγων αλλά και κυνηγετική άδεια σε μέλη της βασιλικής οικογένειας, με αποτέλεσμα να κακοποιούνται πάπιες, χήνες, κύκνοι.
Στη δεκάδα της λίστας βρίσκονται επίσης η Τουρκία, Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Αίγυπτος και η Πορτογαλία. 


πηγή

PostHeaderIcon Προφυλακτικό με... “βιάγκρα”

 

Οι άντρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης όταν χρησιμοποιούν προφυλακτικό, μπορεί να δουν την ερωτική τους ζωή να αλλάζει με την βοήθεια ενός νέου προφυλακτικού... «βιάγκρα».

Η επινόηση του βασίζεται στο γεγονός ότι ένας στους τρεις άντρες αναφέρουν πως χάνουν τη στύση τους στη διάρκεια του σεξ, μόλις βάλουν προφυλακτικό.
 
Έτσι, η βρετανική εταιρεία που δημιούργησε το νέο προφυλακτικό, άλειψε το εσωτερικό του με ένα τζελ που περιέχει μια φαρμακευτική ουσία η οποία αυξάνει την ροή αίματος στο πέος.
 

PostHeaderIcon Μπούκαραν με το αμάξι σε κοσμηματοπωλείο

 

Πήραν τα κοσμήματα και ότι βρήκαν, άφησαν το αμάξι και έγιναν καπνός...

Το περιστατικό έγινε στις 05:35 το πρωί στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Μπότσαρη στην Πετρούπολη.

Άγνωστοι δράστες μπούκαραν με κλεμμένο αυτοκίνητο στην τζαμαρία κοσμηματοπωλείου. Κατέβηκαν σαν κύριοι και πήραν τα κοσμήματα και ότι άλλο βρήκαν. Στην συνέχεια εγκατέλειψαν τον αυτοκίνητο και ανέβηκαν σε μηχανές και εξαφανίστηκαν.

PostHeaderIcon "Εισβολή" αναρχικών στο Προξενείο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ

Μια μικρή ομάδα ατόμων, που δήλωναν αναρχικοί, εισέβαλε σήμερα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ και άφησε προκήρυξη, στα γαλλικά και τα αγγλικά, με την οποία εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους στους αναρχικούς της Ελλάδας και τους μετανάστες.

PostHeaderIcon Θα αυνανίζεται στη δουλειά της με απόφαση δικαστηρίου

 

Θέλει να αυνανίζεται μέχρι και 47 φορές την ημέρα. Είναι υπερσεξουαλική και προσέφυγε στο δικαστήριο για να το κάνει και στην δουλειά της.

Το δικαίωμα να βλέπει πορνό και να αυνανίζεται στη δουλειά της κέρδισε η 36χρονη Ana Catarian Bezerra, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου!
 
Η Βραζιλιάνα λογίστρια πάσχει από μια χημική ανισορροπία που προκαλεί σοβαρή ανησυχία και υπερσεξουαλικότητα.
 

PostHeaderIcon Ξυλoκόπησαν 15χρονη λόγω facebook


Στα άκρα έφτασε η "κόντρα" μεταξύ ανήλικων μαθητριών του Πύργου, που ξεκίνησε μέσα από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Το βράδυ της Κυριακής τρεις 15χρονες μαθήτριες μαζί με τον 13χρονο αδελφό της μιας εξ αυτών, επιτέθηκαν σε συνομίλικη συμμαθήτρια τους στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανάσιου Πύργου και τη χτύπησαν σε βαθμό που να της προκαλέσουν ως και κατάγματα στο χέρι και στο πόδι! Αιτία της επίθεσης φαίνεται πως ήταν η αντιπαράθεση με διάφορα σχόλια που είχε προηγηθεί μεταξύ των μαθητριών στο Facebook.... 

Σύμφωνα με πληροφορίες του iliatora.gr από αστυνομικές πηγές, μόλις οι δύο μαθήτριες είδαν το θύμα ειδοποίησαν την τρίτη συμμαθήτρια τους, αλβανικής καταγωγής, η οποία έσπευσε στο σημείο μαζί με τον αδελφό της και όλοι μαζί επιτέθηκαν στην 15χρονη. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αλβανικής καταγωγής μαθήτρια φέρεται όχι μόνο να χτύπησε αλλά και να... δάγκωσε (!) το θύμα.
H τραυματισμένη μαθήτρια διεκομίσθη και νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου του Πύργου ενώ οι ανήλικοι δράστες συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και μετά τον όρισμο τακτικής δικάσιμου αφέθησαν ελεύθεροι. 


PostHeaderIcon Σε δίκη η κόρη του Τσοχατζόπουλου

Την παραπομπή σε δίκη, της κόρης του πρώην Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, για μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες», διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

Οι εφέτες "δείχνουν" στην κα Αρετή Τσοχατζοπούλου το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, για την κατηγορία της «εκ προθέσεως παράλειψης δήλωσης 'πόθεν έσχες' κατ΄εξακολούθηση», με βούλευμα τους (αριθμός 1207/2011) με ανάλογη εισαγγελική πρόταση.

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1790: Σε νέα ναυμαχία του Λάμπρου Κατσώνη με τους Οθωμανούς ανοιχτά της Άνδρου, ο στόλος του καταστρέφεται. Η λαϊκή σοφία σκαρώνει το σκωπτικό δίστιχο «Αν σ' αρέσει μπάρμπα-Λάμπρο, ξαναπέρνα από την Άνδρο».
1792: Ιδρύεται το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street.
1846: Ο Άντολφ Σαξ πατεντάρει το σαξόφωνο.
1890: Η δημοφιλής όπερα του Πιέτρο Μασκάνι «Καβαλερία Ρουστικάνα» κάνει πρεμιέρα στη Ρώμη.
1895: Εγκαινιάζεται ο παλιός σταθμός του σιδηροδρόμου Πειραιώς - Αθηνών (νυν ΗΣΑΠ) στην Ομόνοια, στη διασταύρωση των οδών Λυκούργου και Αθηνάς.
1902: Ο αρχαιολόγος Σπυρίδων Στάης ανακαλύπτει τον «Μηχανισμό των Αντικυθήρων», που θεωρείται ένα από τα πρώτα υπολογιστικά μηχανήματα
 


PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... :Μανιτάρια με κονιάκ & άρωμα σκόρδου!

 

Συστατικά

  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ.
  • 800 γρ ανάμεικτα μανιτάρια
  • (ασπρομανίταρα, πορτομπέλο κτλ)
  • 4 κ.σ κονιάκ
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλιτζ. ψιλοκομ. μαϊντανό
  • αλάτι & φρεσκοτριμ. πιπέρι

PostHeaderIcon Καλημέρα...


PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin