Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Εκδήλωση για την επέτειο του θωρηκτού Αβέρωφ

Την επέτειο των 100 ετών από την ύψωση της ελληνικής σημαίας στο θρυλικό θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ, -που από τότε δεν έχει υποσταλεί ποτέ- τίμησε το Πολεμικό Ναυτικό, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο κατάστρωμα του ιστορικού πλοίου που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης, στην Μαρίνα Φλοίσβου.

Στην ομιλία του ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης αναφέρθηκε στην καταλυτική επιρροή του θωρηκτού στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, στις διεθνείς αποστολές που αναλαμβάνει πλέον το Πολεμικό Ναυτικό, και διαβεβαίωσε για τη συνέχεια της ναυτικής παράδοσης της χώρας.

Ο Ναύαρχος ε.α. Ιωάννης Παλούμπης αναφέρθηκε στην ιστορία του θρυλικού Γεώργιος Αβέρωφ και στο Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη.

Το θωρηκτό Αβέρωφ και το Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη περιέγραψε με τα δικά της μάτια σε έκθεση που διαβάστηκε στην εκδήλωση, η Αντιγόνη Αλίπου, μαθήτρια της Β Λυκείου, του Γενικού Λυκείου της Βάρης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του, τόνισε ότι σήμερα το έθνος τιμά την ίδια του την ιστορία. Το θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ αποτελεί την κιβωτό της ιστορικής μνήμης του Έθνους, συνέχισε.

Ο κ. Βενιζέλος εξήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πολεμικού Ναυτικού στις διεθνείς αποστολές υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, διότι έτσι συμβάλλει στη διαμόρφωση των συσχετισμών δυνάμεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που είναι αναγκαίοι για τη διατήρηση της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Ξεκαθάρισε δε ότι η χώρα δεν βρίσκεται από θέση αδυναμίας σε επίπεδο πολιτικό-διπλωματικής διαπραγμάτευσης.

Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε εκ νέου ότι για να κερδίσουμε το σημερινό οικονομικό και ηθικό πόλεμο χρειαζόμαστε το δικό μας θωρηκτό Αβέρωφ, την ενότητα, τη συναίνεση, τη συνοχή και τη δουλειά όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μπρούνο Ορλάντο και η σύζυγός του, απόγονοι της οικογένειας Ορλάντο, στα ναυπηγεία της οποίας κατασκευάσθηκε το θωρηκτό, ο Αρχηγός Στόλου της Ιταλίας, βουλευτές όλων των κομμάτων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι τοπικές αρχές κ.α.
  


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin