Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
▼
2011
(
4948
)
-
▼
Μαΐου
(
531
)
-
▼
Μαΐ 17
(
23
)
- Ζουν περισσότερο όσοι παντρεύονται μορφωμένες γυνα...
- Προσέλαβε 10 αρκούδες να φυλάνε τα ναρκωτικά του!
- Οι 16 χώρες που έκαναν αναδιάρθρωση χρέους και τι ...
- Έκλεψαν την προτομή του Κολοκοτρώνη
- Ξεκινάει 20 Μαΐου η καταβολή προνοιακών επιδομάτων
- Νew York Times: "Οικονομικό αδιέξοδο" βιώνουν αρκε...
- Γαλλία: όρια στην κατανάλωση νερού
- Εκδήλωση για την επέτειο του θωρηκτού Αβέρωφ
- Τουρκικό τάλεντ σόου στην Κομοτηνή
- Γερμανική «τορπίλη» στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
- 34η Γιορτή Βιβλίου στο Ζάππειο: Δωρίστε βιβλία σε ...
- Σύγκρουση περιπολικών
- Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις κακοποιήσεις ζώων
- Προφυλακτικό με... “βιάγκρα”
- Μπούκαραν με το αμάξι σε κοσμηματοπωλείο
- "Εισβολή" αναρχικών στο Προξενείο της Ελλάδας στο ...
- Θα αυνανίζεται στη δουλειά της με απόφαση δικαστηρίου
- Ξυλoκόπησαν 15χρονη λόγω facebook
- Σε δίκη η κόρη του Τσοχατζόπουλου
- Σαν σήμερα...
- Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... :Μανιτάρια με κονιάκ...
- Καλημέρα...
- Καλημέρα...
-
▼
Μαΐ 17
(
23
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
- ► Ιανουαρίου ( 1371 )
-
▼
Μαΐου
(
531
)
-
►
2010
(
804
)
- ► Δεκεμβρίου ( 804 )
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 17 Μαΐου 2011
Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... :Μανιτάρια με κονιάκ & άρωμα σκόρδου!
9:16 π.μ.
|
Αναρτήθηκε από
antgeo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
Συστατικά
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ.
- 800 γρ ανάμεικτα μανιτάρια
- (ασπρομανίταρα, πορτομπέλο κτλ)
- 4 κ.σ κονιάκ
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλιτζ. ψιλοκομ. μαϊντανό
- αλάτι & φρεσκοτριμ. πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι , σωτάρουμε το σκόδο για 1'.
- Προσθετουμε τα μανιτάρια και σωταρουμε για 3-4' σε δυνατή φωτιά.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό και το αλατοπιπέρο.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε ακόμα 2' λεπτά τα μανιτάρια στην φωτιά.
- Σερβίρουμε ζεστά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν πρέπει να πλένουμε τα μανιτάρια ιδιώς τα πλευρώτους κ τα πορτομπέλο , κάτω απο τρεχούμενο νερό , γιατι απορροφούν υγρά και αργότερα το αποβάλουν στο μαγείρεμα. Είναι προτιμότερο να τα σκουπίσουμε με νωπή πετσέτα. Επίσης δεν αφαιρούμε την φλούδα απο τα μικρά μανιτάρια (ασπρομανίταρα) γιατι χάνουν μέρος της νοστημιάς τους.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου