Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Το Facebook συνεργάζεται με τον «κοινωνικό browser» RockMeIt


Το RockMeIt είναι ένας αρκετά δημοφιλής browser, βασισμένος στην πλατφόρμα του Chromium, που απευθύνεται σε χρήστες που συνηθίζουν να περνούν το μεγαλύτερο μέρος του online χρόνου τους σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook, από την άλλη, είναι η δημοφιλέστερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης του πλανήτη. Έτσι, η συνεργασία των δύο πλευρών σε μια σειρά τεχνικών και προϊοντικών θεμάτων, που ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες, μόνο αταίριαστη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

PostHeaderIcon Με Μπαρόζο και Γιούνκερ τη Δευτέρα ο Γ. Παπανδρέου


Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου, μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

PostHeaderIcon Από τσάρος της Οικονομίας, «παιδί των λουλουδιών»!

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Είναι γεγονός, πως την ώρα που ανακοινώνονταν το όνομα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η έκπληξη ήταν μεγάλη!

PostHeaderIcon Αυτά παθαίνει κανείς όταν χώνεται εκεί που δεν τον σπέρνουν…

Η κυρία δημοσιογράφος του βίντεο Sara Firth, ρεπόρτερ του τηλεοπτικού πρακτορείου «Russia Today» θεώρησε πως το να κάνεις ένα ρεπορτάζ μέσα σε μια «εμπόλεμη» περιοχή είναι το ίδιο απλό και ρομαντικό, όπως το να πηγαίνεις μια βόλτα με τις φίλες σου. 


PostHeaderIcon Πώς είδαν τα διεθνή ΜΜΕ τον ανασχηματισμό


Η αποχώρηση του Γ. Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών και η αντικατάστασή του από τον Ευάγγελο Βενιζέλο κυριαρχούν στην ειδησεογραφία των ξένων μέσων ενημέρωσης, τα οποία κάνουν εκτενή αναφορά στο σημερινό ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης.

PostHeaderIcon Τα επαγγέλματα που «αντέχουν» στην κρίση

Λίγο πριν από την ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και η αγωνία μαζί με τον προβληματισμό για τις επιλογές σπουδών και επαγγέλματος, όπως θα αποτυπωθούν στο μηχανογραφικό δελτίο, περισσεύουν.
Αλλωστε είναι αλήθεια ότι πάει ο καιρός που το πτυχίο αποτελούσε το φετίχ για την επαγγελματική αποκατάσταση και τροφοδοτούσε υψηλές προσδοκίες κοινωνικής ανόδου στους νέους από τις λαϊκές τάξεις και χαμηλά οικονομικά στρώματα. Από τη δεκαετία του '90 η αγορά εργασίας υπαγορεύει σκληρούς όρους και κλείνει τις πόρτες δουλειάς σε χιλιάδες νέους πτυχιούχους. Η εγγύηση μιας σταθερής εργασίας και αμοιβής έχει γίνει ένα "είδος υπό εξαφάνιση", ειδικότερα στην εποχή του ΔΝΤ.


PostHeaderIcon Διασκευάζοντας στα 10s mic.gr


Κοντεύει μια πενηνταετία από τότε που η ποπ κουλτούρα εγκαθίδρυσε τα προϊόντα της σε συνειδήσεις και απήχησε τις φαινομενικά μαζικές ανάγκες. Στο πέρασμα του χρόνου, λοιπόν, οι εκάστοτε αλλαγές πλεύσης προετοίμαζαν το έδαφος για την περαιτέρω μορφοποίηση των κατεστημένων και επέφεραν αισθητές, αν όχι πάντοτε σαρωτικές, ανατροπές των όσων επικρατούσαν στο προσκήνιο. Το καινούργιο διαδέχονταν το παλιό, η φρεσκάδα ευωδίαζε υποσκελίζοντας την φθαρμένη φαντασία στο περιθώριο. Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες μετέβαλαν μια για πάντα την τάση για την αναζήτηση του "μοναδικού", "συγκεκριμένου", "μόνιμου", "στερεοτυπικού", "άθικτου", "ανεπίδεχτου επεμβάσεων", "καθολικά πρoτύπου".

PostHeaderIcon Επετειακή έκδοση του ευρώ... βλέπετε κάτι περίεργο;

Αυτή είναι μια από τις εκδοχές που λαμβάνουν μέρος στην ψηφοφορία του http://www.eurocoin-competition.eu/vote για το σχέδιο της επετειακής έκδοσης του ευρώ για την συμπλήρωση των 10 χρόνων από την κυκλοφορία του... Μπορεί να με πείτε φαντασμένο αλλά σαν η Ελλαδίτσα μας να είναι κομμένη στη μέση; Χωρίς Θράκη και νησιά; Μπα... μάλλον ιδέα μου θα είναι :P


PostHeaderIcon H Madonna επιστρέφει στη δισκογραφία


Η "βασίλισσα της ποπ" επιστρέφει στη δισκογραφία μετά από απουσία 3 χρόνων κι η μουσική βιομηχανία αναμένει με κομμένη ανάσα τη μετωπική της σύγκρουση στα charts με τη νέα αγαπημένη των break-through μουσικόφιλων, τη Lady Gaga.

PostHeaderIcon 35.000 ακατάλληλα άρβυλα

35.000 ακατάλληλα άρβυλα
Λευκωσία:Σχεδόν 35.000 ζεύγη άρβυλα που κρίθηκαν από την αρμόδια επιτροπή ειδικών ως ακατάλληλα και εκτός προδιαγραφών, κατά την παραλαβή τους στο Τμήμα Κρατικών Αποθηκών το 2008, παρέμειναν στις Κρατικές Αποθήκες επειδή υπήρχε ένσταση του προμηθευτή, αλλά έκτοτε γίνονται προσπάθειες για να παραληφθούν από το κράτος και να δοθούν στους εθνοφρουρούς, με έκπτωση.

PostHeaderIcon Το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης human.plus επανέρχεται!

 
 
Το human.plus αποτελεί μία πρωτοβουλία για την δωρεάν διαδικτυακή προβολή των μη κυβερνητικών, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, συλλόγων ή εταιρειών που εδρεύουν ή δραστηριοποιούνται στα Δωδεκάνησα ή έχουν σχέση με αυτά (π.χ. σύλλογοι Δωδεκανησίων ανά την Ελλάδα και τον κόσμο). Φιλανθρωπικές, φιλοζωικές, οικολογικές, αθλητικές, πολιτιστικές, επιστημονικές και κάθε τύπου μη κυβερνητικές, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και ομάδες μπορούν να συμμετάσχουν.


PostHeaderIcon Διπλή γιορτή για το Μέγαρο Μουσικής


Ενταγμένη στις εκδηλώσεις για την εικοσαετία του Μεγάρου που διατρέχουν όλο το 2011, η γιορτή της Μουσικής θα γίνει στους ολάνθιστους κήπους του

Η παγκόσμια ημέρα της Μουσικής, που γιορτάζεται την Τρίτη, βρίσκει το Μέγαρο έτοιμο να διαβεί το κατώφλι της τρίτης δεκαετίας του. Ενταγμένη στις εκδηλώσεις για την εικοσαετία του Μεγάρου που διατρέχουν όλο το 2011, η γιορτή της Μουσικής θα γίνει στους ολάνθιστους κήπους του, που από πέρυσι βρίσκονται στη διάθεση του κοινού.

Εξι μουσικά σύνολα που θα παρουσιάσουν εναλλάξ σε δύο σκηνές τέσσερα ημίωρα προγράμματα με δημοφιλή έργα θα γιορτάσουν με το κοινό την ημέρα της Μουσικής, η οποία θα ολοκληρωθεί με ένα μεγάλο πάρτι.

PostHeaderIcon Δύο χρόνια Μουσείο της Ακρόπολης

 
 
Τα δύο χρόνια λειτουργίας του συμπληρώνει τη Δευτέρα 20 Ιουνίου το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Στις 9 το βράδυ Θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων στον προαύλιο χώρο.

PostHeaderIcon Σαουδική Αραβία: Ακτιβίστριες καλούν μέσω ίντερνετ τις γυναίκες να οδηγήσουν

 

 Ακτιβίστριες καλούν σήμερα μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας να βγουν στους δρόμους και να οδηγήσουν αυτοκίνητα, παραβιάζοντας μαζικά το νόμο που απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν. 

Μέσα από το facebook και το You-tube οι ακτιβίστριες της Σαουδικής Αραβίας καλούν τις γυναίκες της χώρας να βγουν σήμερα στο δρόμο οδηγώντας, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας ότι είναι οι μόνες στον κόσμο που απαγορεύεται να πιάσουν τιμόνι δια νόμου.
Η εκστρατεία τους με τίτλο “Women2drive”, ξεκίνησε εδώ και δύο μήνες στο ίντερνετ και καλεί “όσες από τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης να πάρουν το τιμόνι”. Σε ανάλογη διαδήλωση που είχε οργανωθεί για τον ίδιο σκοπό το 1990, βέβαια οι διαδηλώτριες είχαν συλληφθεί. Παρόλα αυτά αυτή τη φορά οι διοργανώτριες δηλώνουν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί "μέχρι την έκδοση βασιλικού διατάγματος που θα επιτρέπει στις γυναίκες να οδηγούν".
Η απαγόρευση αποτελεί τεράστιο εμπόδιο στην ελευθερία κίνησης και περιορίζει την δυνατότητά τους να εκπληρώσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, όπως να πάνε στο σουπερμάρκετ ή τα παιδιά στο σχολείο", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστία η οποία ζητά την αλλαγή του νόμου που αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Για όσους πάντως θέλουν να σχολιάσουν το πόσο επικίνδυνες είναι οι γυναίκες της Σαουδικ΄ςη Αραβίας στο τιμόνι, η σημερινή είναι ημέρα αργίας για τη χώρα και η κυκλοφορία στους δρόμους είναι μειωμένη πριν από τη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής.
Οι ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών τονίζουν ότι κανείς νόμος δεν απαγορεύει στη Σαουδική Αραβία στις γυναίκες να οδηγούν, αφού η απαγόρευση βασίζεται σε σχετική φάτουα (θρησκευτικό διάταγμα), που εφαρμόζεται στη Σαουδική Αραβία, η νομοθεσία της οποίας βασίζεται σε μία δογματική ερμηνεία του Ισλάμ που προβλέπει τον διαχωρισμό των δύο φύλων.
Οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να απασχολούν έναν σοφέρ ή, εάν δεν έχουν τα οικονομικά μέσα, να εξαρτώνται από την καλή θέληση των αρσενικών μελών της οικογενείας τους.
Σύμβολο της εκστρατείας είναι η Μάναλ αλ-Σαρίφ, μία 32χρονη σύμβουλος ασφάλειας της Πληροφορικής που συνελήφθη στις 22 Μαΐου αφού οδήγησε το αυτοκίνητό της και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο Youtube που την έδειχνε να οδηγεί. Διαζευγμένη και μητέρα ενός μικρού αγοριού πέντε ετών, εξηγούσε στο βίντεο ότι οι μετακινήσεις της ήταν ορισμένες φορές εφιάλτης.
Το σχετικό αίτημα για την απελευθέρωση της Μάναλ αλ Σαρίφ, το οποίο απευθυνόταν στο βασιλιά Αμπντάλα, συγκέντρωσε 3.345 υπογραφές, ενώ περισσότερα από 24.000 άτομα εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη Μάναλ αλ-Σαρίφ μέσω του Facebook.




PostHeaderIcon Επιστρέφει η Εποχή των παγετώνων;

 
Το ενδεχόμενο επανάληψης της «μινι-εποχής παγετώνων» που σημειώθηκε μεταξύ των ετών 1645 και 1715 θεωρείται τώρα πιθανό από τους μελετητές του Ήλιου. Συγκεκριμένα, στο μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο για τη συμπεριφορά του Ήλιου, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, τρεις διαφορετικές ομάδες ερευνητών κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: Ο επερχόμενος ενδεκαετής κύκλος ηλιακών εκλάμψεων – γνωστός ως 25ος Ηλιακός Κύκλος – δεν θα χαρακτηρίζεται από την συνήθη ηλιακή δραστηριότητα, αλλά από μια... χειμερία νάρκη του μεγάλου μας άστρου. 


PostHeaderIcon Οι αλήθειες για τη γυναικεία φιλία

 
Ένα ρητό λέει ότι 'πραγματικός φίλος είναι αυτός που κατανοεί το παρελθόν σου, πιστεύει στο μέλλον σου και σε αποδέχεται για αυτό που είσαι'. Η φιλία είναι μια σχέση μαγική που επιβεβαιώνει την ανάγκη της ανθρώπινης φύσης για συντροφιά και κοινωνικότητα. Μια σχέση που μπορεί να μας εξελίξει και να μας ολοκληρώσει. 

PostHeaderIcon Φοβερη μονωτική ταινία της Taylor Momsen

momsen 061211 1 Φοβερη μονωτική ταινία της Taylor Momsen
Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού ήρθε! Δεν είναι τελικά μόνο η Lady Gaga που θέλει να δείχνει περισσότερα, απ΄ότι συνήθως! Η Taylor Momsen κάνει δειλά βήματα για να συναγωνιστεί την υπερβολή-και την κακογουστιά- της Gaga και δείχνει ότι τα καταφέρνει…

PostHeaderIcon Εξυπνα ρομπότ από μικρές διάνοιες

Οι νικητές θα πάρουν μέρος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, που θα γίνει στο Αμπού Ντάμπι , 16-21 Νοεμβρίου 

 Μπορεί ένα ρομπότ, φτιαγμένο από μαθητές Δημοτικού, να βρει τον δρόμο του διά μέσου ενός λαβυρίνθου, συλλέγοντας συγχρόνως τρεις μικρές μπάλες του πινγκ πονγκ και να φτάσει στο σημείο τερματισμού; Είναι δυνατόν η ρομποτική κατασκευή από παιδιά Γυμνασίου να ανεβαίνει μια «σκαλιέρα» με σκαλιά μεταβλητού ύψους, μεταφέροντας ένα αβγό και στη συνέχεια να την κατεβεί; Θα τα καταφέρουν τα λυκειόπαιδα με το ρομπότ τους να ξεκινήσει από το πράσινο παραλληλόγραμμο, να συλλέξει διάφορα αντικείμενα (διαφορετικού χρώματος και μεγέθους) από διαφορετικά «διαμερίσματα» και να τα ταξινομήσει σε ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα στο τέλος της «πίστας»; 


PostHeaderIcon «Special» τελετή έναρξης στην Αθήνα

«Special» τελετή έναρξης στην Αθήνα 
 
Οι "Special Olympics" (25 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2011) κάνουν στάση στην Αθήνα με 25.000 εθελοντές, 2.500 προπονητές, 2.000 κριτές και διαιτητές, και τους 7.000 αθλητές που θα παρελάσουν.

PostHeaderIcon Σήμερα σε βρετανικό δικαστήριο η Αντωνία Ηλία

 
 

Τοπικό δικαστήριο του Λονδίνου θα συζητήσει σήμερα την έκδοση στην Ελλάδα της πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία

Η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία θα εμφανισθεί σήμερα, για τέταρτη φορά, στο τοπικό δικαστήριο του Λονδίνου στην περιοχής της Βικτώρια, όπου θα συζητηθεί το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοση της στην Ελλάδα.
 

PostHeaderIcon Η αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Οικονομικών κυριαρχεί στα ξένα ΜΜΕ

http://www.faretra.gr/images/1_7y4om.jpg 

Η αποχώρηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών και η τοποθέτηση, στη θέση του, του Ευάγγελου Βενιζέλου κυριαρχούν στις ανταποκρίσεις των ξένων μέσων ενημέρωσης, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

PostHeaderIcon Το σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς


«Με την πολιτική που επί 20 μήνες εφάρμοσε η κυβέρνηση, η χώρα και η κοινωνία είναι αντιμέτωπη με τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης. Το περιεχόμενο αυτής της πολιτικής πρέπει να αλλάξει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά σχολιάζοντας τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

PostHeaderIcon Υπουργός κοιμήθηκε στο δρόμο για στηρίξει τους άστεγους

Σε υπνόσακους στους δρόμους του Σύδνεϋ στην Αυστραλία κοιμήθηκαν χθες το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Κέβιν Ραντ και διευθυντές μεγάλων επιχειρήσεων, με στόχο να συγκεντρώσουν χρήματα για τους άστεγους, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στις 100.000.

Οι διοικητές των μεγάλων τραπεζών, των αεροπορικών εταιριών και ομίλων μετάλλου πέρασαν τη νύχτα κάτω από φεγγάρι στο πλαίσιο της επιχείρησης που φέρει τον τίτλο «Οι Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι κάτω από τα Αστέρια».

PostHeaderIcon Η κυβέρνηση των 25 που έγιναν… 45

 
 
Για κυβέρνηση των 25 μελών προετοιμάσθηκε η κοινή γνώμη μέσω διαρροών τις τελευταίες ημέρες αλλά τελικά κυβέρνηση των 45 προέκυψε. Προφανώς  η άτυπη και μακρά προεκλογική περίοδος την οποία διανύουμε (ακόμη και εάν οι εκλογές γίνουν το φθινόπωρο) δεν προσφέρεται για πειραματισμούς , με  ένα «μικρό και ευέλικτο σχήμα» αλλά με πολλούς δυσαρεστημένους «κομμένους».


PostHeaderIcon Ορκίστηκαν οι δύο βουλευτές στη θέση των παραιτηθέντων Φλωρίδη και Νασιώκα

Ορκίστηκαν οι δύο βουλευτές στη θέση των παραιτηθέντων Φλωρίδη και Νασιώκα 
Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής η ορκωμοσία των δύο βουλευτών που αντικαθιστούν τους παραιτηθέντες Γιώργο Φλωρίδη και Έκτορα Νασιώκα. Πρόκειται για τον Γιώργο Φραγγίδη και την Βάσω Αλεξανδρίδου.
πηγή 

PostHeaderIcon Τροφές που ενισχύουν το σκελετικό σύστημα

 
Τα οστά μας παραμένουν δυνατά σε όλη τη νεαρή ηλικία. Καθώς πλησιάζουμε όμως τη μέση ηλικία, αρχίζουν σιγά σιγά να λεπταίνουν. Στις γυναίκες, αυτή η διαδικασία επιταχύνεται μετά την εμμηνόπαυση, αλλά υπάρχουν τρόποι να βάλουμε φρένο. Μια από τις καλύτερες γραμμές άμυνας είναι η διατροφή μας- τρώγοντας τα σωστά τρόφιμα μπορούμε να επιτύχουμε μέγιστη οστική μάζα και να ενισχύσουμε την οστική πυκνότητα σε οποιαδήποτε ηλικία.


PostHeaderIcon Ποιός Έλληνας πολιτικός παίρνει μεγαλύτερο μισθό από Ομπάμα και Στρός Κάν;

Πρόκειται για τον…


Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΡΕΥΝΑ της ΗΠΕΙΡΟΥ έχει μισθό -ετήσιο- 360,000€ (τετραπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης)
Ο σύντροφος Στρος Καν είχε μισθό -ετήσιο- $420,000 (300,000€)
και ο πλανητάρχης σύντροφος Ομπάμα έχει ετήσια αποζημίωση $450,000 (321,500€)
Κανένας από τους δύο δηλαδή δεν έχει ΕΤΉΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 360,000€* !!
*Σύμφωνα με την εφημερίδα ΈΡΕΥΝΑ της ΗΠΕΙΡΟΥ.
**Με την σημερινή ισοτιμία νομισμάτων.


PostHeaderIcon Τηλεπαθητικά σκυλιά!

 

Η θεωρία περί "τηλεπαθητικών ζώων" τα οποία αντιλαμβάνονται ότι το αφεντικό τους επιστρέφει στο σπίτι ενώ ακόμη εκείνο βρίσκεται μακρυά, ανήκει στον βιολόγο Rupert Sheldrake. Σε συνέντευξή του, ο "αιρετικός" βιολόγος μίλησε για τα πειράματα που πραγματοποιεί προκειμένου να μελετήσει την "τηλεπαθητική επικοινωνία" μεταξύ των κατοικίδιων ζώων και των αφεντικών τους.

PostHeaderIcon Έλληνες φοιτητές έφτιαξαν facebook για άτομα με αναπηρίες!!

 
Ίσα δικαιώματα και επιλογές σε ότι αφορά το διαδίκτυο για όλους ανεξαιρέτως θέλησαν να προσφέρουν οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Φίλιππος Πρωτογερίδης, Δηµήτρης Στριπέλης και Αλέξης Τζανετόπουλος, οι οποίοι, όπως αναφέρει το Βήμα, σκέφτηκαν κάτι πρωτοποριακό: δημιούργησαν μία διαδικτυακή εφαρμογή η οποία επιτρέπει στα άτομα με προβλήματα όρασης να έχουν πρόσβαση στο Facebook.

Μια σχέση που οδήγησε σε… «πράξη»


PostHeaderIcon Στον Ψηλορείτη ένα από τα καλύτερα Αστεροσκοπεία του κόσμου!


Πριν 25 χρόνια η ίδρυση ενός Αστεροσκοπείου στην Κρήτη έμοιαζε σκέψη ρομαντική και ουτοπική, όμως το όραμα των επιστημόνων μοιράστηκε ο τότε Υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, καθηγητής Γ. Λιάνης, ενέργεια που δικαιώθηκε από την εξέλιξη και την επιστημονική συμβολή του Αστεροσκοπείου Σκίνακα ως σήμερα. Μεταξύ των "χρυσών" σελίδων στην ιστορία του Αστεροσκοπείου είναι και η παρατήρηση του κομήτη του Χάλει.


PostHeaderIcon Βανδάλισαν τον τάφο του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού Πάλμε


Ο τάφος του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού της Σουηδίας Όλαφ Πάλμε υπέστη βανδαλισμό, σύμφωνα... με καταγγελία που έγινε σήμερα στην αστυνομία.

Συγκεκριμένα, υπάλληλοι της Εκκλησίας εντόπισαν ένα γκράφιτι στον μεγάλο βράχο που καλύπτει τον τάφο του Πάλμε στην εκκλησία Άντολφ Φρέντρικ στο κέντρο της Στοκχόλμης, αναφέρεται στις ιστοσελίδες των εφημερίδων Aftonbladet και Expresssen.

PostHeaderIcon Στις 13.00 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης από τον Γ. Πεταλωτή οι νέοι υπουργοί κατευθύνθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής η πρόταση εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής ένα 48ωρο μετά την υποβολή της, δηλαδή την ερχόμενη Κυριακή.

Η πιθανότερη ημέρα και ώρα για τη διεξαγωγή της διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό, είναι τα μεσάνυχτα της προσεχούς Τρίτης, αφού η διαδικασία διαρκεί τρεις ημέρες.



PostHeaderIcon Η «Μέκκα του καπνού»

 
Η ιστορική εικόνα της Καβάλας δεν αποτυπώνεται στις πανέμορφες παραλίες της, ούτε στις όψεις των λιγοστών αρχοντικών που απέμειναν, ούτε καν στο μεσαιωνικό υδραγωγείο (Καμάρες) ή στο κάστρο στην κορυφή της παλιάς πόλης ή ίσως πάλι στο εντυπωσιακό Ιμαρέτ στη χερσόνησο της Παναγίας.


PostHeaderIcon Κέντρο άμυνας κατά των κυβερνοεπιθέσεων εγκαινίασε η Γερμανία

Το κέντρο εδρεύει στη Βόννη 
Οι κυβερνοεπιθέσεις συνιστούν «εντεινόμενη απειλή» για ζωτικές υποδομές της Γερμανίας υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ κατά τα εγκαίνια στη Βόννη κέντρου άμυνας κατά των επιθέσεων. «Μπορούμε να παρατηρήσουμε τον αυξανόμενο κίνδυνο των κυβερνοεπιθέσεων κατά κρίσιμων υποδομών όπως το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας ή ύδρευσης» είπε ο υπουργός στα εγκαίνια του κέντρου, το οποίο θα λειτουργεί από τις αρχές Απριλίου.

PostHeaderIcon Φθιώτιδα: Οδηγός έμεινε νεκρός για μία εβδομάδα στη νταλίκα του!

 
Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκαν χθες το βράδυ οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο 119 χλμ. της εθνικής οδού στο ρεύμα προς Λαμία...

Μέσα στην καμπίνα της νταλίκας που βλέπετε στη φωτογραφία, βρέθηκε νεκρός ο 41χρονος οδηγός από την Εσθονία. Η δυσοσμία ήταν αφόρητη, αφού το πτώμα είχε αρχίσει να αποσυντίθεται. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τον άτυχο οδηγό εντόπισαν ο ιδιοκτήτης της νταλίκας και ένας φίλος του, που ξεκίνησαν από την Εσθονία για να έρθουν στην Ελλάδα να τον βρουν, μιας και από την προηγούμενη Παρασκευή ο 41χρονος δεν απαντούσε στο κινητό του τηλέφωνο.

PostHeaderIcon Δημοπρατείται το όπλο του "Σημαδεμένου"

 
Ένα πιστόλι που άνηκε στον Al "Scarface" Capone θα δημοπρατηθεί στις 22  Ιουνίου  και αναμένεται να πωληθεί περισσότερο από 100.000 δολάρια 
Ο Leonie Ashfield, εκπρόσωπος των Christie δήλωσε ότι  σήμερα το όπλο ανήκει σε ιδιώτη συλλέκτη που το είχε αγοράσει σε μια ανάλογη δημοπρασία πριν μια δεκαετία.
Μετά από χρόνια προσπάθειας για τη σύλληψή του. Τον Μάιο του 1929 συνελήφθη για παράνομη οπλοφορία, καταδικάστηκε σε διετή κάθειρξη αλλά αποφυλακίστηκε εννέα μήνες αργότερα λόγω καλής διαγωγής.

PostHeaderIcon Οι πρώτες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

 
Με ανακοινώσεις τους, ΚΚΕ, ΛΑ.Ο.Σ. και Συνασπισμός εκφράζουν την αντίθεση τους στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

ΚΚΕ: Μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση

«Μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό, για την ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων και την προετοιμασία της πιο φανερής κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας», παρατηρεί το ΚΚΕ σχετικά με τον ανασχηματισμό.

PostHeaderIcon Πήρε πτυχίο στα... 99

 
Η φράση «Ποτέ δεν είναι αργά'» μάλλον είναι η αγαπημένη του 99χρονου Leo Plass, από το Oregon, που αποφάσισε να επιστρέψει στις σπουδές του και να πάρει, έστω και καθυστερημένα, το πτυχίο του.
Με λίγους μόνο μήνες να τον χωρίζουν από τα εκατοστά του γενέθλια, έκανε το πιο ωραίο δώρο στον εαυτό του, δίνοντας του την ευκαιρία να αποφοιτήσει από το κολέγιο.

PostHeaderIcon Τρία δισ. δολάρια για νέα ελικόπτερα

 
Η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει τρία δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά 24 αμερικανικών ελικοπτέρων τύπου Sea Hawk, τα οποία προορίζονται για το πολεμικό ναυτικό της, προκειμένου να αντικαταστήσουν 16 «γερασμένα» ελικόπτερα του ίδιου τύπου.

PostHeaderIcon Μπέρδεψαν τους νεκρούς σε νεκροτομείο της Πάτρας

 
 Σκηνές που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ακόμα και την πιο δύσκολη ώρα αυτή του θανάτου, συνέβησαν χθες τη νύχτα στο 409 νοσοκομείο. Ένας 62 χρόνος άνδρας κατέληξε νοσηλευόμενος στη νέα πτέρυγα του Αγίου Ανδρέα, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.


PostHeaderIcon Έληξε η κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Κρήτης


Ανοικτό για τους εργαζόμενους και τους πολίτες είναι, πλέον, το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Κρήτης.

Το κτίριο βρισκόταν από προχθές υπό κατάληψη, μετά την πορεία που είχαν πραγματοποιήσει την Τετάρτη χιλιάδες κάτοικοι και Αγανακτισμένοι στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

PostHeaderIcon Iαπωνία-Tepco: Διαρροή νερού με υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας αν δεν επισκευαστεί βλάβη

 

Μεγαλύτερες ποσότητες νερού με υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας θα διαρρέουν από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αν οι μηχανικοί δεν επισκευάσουν βλάβη στο νέο σύστημα καθαρισμού των δεξαμενών μολυσμένων υδάτων, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.


PostHeaderIcon Διπλωματική ασυλία επικαλέστηκε ο Στρος-Καν τη στιγμή της σύλληψής του

«Αυτές οι χειροπέδες είναι σφιχτές» είπε ο Ντομινίκ Στρος-Καν 
Διπλωματική ασυλία επικαλέστηκε τη στιγμή της σύλληψής του ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, ενώ παραπονέθηκε και για τις χειροπέδες που του φόρεσαν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από εισαγγελείς της Νέας Υόρκης

PostHeaderIcon Πόζαρε με αρκούδα που σκότωσε!

 

Κάτοικος του χωριού Άγιος Γεώργιος Ημαθίας σκότωσε την αρκούδα που βλέπετε και στη συνέχεια πόζαρε επιδεικνύοντας το θήραμά του

H ανώνυμη καταγγελία έφτασε στη φιλοζωική οργάνωση ''Αρκτούρος'' με e-mail και συνοδευόταν από τη φωτογραφία που βλέπετε! Σύμφωνα με το e-mail, κάτοικος του χωριού Άγιος Γεώργιος (που κατονομάζεται στην καταγγελία), σκότωσε την αρκούδα πριν από 20 μέρες σε δασική περιοχή του Βερμίου.

PostHeaderIcon Έναντι 100 εκατ. ευρώ πουλήθηκε η ακριβότερη έπαυλη στις ΗΠΑ

 
 
 Νέο ιδιοκτήτη βρήκε η ακριβότερη έπαυλη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής - και δεν είναι Αμερικανός. Πέρασε σε βρετανικά χέρια και συγκεκριμένα στη νεαρή Πέτρα Εκλεστόουν, κόρη του γνωστού επιχειρηματία και πανίσχυρου "αφεντικού" των αγώνων αυτοκινήτου Φόρμουλα 1, Μπέρνι Εκλεστόουν.

PostHeaderIcon Ο Ευάγγελος Βενιζέλος νέος «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας

 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο νέος επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, καθώς παράλληλα με τα καθήκοντα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ανέλαβε και υπουργός Οικονομικών. Αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης (ο οποίος ήταν υφυπουργός στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα) και ο Παντελής Οικονόμου.

PostHeaderIcon Happy birthday Γιωργάκη από το κίνημα του Συντάγματος

syntagma 8 thumb medium Happy birthday Γιωργάκη από το κίνημα του Συντάγματος
Πάνω από 2.000 «αγανακτισμένοι» πολίτες είναι συγκεντρωμένοι και σήμερα για 23η μέρα στην πλατεία Συντάγματος, παρά τη βροχή που είχε νωρίτερα και την κούραση από τη χθεσινή ολοήμερη «κούρσα» διαμαρτυρίας.
Οι συγκεντρωμένοι εκτός από τις σφυρίχτρες και τα κατσαρολικά, σήμερα κρατούσαν και… καραμούζες και κανονάκια με κομφετί, για να “ευχηθούν” στον πρωθυπουργό χρόνια πολλά για τα σημερινά του γενέθλια.

PostHeaderIcon Νερό με το καράτι

Σε εποχές ΔΝΤ τα δημόσια ταμεία εξακολουθούν να πληρώνουν σε τιμές ...σαμπάνιας τη μεταφορά νερού σε 22 νησιά του Αιγαίου, για να καλυφθεί το έλλειμμα που αγγίζει τα 6 εκ. κυβικά σε ετήσια βάση.

 
Το 2010 διατέθηκαν 7,5 εκατ. ευρώ και μάλιστα με «νοικοκύρεμα», αφού το 2009 είχαν καταβληθεί 9 εκατ. και το 2008 είχαν φτάσει σε ύψη-ρεκόρ, με ποσά που ξεπέρασαν τα 13 εκατ. ευρώ. 

PostHeaderIcon Πρέβεζα: Μαθητές τραυματίστηκαν από υπόστεγο που κατέρρευσε

 
 
Ιδιαίτερα επικίνδυνο αποδείχθηκε το παιχνίδι για δύο παιδιά στην Πρέβεζα τα οποία τραυματίστηκαν από κατάρρευση υπόστεγου σε νηπιαγωγείο της περιοχής Υδατόπυργος.

Σύμφωνα με το epirusgate, τα δύο παιδιά, τα οποία συνήθιζαν να παίζουν με παρέα στο χώρο του σχολείου όταν αυτό ήταν κλειστό, ανέβηκαν στο γυάλινο υπόστεγο με αποτέλεσμα αυτό να μην αντέξει το βάρος τους και να σπάσει.

PostHeaderIcon Νεκρή 32χρονη - Το αυτοκίνητό της έπεσε στη θάλασσα

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Νεκρή ανασύρθηκε μια 32χρονη, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξετράπη της πορείας του στην επαρχιακή οδό Αργοστολίου-Φισκάρδου και έπεσε στη θαλάσσια περιοχή Αγ.Κωνσταντίνου(Κόκκινος βράχος) στην Κεφαλλονιά.


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin