Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Μπέρδεψαν τους νεκρούς σε νεκροτομείο της Πάτρας

 
 Σκηνές που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ακόμα και την πιο δύσκολη ώρα αυτή του θανάτου, συνέβησαν χθες τη νύχτα στο 409 νοσοκομείο. Ένας 62 χρόνος άνδρας κατέληξε νοσηλευόμενος στη νέα πτέρυγα του Αγίου Ανδρέα, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.


Μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του 409 και ειδοποιήθηκε γραφείο τελετών από την Σπάρτη, περιοχή καταγωγής και κατοικίας εν ζωή του άνδρα, για να έρθει στην Πάτρα και να τον μεταφέρει, προκειμένου η κηδεία του να γίνει εκεί.


Λίγη ώρα πριν τις 10 το βράδυ, ένα άλλο γραφείο τελετών έφτανε στον χώρο και ζήτησε να παραλάβει έναν ακόμα νεκρό.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό που βρισκόταν βάρδια του υπέδειξε τον άνδρα από την Σπάρτη, παρά το γεγονός ότι στα χέρια των νεκρών βρίσκονταν τα «ταμπελάκια» με τα στοιχεία τους.


Το γραφείο παρέλαβε χωρίς περαιτέρω έλεγχο τον νεκρό και έφυγε για το Τρίκορφο Δωρίδας, όπου θα γινόταν η ταφή του.


Λίγη ώρα μετά, κάνει την εμφάνισή του και το γραφείο τελετών από την Σπάρτη και με την ιδία διαδικασία αλλά με άλλο υπάλληλο λόγω λήξης βάρδιας, καλείται να παραλάβει τον ένα και μοναδικό νεκρό που υπήρχε, αφού μόνο δυο ήταν όλοι και όλοι, κατά την χθεσινή βραδιά.


Όμως ο 62 χρόνος άνδρας ήταν επώνυμος κάτοικος Σπάρτης και οι άνθρωποι του γραφείου τον γνώριζαν, με αποτέλεσμα να αναγνωρίσουν αμέσως ότι δεν ήταν αυτός που έπρεπε να πάνε στην Σπάρτη, για την κηδεία.


Ειδοποίησαν αμέσως την κόρη του, αλλά και τον υπάλληλο βάρδιας, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το λάθος, ενώ κατά την άφιξη της κόρης του εκλιπόντος επικράτησε ένταση και δικαιολογημένα, γιατί οι στιγμές ήταν τραγικές.


Όταν κατάλαβαν τι είχε συμβεί, τηλεφώνησαν στο γραφείο τελετών που είχε προηγηθεί και το ενημέρωσαν ότι ο νεκρός που μεταφέρουν στην Δωρίδα δεν είναι ο…δικός τους!!!


Ήδη όμως είχαν διανύσει μια ώρα διαδρομής.


Τελικά με μεγάλη καθυστέρηση και μετά από νέες στιγμές έντασης μεταξύ κόρης και υπαλλήλων του 409 νοσοκομείου, όπου ο ένας έριχνε την ευθύνη στον άλλον για το τραγικό περιστατικό και την μετά θάνατον συνεχιζόμενη ταλαιπωρία του νεκρού, τα πράγματα αποκαταστάθηκαν και πήραν τον… «σωστό δρόμο».


Όμως η αποδιοργάνωση της τριτοβάθμιας περίθαλψης και το τσαλαπάτημα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ακόμα και μετά θάνατο, όλο και μεγαλώνουν!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin