Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 20 Μαρτίου 2012
Ανακοινώθηκαν τα Βραβεία BAFTA για τα καλύτερα video games της χρονιάς
8:37 π.μ.
|
Αναρτήθηκε από
Geo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
Η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών (British Academy of Film and Television Arts - BAFTA) έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα καλύτερα video games για τη χρονιά που πέρασε, όπως τα ψήφισαν η κριτική επιτροπή και το κοινό.
Ο μεγάλος νικητής της φετινής χρονιάς ήταν το Portal 2. Το επιτυχημένο puzzle game της Valve απέσπασε το βραβείο του Καλύτερου Παιχνιδιού, καθώς επίσης και τα έπαθλα για το Design και το Σενάριο. Διακρίθηκε, επίσης, το Battlefield 3 με τα βραβεία για τον Ήχο και το Online Multiplayer, ενώ απέσπασε και το GAME Award, το μοναδικό στο οποίο ψηφίζει το κοινό και όχι η κριτική επιτροπή.
Οι μεγάλοι χαμένοι της χρονιάς ήταν τα The Elder Scrolls: Skyrim, Uncharted 3, Deus Ex: Human Revolution και Modern Warfare 3, τα οποία έφυγαν χωρίς βραβείο, αν και είχαν υποψηφιότητες.
Αναλυτικά, η λίστα με τα φετινά Βραβεία BAFTA είναι η εξής:
Action: Batman: Arkham City
Artistic Achievement: Rayman Origins
Audio Achievement: Battlefield 3
Best Game: Portal 2
Debut Game: Insanely Twisted Shadow Planet
Design: Portal 2
Family: LittleBigPlanet 2
Game Innovation: LittleBigPlanet 2
Mobile & Handheld: Peggle HD
Online - Browser: Monstermind
Online - Multiplayer: Battlefield 3
Original Music: LA
Noire
Performer: Mark Hamill, for The Joker in Batman: Arkham City
Sports/Fitness: Kinect Sports 2
Story: Portal 2
Strategy: Total War: Shogun 2
BAFTA Ones to Watch Award: Tick Tock Toys
GAME Award of 2011: Battlefield 3
Βλαστοκύτταρα αμβλύνουν τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
8:17 π.μ.
|
Αναρτήθηκε από
Geo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
Νέα Υόρκη
Η εμφύτευση ανθρωπίνων βλαστοκυττάρων σε πειραματόζωα με συμπτώματα παρόμοια με αυτά της νόσου Πάρκινσον, επέφερε βελτίωση στην υγεία τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων που πραγματοποίησαν Ιάπωνες επιστήμονες.
Σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου Stem Cells που αναδημοσιεύεται στο New Scientist, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τόκιο με επικεφαλής τον Δρ Τζουν Τακαχάσι έκαναν πειράματα με μαϊμούδες που είχαν υποστεί εγκεφαλικές βλάβες από χημική ουσία που καταστρέφει τους νευρώνες που παράγουν ντοπαμίνη.
Η καταστροφή των εγκεφαλικών κυττάρων και η ελλιπής παραγωγή ντοπαμίνης συντελούσαν στην εκδήλωση των συμπτωμάτων που έμοιαζαν με αυτά της νόσου Πάρκινσον, δηλαδή τρόμο και ακαμψία των άκρων.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι έξι μήνες μετά την εμφύτευση των βλαστοκυττάρων στον εγκέφαλο των πειραματόζωων, είχε βελτιωθεί κατά 20% έως 45% η κινητικότητά τους.
Έναν χρόνο μετά την εμφύτευση των βλαστοκυττάρων και αφού διενεργήθηκε νεκροψία στα πειραματόζωα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα βλαστοκύτταρα είχαν εξελιχθεί σε πλήρως λειτουργικούς νευρώνες, που παρήγαγαν ντοπαμίνη.
«Οι μαϊμούδες που αρχικά είχαν τρόμο και ακαμψία άκρων, στη συνέχεια κινούνταν πιο ομαλά, ενώ τα πειραματόζωα που αρχικά είχαν καταδικαστεί σε ακινησία, μπορούσαν πλέον να κινούνται τριγύρω», εξηγεί ο Δρ Τακαχάσι.
Τονίζει ωστόσο ότι θα χρειαστούν τέσσερα έως έξι χρόνια προτού αρχίσουν οι κλινικές δοκιμές στους ανθρώπους.
Η νόσος Πάρκινσον που περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1817 από τον Βρετανό γιατρό Τζέημς Πάρκινσον, είναι μια νευροεκφυλιστική πάθηση απ’ την οποία πάσχουν περίπου 6,3 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως. Ωστόσο έως το 2030 εκτιμάται ότι και λόγω γήρανσης του πληθυσμού ο αριθμός των πασχόντων αναμένεται να αυξηθεί στα 8 εκατομμύρια.
Η νόσος πλήττει τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες, αν και οι πρώτοι κινδυνεύουν ελαφρώς περισσότερο.
Οι περισσότεροι που διαγιγνώσκονται με την πάθηση, είναι μεταξύ 55 και 65 ετών, όμως η νόσος πλήττει και νεότερους. Συνήθως τα πρώτα συμπτώματα είναι τρόμος στα άνω άκρα ή μυϊκή ακαμψία στα άκρα ή όλο το σώμα.
Περίπου ένας στους δέκα ασθενείς με νόσο Πάρκινσον έχει σχετικό οικογενειακό ιστορικό, αλλά η αιτία δεν είναι γνωστή για το υπόλοιπο 90%. Σε κάθε περίπτωση, οι ασθενείς σταδιακά χάνουν νευρώνες που παράγουν ντοπαμίνη, η οποία βοηθά στην κίνηση του σώματος.
Η καταστροφή των νευρώνων και η μείωση της παραγόμενης ντοπαμίνης οδηγεί στα τέσσερα κυριότερα συμπτώματα της πάθησης: τον τρόμο, την επιβράδυνση των κινήσεων, την ακαμψία και την αστάθεια. Εκτός όμως από τα κινητικά συμπτώματα, μπορεί να εμφανιστούν και άλλα, όπως απώλεια όσφρησης, άγχος, κατάθλιψη, κόπωση, διαταραχές του ύπνου, άνοια κ.α., επιδρώντας αρνητικά στην ποιότητα ζωής του ασθενούς.
Η φαρμακευτική αγωγή στοχεύει στην αύξηση του επιπέδου της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, όμως τα διαθέσιμα φάρμακα συχνά έχουν σοβαρές παρενέργειες, ενώ σταδιακά χάνουν μέρος της αποτελεσματικότητάς τους, οπότε χρειάζεται η συνεχής αύξηση της δόσης τους.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις
(
Atom
)