Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Κατακρεουργεί μικρά κουνελάκια και καμαρώνει...

Η ανωμαλία και η διαστροφή στο μεγαλείο της..

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες βάναυσης κακοποίησης ανυπεράσπιστων ζώων.. Σήμερα μας ενημέρωσαν πως υπάρχει ένα blog, που κάποιος ανώμαλος, σαδιστής, υπάνθρωπος ανεβάζει βίντεο με μικρά κουνελάκια, τα οποία κακοποιεί και μετά όπως λέει τα μαγειρεύει.. Το θέμα όπως όλα δείχνουν θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.. Ο συγκεκριμένος "άνθρωπος" φαίνεται πως έχει ψυχολογικά προβλήματα και βγάζει τα...


απωθημένα του σε μικρά και ανυπεράσπιστα ζωάκια. Οι εικόνες που είναι αναρτημένες στο site, μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν.. Ο σεβασμός των ζώων, οικιακών και αδέσποτων είναι στοιχείο πολιτισμού μίας χώρας. Εδώ στην Ελλάδα το έχουμε ξεχάσει προ πολλού..Το ιστολόγιο λέγεται http://kounelosfaxtis.blogspot.com και καταγγελία μπορείτε να κάνετε εδώ..

Πηγή: trelokouneli.gr

PostHeaderIcon ''Όποιος ξεχνάει το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει΄΄ και αυτή είναι η Ελλάδα

 


 Απεργίες – πορείες – χαφιέδες - διαδηλώσεις – κουκουλοφόροι - ξυλοδαρμοί - τρομοκρατικές οργανώσεις – τρομοκρατικά κτυπήματα. Ήθελα να' ξερα σε πόσους από τους τρακόσους, πάει το πραγματικό μήνυμα των σημερινών καταστάσεων , στον εγκέφαλο τους. Ήθελα να' ξερα αν όλα αυτά που γίνονται , είναι οι λύσεις των προβλημάτων που μαστίζουν εδώ και χρόνια την Ελλάδα.

PostHeaderIcon Οι υπέροχοι και μυστήριοι αριθμοί Fibonacci


Η ακολουθία αριθμών στην οποία ο κάθε αριθμός είναι ίσος με το άθροισμα των δύο προηγούμενων είναι γνωστή ώς ακολουθία Fibonacci: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, ... (κάθε αριθμός είναι ίσος με το άθροισμα των δύο προηγούμενων).

PostHeaderIcon Πώς θα... ξεκλειδώσετε το νέο Taxisnet

Οι νέες διαθέσιμες υπηρεσίες


Αλλάζει η διαδικασία εγγραφής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και -σύμφωνα με τα όσα υπόσχεται η κυβέρνηση-, οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιούν ηλεκτρονικά συναλλαγές που μέχρι σήμερα απαιτούσαν την αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε ΔΟΥ. Δείτε αναλυτικά τα βήματα της σχετικής διαδικασίας για νέους χρήστες, τις αλλαγές που έρχονται στις διαθέσιμες συναλλαγές και τι ισχύει για όσους είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο Taxisnet.

PostHeaderIcon Ο Τάλως

τάλως
Ο Τάλως ήταν μυθικός χάλκινος γίγαντας, το πρώτο ρομπότ στην ιστορία, που προστάτευε την μινωική Κρήτη από κάθε επίδοξο εισβολέα.
Ο Τάλως είναι από τις πιο αγαπητές μυθικές προσωπικότητες του αρχαίου κόσμου και ένας από τους πιο σημαντικούς ελληνικούς μύθους.


PostHeaderIcon Ομηρικά Αποφθέγματα



Ιλιάδα, Μ 243
« Εἷς οἰωνὸς ἄριστος, ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης ».
(Ένας είναι ο καλύτερος οιωνός, ν’ αγωνιζόμαστε για την πατρίδα)



PostHeaderIcon Δυναμίτη και πυρομαχικά ανακάλυψαν Τούρκοι αστυνομικοί.

 
Η τουρκική αστυνομία ανακάλυψε σε μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης 30 ράβδους δυναμίτη και 900 σφαίρες, στο πλαίσιο μιας έρευνας που διεξάγεται και αφορά στρατιωτικούς, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

   

PostHeaderIcon Βροχές και μποφόρ τη Δευτέρα


Βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, καθώς και νότιους ανέμους, εντάσεως 7-8 μποφόρ στα πελάγη, προβλέπει για τη Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


PostHeaderIcon Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις από το 1923 έως σήμερα


Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ως μια ιδιαίτερη θεματική ενότητα των διεθνών σχέσεων, απασχολούν εδώ και δεκαετίες ένα μεγάλο αριθμό ερευνητών τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

PostHeaderIcon XP mode στα Windows 7

Μπορεί τα Windows 7 να έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις κατά τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας τους, ωστόσο υπάρχουν προγράμματα(κυρίως επαγγελματικά) που τρέχουν μόνο στα windows XP.Μια νέα δυνατότητα που μας έδωσε η Microsoft,είναι το XP mode στα windows 7.

PostHeaderIcon Πως να επαναφέρετε την παλιά σελίδα προφίλ στο Facebook


Πρόσφατα το Facebook εγκαινίασε τη νέα εμφάνιση στη σελίδα του προφίλ. Οι περισσότεροι χρήστες δεν είναι ευχαριστημένοι με τη νέα εμφάνιση, και η αλλαγή στο παλιό layout δεν είναι εφικτή από τις ρυθμίσεις. Στον οδηγό που ακολουθεί θα δείτε τον τρόπο να επαναφέρετε την παλιά σελίδα προφίλ στο Facebook.
Για να γίνει η επαναφορά, πρέπει να απενεργοποιηθεί προσωρινά ο λογαριασμός σας. Αυτό είναι απόλυτα ασφαλές, και δεν θα χάσετε τίποτα από τις πληροφορίες του λογαριασμού σας, αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τον οδηγό μας. Το μόνο που θα αλλάξει, είναι η εμφάνιση της παλιάς σελίδας προφίλ στο Facebook.

PostHeaderIcon Ανεστάλη η αποχή των κρατουμένων από το συσσίτιο

 
Ανεστάλη η αποχή των κρατουμένων από το συσσίτιο, όπως και η απεργία πείνας, μετά τη δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κρατουμένων για εξάλειψη των πειθαρχικών ποινών τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.


PostHeaderIcon Φάγαμε μόλυβδο άνευ ελέγχου

Ακρως επικίνδυνο για τον καταναλωτή είναι το πολυδαίδαλο γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό σύστημα ελέγχου της ποιότητας των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά. Απόδειξη, η διανομή 435.000 συσκευασιών πίτσας που διατέθηκαν στην αγορά οι οποίες, εν αγνοία ακόμη και της εταιρείας, περιείχαν αυξημένα επίπεδα μολύβδου!
Οι δημόσιες υπηρεσίες πήραν δείγμα προς έλεγχο τον περασμένο Μάρτιο και το έστειλαν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους (ΓΧΚ) τον Ιούλιο ενώ ο ΕΦΕΤ αγνοεί ακόμη το θέμα! Ας παρακολουθήσουμε πώς εξελίχθηκε η υπόθεση.

PostHeaderIcon Η συνωμοσία της τροφής



Πες μου τι τρως, να σου πω από τι θα νοσήσεις. Πες μου από τι πάσχεις, να σου δείξω πώς θα θεραπευτείς. Μια σειρά ασθενειών και συνακόλουθα η αντιμετώπισή τους κρύβονται κυριολεκτικά στο πιάτο μας. Αυτό υποστηρίζουν, τεκμηριώνοντάς το, ελάχιστα προβεβλημένες έρευνες και επιστήμονες αλλά και πρώην ασθενείς στην κάμερα δύο αμερικανίδων σκηνοθετών. Το ντοκιμαντέρ τους με τον τίτλο «Καταβροχθίστε» (προβλήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Υγείας στην Κω), αποκαλύπτει μπουκιά την μπουκιά μας τη συνωμοσία εταιρειών διατροφής, φαρμακευτικών εταιρειών και κυβερνήσεων που εξυφαίνεται καθημερινά -και εν αγνοία μας- γύρω απ' το τραπέζι μας. Τελικά, το νόστιμο είναι τόσο υγιεινό όσο το νόμιμο ηθικό...


PostHeaderIcon Ο κρόκος....το χρυσάφι της ελληνικής γης



Ο κρόκος, το χρυσάφι της ελληνικής γης όπως αποκαλείται, συγκαταλέγεται στα πιο προσφιλή και πολύτιμα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών, για το άρωμα, το χρώμα, τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες.
Η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε στα καλλυντικά της, οι αρχαίοι Φοίνικες στις προσφορές τους στη θεά Αστάρτη, ο Όμηρος το αναφέρει στα κείμενά του ενώ το συναντάμε ακόμη και στην Παλαιά Διαθήκη.

PostHeaderIcon Όλο το Twitter στο δίσκο σας


Αποθηκεύστε τοπικά τα tweets που σας ενδιαφέρουν
Aν χρησιµοποιείτε –ή έχετε χρησιµοποιήσει στο παρελθόν– τη λειτουργία αναζήτησης του Twitter, µάλλον θα παρατηρήσατε ότι µπορείτε να ανατρέξετε πίσω µόνο για συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα ή για συγκεκριµένο αριθµό tweets. Αν, µάλιστα, είχατε µπει στον κόπο να διαβάσετε την τεκµηρίωση του Twitter –κάτι που µάλλον δεν κάνατε–, τότε θα βλέπατε τους διαχειριστές της υπηρεσίας να αναφέρουν ότι όντως υπάρχουν αυτοί οι περιορισµοί, οι οποίοι θα γίνονται ακόµα πιο αυστηροί όσο αυξάνεται ο αριθµός των tweets που δηµιουργούνται κάθε µέρα.

PostHeaderIcon "Eξυπνότερος" Chrome


10 πράγµατα που πιθανόν δε γνωρίζατε ότι µπορείτε να κάνετε µε τον browser σας
Αν και σχετικά καινούργιος browser, ο Chrome έχει καταφέρει να κερδίσει σιγά-σιγά την εµπιστοσύνη των χρηστών. Και καθώς τα ποσοστά του ανεβαίνουν διαρκώς, εµείς σας δίνουµε µερικές χρήσιµες συµβουλές για το πώς θα τον αξιοποιήσετε καλύτερα, αυξάνοντας ακόµα περισσότερο την ταχύτητά του και εξοικονοµώντας χρόνο.

PostHeaderIcon Συνταγές Ομορφιάς με Μέλι

 
Το μέλι το γνωρίζουμε όλοι για την υπέροχη ξεχωριστή γεύση του αλλά και για τις χρήσεις του στη φαρμακευτική και στην κοσμετολογία. Περιέχει ήπια άλφα υδροξέα, όπως το γλυκονικό οξύ.



Αυτά τα οξέα είναι πολύ ασφαλή στη χρήση για το δέρμα και μπορούν να χαλαρώσουν τους δεσμούς μεταξύ των νεκρών κυττάρων του δέρματος, και να δώσουν άμεσα λάμψη στην επιδερμίδα.

Αυτά τα οξέα είναι επίσης σε θέση να αυξήσουν την ελαστικότητα, να εξισορροπήσουν το λιπαρό δέρμα, να ενθαρρύνουν την παραγωγή κολλαγόνου, και να ελαχιστοποιήσουν τις γραμμές και τις ρυτίδες, με αποτέλεσμα να φαίνεστε νεότερες.


PostHeaderIcon Mazda MX-5: Νέες πληροφορίες για την 4η γενιά!


Αναμφισβήτητα το MX-5 ή MIATA είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα ανοιχτά οχήματα στην ιστορία της αυτοκίνησης. Από το Φεβρουάριο του 1989 που παρουσιάστηκε το πρώτο compact roadster (το οποίο αποτέλεσε ουσιαστικά και τον ιδρυτή της κατηγορίας των roadster) το MX-5 θεωρείται (και είναι φυσικά) το πιο «καλοπουλημένο» όχημα του είδους.


PostHeaderIcon Γκράφιτι στην Eποχή του Σιδήρου

H πανάρχαια ιστορία που είναι χαραγμένη στους βράχους της Mακεδονίας αναδύεται στην επιφάνεια του επιστημονικού ενδιαφέροντος και περιμένει εκείνους που θα έχουν την υπομονή να ξεκλειδώσουν τα μυστικά της. Ψηλά σε έναν λόφο στην περιοχή των Φιλίππων της Kαβάλας, μια σειρά βραχογραφίες αποτυπώνουν τη ζωή και το πνεύμα των ανθρώπων της Eποχής του Xαλκού και του Σιδήρου. Για δεκαετίες οι ντόπιοι ήξεραν τη θέση ως «Γραμμένες Πέτρες», καθώς το νήμα της σχετικής γνώσης είχε χαθεί στην αχλύ του χρόνου.

PostHeaderIcon Η Ροτόντα (Θεσσαλονίκη)

http://www.24grammata.com/wp-content/uploads/2010/09/rotondajpg.jpg 
Η Ροτόντα ανήκει στα περίκεντρα οικοδομήματα, στο κυκλικό της σχήμα άλλωστε οφείλει και την ονομασία της. Κτίστηκε στα χρόνια του καίσαρα Γαλερίου, γύρω στα 306 μ.Χ., ως ναός του Δία ή του Κάβειρου ή κατ΄ άλλους ως Μαυσωλείο του ιδίου. Στον άξονά της κατέληγε πομπική οδός που συνέδεε τη θριαμβική αψίδα του Γαλερίου με το ανακτορικό συγκρότημα, που έχει ανασκαφεί νοτίως της Εγνατίας οδού.



PostHeaderIcon Ποδοσφαιρική ομάδα “Πόντος”: Απαγχονίστηκαν, για να τιμήσουν τη φανέλα τους

 

Στα όνειρα μου έρχεται συχνά η μακρινή φωνή της μάνας τρελής στους έρημους δρόμους και με ρωτάει με παράπονο αν κλαίνε ακόμα τα ματοπήγαδα. Με ρωτάει για κάποιους πραγματικούς ήρωες του ποδοσφαίρου. Ήταν παιδιά της γης του Πόντου




PostHeaderIcon Ξένιος Ζεύς: Η φιλοξενία στην Αρχαία Ελλάδα

 
Στην Αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία εθεωρείτο πράξη αρετής. Τους ξένους προστάτευαν ο Ξένιος Δίας και η Αθηνά η Ξενία, όπως και οι Διόσκουροι Κάστωρ και Πολυδεύκης. Υπήρχε θεία απαίτηση για την περιποίηση των ξένων και εθεωρείτο αμάρτημα η κακή αντιμετώπισή τους. Η φιλοξενία ακολουθούσε μία ιεροτελεστία και παρέχονταν σε κάθε ξένο, ο οποίος ανεξάρτητα από την τάξη που ανήκε, μπορούσε να μείνει σε ειδικό δωμάτιο στον «ξενώνα».

PostHeaderIcon Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας

Στην σειρά των προσωπικοτήτων της Αυστραλίας που τάσσονται σθεναρά υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην γενέθλια γη τους, την Ελλάδα, ήρθε να προστεθεί και η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Kristina Keneally, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο της SBS.

PostHeaderIcon ...διάλειμμα...επ... το νου σας! :P


PostHeaderIcon Οι απατεώνες κόβουν τώρα και αποδείξεις!


Δεν λένε να αφήσουν ήσυχα τα γεροντάκια της περιφέρειας οι αδίστακτοι απατεώνες που εκμεταλλεύονται την συναισθηματική φόρτιση των θυμάτων τους για να θησαυρίζουν. Μια ηλικιωμένη γυναίκα που έπεσε θύμα τους στον Δομοκό, είδε να της δίνουν ακόμη και… απόδειξη για τα χρήματα που της πήραν! Στην Λάρισα, το γνώριμο πια ζευγάρι απατεώνων ξαναχτύπησε τρεις φορές!

PostHeaderIcon Πεινασμένοι λήστεψαν περιπτερούχο


Εφιάλτης αποδείχθηκε η νυχτερινή βάρδια για τον ιδιοκτήτη ενός περιπτέρου στο κέντρο της Πάτρας, που έπεσε θύμα ληστείας από άγνωστους μετανάστες… Οι δράστες τον ξυλοκόπησαν αλύπητα, για να μπορέσουν να αρπάξουν ό,τι φαγώσιμο υπήρχε στο περίπτερο!

PostHeaderIcon Θυσίασε την καρδιά της κόρης στον Αλλάχ!

 
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι μια 35χρονη μητέρα από το Λονδίνο, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 4χρονη κόρη της, ξεριζώνοντας την καρδιά της και άλλα βασικά όργανα της μικρής, για να τα προσφέρει ως θυσία στον Αλλάχ.


PostHeaderIcon Η προφυλάκιση του συνταγματάρχη-bloger κρίνεται αύριο.Κρατείται στη ΓΑΔΑ.

 
Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κρατείται από τη Παρασκευή ο απόστρατος συνταγματάρχης που κατηγορείται για την ανάρτηση συκοφαντικών και υβριστικών σχολίων εναντίον του Α/ΓΕΣ και της κόρης του,με στόχο τον εκβιασμό.


PostHeaderIcon Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες στη Βρετανία

Χάος έχουν προκαλέσει ο χιονιάς στις μεταφορές του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ ταλαιπωρία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες των Χριστουγέννων.
Χιλιάδες ταξιδιώτες διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο του Χίθροου και εκατοντάδες ακόμη στο Γκάντγουικ καθώς το χιόνι συνεχίζει να πλήττει μεγάλο μέρος της Βρετανίας.  Την Κυριακή δε θα υπάρξουν καθόλου αφίξεις στο Χίθροου και μόνο λιγοστές αναχωρήσεις ενώ πολλές πτήσεις ακυρώνονται και στο Γκάντγουικ.

PostHeaderIcon ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΧΑΚΕΡ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Διαδικτυακοί τρομοκράτες ή ρομαντικοί επαναστάτες; Φρικιά και σπασίκλες ή ονειροπόλοι με ταλέντο και όρεξη να κάνουν δύσκολη τη ζωή στους ισχυρούς, έστω και για πλάκα;
Με αφορμή τον όρκο εκδίκησης της ομάδας χάκερ Anonymοus για τη σύλληψη του Τζουλιάν Ασάντζ, το NEWS 247 θυμάται 10 από τις πιο σημαντικές επιθέσεις χάκερ τα τελευταία 25 χρόνια.

Μεταξύ αυτών συναντάμε εφήβους που έκαναν το κέφι τους, ανθρώπους που ήξεραν ότι θα προκαλέσουν καταστροφή και άλλους που ήθελαν απλώς να πειραματιστούν. Ένας αυτοκτόνησε, κάποιοι πήγαν φυλακή, άλλοι πλήρωσαν πρόστιμα, αρκετοί δεν τιμωρήθηκαν ποτέ και λίγοι τυχεροί έκαναν καριέρα προσπαθώντας να ανακαλύψουν τις τρύπες στο σύστημα που είχαν σμπαραλιάσει με τις εμπνεύσεις τους.

PostHeaderIcon φυλλάδιο «Προς τον Λαό» ...ἀμήν

Aπό το πρωί σε όλους τους Ιερούς Ναούς θα μοιράζεται το φυλλάδιο «Προς τον Λαό» και θα περιέχει την πρώτη σκληρή τοποθέτηση της ελλαδικής εκκλησίας για την οικονομική κρίση. Η Ιερά Σύνοδος υποστηρίζει πως η χώρα μας είναι «υπό κατοχή και...
εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων - δανειστών μας».

PostHeaderIcon Η όμορφη ...Πόλη...

 

Σχετικό : athens-little-great-city

PostHeaderIcon Πέθανε η μεγάλη ελληνίστρια και ακαδημαϊκός Ζακλίν ντε Ρομιγί


Το 1988 η Ζακλίν ντε Ρομιγί έγινε η δεύτερη εκλεγμένη γυναίκα μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας
Το 1988 η Ζακλίν ντε Ρομιγί έγινε η δεύτερη εκλεγμένη γυναίκα μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας
 

PostHeaderIcon Google Demo Slam: Απίστευτο Animation video

Περί τα μέσα Οκτωβρίου η Google ξεκίνησε το project Google Demo Slam, και ήδη έχουν κυκλοφορήσει πολύ ενδιαφέρουσες προσπάθειες από το κοινό που συμμετέχει.

PostHeaderIcon Η έδρα του χιούμορ στον εγκέφαλό μας



Η επιστήμη, με αρκετή καθυστέρηση, άρχισε τις τελευταίες δεκαετίες να μελετά πώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος χειρίζεται το χιούμορ

Απεικόνιση εγκεφάλου με τη βοήθεια της λειτουργικής μαγνητικής τομογρφίας (fMRI) στο Dartmouth College στο Νιου Χαμσάιρ.
Απεικόνιση εγκεφάλου με τη βοήθεια της λειτουργικής μαγνητικής τομογρφίας (fMRI) στο Dartmouth College στο Νιου Χαμσάιρ.

Μια σειρά επιστημονικών πειραμάτων αποκάλυψε ότι ο εγκέφαλος κάνει χρήση δύο διαφορετικών νευρωνικών κυκλωμάτων. Καθένα από αυτά καθορίζει αν το αστείο που ακούμε θα μας αφήσει αδιάφορους ή θα μας κάνει να γελάσουμε, κι αν ναι, πόσο. Τα εν λόγω κυκλώματα συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την προσωπικότητα και το φύλο. Γι' αυτό κάθε άνθρωπος έχει τη δική του «αίσθηση του χιούμορ».


PostHeaderIcon Η αστρολογία πίσω από το βιολογικό μας ρολόι


Οι πλανητικές θέσεις αφήνουν τα αποτυπώματα τους στα βιολογικά ρολόγια των θηλαστικών και η έννοια της αστρολογίας αποδεικνύεται επιστημονικά.

Όταν αναφέρεται η λέξη «αστρολογία» οι σκεπτικιστές παθαίνουν επιληπτική κρίση. Η ιδέα ότι η προσωπικότητα κάποιου, θα μπορούσε να αποτυπωθεί κατά τη γέννησή του, σύμφωνα με τη θέση του ήλιου, της σελήνης και των πλανητών εδώ και πολύ καιρό, χλευάστηκε ως «αγυρτεία» από τη λεγόμενη «επιστημονική» κοινότητα, η οποία αντιστέκεται κάθε ιδέας που βασίζεται στην ολιστική σύνδεση μεταξύ των ατόμων και του σύμπαντος.

PostHeaderIcon Πετάει το τζιπ; Πετάει!


Δεν είναι τζιπ, δεν είναι ελικόπτερο, ούτε αεροπλάνο. Ο λόγος για ένα επαναστατικό πολυμορφικό- με όλη τη σημασία της έννοιας- όχημα το οποίο μπορεί στο πάτημα ενός κουμπιού να μεταμορφωθεί από στρατιωτικό όχημα σε ελικόπτερο.

PostHeaderIcon FBI: μια επίθεση χάκερ μπορεί να κοστίζει 500.000 δολάρια


Μια αποτελεσματική επίθεση ενός χάκερ έναντι μια πραγματικά μεγάλης εταιρείας κοστίζει περισσότερο από ότι νομίζαμε έως τώρα. Σύμφωνα με έγγραφα του FBI, τα οποία δημοσιεύτηκαν από την αμερικανική εφημερίδα New York Times, μια τέτοια επίθεση μπορεί να κοστίσει έως μισό εκατομμύριο δολάρια.

Ένα γραμμένο σε Perl worm (Mydoom) είχε προκαλέσει στην Google ζημιές της τάξης των 500.000 δολαρίων. Όπως προκύπτει παρομοίως από τα έγγραφα του FBI, οι υπεύθυνοι της Google ασχολούνταν 12-18 μήνες με το worm και τις λάθος αιτήσεις αναζήτησης που προκαλούσε. Σε όλο το παραπάνω διάστημα η Google προσπαθούσε να ξεχωρίσει τις προκληθέντες από το worm αιτήσεις αναζήτησης από τις πραγματικές.


PostHeaderIcon Καλό Ταξίδι...


Σε ηλικία 91 χρόνων έφυγε από τη ζωή η Τασσώ Καββαδία, η πιο διάσημη "κακιά" του ελληνικού κινηματογράφου.Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, από το Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας.Την καθιέρωσαν οι ρόλοι της «κακιάς». Πεθερά, αδελφή, νύφη ακόμα και δεσμοφύλακας αναμορφωτηρίου. Όπως έλεγε και η ίδια, «ήμουν αυστηρή, όχι κακιά, αλλά σωστή για τα δεδομένα της εποχής. Δεν είχα άδικο να αντιπαθώ την Τζένη Καρέζη που τα ‘φτιαξε με τον Κούρκουλο, ο οποίος ήταν αρραβωνιασμένος με την κόρη μου, ή με τον Μάνο Κατράκη που η κομμώτρια Λάσκαρη τον απατούσε και του έτρωγε τα λεφτά».

PostHeaderIcon Κύπρος: λαθροθήρες αποδεκατίζουν τα μεταναστευτικά πτηνά

Περίπου 1,4 εκατ. μεταναστευτικά πουλιά υπολογίζεται ότι σκότωσαν παράνομα το φθινόπωρο που πέρασε, Κύπριοι κυνηγοί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, που παραθέτει πληροφορίες από την οικολογική οργάνωση Birdlife Cyprus, ο αριθμός αυτός θεωρείται ρεκόρ την τελευταία δεκαετία.

PostHeaderIcon Ήρθε και στην Ελλάδα το Facebook Places


Από τις 17 Δεκεμβρίου το Facebook Places, η υπηρεσία που κάθε χρήστης μπορεί να δηλώσει την τοποθεσία που βρίσκεται μέσω του Facebook, είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα.

Με τη νέα υπηρεσία places κάθε χρήστης smart phone μπορεί να μοιράζεται την τοποθεσία του στον χάρτη με όλους τους Facebook φίλους του.

Όπως είναι αναμενόμενο η υπηρεσία για την ώρα δεν λειτουργεί σε όλους τους Έλληνες χρήστες μιας και ενεργοποιείται σταδιακά, δηλαδή αν κάποιος ανοίξει το places στο κινητό του και εμφανιστεί το μήνυμα μη διαθέσιμη υπηρεσία, να είναι σίγουρος σύντομα πρόκειται να ενεργοποιηθεί σε όλους τους ελληνικούς λογαριασμούς.

Πηγή: protothema.gr

PostHeaderIcon Η πρωινή γυμναστική «καίει» τα λίπη


Κατά την χριστουγεννιάτικη περίοδο ακόμη και οι πιο πειθαρχημένοι δεν καταφέρνουν να αντισταθούν, υποκύπτοντας στη «γοητεία» πλήθους φαγητών και γλυκών και καταναλώνοντας περισσότερες θερμίδες από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου. Σύμφωνα όμως με νέα έρευνα Βέλγων επιστημόνων, για να αντιπαρέλθει κανείς τις διατροφικές ατασθαλίες των «άγιων ημερών» χωρίς επιπλέον κιλά και χωρίς κινδύνους για την υγεία, αντί να θέσει ανεδαφικούς στόχους «για του χρόνου», αρκεί να γυμνάζεται πριν από το πρωινό γεύμα.


PostHeaderIcon Αν έλειπε απ΄ τον ουρανό μας το φεγγάρι...


Πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς φεγγάρι; Με τη βοήθεια του αστροφυσικού Κλ. Τσιγάνη, ξετυλίξαμε το νήμα της σχέσης Γης και Σελήνης και είδαμε πόσα εξαρτώνται από τον δορυφόρο μας: οι εποχές, τα βουνά και τα ηφαίστεια, τα δέντρα, η γνώση, αλλά και η ίδια η ύπαρξή μας


PostHeaderIcon Μαρτσέλο Μαστρογιάνι (Marcello Mastroianni - 28 Σεπτεμβρίου 1924 - 19 Δεκεμβρίου 1996)

Ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι (ιταλικά: Marcello Mastroianni, 28 Σεπτεμβρίου 1924 - 19 Δεκεμβρίου 1996) υπήρξε Ιταλός ηθοποιός του κινηματογράφου.

Στις 19 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται δέκα τρία χρόνια από τον θάνατο του Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, που επέμενε μέχρι το τέλος πως στα καλύτερα χρόνια της ζωής του υπήρξε ένας άντρας «απλώς χαριτωμένος» και όχι μια ρέπλικα του Ροντόλφο Βαλεντίνο για ρόλους Λατίνου εραστή. Πέραν από κοινοτοπία, θα ήταν λάθος να πούμε πως το ευρωπαϊκό σινεμά έγινε φτωχότερο όλα αυτά τα χρόνια που κύλησαν δίχως τον Μαστρογιάνι. 


PostHeaderIcon Τέλος στους πόνους της σπονδυλικής στήλης


Ερευνητές από την Αυστραλία ανακάλυψαν ένα νέο πρωτοποριακό τρόπο για να ανακουφιστεί η πλειονότητα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, από τους χρόνιους πόνους στη μέση και πλάτη.

PostHeaderIcon Οι εμπρησμοί στα πολυκαταστήματα «Κατράντζος» και «Μινιόν» στις 19 Δεκεμβρίου 1980

Τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980 δύο ταυτόχρονες πυρκαϊές κατέστρεψαν δύο από τα ιστορικότερα πολυκαταστήματα της Αθήνας, «Μινιόν» και «Κατράντζος», εν μέσω της εορταστικής περιόδου. Επρόκειτο για εμπρησμούς και αποδόθηκαν από τις αρχές σε τρομοκρατικές ενέργειες. Στις 3:07 το πρωί της Παρασκευής αυτόπτες μάρτυρες και στα δύο πολυκαταστήματα άκουσαν εκρήξεις και δευτερόλεπτα μετά είδαν φλόγες να ξεπηδούν από τα δύο κτήρια.


PostHeaderIcon Η βιογραφία της Εντίθ Πιάφ (Édith Piaf)


H Εντίθ Πιάφ (γαλλικά Édith Piaf, 19 Δεκεμβρίου 1915 στο Παρίσι; † 11 Οκτωβρίου 1963 στο Παρίσι, πραγματικό όνομα Εντίθ Τζοβάνα Γκασιόν, Édith Giovanna Gassion) ήταν Γαλλίδα τραγουδίστρια, ίσως η πιο σημαντική παρουσία στη γαλλική σκηνή των βαριετέ. Τραγούδια όπως το La vie en rose (1946) και το Non, je ne regrette rien (1960), εκτόξευσαν τη φήμη της και την κατέστησαν την πιο δημοφιλή τραγουδίστρια της Γαλλίας.


PostHeaderIcon Σαν σήμερα : Γεννήσεις → Νικηφόρος Βρεττάκος

 

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε τὸ 1913 στὶς Κροκεὲς τῆς Λακωνίας. Ἐγκατέλειψε τὴν Νομικὴ σχολὴ γιὰ νὰ ἀφιερωθεῖ ὁλοκληρωτικά στὴν λογοτεχνία. Ἐξέδωσε περισσότερες ἀπὸ 15 ποιητικὲς συλλογὲς καὶ ἀρκετὰ πεζὰ ἔργα. Στὰ ἔργα του ἐξυμνεῖ ὅσο λίγοι τὴν ἀγάπη, τὴν εἰρήνη, τὸν ἀνθρωπισμὸ καὶ τὸ ἑλληνικὸ πνεῦμα. Τιμήθηκε μεταξύ ἄλλων, τρεῖς φορὲς μὲ τὸ Πρῶτο Κρατικὸ Βραβεῖο Ποίησης, καθώς καὶ μὲ τὸ Ἀριστεῖο Γραμμάτων ἀπὸ τὴν Ἀκαδημία Ἀθηνῶν (1982), τῆς ὁποίας ἔγινε μέλος τὸ 1989. Πέθανε στὴν Ἀθήνα τὸ 1991..

PostHeaderIcon Σαν σήμερα ...

19 Δεκεμβρίου
 
1797:  Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη από τις Αυστριακές Αρχές,
μετά από προδοσία, ο σπορεύς της Ελευθερίας των Ελλήνων, πρωτεργάτης
της Ανάστασης του Γένους, Ρήγας Φεραίος-Βελεστινλής, και οι 7
συνεργάτες του, οι οποίοι και φυλακίζονται με την κατηγορία της
επαναστατικής δράσεως. Τελικά εκτελούνται με πλήρη μυστικότητα,
πιθανότατα στις 13/24 Ιουν. 1798.

PostHeaderIcon Καταστρεπτική Καληνύχτα...! Καλημέρα... :P


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 19/12/2010

Άνοδο της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα, βροχές στα δυτικά και στις ανατολικές νησιωτικές περιοχές, νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα και εξασθένιση των ανέμων στο Αιγαίο, περιμένουμε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 12 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 5 ως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 ως 16 στη Δυτική Ελλάδα, 14 ως 18 – 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ωστόσο στο βόρειο Αιγαίο η μέγιστη θα είναι 2 – 3 βαθμούς χαμηλότερη.

PostHeaderIcon Καλημέρα μας!!!!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin