Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Μηχάνημα «μπαλώνει» αμέσως τις λακκούβες στους δρόμους!


Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε πέσει σε λακκούβα και έχετε αναθεματίσει την ώρα και την στιγμή; Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε κάνει σμπαράλια τα αμορτισέρ ή κάνετε «ζογκλερικά» για να αποφύγετε τα χαντάκια; Τέλος σε όλα αυτά υπόσχεται ένα νέο μηχάνημα, που «μπαλώνει» τις λακκούβες αμέσως και χωρίς να κλείνει επί μακρόν τον δρόμο!

PostHeaderIcon Βυθισμένοι στην απαισιοδοξία οι Έλληνες


Τα πρωτεία της απαισιοδοξίας ανήκουν στους Έλληνες, με το δείκτη Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης να «πέφτει» για πρώτη φορά στις 41 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen, ο παγκόσμιος δείκτης «έπεσε» για πρώτη φορά μετά το 2009 κάτω από τις 90 μονάδες, με την τάση ανόδου, που είχε παρατηρηθεί, να ανακόπτεται.
Στο δείκτη της Παγκόσμιας Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen, οι 100 μονάδες αποτελούν τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας.

PostHeaderIcon Μεγάλη Βρετανία: Γραμμή υποστήριξης για εθισμένους στο ιντερνετικό πορνό!

 
 
Η πρώτη 24ωρη τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τον εθισμό στη διαδικτυακή πορνογραφία αρχισε να λειτουργεί στη Βρετανία.

PostHeaderIcon Δύο μέλη των Μπον Τζόβι στο Μουσείο της Ακρόπολης

Δύο μέλη των Μπον Τζόβι στο Μουσείο της Ακρόπολης 

Δυο από τα μέλη του διάσημου συγκροτήματος «Μπον Τζόβι», ο κιθαρίστας Ρίτσι Σαμπόρα και ο ντράμερ Τίκο Τόρες επισκέφτηκαν αργά το απόγευμα της Τρίτης, το Νέο μουσείο της Ακρόπολης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

PostHeaderIcon Στα 15,9 εκατ. ευρώ η διαδικτυακή διαφημιστική δαπάνη

 
 
  Στο ποσό των 15,9 εκατ. ευρώ ανήλθε το ποσό της επένδυσης στη διαδικτυακή διαφημιστική δαπάνη στην Ελλάδα κατά το α’ τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της IAB Hellas.
Πρώτος στη διαφημιστική δαπάνη στο διαδίκτυο έρχεται ο τομέας των χρηματοοικονομικών, με επενδύσεις 3,6 εκατ. ευρώ και ποσοστό 22,7% στη συνολική δαπάνη.


PostHeaderIcon «Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει»

 
 
Στην κορύφωσή της βρίσκεται η κρίση στην ευρωζώνη, σύμφωνα με άρθρο του οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί στην τουρκική ιστοσελίδα Today's Zaman.

«Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία είδαν πρόσφατα τα ομόλογά τους να αξιολογούνται με junk status, η Ισπανία θα μπορούσε να χάσει την πρόσβαση στην αγορά, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα έρχεται να προστεθεί στα δημοσιονομικά και χρηματοοικονομικά προβλήματα, ενώ αρχίζει και εντείνεται και η χρηματοοικονομική πίεση στην Ιταλία» σχολιάζει ο Ρουμπινί και υποστηρίζει ότι μέχρι το 2012, το ελληνικό χρέος θα διαμορφώνεται στο 160% του ΑΕΠ με αυξητική τάση. Οι εναλλακτικές της αναδιάρθρωσης του χρέους εξαφανίζονται με ταχύ ρυθμό.

PostHeaderIcon Παρούσα η Κ. Λαγκάρντ στη Σύνοδο Κορυφής

 
 
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα παρευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη, όπως ανακοινώθηκε από τον διεθνή οργανισμό.

«Θα είναι παρούσα», δήλωσε εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναφερόμενος στο πρώτο ταξίδι που θα πραγματοποιήσει η Κριστίν Λαγκάρντ από την ανάληψη των καθηκόντων της στις 5 Ιουλίου.

PostHeaderIcon Το γενετικό υλικό μας αποκαλύπτει τα στοιχεία των ανθρώπινων μετακινήσεων

 
 
Η ιστορία του ανθρώπινου είδους κρύβεται μέσα στο γονιδίωμα του καθενός από μας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ερευνητές που, ως παλαιοντολόγοι του DNA, κατάφεραν να εντοπίσουν τα αρχαία στοιχεία του γενετικού υλικού μας στο γονιδίωμα επτά διαφορετικών ατόμων.

Ο Heng Li του Ινστιτούτου Broad στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ και ο Richard Durbin του Ινστιτούτου Sanger στο Κέιμπριτζ του Ηνωμένου Βασιλείου, αξιοποίησαν έναν μαθηματικό αλγόριθμο για να εντοπίσουν τις αρχαίες περιοχές του DNA στο γονιδίωμα ενός Κινέζου, ενός Κορεάτη, δύο Αφρικανών και τριών Δυτικών (μεταξύ των οποίων και ο Γκρεγκ Βέντερ που πρωτοστάτησε στην αποκωδικοποίηση του ανθρωπίνου γονιδιώματος).

PostHeaderIcon Ήπειρος: Χειροβομβίδες και 200 κιλά χασίς στα ελληνοαλβανικά σύνορα!

 
 

Οι 20 χειροβομβίδες που βλέπετε στη φωτογραφία ήταν δίπλα από σάκους που περιείχαν συνολικά 200 κιλά χασίς...

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας εντόπισαν προ ημερών, σε ορεινή, δύσβατη και δασώδη περιοχή στον Αμάραντο Κόνιτσας του νομού Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καλυμμένο με φτέρες και νάυλον, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

PostHeaderIcon Χρυσός ο Γιαννιώτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

 
 
Το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλητισμού έγραψε ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης στη Σαγκάη.

PostHeaderIcon Νοικιάζουν εργαζομένους στο ψυχιατρείο «Δαφνί»

Με τις συνοπτικές διαδικασίες της «ενοικίασης εργαζομένων» επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία.
Από τους stagiers στους νοικιασμένους εργαζομένους μέσω ΜΚΟ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής  
Από τους stagiers στους νοικιασμένους εργαζομένους μέσω ΜΚΟ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Σε εφαρμογή έχει ήδη μπει το πρόγραμμα «Κοινωφελούς εργασίας», που προβλέπει προσλήψεις προσωπικού συχνά ανειδίκευτου, εκτός ΑΣΕΠ, μέσω ΜΚΟ, και με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. 

PostHeaderIcon Ακόμα μια οικολογική καταστροφή από την BP

 
Από ότι φαίνεται η πετρελαϊκή εταιρεία BP έχει βάλει σαν στόχο να εξολοθρεύσει κάθε καθαρό φυσικό χώρο στον πλανήτη μας. Μετά την μόλυνση του ποταμού στο δάσος του Γέλοουστοουν, τώρα ακόμα ένας αγωγός έσπασε στην Αλάσκα προκαλώντας ακόμα μια οικολογική καταστροφή.


PostHeaderIcon Μέλη των «Anonymous» στα χέρια του FBI

 
 
 
Συνολικά 21 άτομα, που φέρονται ως μέλη της ομάδας hackers  «Anonymous» («Ανώνυμοι»),  συνελήφθησαν  από το FBI στις Ηνωμένες Πολιτείες και από τη Βρετανική και την Ολλανδική αστυνομία.
Συγκεκριμένα, το FBI, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το βράδυ, συνέλαβε δεκαέξι άτομα τα οποία φέρονται να ανήκουν στην ομάδα των διαδικτυακών πειρατών «Anonymous».


PostHeaderIcon Συναυλία για τα 86 γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη

 


Συναυλία για τα 86 χρόνια του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, θα δώσει η ομώνυμη Ορχήστρα το Σάββατο 30 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στην παραλία Βραχατίου.
Στη εορταστική εκδήλωση μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα πάρουν μέρος οι Σοφία Παπάζογλου, Κατερίνα Παπουτσάκη και Παναγιώτης Πετράκης.

PostHeaderIcon 423 εκατ. οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος

Το πρόβλημα έχει αρχίσει να λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις τους τελευταίους μήνες, αναγκάζοντας πλέον τη ΡΑΕ να παρέμβει υπό την πίεση των εταιρειών ενέργειας που πιέζουν να δημιουργηθεί «Τειρεσίας» για τους κακοπληρωτές, ώστε από τη μία να προστατεύσει τους καταναλωτές από τυχόν ανάλγητες πρακτικές των επιχειρήσεων, και από την άλλη να βάλει φραγμό στο φαινόμενο των «τζαμπατζήδων» που μεταπηδούν από τη μία εταιρεία στην άλλη για να γλιτώσουν χρέη.
  Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΔΕΗ για τον Ιούλιο, η αξία των λογαριασμών που βρίσκονται σε καθυστέρηση ξεπερνούν τα 423 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένοι κατά τουλάχιστον 30% από πέρυσι.
Στα τέλη του 2010, τα φέσια κυμαίνονταν στα 385 εκατ. ευρώ και το 2009 στα 285 εκατ. ευρώ. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια δηλαδή η αξία των ανεξόφλητων λογαριασμών έχει αυξηθεί κατά 135 εκατ. ευρώ ή σχεδόν κατά 50%! 

PostHeaderIcon Χωρίς νερό λόγω έργων


Επτάωρη διακοπή στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς νερό θα μείνουν σήμερα για επτά ώρες, από τις 08:00 έως τις 15:00, περιοχές στο Νέο Κορδελιό και τον Εύοσμο, στη Θεσσαλονίκη, λόγω εργασιών της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.

PostHeaderIcon Αγωγή θα καταθέσει η Siemens

 
 
Αγωγή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Πρωτοδικείο του Μονάχου θα καταθέσει η Siemens, ζητώντας να αναγνωριστεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη ότι δεν έχει υποχρέωση αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

    Την πρόθεση αυτή γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρίας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χ. Παμπούκη και τον υφυπουργό Πολιτισμού κ. Γ. Νικητιάδη.

PostHeaderIcon Υψηλές συγκεντρώσεις όζοντος στην πρωτεύουσα

 
 
Υψηλές συγκεντρώσεις όζοντος και την Τρίτη καταγράφονται στην ατμόσφαιρα πάνω από την Αθήνα.

Το όριο συναγερμού ξεπέρασε στις 15.00 μετά το μεσημέρι το όζον στο Περιστέρι. Έφθασε τα 246 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα με όριο τα 240.

PostHeaderIcon Απεργούν γιατροί και προσωπικό του ΕΣΥ


Νέο γύρο κινητοποιήσεων πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη, γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας της χώρας, αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις που προωθεί το υπουργείο Υγείας.

PostHeaderIcon Επίδειξη θράσους Ερντογάν από τα κατεχόμενα

 
Επίδειξη θράσους κάνει η Αγκυρα απειλώντας διά στόματος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος από τα κατεχόμενα, όπου βρίσκεται για τη σημερινή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, δήλωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει την κυπριακή προεδρία της Ε.Ε. (το δεύτερο εξάμηνο του 2012), γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του έλληνα ΥΠΕΞ Σταύρου Λαμπρινίδη.

PostHeaderIcon Κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα, για το ευρώ

Κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα, για το ευρώ 
 
Τον χαρακτήρα ενός εξαιρετικά κρίσιμου «ραντεβού με την Ιστορία» προσλαμβάνει σταδιακώς η αυριανή σύνοδος κορυφής των χωρών του ευρώ στις Βρυξέλλες. Ενός ραντεβού όπου κατά βάση θα διακυβευθεί τόσο η μεσοπρόθεσμη πορεία της ελληνικής οικονομίας όσο και η τύχη του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, το οποίο αναμφιβόλως διέρχεται την κρισιμότερη καμπή της σύντομης ιστορίας του. Ενδεικτικό της κρισιμότητας των πραγμάτων είναι το γεγονός ότι τελικώς κρίθηκε άνευ νοήματος η σύγκλιση οποιασδήποτε συνόδου των υπουργών Οικονομίας της ζώνης του ευρώ και οι διαβουλεύσεις θα περάσουν απευθείας από το επίπεδο των τεχνοκρατών, όπου σήμερα κορυφώνονται, στο επίπεδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 17 χωρών του ευρώ.

PostHeaderIcon 20 Ιουλίου 1974. Ο χρόνος για την Κύπρο σταματά

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, αναρωτιέμαι αν τελικά έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στο μεγαλύτερο εθνικό ζήτημα, το Κυπριακό. Ημέρα μνήμης η σημερινή, για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, μια από τις πιο «μαύρες» σελίδες στην ιστορία του Ελληνισμού. Ίσως το ζήτημα έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και πολλά χρόνια αλλά πάντα βασιζόμασταν στο δόγμα «το δίκιο είναι με το μέρος μας».

Ήταν 20 Ιουλίου του 1974, όταν ο χρόνος για την Κύπρο σταμάτησε. Περίπου 40.000 Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

PostHeaderIcon Θα... ψηθούμε και σήμερα


Στους 42 βαθμούς ο υδράργυρος-Ανάσα δροσιάς από αύριο

Η πιο καυτή ημέρα του φετινού καλοκαιριού θα είναι η σημερινή, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 42 βαθμούς Κελσίου σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την απουσία ανέμων αλλά και την υγρασία, αναμένεται να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό μείγμα και να κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνιχτική, κυρίως στη διάρκεια του μεσημεριού.

PostHeaderIcon Σαν σήμερα γεννήθηκε ο «πατέρας της Γενετικής»

 

Την 189η επέτειο από τη γέννηση του αυστριακού μοναχού, Gregor Johann Mendel, του «πατέρα της Γενετικής», τιμά σήμερα η Google.


PostHeaderIcon καλημέρα


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin