Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Απεργούν γιατροί και προσωπικό του ΕΣΥ


Νέο γύρο κινητοποιήσεων πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη, γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας της χώρας, αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις που προωθεί το υπουργείο Υγείας.
 
Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, διεκδικώντας υγειονομική θωράκιση της χώρας με ποιοτική ολοκλήρωση του ΕΣΥ, οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα Αστικά Κέντρα, λειτουργία όλων των έτοιμων κλινών εντατικής και λειτουργία αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, κατάρτιση ασφαλών προγραμμάτων εφημεριών κ.λπ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε 24ωρη απεργία, και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας την απόσυρση του σχεδίου συγχωνεύσεων.
Στις 7 το απόγευμα προγραμματίζεται συγκέντρωση στην Ομόνοια από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ εναντίον των μέτρων της κυβέρνησης για την Υγεία, ενώ μισή ώρα αργότερα, στις 7:30 θα γίνει συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin