Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Ακόμα μια οικολογική καταστροφή από την BP

 
Από ότι φαίνεται η πετρελαϊκή εταιρεία BP έχει βάλει σαν στόχο να εξολοθρεύσει κάθε καθαρό φυσικό χώρο στον πλανήτη μας. Μετά την μόλυνση του ποταμού στο δάσος του Γέλοουστοουν, τώρα ακόμα ένας αγωγός έσπασε στην Αλάσκα προκαλώντας ακόμα μια οικολογική καταστροφή.


Ένας αγωγός της εταιρείας BP, στην Αλάσκα, έσπασε μέσα στο σαββατοκύριακο και έχυσε περίπου 4.200 γαλόνια πετρελαίου και άλλων χημικών όπως μεθανόλης στον Βόρειο Κόλπο της Αλάσκας.
Ο Τζον Έμπελ, αρχηγός της Άμεσης Περιβαλλοντολογικής Βοήθειας της Αλάσκας, δήλωσε σε μέσα ότι η καταστροφή συνέβη όταν ένας σωλήνας 24 εκατοστών έσπασε όταν οι εργάτες διενεργούσαν διαγνωστικά τεστ στις βαλβίδες.
Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι κάτοικοι που διαμένουν σε παρακείμενα κτίρια κοντά στον τόπο της καταστροφής, ένιωσαν να τρέμει το έδαφος από την δύναμη της έκρηξης.
Ο Έμπελ δήλωσε ότι η διαρροή περιείχε 60% μεθανόλη και 40% «παραγωγικά υγρά» που περιέχουν πετρέλαιο, χημικά και άλλα στοιχεία που σχετίζονται με την παραγωγή πετρελαίου.
Η διαρροή επηρέασε περίπου 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα υδρόβιας τούνδρας και περίπου 5.000 τετραγωνικά μέτρα της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με αναφορές της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας της Αλάσκας.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin