Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Μόρα, o νυχτερινός επισκέπτης!

mora_2 
Έχετε νιώσει ποτέ στον ύπνο σας πως μια σκιά σας πλησιάζει από άγνωστη προέλευση, σας ακινητοποιεί και σας παίρνει την ψυχή; Νιώσατε τον τρόμο, σαν να βρίσκεστε σε πλήρη παράλυση – αβοήθητος – χωρίς καμία ελπίδα για άμυνα; Τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε και ποια άγνωστα πλάσματα-οντότητες μας περιβάλλουν, χορεύοντας τριγύρω μας ενώ εμείς αγνοούμε παντελώς την μορφή και τις προθέσεις τους;
Πρόκειται για τον κόσμο των σκιών. Έναν κόσμο άυλο και παράλληλο, όπου κατοικεί η γριά μόρα και ο βραχνάς. Για το μυστήριο αυτό έχουν ερευνήσει πολλοί μελετητές του μεταφυσικού.


PostHeaderIcon ΠΟΡΝΟ: Οταν γίνεται... εθισμός!

βέπετε ταινίες πορνό; Οι περισσότεροι ναι αν και συχνά το αρνούνται. Είναι όμως το πορνό απιστία; Και τι γίνεται όταν πλέον καταντάει...εθισμός;
Είναι απιστία;

Συνήθως το αρχικό κίνητρο είναι η περιέργεια ή η διασκέδαση. Συχνά όµως, χωρίς καν να το καταλάβει, ο θεατής εθίζεται στην πορνογραφία αναζητώντας ολοένα και µεγαλύτερη ικανοποίηση, ρισκάροντας ακόµα και τη σχέση του.

PostHeaderIcon Τα ειλικρινή λογότυπα

Τα λογότυπα εταιρειών περιέχουν συνήθως και κάτι από το τι προσφέρουν. Πως θα σας φαινόταν όμως αν έλεγαν ξεκάθαρα τι κάνουν. O Viktor Hertz (Pictogram) ξανασχεδίασε τα λογότυπα μεγάλων εταιρειών και εμείς σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά.

PostHeaderIcon Η θυροξίνη ενισχύει τον κίνδυνο οστικών καταγμάτων

Η δοσολογία της θυροξίνης θα πρέπει να προσαρμόζεται σύμφωνα με την ηλικία του ασθενή, υποστηρίζουν οι επιστπήμονες   
Η θυροξίνη που χορηγείται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του θυρεοειδούς αδένα ενδεχομένως να αυξάνει τον κίνδυνο οστικού κατάγματος στους ηλικιωμένους, προειδοποιούν Καναδοί ερευνητές.
Η συνθετική εκδοχή της ορμόνης χορηγείται σε άτομα των οποίων ο θυρεοειδής αδένας παράγει ελάχιστες ποσότητες της. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου British Medical Journal, η υπερδοσολογία θυροξίνης ενισχύει τον κίνδυνο οστικού κατάγματος και ενδεχομένως η δοσολογία να πρέπει να μειωθεί καθώς οι πάσχοντες μεγαλώνουν.


PostHeaderIcon Το λίπος δεν μας εγκαταλείπει ποτέ!

 

Εδώ και πάνω από 30 χρόνια, οι γυναίκες έχουν βρει στην πρακτική της λιποαναρρόφησης ένα γρήγορο τρόπο να απαλλάσσονται από περιττά - ή απλώς ανεπιθύμητα- πάχη.

 Όμως μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη επέμβαση είναι λιγότερο αποτελεσματική σε βάθος χρόνου, καθώς μέσα σε ένα έτος, κατά μέσο όρο, το λίπος επιστρέφει, αλλά σε άλλο μέρος από εκεί από όπου αφαιρέθηκε (κοιλιά, γλουτούς, γοφούς κ.α.), μεταφερόμενο πιο ψηλά στο σώμα (στομάχι, μπράτσα).

PostHeaderIcon Πέταξε την έγκυο γυναίκα του στον δρόμο!

 
 Όποιες διαφορές ή άλλα προβλήματα και να αντιμετώπιζε το ζευγάρι, ήταν τουλάχιστον απάνθρωπη η συμπεριφορά του άντρα που πέταξε την έγκυο γυναίκα του έξω από το αυτοκίνητό του μέσα στη νύχτα στην Εγνατία οδό στο τμήμα μεταξύ Κομοτηνής και Ξάνθης. Δεκάδες περαστικοί οδηγοί παραξενεύτηκαν βλέποντας μια γυναίκα με την κοιλιά ως «το στόμα» να κάνει ωτοστόπ.
     

PostHeaderIcon Οι σημαντικότερες επιθέσεις της Αλ Κάιντα

 
 Η Αλ Κάιντα έγινε ευρύτερα γνωστή το 1993 όταν ομάδα της επιχείρησε να ανατινάξει τους δίδυμους πύργους του World Trade Center στη Νέα Υόρκη, με τη χρήση παγιδευμένου αυτοκινήτου. Εξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.000 τραυματίστηκαν από την επίθεση. 

Τρία χρόνια αργότερα η οργάνωση υπό τον μπιν Λάντεν επιχείρησε να δολοφονήσει τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, στη διάρκεια επίσκεψης του τελευταίου στις Φιλιπίννες, ενώ το 1998 τουλάχιστον 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις βομβιστικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα σε αμερικανικές πρεσβείες στην Ανατ. Αφρική.

PostHeaderIcon Νέο ρεκόρ ταχύτητας στη μεταφορά δεδομένων

Οπτικές ίνες: όλο και ταχύτερα   
Δύο ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες ανακοίνωσαν ότι έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ μεταδίδοντας 100 Terabit δεδομένων ανά δευτερόλεπτο μέσω μίας οπτικής ίνας. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαζόταν μόνο ένα δευτερόλεπτο για να κατέβει ένα βίντεο HD συνολικής διάρκειας τριών μηνών.

Οι ταχύτητες αυτές βρίσκονται πολύ πέρα από τις σημερινές ανάγκες, σχολιάζει το περιοδικό New Scientist. Όπως αναφέρει ο Τιμ Στρονγκ της αμερικανικής εταιρείας Telegeography Research, η συνολική χωρητικότητα των οπτικών ινών που συνδέουν τη Νέα Υόρκη με την Ουάσινγκτον είναι σήμερα μόλις μερικά Terabit/sec.

PostHeaderIcon Ο Αφρικανός Φέμι Κούτι κορυφαίος τραγουδιστής στον κόσμο

femi-feat-1024x797 
Ο Nιγηριανός τραγουδιστής Φέμι Κούτι ανακηρύχθηκε ως ο "Κορυφαίος  Καλλιτέχνης" στον ετήσιο διαγωνισμό βραβείων του περιοδικού Songlines, αποσπώντας επαίνους για τα δυναμικά τραγούδια του, που υψώνουν τη φωνή τους κατά της διαφθοράς και της καταπίεσης στην Αφρική.
Ο Κούτι αναδύθηκε από τη σκιά του πατέρα του, του θρυλικού Φέλα Κούτι, χάρις στο άλμπουμ του Africa for Africa, υπογραμμίζει στην αιτιολόγησή του το Songlines.


PostHeaderIcon Φωτιά σε ξενοδοχείο της Κίνας

 
Σε ξενοδοχείο της Κίνας τα ξημερώματα της Κυριακής 1ης Μαΐου ξέσπασε Πυρκαγιά με αποτέλεσμα, τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 35 τα τραυματιστούν.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Νέα Κίνα» ανακοίνωσε ότι η φωτιά ξέσπασε στις 3:30 τα ξημερώματα και κατασβήστηκε μέσα σε μισή ώρα και αφορά σε ξενοδοχείο της πολύς Τονγκχούα της βορειοανατολικής Κίνας.

PostHeaderIcon Στο εδώλιο το εξώφυλλο της ντροπής

 
Σε μια μικρή γωνιά του Πρωτοδικείου της Αθήνας, στο ΙΑ Τριμελές Πλημμελειοδικείο, θα δοθεί η... μάχη για την πληγωμένη τιμή της Ελλάδας!

Στο εδώλιο αναμένεται να βρεθούν 13 Γερμανοί δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι, μέλη της συντακτικής ομάδας του περιοδικού «Focus», οι οποίοι κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμηση και δυσφήμηση διά του Τύπου, προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους και εξύβριση.

PostHeaderIcon Απειλή θανάτου επειδή γδύθηκε για το Playboy

 
Απειλή θανάτου λαμβάνει η 25χρονη Τουρκάλα Sila Sahin, από εξτρεμιστικές ισλαμικές ομάδες , επειδή γδύθηκε για το Playboy.
Σύμφωνα με την γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών BND ,στις ιστοσελίδες των εξτρεμιστικών ισλαμικών ομάδων δημοσιεύτηκαν απειλές κατά της ζωής της Sila Sahin, επειδή εμφανίστηκε γυμνή σε 13 ολόκληρες σελίδες στο τεύχος Μαΐου του γερμανικού Playboy.

PostHeaderIcon SEX: Όλο και περισσότερες Ελληνίδες σε παράλληλες σχέσεις!

Οσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο ανοιχτοί είναι οι Έλληνες... (ακόμη περισσότερο οι Ελληνίδες) σε μία παράλληλη σχέση δείχνει έρευνα του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου σε δείγμα 447 ατόμων ηλικίας από 18 ως 57 ετών. Όπως δείχνει η έρευνα, ποσοστό 70% τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών ομολογούν ότι «έχει περάσει από το μυαλό τους» να... κάνουν εξωσυζυγική ή παράλληλη σχέση. 


PostHeaderIcon 138 λέξεις απαγορεύτηκαν από το Διαδίκτυο στην Τουρκία

Η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (TİB) απαγόρευσε 138 λέξεις και όρους να χρησιμοποιούνται στα τουρκικά domain names και στο περιεχόμενο των ιστοσελίδων. Η λίστα περιλαμβάνει επίσης λέξεις που χρησιμοποιούνται καθημερινά, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί.
Ο κατάλογος των "απαγορευμένων λέξεων" είναι η τελευταία εξέλιξη μιας σειράς καταπιεστικών αποφάσεων που σκοπό έχουν να περιορίσουν την ελευθερία του Διαδικτύου στην Τουρκία όλο και περισσότερο, και πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν τις ανησυχίες και την αντίθεσή τους.

Σύμφωνα με τη Bianet, ανάμεσα στις λέξεις αυτές είναι και τα ονόματα "Adrianne" και "Haydar". Κάποιες άλλες είναι οι Animal (ζώο), Hayvan (ζώο), Baldız (κουνιάδα), Beat (χτυπώ), Büyütücü (μεγενθυντής), Çıplak (γυμνό), Çıtır (τραγανό), Escort (συνοδός), Etek (φούστα), Fire (φωτιά), Girl (κορίτσι), Ateşli (φλογερός), Frikik (free kick), Free (ελεύθερος), Gey (ομοφυλόφιλος), Gay (ομοφυλόφιλος), Gizli (μυστικό), Hikaye (παραμύθι), Homemade (σπιτικό), Hot (ζεστό), İtiraf (εξομολόγηση), Liseli (μαθητής λυκείου), Nefes (ανάσα), Nubile (κορίτσι της παντρειάς), Partner (σύντροφος), Pic (εικόνα), Sarisin (ξανθό), Sicak (ζεστό), Sisman (υπέρβαρος), Teen (έφηβος), Yasak (απαγορευμένο), Yerli (τοπικό), Yetiskin (ενήλικο).



PostHeaderIcon Ένα εστιατόριο για την κρίση δια χειρός... Jon Bon Jovi

 
Όσοι δεν είναι ήδη θαυμαστές του διάσημου τραγουδιστή Jon Bon Jovi, πλέον έχουν έναν άλλο λόγο να τον αγαπήσουν, που δεν έχει σχέση με τη μουσική, ούτε βέβαια, με την εξωτερική του εμφάνιση: την ανθρωπιστική του διάθεση. 

Συγκεκριμένα, το ίδρυμα Jon Bon Jovi Soul Foundation ανοίγει το εστιατόριο «Soul Kitchen» στο Red Bank του New Jersey – αν το Red Bank σας φαίνεται γνωστό, είναι γιατί μουσικοί όπως οι Bon Jovi και ο Bruce Springsteen ξεκίνησαν την καριέρα τους από κει– στο οποίο θα σερβίρονται υγιεινά γεύματα, φτιαγμένα με ντόπια προϊόντα από τις φάρμες του New Jersey.
Η ιδιαιτερότητά του όμως, δεν είναι το υγιεινό μενού του, αλλά το ότι στον κατάλογο, δίπλα στα πιάτα δεν θα αναγράφονται τιμές, καθώς η πολιτική του εστιατορίου είναι να πληρώνει ο καθένας ό, τι μπορεί. Η προτεινόμενη τιμή για κάθε γεύμα είναι 10 δολάρια κι αν κάποιος δύναται να πληρώσει περισσότερα, τα χρήματα θα αξιοποιηθούν έτσι ώστε να φάει κάποιος άπορος.
Αν από την άλλη, κάποιος δεν έχει καθόλου χρήματα να πληρώσει, μπορεί να δουλέψει εθελοντικά στο εστιατόριο. Με λίγα λόγια, το εστιατόριο του Jon Bon Jovi δεν αρνείται γεύμα σε κανέναν.
Οι πελάτες επίσης, ενθαρρύνονται να γευματίζουν με άλλους σε κοινό τραπέζι, προκειμένου να δημιουργήσουν φιλικές σχέσεις με τους υπόλοιπους πελάτες και μελλοντικά να εργαστούν ενδεχομένως εθελοντικά στο εστιατόριο.
Στη σημερινή οικονομία, η ιδέα του Soul Kitchen μοιάζει πραγματικά με όαση γι’ αυτούς που τα οικονομικά τους είναι πενιχρά και οι τσέπες τους άδειες. Μήπως κάποιος άλλος ροκ σταρ ενδιαφέρεται να κάνει το ίδιο και σε κάποιο… βενζινάδικο;



PostHeaderIcon Σε επίπεδα ρεκόρ η στάθμη της λίμνης Πολυφύτου στα Σέρβια Κοζάνης


Σε επίπεδα ρεκόρ έχει φτάσει η στάθμη της λίμνης Πολυφύτου στα Σέρβια Κοζάνης. Τα νερά της τεχνητής λίμνης...

PostHeaderIcon Γιάννης Ζουγανέλης, Μαρία Λεκάκη, και Κλέων Γρηγοριάδης στη Θεσσαλονίκη

 

Ο Κλέων Γρηγοριάδης και η Μαρία Λεκάκη, δηλαδή ο κύριος και η κυρία Νικολαΐδη, περνούν σεξουαλική κρίση μέσα… στην οικονομική κρίση και o πιο φημισμένος ψυχοσεξολόγος της Ελλάδας, ο Γιάννης Ζουγανέλης, αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημα. Θα τα καταφέρει;

«Η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαΐδη», η διαδραστική κωμωδία με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις, τη φθορά και την προσπάθεια αναγέννησής τους, που υπογράφει η Δήμητρα Παπαδοπούλου, εκτός από το ντιβάνι του ψυχολόγου, αναλύεται από τις 27 Απριλίου και στη σκηνή του θεάτρου Εγνατία.

Το κοινό κρίνει την τύχη του ζευγαριού με τον πιο δημοκρατικό τρόπο, που δεν είναι άλλος από τις… εκλογές. Παράλληλα, ψηφίζει δύο φορές στη διάρκεια της παράστασης και πηγαίνει τη ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαΐδη εκεί που το ίδιο κρίνει, ενώ το αποτέλεσμα αλλάζει από βράδυ σε βράδυ. Θεατές και ηθοποιοί λοιπόν γίνονται μία ομάδα ψυχοθεραπείας, υπό τη διεύθυνση του αλλόκοτου γιατρού, ο οποίος καθοδηγεί όλους μαζί στη σεξουαλική ευτυχία. Οι ήρωες μιλάνε σαν να μην υπάρχει θεατής από κάτω, σαν να συζητούν με τους φίλους τους και η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμη πιο διασκεδαστική.
Γέλιο
Με καυστικό γέλιο και έξυπνες ατάκες το κοινό ανακαλύπτει τελικά τι γίνεται η αγάπη όταν ο έρωτας περνάει κρίση. Όπως έχει αναφέρει η κ. Παπαδοπούλου, η οποία συγχρόνως σκηνοθετεί και την παράσταση μαζί με την Αγγελίτα Τσούγκου, η ιδέα για το έργο ξεκίνησε περίπου πριν από δεκαπέντε χρόνια, όταν σκέφθηκε μια φράση που την έκανε να γελάσει πολύ. Την κράτησε και σταδιακά άρχισε να νιώθει ότι τη μοιράζεται, κυρίως, με τις άλλες γυναίκες. Το ποια ήταν η συγκεκριμένη φράση θα την μάθετε κατά την διάρκεια της παράστασης…
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Μαρία Λεκάκη, Κλέων Γρηγοριάδης. Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης. Κοστούμια: Νάνσυ Σταματούκου. Μουσική επιμέλεια: Kώστας Ζήκος. Κινησιολογία: Πατρίσια Απέργη.
Πληροφορίες: «Η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαΐδη», από 27/4, θέατρο Εγνατία (Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Πλατεία Αγίας Σοφίας, 2310225172), παραστάσεις Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή (21.30), Σάββατο (18.30, 21.30), Κυριακή (20.00), εισιτήρια 23€, 17€ (φοιτητικό, μαθητικό).

 

πηγή


PostHeaderIcon Δολοφονία 23χρονου έξω από εκκλησία στην Γλυφάδα

 
  
Νεκρός από πυρά αγνώστων έπεσε 23χρονος, λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου στη Γλυφάδα. Το περιστατικό συνέβη έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου ενώ το θύμα στεκόταν με άλλα άτομα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο.
Τα κίνητρα της επίθεσης ερευνώνται από την Ασφάλεια.

πηγή
 

PostHeaderIcon «Μεθυστικό» παγωτό με γεύση... μαριχουάνα!

 
Έχουμε συνηθίσει τις κλασικές γεύσεις παγωτού, όπως σοκολάτα, βανίλια φράουλα, άντε και καμιά μπανάνα! Παγωτό με γεύση μαριχουάνα, όμως, είναι λίγο «πρωτότυπο»! Το «μεθυστικό» αυτό παγωτό λανσάρισε ένας Αμερικανός επιχειρηματίας και ήδη κυκλοφορεί σε τρεις γεύσεις!

Ωστόσο, το παγωτό αυτό δεν έχει νομιμοποιηθεί για προσωπική χρήση, αλλά χρησιμοποιείται από ασθενείς που κάνουν χρήση μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους στις Η.Π.Α.

PostHeaderIcon Στροφή των νέων στη θάλασσα

 
 Σε μία κρίσιμη οικονομική περίοδο, όπου η ανεργία μαστίζει κυρίως τους νέους και τα ποσοστά της ανεβαίνουν με αλματώδεις ρυθμούς, φαίνεται ότι αναβιώνει η εποχή της δεκαετίας του ’60 όταν η μαθητιώσα νεολαία στρεφόταν προς τη θάλασσα. Η Ελληνική ναυτιλία, παρά τις αντίξοες συνθήκες συνεχίζει να γνωρίζει άνθιση και να πρωταγωνιστεί. Είναι ενδεικτικό ότι την περασμένη χρονιά το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που εισέρευσε στην Ελλάδα ξεπέρασε και εκείνο του τουρισμού φθάνοντας σχεδόν τα 15,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

PostHeaderIcon Αυστραλία: Τα ελληνικά στις δημοφιλέστερες γλώσσες

 

Ανάμεσα στις δημοφιλέστερες γλώσσες στην Αυστραλία συγκαταλέγεται η ελληνική, παρουσιάζοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη συγκράτηση έναντι όλων των άλλων 90 κύριων εθνοτικών γλωσσών της χώρας.
Σύμφωνα με έρευνες του πανεπιστημίου του Notre Dame Australia και του Australian Early Development Index, η ελληνική συνεχίζει να είναι αριθμητικά η πλέον εύχρηστη γλώσσα στα νοικοκυριά της Αυστραλίας, όσον αφορά τουλάχιστον τις εθνοτικές ομάδες που είχαν εγκατασταθεί στη χώρα μέχρι το 1974.


PostHeaderIcon Aντισυλληπτικά στα 12χρονα κορίτσια στη Νότια Αφρική

http://www.faretra.gr/images/1_wb6q5.jpg 
Η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος της Νότιας Αφρικής πρότεινε να χορηγούνται υποχρεωτικά αντισυλληπτικά χάπια σε όλα τα κορίτσια άνω των 12 ετών προκειμένου να αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες στην εφηβεία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Σίτι Πρες η Ένωση Νεολαίας του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANCYL) συνιστά την υποχρεωτική αντισύλληψη για όλες τις έφηβες σε έγγραφο που εκφράζει τις θέσεις της ενόψει του επόμενου συνεδρίου της, τον Ιούνιο.

Η ANCYL ζητά επίσης να νομιμοποιηθεί η πορνεία και να αυξηθεί το νόμιμο όριο ηλικίας για την αγορά αλκοολούχων ποτών από τα 18 στα 21 έτη.
Η Καταρίνε Χαλ, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Παίδων του Πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν, είπε ότι η πρόταση χορήγησης αντισυλληπτικών σε ανήλικους πιθανότατα παραβιάζει τα δικαιώματα των παιδιών ενώ ταυτόχρονα θα υπέσκαπτε και τις προσπάθειες που γίνονται για να περιοριστεί η διάδοση του ιού HIV που προκαλεί το AIDS. Σήμερα στη Νότια Αφρική υπολογίζεται ότι οι φορείς του ιού φτάνουν τα 5 εκατομμύρια.



PostHeaderIcon Παπάς σταμάτησε τη λειτουργία γιατί οι πιστοί έβηχαν!

Παπάς σταμάτησε τη λειτουργία γιατί οι πιστοί έβηχαν! 
Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε συνέβη κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας με πρωταγωνιστές... ιερείς της Μητρόπολης Πατρών! Αρκετοί εκ των οποίων έχουν «περίεργες» συνήθειες, άλλοι λατρεύουν τα φώτα της δημοσιότητας και άλλοι είναι τόσο παράξενοι που σχολιάζονται από τους πιστούς ακόμη και τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα!

PostHeaderIcon 210.000 Ελληνες στο έλεος xάκερ

Χιλιάδες Ελληνες έπεσαν θύµατα της πρωτοφανούς στα χρονικά υποκλοπής προσωπικών δεδοµένων από την υπηρεσία PlayStation Network της Sony. Στέλεχοςτης Sony Ελλάς δήλωσε στα «ΝΕΑ» ότι οι έλληνες χρήστες της υπηρεσίας ανέρχονται σε περίπου 210.000. Τουλάχιστον 10 εκατ. χρήστεςαπό όλο τονκόσµο – εκ των οποίων 20.000 Ελληνες – είχαν καταχωρίσει στο PlayStation Network τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών. Η Sony ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχειαπόδειξη» ότι ταστοιχείααυτά έχουν κλαπεί, ωστόσοδεν απέκλεισετο ενδεχόµενο.

PostHeaderIcon Το νέφος επιστρέφει σε 7 περιοχές της Αττικής



Δυναμικά κάνει πλέον την εμφάνιση του το νέφος στα νότια και δυτικά προάστια.

Οι επτά νέοι σταθμοί του μετρό προς Ελληνικό, Περιστέρι - Ανθούπολη, Χαϊδάρι, αν και έτοιμοι, παραμένουν κλειστοί, αφού το σύστημα σηματοδότησης έχει στους υπόλοιπους σταθμούς την υπογραφή Siemens.

Η υπογραφή όμως αυτή έχει μετατραπεί σε... καυτή πατάτα για την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα οι νέοι σταθμοί να... αναμένουν, οι επιβάτες να ταλαιπωρούνται και το περιβάλλον να επιβαρύνεται με γοργούς ρυθμούς.

PostHeaderIcon Ακροβατικά με ράσο


PostHeaderIcon Το μικρότερο άλογο του κόσμου

Ενα μικροσκοπικό πουλάρι, μόλις 35.6 εκατοστά, είναι πιθανότατα το πιο μικρό άλογο του κόσμου. Ο χαριτωμένος Αϊνστάιν, όταν γεννήθηκε σε ένα αγρόκτημα του New Hampshire, ζύγιζε μόλις 2.73 κιλά, δίνοντας την εντύπωση στους ιδιοκτήτες του ότι ήταν νεκρός.Σήμερα όμως, έχοντας συμπληρώσει έναν χρόνο ζωής, έχει κατακτήσει την Αμερική. Έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, ανάμεσά τους και το Live της Όπρα, ενώ οι ιδιοκτήτες του, η Breeder Judy Smith και ο Charlie Cantrell, έχουν κυκλοφορήσει βιβλίο με τη ζωή του. 


PostHeaderIcon Πιπερόριζα σε όλα για όλα!

 
Oι Aσιάτες το έλεγαν ζιντεμέλ, οι Δυτικοί το είπαν τζίντζερ (ginger) και οι Έλληνες πιπερόριζα. Πρόκειται για ένα σπάνιο δώρο της Aνατολής και είναι από τα πιο μελετημένα φυτά στον κόσμο. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν γίνει για να αποκρυπτογραφηθεί η χημική σύνθεση αυτού του φυτού και να αποδειχθεί η ωφέλεια που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό.  


PostHeaderIcon Πεπιεσμένος αέρας θα σώσει τη Βενετία

Πεπιεσμένος αέρας θα σώσει τη Βενετία 
Η Βενετία βυθίστηκε κατά 23 εκατοστά στη διάρκεια του περασμένου αιώνα, τώρα όμως ελπίζει στον «Μωυσή» για ένα γλιτώσει από τις πλημμύρες: Το πρόγραμμα των 5,4 δισ. ευρώ προβλέπει την κατασκευή γιγάντιων φραγμάτων που θα ανυψώνονται στο άκρο της λιμνοθάλασσας με τη διοχέτευση πεπιεσμένου αέρα.

PostHeaderIcon Στα δικαστήρια η σημερινή απεργία στον «Αγγελιοφόρο»...

 
Στην αίθουσα των δικαστηρίων «σέρνει» σήμερα (Δευτέρα) η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου» την Ενωση Συντακτών Μακεδονίας–Θράκης. Στις 12 το μεσημέρι εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η προσφυγή που κατέθεσε ο εκδότης της εφημερίδας, Αλέξανδρος Μπακατσέλος, κατά της ΕΣΗΕΜ-Θ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η τελευταία. 

PostHeaderIcon Θεσσαλονίκη: Πορνοστάρ, φίλη της Τζούλιας, έκανε διάλεξη στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας!

 

Πολλά έχουμε δει σε αυτή τη χώρα αλλά πορνοστάρ να μπαίνει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, να κάνει διάλεξη και οι φοιτητές να της ζητάνε αυτόγραφα, είναι κάτι που δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει...

Κι όμως! Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μπήκε η συμπρωταγωνίστρια της Τζούλιας Αλεξανδράτου στην τελευταία ταινία και έκανε ολόκληρη διάλεξη στους φοιτητές, για τα ερωτικά φετίχ!

Αυτό δείχνει ολοκάθαρα το μπάχαλο που κυριαρχεί στα ελληνικά πανεπιστήμια, αφού όποιος θέλει μπαίνει σε μια αίθουσα και το παίζει καθηγητής.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ένας βασικός συντελεστής στη βιομηχανία πορνό της χώρας, πήρε τη θέση του καθηγητή της έδρας και με περίσσια άνεση δίδαξε τα μυστικά του έρωτα προκαλώντας, δικαιολογημένα τεράστια αναστάτωση στις πρυτανικές αρχές, που δε φαντάζονταν πως κάτι τέτοιο θα συμβεί μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
Φυσικά η Ηλέκτρα Γαλανού δεν πήγε μόνη της στο πανεπιστήμιο, αλλά μετά από πρόσκληση των φοιτητών προκειμένου να τους λύσει διάφορες απορίες περί των ερωτικών φετίχ. Η πορνοστάρ μάλιστα, ήταν η επίσημη προσκεκλημένη φεστιβάλ, το οποίο διοργάνωσε η κινηματογραφική λέσχη Ν.Υ.Χ.Τ.Α., μέλη της οποίας είναι φοιτητές του πανεπιστημίου.

Η συζήτηση περιείχε έντονο ερωτικό ενδιαφέρον, αφού κράτησε τέσσερις ολόκληρες ώρες, με τους φοιτητές να παρακολουθούν καθηλωμένοι και να παροτρύνουν την ιέρεια του έρωτα να μείνει λίγο παραπάνω, λύνοντάς τους τις απορίες.

Μάλιστα κάποιοι εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ από την παρουσία της, που έφτασαν σε σημείο να της ζητούν απεγνωσμένα ένα αυτόγραφο!



PostHeaderIcon Τα παρασιτοκτόνα "μειώνουν" την ευφυΐα

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, η έκθεση των εγκύων γυναικών σε μεγάλες ποσότητες παρασιτοκτόνων που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή γεωργία μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του δείκτη νοημοσύνης των παιδιών.

Τρεις ξεχωριστές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, καλύπτοντας τη χρονική περίοδο σχεδόν μιας δεκαετίας μελετώντας τις αντιδράσεις περίπου 1.000 παιδιών ηλικίας έως εννέα ετών, κατέδειξαν τα παραπάνω συμπεράσματα.

PostHeaderIcon Τούρκοι αστυνομικοί παίζουν το... γιατρό

Οι μεταμφιεσμένοι αστυνομικοί έλεγαν στους πολίτες ότι ήταν γιατροί και σκοπός τους ήταν να τους μετρήσουν την πίεση για να δουν αν χρειάζονταν φαρμακευτική αγωγή 
Μπορεί οι Απόκριες να πέρασαν, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους αστυνομικούς της πόλης Γκαζιαντέπ στην Τουρκία να μεταμφιεστούν σε γιατρούς και να αρχίσουν τις κατ’ οίκος επισκέψεις.

Φόρεσαν λοιπόν άσπρες ποδιές, πήραν στηθοσκόπια και πήγαιναν πόρτα – πόρτα στα σπίτια της πόλης για να δουν πόσο εύκολα μπορεί να πέσουν οι κάτοικοι θύματα επιτηδείων.

PostHeaderIcon Πέταξαν αυγά στον Σκανδαλίδη!

 

Αλλο ένα κυβερνητικό στέλεχος δέχθηκε επίθεση αυτή τη φορά με ... αυγά.
- Δεν έφτασαν στον ίδιο αφού αστυνομικός λειτούργησε ως ασπίδα

Στο στόχαστρο  βρέθηκε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης που βρίσκεται στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο υπουργός δέχθηκε την επίθεση με αυγά τα οποία όμως δεν έφτασαν σε αυτόν, αφού ένας αστυνομικός λειτούργησε ως ...ασπίδα.

PostHeaderIcon Νεκρός ο Οσάμα μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε χθες τη νύχτα σε ανταλλαγή πυρών με αμερικανικές δυνάμεις στο Πακιστάν.

«Σήμερα το βράδυ είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της αλ Κάιντα, ένος τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο
έκτακτο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό από το Λευκό Οίκο.

PostHeaderIcon Τα ζώδια της εβδομάδας

 
Νέος μήνας, νέα Σελήνη
Ο Μάιος ξεκινά με νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου, η οποία δεν κάνει όμως σημαντικές όψεις, άρα είναι καλύτερα τα νέα ξεκινήματα να τα αφήσετε για μετά τις 5/5. Η νέα Σελήνη επηρεάζει Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, που έχουν γεννηθεί στις αρχές του δεύτερου δεκαημέρου του ζωδίου τους.
Κριός
21 Μαρτίου-19 Απριλίου
Ο Μάιος έχει αρκετά ταξίδια, συζητήσεις, ιδέες, αλλά και σκέψεις και ενέργειες σχετικά με τα οικονομικά σας. Η νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου δείχνει ότι μπορείτε να κερδίσετε ένα επιπλέον έσοδο. Το πρώτο μισό περίπου του μήνα θα είστε απασχολημένοι με προσωπικά θέματα. Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας και Ουρανός βρίσκονται στο ζώδιό σας και σας τοποθετούν στο επίκεντρο των γεγονότων. Η προσωπική γοητεία σας θα σας φέρει σε κάποια κόντρα με συνεργάτες ή με το ταίρι σας.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Οικονομικές εξελίξεις.
Ταύρος
20 Απριλίου-20 Μαΐου
Η εβδομάδα ξεκινάει με μια νέα Σελήνη στο ζώδιό σας, δίνοντάς σας την ενέργεια που χρειάζεστε για να κυνηγήσετε στόχους, να διευρύνετε τους ορίζοντες και να διερευνήσετε τις προοπτικές σας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά σχέσεις και οικονομικά. Έως τα μέσα του μήνα η διάθεσή σας θα περνά διακυμάνσεις και σε αυτό θα συντείνουν και πρόσωπα που ζηλεύουν ή σας ανταγωνίζονται. Από τις 11/5 δυναμώνετε και ανακτάτε την αυτοπεποίθησή σας. Με Ερμή και Αφροδίτη στο ζώδιό σας, από τις 16/5, γίνεστε γοητευτικοί και επικοινωνιακοί.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Επαγγελματικά ξεκινήματα.
Δίδυμοι
21 Μαΐου-21 Ιουνίου
Το πρώτο μισό του Μαΐου θα είναι καλύτερο, αφού Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας και Ουρανός στον Κριό αγγίζουν τον τομέα της φιλίας και των γνωριμιών, καθώς είστε επικοινωνιακοί και δημοφιλείς. Αν έχετε μόνιμη σχέση, μπορείτε να περάσετε καλά με το ταίρι σας. Το παρασκήνιο στα επαγγελματικά φουντώνει με τη νέα Σελήνη. Κάποιοι νιώθετε την ανάγκη να αλλάξετε δουλειά, να ξεκινήσετε κάτι δικό σας, να απεγκλωβιστείτε από μια φθαρμένη κατάσταση, να κάνετε κάτι πιο δημιουργικό.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Φροντίστε την υγεία σας.
Καρκίνος
22 Ιουνίου-22 Ιουλίου
Η καριέρα και η οικογένεια μπαίνουν σε προτεραιότητα έως τις 11/5 και οι ευθύνες σας είναι αρκετές. Από τις 15/5 και μετά βγαίνετε με παρέες και βλέπετε φίλους. Είστε δημοφιλείς, παρ’ όλο που θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν αυτοί που σας ανταγωνίζονται ή σας εκνευρίζουν. Η νέα Σελήνη στις 3/5 σας βρίσκει ανάμεσα σε αγαπημένα πρόσωπα και δίνει ώθηση στην κοινωνική σας ζωή. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξετε στα οικονομικά σας. Αν σας ζητηθεί να δανείσετε χρήματα, να το αποφύγετε με ευγενικό και διπλωματικό τρόπο.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Δείτε αγαπημένα πρόσωπα.
Λέων
23 Ιουλίου-22 Αυγούστου
Ο Μάιος αποδεικνύεται αρκετά καλός για εσάς έως τις 11/5, αφού Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας και Ουρανός εξακολουθούν να σας ευνοούν και να σας τροφοδοτούν με αισιοδοξία. Από τα μέσα του μήνα και μετά επικεντρώνεστε στην καριέρα, όπου δεν θα λείψουν οι ευκαιρίες. Καλό είναι να είστε συγκεντρωμένοι όταν οδηγείτε και όταν χειρίζεστε εργαλεία, να ξεκουράζεστε και να αποφεύγετε καταχρήσεις. Η νέα Σελήνη στον Ταύρο φέρνει κάποιες απρόβλεπτες εξελίξεις στον χώρο της δουλειάς.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Επαγγελματικές προτάσεις.
Παρθένος
23 Αυγούστου-23 Σεπτεμβρίου
Μην απογοητευτείτε αν ο Μάιος μπει λίγο περίεργα. Έως τα μέσα περίπου του μήνα έχετε αρκετά άγχη και υπαρξιακές κρίσεις και επικεντρώνεστε σε οικονομικά και κληρονομικά θέματα, συμβόλαια και συνεταιρισμούς. Από τις 11/5 το μυαλό σας ανοίγει και επιδεικνύετε καθαρότερη κρίση. Κάποιοι ίσως βρείτε τον έρωτα σε ένα πρόσωπο με εντελώς διαφορετική κουλτούρα από τη δική σας. Η εβδομάδα σάς δίνει έμπνευση, φέρνει νέα δεδομένα σε ένα επαγγελματικό θέμα και την ευκαιρία να επισημοποιήσετε μια σχέση ή μια κατάσταση.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Αποδράσεις εκτός συνόρων.
Ζυγός
24 Σεπτεμβρίου-23 Οκτωβρίου
Ο Μάιος είναι γεμάτος αγώνες. Χρειάζεται να αποδείξετε την αξία σας στους άλλους, που φαίνεται πως σας φορτώνουν με αρκετές ευθύνες, και να καλλιεργήσετε την επικοινωνία με το ταίρι σας, χωρίς εξάρσεις και νεύρα. Από τα μέσα του μήνα τα οικονομικά θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα και, αν φερθείτε με σύνεση, ίσως έχετε κέρδη. Η νέα Σελήνη στον Ταύρο σχετίζεται αρκετά με τα οικονομικά σας ή του συντρόφου σας. Μια ουρανοκατέβατη αύξηση ή μείωση στα έσοδα είναι πιθανή.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Επισημοποιήστε μια σχέση.
Σκορπιός
24 Οκτωβρίου-22 Νοεμβρίου
Αντιφατικός θα είναι αυτός ο μήνας, αφού θα γίνετε το μήλον της Έριδος. Έως τα μέσα Μαΐου έχετε πολλές ευθύνες και δουλειά και καλό είναι να βρίσκετε χρόνο για να φροντίζετε τον εαυτό σας, αποφεύγοντας καταχρήσεις. Από τις 11/5 και μετά νιώθετε θαυμασμό αλλά και ανταγωνισμό από το ταίρι και τους συνεργάτες σας, ενώ, αν είστε αδέσμευτοι, μην μπείτε παρορμητικά σε αταίριαστα ζευγαρώματα. Η νέα Σελήνη πραγματοποιείται στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών, δημιουργώντας ενδιαφέρουσες καταστάσεις.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Να φροντίσετε τα οικονομικά.
Τοξότης
23 Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου
Ο Μάιος ξεκινά θαυμάσια, αφού Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας και Ουρανός στον Κριό είναι φιλικοί προς το ζώδιό σας. Είστε ερωτικοί και δημιουργικοί, έχετε έμπνευση και καλή διάθεση. Από τις 11/5 και έως το τέλος του μήνα το κλίμα αλλάζει, αυξάνονται οι ευθύνες, ενώ είναι πιθανόν να έχετε πολλή δουλειά ή εργασιακά ζητήματα προς επίλυση. Προσέξτε υγεία και ψυχολογία. Η νέα Σελήνη στις 3/5 σημαίνει περισσότερες ευθύνες και δουλειά ή και κάποια απρόβλεπτη αλλαγή στον τομέα της εργασίας.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Κλείστε οικονομικά θέματα.
Αιγόκερως
22 Δεκεμβρίου-19 Ιανουαρίου
Το πρώτο μισό του Μαΐου θα συνεχιστούν τα άγχη και οι αγωνίες του Απριλίου, καθώς και κάποιες ανησυχίες σχετικά με την οικογένεια ή την καριέρα σας. Από τις 11/5 όμως το κλίμα αλλάζει και ανακουφίζεστε από τα βάρη σας, με αποτέλεσμα να αισθανθείτε πιο ελεύθεροι, δημιουργικοί και ερωτικοί και να εκπέμπετε θετική ενέργεια. Η εβδομάδα ξεκινάει με μια νέα Σελήνη στο φιλικό προς εσάς ζώδιο του Ταύρου και μάλιστα στον τομέα του έρωτα, των φλερτ, των διασκεδάσεων, των παιδιών και των επιχειρηματικών σχεδίων.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Νέες γνωριμίες.
Υδροχόος
20 Ιανουαρίου-18 Φεβρουαρίου
Ο Μάιος είναι θετικός στο πρώτο δεκαήμερό του, αφού Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας και Ουρανός στον Κριό εξακολουθούν να σας ευνοούν και να σας προσφέρουν πειθώ, επικοινωνία και δημιουργικά ερεθίσματα. Από τα μέσα του μήνα ωστόσο, θέματα οικογενειακά ή καριέρας θα σας απασχολήσουν και η καλή διάθεση θα εναλλάσσεται με αγωνίες και άγχη. Η νέα Σελήνη στον Ταύρο φέρνει απρόβλεπτες καταστάσεις στο σπίτι ή στη δουλειά. Πιθανώς βέβαια να αποφασίσετε και μια μετακόμιση.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Επιλύστε οικογενειακά θέματα.
Ιχθύες
19 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου
Ο Μάιος είναι ένας ουδέτερος μήνας και όσο περνούν οι ημέρες η διάθεσή σας θα βελτιώνεται. Έως τις 11/5 τα οικονομικά θα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και θα προσπαθείτε να βρίσκετε ισορροπίες ανάμεσα σε έσοδα και έξοδα ενώ θα ανακαλύπτετε συνεχώς νέους τρόπους για να προσκομίσετε κέρδη. Από τις 11/5 θα νιώσετε ότι σας πνίγει η ρουτίνα και θα επιδιώξετε περισσότερη επικοινωνία, μετακινήσεις και συναντήσεις με οικείους (οδηγείτε προσεκτικά). Η νέα Σελήνη ευνοεί την καλλιέργεια ταλέντων και ικανοτήτων.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Προβάλετε τις ιδέες σας.
Πηγή : Homefood

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1885: Εκδίδεται στις ΗΠΑ το γυναικείο περιοδικό «Good Housekeeping», που κυκλοφορεί μέχρι σήμερα.
1893: Διοργανώνεται στην Αθήνα το πρώτο συλλαλητήριο των Ελλήνων σοσιαλιστών στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Στο πλήθος απευθύνεται ο ιδρυτής του κινήματος στην Ελλάδα Πλάτων Δρακούλης.
1919: Η 1η μεραρχία του ελληνικού στρατού αποβιβάζεται στη Σμύρνη με εντολή του συμμαχικού συμβουλίου και γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της πόλης. Αρχή της Μικρασιατικής Εκστρατείας.


PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Μελιτζάνες Σαντορίνης με μοτσαρέλα

μελιτζάνες μοτσαρέλα τυρί 
Υλικά (για 4 άτομα)  
4 μελιτζάνες Σαντορίνης μέτριες
350 γρ. μοτσαρέλα, σε ροδέλες
100 γρ. σκληρή μοτσαρέλα, τριμμένη
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
800 γρ. ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι μαύρο  φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφού δέσει η σάλτσα ρίχνουμε το βασιλικό, το μαιντανό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες πάχους 1,2 εκ. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180c. Απλώνουμε λίγη από τη σάλτσα σε ένα ταψί, καλύπτουμε τη στρώση της σάλτσας με μελιτζάνες δημιουργώντας έτσι μία δεύτερη στρώση και συνεχίζουμε με τις ροδέλες της μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά (θα βγουν περίπου 3-4 στρώσεις). Απλώνουμε πάνω από την τελευταία στρώση την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα
Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά.



Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin