Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon φαγητά για παιδιά :: δώστε σημασία στην εικόνα

 

Αν θέλετε να εισάγετε στη διατροφή του παιδιού σας μια πλούσια ποικιλία τροφών, χωρίς αυτό να σημαίνει ατέλειωτο κυνηγητό γύρω από το τραπέζι της κουζίνας, τότε επενδύστε στον τρόπο παρουσίασης του φαγητού!
 
Όπως ακριβώς και οι διάσημοι σεφ προσέχουν την εικόνα του φαγητού που σερβίρουν, δελεάζοντας πρώτα το μάτι και μετά το στόμα, έτσι κι εσείς θα πρέπει να προσέξετε πολύ τον τρόπο που παρουσιάζετε το κάθε νέο υλικό.
Προσπαθήστε να δημιουργείτε συνδυασμούς φρέσκων υλικών που δεν έχουν υποστεί ιδιαίτερη επεξεργασία και άρα αλλοίωση στη γεύση τους και αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη να επιμεληθεί την παρουσίαση. Το φαγητό θέλει και λίγο παραμύθι. 

Ένα πυργάκι από λεπτές φέτες φρούτων ή συνδυασμό λαχανικών και τυριού είναι φυσικά πιο προκλητικό από μια φρουτόκρεμα που επιπλέει μέσα σε ένα πιάτο! Σε αυτό το παιχνίδι ακόμα και τα χρώματα παίζουν το ρόλο τους. Ένα χρωματιστό πιάτο διαφόρων υλικών και υφών είναι σαφώς πιο ελκυστικό από το μουντό αποτέλεσμα ενός παραμαγειρεμένου φαγητού που έχει χάσει τη σφριγηλότητα και τη ζωντάνια των υλικών του.
Κάθε φορά που σερβίρετε το παιδί σας σκεφτείτε πρώτα τον εαυτό σας και την εντύπωση που θα έκανε το συγκεκριμένο πιάτο αν το σερβίρανε σε εσάς. Αν δεν αρέσει σε σας τότε μην αναρωτιέστε γιατί δεν το τρώει το παιδί σας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin