Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
▼
2011
(
4948
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
-
▼
Ιανουαρίου
(
1371
)
-
▼
Ιαν 11
(
57
)
- Νέο κράμα μετάλλου, πιο σκληρό κι από τον χάλυβα
- Το Google Goggles γίνεται ταχύτερο, εξυπνότερο και...
- Ο πλανήτης Kepler-10b (ή ο -σχεδόν- "δίδυμος" της ...
- Μετρώντας το σάκχαρο με οπτική ίνα
- "Νέα Κωνσταντινούπολη" ετοιμάζει ο Ερντογάν!
- Φόβοι για εξωγήινη επίθεση από επιστήμονες
- Η ιστορία του Κομπολογιού
- Άμεση προώθηση της επανέκδοσης των έργων του Νίκου...
- Στοιχεία για εκτελεστές Ελληνοκυπρίων εξετάζουν οι...
- Drawing Football (video)
- Ο Όρκος του Ιπποκράτη
- Η ιστορία της ινσουλίνης
- Διάλλειμα για διαφημίσεις...
- To Gyrotonic...
- Ελληνική τυπογραφία
- Μικρές αλλαγές που θα σας μεταμορφώσουν!
- Το «τέλος της γεωγραφίας» όπως την ξέραμε
- Ερευνα : Το τέλος του καπνίσματος στην Ελλάδα θα έ...
- Δίκτυο Eures: 12.500 αιτήσεις Ελλήνων για δουλειά ...
- Σισμανόγλειο: Από Μαυσωλείο, κέντρο πολιτισμού
- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεκρή πόλη;
- Έρευνα : Οι μικρούλες σας γερνάνε... πριν την ώρα ...
- flashback... Οδός Ερμού 1912
- Ποινική δίωξη για τα αυθαίρετα
- Στο internet η ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά
- Ο Χατζιδάκις και η τζαζ
- Μνήμη και άνοιες...
- Εμβόλιο θα κόβει τον εθισμό στην κόκα
- Στόλο από πρατήρια φυσικού αερίου εξετάζουν οι ΕΠΑ...
- Χωρίς νερό η Παναχαϊκή – Έχει να πληρώσει λογαριασ...
- Ο βομβαρδισμός του Πειραιά...
- BBC: Οι Έλληνες της Πόλης και ο φόβος της επιβίωσης
- Εθνικό Συμβούλιο διεκδίκησης των οφειλών της Γερμα...
- Πόσο «τρέχει» το... φτάρνισμα;
- Αποκωδικοποίηση DNA Εσωσε αγόρι από σπάνια ασθένεια
- Το "σατανικό" χαμόγελο του μακελάρη...
- Ερευνητικές γεωτρήσεις στην Αίγυπτο, από την «Ενερ...
- Chernobyl : 25 χρόνια μετά την καταστροφή...
- Αυτός είναι ο πιο ασφαλής εξωτερικός σκληρός δισκός!
- Ιράν : Αυστηρότεροι... ενδυματολογικοί κανόνες στα...
- Παναμάς Περισσότεροι από 1.000.000 κάτοικοι χωρίς ...
- Μέχρι που θ’ ανέβει ο υδράργυρος στον πλανήτη μας;
- Ρατσιστικό μπεστ σέλερ σοκάρει τη Γερμανία
- Σας ανατριχιάζει ο τροχός του οδοντιάτρου; Ξεχάστε...
- «Αυλαία» για τον σκηνοθέτη Πίτερ Γέιτς!
- Απαγόρευσαν τα βιβλία του Κοέλο στο Ιράν
- η Χρυσή Μπάλα πάλι στον Λιονέλ Μέσι
- Νέα...Διάρρηξη στο Δήμο Αθηναίων
- Ο «Παραμυθάς» επιστρέφει
- Σε ποιους χαρίζει λεφτά η κυβέρνηση;
- Γερμανία Εξελίσσει «τρένα-σφαίρες» που θα πιάνουν ...
- Συνομιλίες Yahoo - Disney για προγράμματα διαδικτυ...
- Καταστρεπτική Καλημέρα... :P
- Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Μπάμιες φουρνιστές
- Σαν σήμερα...
- Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 11/01/2011
- Καλημέρα...
-
▼
Ιαν 11
(
57
)
-
►
2010
(
804
)
- ► Δεκεμβρίου ( 804 )
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011
Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Μπάμιες φουρνιστές
10:00 π.μ.
|
Αναρτήθηκε από
antgeo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
Υλικά (για 4 άτομα):
1 κιλό φρέσκες μπάμιες
60 ml ελαιόλαδο
100 ml μηλόξιδο (ή ξίδι από λευκό κρασί)
Για τη σάλτσα:
70 ml ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
1 κιλό ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
1/2 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, από βαζάκι, διατηρημένες σε ελαιόλαδο, καλά στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
200 ml Μαυροδάφνη ή 200 ml νερό
1/2 κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη άσπρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τις μπάμιες και τις σοτάρουμε για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα ή κουνάμε απλώς το σκεύος για να μην διαλυθούν οι μπάμιες. Κατόπιν ρίχνουμε το ξίδι συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζουμε τη βλέννα που βγάζουν οι μπάμιες.
Μόλις ροδίσουν, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και τις ρίχνουμε σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί.
Σάλτσα: Εν τω μεταξύ, σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, για 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για μισό λεπτό και ρίχνουμε αμέσως τη Μαυροδάφνη ή το νερό, τις πολτοποιημένες φρέσκες ντομάτες, τις λιαστές και τον πελτέ. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10 - 15 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε τη σάλτσα στο ταψί με τις μπάμιες, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ειδικό για ψήσιμο στο φούρνο ή λαδόκολλα. Ψήνουμε τις μπάμιες για 30 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι το φαγητό να μείνει με το κοκκινιστό λαδάκι του, σχεδόν χωρίς υγρά.
Σερβίρουμε τις μπάμιες με φέτα ή φρέσκια μυζήθρα ή, ακόμη, με ξερή μυζήθρα, τριμμένη σε κάθε μερίδα, και φρέσκο ψωμί.
Tι πινουμε
Δύσκολο πιάτο οι μπάμιες, αγαπούν ωστόσο τις Μαντινείες, τη Μαλαγουζιά, τα φρουτώδη ροζέ κρασιά από Αγιωργίτικο ή Μοσχοφίλερο, ένα από τα οποία διαλέγουμε σήμερα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου