Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
▼
2011
(
4948
)
-
▼
Μαΐου
(
531
)
-
▼
Μαΐ 31
(
24
)
- Φόνος για ένα συλλεκτικό βινύλιο
- Καβάλα | Σε πνεύμονας πρασίνου μετατρέπεται πρώην ...
- Πιλότος ανακάλυψε ότι το αεροπλάνο του είχε ταξιδέ...
- Το νοικοκυριό κάνει κακό στα ζευγάρια
- Σαλάτα 500 κιλών θα φτιαχτεί στην Πλατεία Κλαυθµώνος
- Η δίαιτα Ντουκάν στο δικαστήριο!
- «Το Σύνταγμα είναι πια το σπίτι μας»
- Στην Κρήτη έρχονται για διακοπές οι 33 μεταλλωρύχο...
- Έτοιμη η μεγαλύτερη σήραγγα της Ελλάδας! Δείτε φωτ...
- Σαουδική Αραβία: Γυναίκα τόλμησε να... οδηγήσει!
- Γυρίζει την πλάτη στα πυρηνικά η Γερμανία
- Αυστραλία: Γιατρός κατηγορείται ότι μόλυνε 54 γυνα...
- Παραιτήθηκε ο Δαλάι Λάμα από όλες τις πολιτικές εξ...
- Εκλεψαν 22.000 ευρώ και πήγαν στα μπουζούκια!
- Ελληνοτουρκική αντιπαράθεση και για το... τσουνάμι
- «Θερίζει» το βακτήριο Ε-coli
- Σε έξαρση η ιογενής γαστρεντερίτιδα
- Από τις 6 Ιουνίου οι μαθητές καλούνται να επιστρέψ...
- Μαχαίρι σε μισθούς, επιδόματα, εφάπαξ το αντάλλαγμ...
- Φρένο στις πλαστικές σακούλες
- μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Πιλάφι με σαφράν και ...
- Σαν σήμερα...
- Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 31/05/2011
- Καλημέρα... ;o)
-
▼
Μαΐ 31
(
24
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
- ► Ιανουαρίου ( 1371 )
-
▼
Μαΐου
(
531
)
-
►
2010
(
804
)
- ► Δεκεμβρίου ( 804 )
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 31 Μαΐου 2011
μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Πιλάφι με σαφράν και κουκουνάρι
9:00 π.μ.
|
Αναρτήθηκε από
antgeo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
Υλικά για 4 άτομα
• 1 κουταλάκι ίνες σαφράν
• 1/2 φλιτζ. κουκουνάρι
• 3 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 1/4 κουταλάκι τριμμένο ολσπάις
• 4 εκ. φρέσκια πιπερόριζα, τριμμένη
• 1 καλά γεμάτο φλιτζάνι ρύζι, μακρύκοκκο
• 1 1/4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
• 1/2 φλιτζ. καρύδια τουρσί, στραγγισμένα και χοντροκομμένα
• 1/4 φλιτζ. Σταφίδες
• 3 κουταλιές μαϊντανό, χοντροκομμένο, ή φρέσκο κόλιαντρο
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• μαϊντανό ή κόλιαντρο, για γαρνίρισμα
• γιαούρτι, για σερβίρισμα
• 1 κουταλάκι ίνες σαφράν
• 1/2 φλιτζ. κουκουνάρι
• 3 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 1/4 κουταλάκι τριμμένο ολσπάις
• 4 εκ. φρέσκια πιπερόριζα, τριμμένη
• 1 καλά γεμάτο φλιτζάνι ρύζι, μακρύκοκκο
• 1 1/4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
• 1/2 φλιτζ. καρύδια τουρσί, στραγγισμένα και χοντροκομμένα
• 1/4 φλιτζ. Σταφίδες
• 3 κουταλιές μαϊντανό, χοντροκομμένο, ή φρέσκο κόλιαντρο
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• μαϊντανό ή κόλιαντρο, για γαρνίρισμα
• γιαούρτι, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζετε σε μπολ το σαφράν με 1 κουταλιά βραστό νερό και το αφήνετε. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι και καβουρδίζετε το κουκουνάρι, ώσπου να χρυσίσει.
Βάζετε σε μπολ το σαφράν με 1 κουταλιά βραστό νερό και το αφήνετε. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι και καβουρδίζετε το κουκουνάρι, ώσπου να χρυσίσει.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ολσπάις για 3 λεπτά. Προσθέτετε το τζίντζερ και το ρύζι, και μαγειρεύετε για ένα λεπτό ακόμα.
Προσθέτετε το ζωμό και αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το ρύζι για 15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει ελαφρώς.
Προσθέτετε το σαφράν και το υγρό του, το κουκουνάρι, τα καρύδια τουρσί, τις σταφίδες και το μαϊντανό ή το κόλιαντρο. Αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά για 2 λεπτά. Γαρνίρετε το πιλάφι με το μαϊντανό ή το κόλιαντρο και σερβίρετε με γιαούρτι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου