Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Τούρκος πιλότος: «Πως έριξα τον Ηλιάκη»

 
Για πρώτη φορά αποκαλύπτονται σήμερα οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ενός εγκλήματος στον ουρανό του Αιγαίου – που έχει κουκουλωθεί στο γνωστό δόγμα των ελληνικών κυβερνήσεων «Μην ενοχλείτε και καταγγέλλετε την Τουρκία».

του Κώστα Χαρδαβέλλα στο newsbomb.gr

Από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανασύρουμε το φάκελο του θανάτου του ηρωικού σμηναγού, Κώστα Ηλιάκη στις 23 Μαΐου 2006, στην περιοχή της Καρπάθου. Στο φάκελο αυτό υπάρχει η συγκλονιστική κατάθεση του Τούρκου πιλότου του F16, Χαλί Ιμπραήμ, ο οποίος αποκαλύπτει ότι έριξε τον Ηλιάκη με πύραυλο.

Την Τρίτη 23 Μαΐου 2006 το ραντάρ της Κρήτης έχει εντοπίσει μια τουρκική φρεγάτα, που πλέει στην περιοχή της Καρπάθου και δύο τούρκικα αεροπλάνα F16 RF-4, που κινούνται για την προστασία της φρεγάτας.

Αμέσως από τα Χανιά απογειώνονται δύο F16 για να αναχαιτίσουν τους Τούρκους. Στο ένα από αυτά χειριστής είναι ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης, ο οποίος με κατάλληλους χειρισμούς μπαίνει ανάμεσα στα δύο τουρκικά για να πάρει τα νούμερά τους και να φωτογραφίσει τα όπλα που φέρουν. Εκείνη την στιγμή ο Χαλί Ιμπραήμ με το F16 έρχεται πίσω από τον Ηλιάκη και ο δεύτερος Έλληνας πιλότος έρχεται πίσω από το δεύτερο Τούρκο πιλότο και τον εγκλωβίζει στο ραντάρ των πυραύλων του.

Από και πέρα αρχίζει η περιγραφή του Χαλί Ιμπραήμ, στην κατάθεσή του στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

«Ζήτησα από τον Ηλιάκη να απομακρυνθεί από τον σχηματισμό μας, ενώ με κατάλληλο ελιγμό τον εγκλωβίζω στο δικό μου σύστημα ραντάρ των πυραύλων μου. Ο ένας πιλότος δεν έφυγε, συνεννοήθηκα με το συμπολεμιστή μου στο δεύτερο αεροπλάνο και αντιμετώπισα την κατάσταση με εκτόξευση πυραύλου. Ο άλλος Έλληνας πιλότος εξαπέλυσε και αυτός έναν πύραυλο και βρήκε τον συνάδελφό μου χειριστή στο RF-4 στο φτερό και τον κατέρριψε».

Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι η κατάρριψη του ηρωικού Κώστα Ηλιάκη δεν ήταν ένα ατύχημα στον αέρα, αλλά μια καθαρή επιθετική πολεμική ενέργεια των Τούρκων πιλότων, γεγονός που έχει αποκρυφτεί επιμελώς μέχρι σήμερα.

Πόσο κόστισε η ζωή του Ηλιάκη

Μόνο 23 μήνες φυλακή. Και αυτή με αναστολή. Τόσο κόστισε για τα ελληνικά δικαστήρια η ζωή του ήρωα πιλότου Κώστα Ηλιάκη που έπεσε από δολοφονικό χτύπημα Τούρκων στο Αιγαίο πριν 4 χρόνια.

Η δίκη που έγινε στην Αθήνα με κατηγορούμενο - και φυσικά απόντα – τον Τούρκο πιλότο που έριξε τον Ηλιάκη, με υποτυπώδη παρουσία του αρχηγείου αεροπορίας σα μάρτυρα κατηγορίας, κατέληξε στην εξής πρωτοφανή απόφαση: «ο θάνατος του Ηλιάκη ήταν αποτέλεσμα αεροπορικού δυστυχήματος λόγω απειρίας του Τούρκου πιλότου που έπεσε πάνω στο αεροπλάνο του Ηλιάκη. Δηλαδή το ελληνικό δικαστήριο δέχθηκε ότι ο Τούρκος ήταν… ατζαμής συγκρούστηκε με το αεροπλάνο του Ηλιάκη και δεν υπήρξε επιθετική ενέργεια από πλευράς του.

Το ίδιο αναφέρεται και στον ανδριάντα του Ηλιάκη που στήθηκε με πρωτοβουλία της πολεμικής αεροπορίας στα Χανιά, στον οποίο έχει αναγραφεί η φράση «Έπεσε στο καθήκον».
Ο αδερφός του ήρωα πιλότου, κ. Φίλιππας Ηλιάκης πήγε αμέσως και συμπλήρωσε από κάτω την φράση: «χτυπημένος από τούρκικο F-16». Κάποιοι άγνωστοι έσπευσαν να διαγράψουν τη φράση του Φίλιππα Ηλιάκη, ο οποίος όμως την ξαναέγραψε και παραμένει και σήμερα στον ανδριάντα του αδερφού του.

Χθες ο κ. Φίλιππας Ηλιάκης μας έστειλε ένα email τονίζοντας ότι ο ίδιος από την αρχή του τραγικού αυτού επεισοδίου μιλούσε για δολοφονικό χτύπημα στον αδερφό του Κώστα – γεγονός που επιβεβαιώνεται σήμερα, 4 χρόνια μετά, από την κατάθεση του Τούρκου πιλότου.

Απο πότε φοβόμαστε τον πόλεμο εμείς οι Έλληνες;
Απο πότε αδιαφορούμε για το ελληνικό αίμα που χύνεται;
Εγώ μια ζωή γαλουχήθηκα με το ''Οί ήρωες πολεμούν σάν Έλληνες''
Άκουγα τους μεγαλύτερους να λένε υπερήφανα ότι ''Τους νεκρούς μου δεν θα τους προδώσω.''
Διάβασα για τους ηρωικούς μας ΕΛΔΥΚάριους και άκουσα να μου διηγούνται τι είναι ο Τούρκος... Οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο τη γλώσσα της "Ψιλής Άμμου" και μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται απο τους Ελληνες.

Με όποιο κόστος και όποια συνέπεια....


PostHeaderIcon Ο ‘άλλος φόβος’ των αστεροειδών



Ο καθ. Peter Schultz του Brown University, με μια εικόνα προσομοίωσης πρόσκρουσης ενός αστεροειδούς.

Οι αστεροειδείς, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, κρύβουν τα μυστικά τόσο της ζωής όσο και του θανάτου του πλανήτη μας.

Οι σύγχρονοι επιστήμονες οπλισμένοι από μια σειρά ισχυρών τηλεσκοπίων ανακαλύπτουν καθημερινά μέχρι 3.000 αστεροειδείς, που κινούνται στον περίγυρο του ηλιακού συστήματός μας.

Όπως, όμως, διατείνονται ο φόβος για τη Γη δεν βρίσκεται στην ύπαρξη ενός γιγάντιου αστεροειδή που θα χτυπήσει τη Γη, αλλά ο φόβος υπάρχει στους μικρούς αστεροειδείς που κρύβουν μυστικά τα οποία δεν γνωρίζουμε.

Οι ερευνητές αφού εξήγησαν ότι η ώθηση στους αστεροειδείς δίνεται από τα φωτόνια, διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι από αυτούς μεταφέρουν μυστηριώδη φορτία πάχνης ή πάγου που καθώς κινούνται μέσα στο ηλιακό σύστημα μας θα μπορούσαν να ‘σπείρουν’ ένα άλλο είδος ζωής στη Γη.

Μια μορφή ζωής που, πιθανόν, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ακόμη, που ενδέχεται να απειλήσει την υπάρχουσα μορφή ζωής, όπως τη γνωρίζουμε.

 
Μια νέα μορφή ζωή που θα πολεμήσει να καταστρέψει την 'παλιά' μορφή της ζωής στον πλανήτη Γη.



πηγή : http://echedoros-p.blogspot.com

PostHeaderIcon Γρεβενά:εμπόδια στις προσπάθειες κατασκευής του αστεροσκοπείου στον Όρλιακα


Είναι ένας από τους Διαπρεπείς Έλληνες της Διασποράς και η φυσιογνωμία του έχει βρεθεί δίπλα σε αυτές του Κώστα Καραθεοδωρή, συνεργάτη του Άλμπερτ Αϊνστάιν, της Μαρίας Κάλλας, του Ελία Καζάν, του Κωνσταντίνου Καβάφη και του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, σε ειδική έκδοση του υπουργείου Παιδείας. Ο Θανάσης Οικονόμου διαπρέπει ως
καθηγητής αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Σικάγο και ως συνεργάτης της NASA. Σε μια ένδειξη μεγάλης αγάπης για τον τόπο καταγωγής του, συναντήθηκε πριν από τρία χρόνια με τον νομάρχη Γρεβενών και συζήτησε μαζί του τις δυνατότητες κατασκευής ενός αστεροσκοπείου στην περιοχή του όρους Όρλιακα. Ωστόσο οι προσπάθειες που ακολούθησαν «σκόνταψαν» στην ελληνική γραφειοκρατία και την σχετική νομοθεσία που δεν προβλέπει τη δημιουργία αστεροσκοπείων στα βουνά…
    «Δεν ξέρω πώς κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει καθώς σε όλο τον κόσμο τα αστεροσκοπεία δεν χτίζονται στον κάμπο ή στις πόλεις. Μάλιστα η τοποθεσία του Όρλιακα είναι ιδανική, ίσως μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη καθώς έχει την ελάχιστη δυνατή φωτορρύπανση διότι βρίσκεται μακριά από μεγάλες πόλεις. Το γεγονός αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την αρτιότητα των αστρονομικών παρατηρήσεων», εξηγεί ο κ. Οικονόμου στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.
    Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, σκοπός της δημιουργίας του αστεροσκοπείου είναι να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές της περιοχής να γνωρίσουν τον κόσμο της αστρονομίας και στους επιστήμονες όλου του κόσμου να συνεργάζονται πάνω σε δεδομένα παρατηρήσεων που θα λαμβάνουν μέσω του διαδικτύου. Κάτι τέτοιο θα εντείνει παράλληλα τη συνεργασία των ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στον τομέα της αστρονομίας και της αστροφυσικής.
    Τις τελευταίες μέρες με αφορμή την παρουσία του στην Ελλάδα, ο κ. Οικονόμου συναντήθηκε πάλι με τον νομάρχη Γρεβενών και, από τον νέο χρόνο, δήμαρχο Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς εξέτασαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο θέμα της δημιουργίας του αστεροσκοπείου.
    Σήμερα πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία των κ.κ. Κουπτσίδη και Οικονόμου, ενώ όπως έγινε γνωστό, θα διερευνηθούν, σε συνεργασία με τη διαχειριστική αρχή, τρόποι υπέρβασης των εμποδίων και χρηματοδότησης του έργου από ευρωπαϊκά προγράμματα.
    Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, αν όλα πάνε καλά το αστεροσκοπείο θα κατασκευαστεί σε δύο με δυόμισι χρόνια, ενώ αμέσως μετά θα είναι δυνατό να ξεκινήσουν οι επισκέψεις των μαθητών. Στη συνέχεια θα προωθηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ξεκινήσουν και οι ερευνητικές και επιστημονικές του λειτουργίες.


πηγή : http://efagonizesthe.blogspot.com

PostHeaderIcon Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, 13 Δεκεμβρίου 1943

 


Οι Γερμανοί μπήκαν στα Καλάβρυτα στις 09/12. Δημιούργησαν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πόλη, προκειμένου να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει. Την έντονη ανησυχία των κατοίκων κατάφερε, παραπλανώντας τους, να κατευνάσει ο Γερμανός Διοικητής, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται κανείς να πάθει τίποτε και ότι ο στόχος τους ήταν η εξόντωση των ανταρτών. Προχώρησαν αρχικά στην πυρπόληση σπιτιών που ανήκαν σε αντάρτες και αναζήτησαν την τύχη των Γερμανών τραυματιών της Μάχης της Κερπινής.
Στις 12/12, οι Γερμανοί άρχισαν να ετοιμάζονται για να αποχωρήσουν την επομένη. Το πρωί στις 13/12, ημέρα Δευτέρα, πριν καλά καλά ξημερώσει, χτύπησαν τις καμπάνες της κεντρικής εκκλησίας και Γερμανοί αξιωματικοί και στρατιώτες διέταξαν να συγκεντρωθούν όλοι οι κάτοικοι στο Δημοτικό Σχολείο, αφού πάρουν μαζί τους μια κουβέρτα και τρόφιμα μιας ημέρας.
Στο κτίριο του σχολείου έγινε ο χωρισμός και ο αποχωρισμός. Τα γυναικόπαιδα κλείστηκαν στο σχολείο και οι άνδρες από 14 χρονών και πάνω οδηγήθηκαν σε φάλαγγες στην κοντινή Ράχη του Καππή. Ο χώρος ήταν προσεκτικά επιλεγμένος. Η αμφιθεατρική του διαμόρφωση δεν θα επέτρεπε σε κανένα να γλιτώσει. Οι Καλαβρυτινοί ήταν αναγκασμένοι να βλέπουν τις περιουσίες τους, τα σπίτια και ολόκληρη την πόλη, να καίγονται και, μαζί τους, να παραδίδονται στη φωτιά οι γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά τους έγκλειστα στο κτίριο του Σχολείου, το οποίο φρουρούσαν πάνοπλοι στρατιώτες.
Ο Γερμανός Διοικητής, για να καθησυχάσει και να παραπλανήσει τους συγκεντρωμένους, έδωσε το λόγο της στρατιωτικής του τιμής ότι δεν πρόκειται να τους σκοτώσουν. Ολόκληρη η πόλη παραδόθηκε σης φλόγες.
Την ίδια στιγμή ο Οδοντωτός κατηφόριζε κατάφορτος με τις σοδιές από το πλιάτσικο των Γερμανών στα σπίτια, στα μαγαζιά και τις αποθήκες, απ΄ όπου άρπαξαν ότι πολύτιμο υπήρχε. Μαζί και τα χρήματα και τα αποθέματα των Τραπεζών και των Δημοσιών Υπηρεσιών, αφού προηγουμένως ανάγκασαν τους Διευθυντές να τα παραδώσουν.
Από το ξενοδοχείο «Μέγας Αλέξανδρος», με μια πράσινη και ύστερα μια κόκκινη φωτοβολίδα, δόθηκε το σύνθημα της εκτέλεσης. Τα πολυβόλα θέρισαν τους Καλαβρυτινούς. Ακολούθησε η χαριστική βολή που ολοκλήρωσε το έγκλημα. Διασώθηκαν 13 άτομα.
Image Hosted by ImageShack.us
Στο δημοτικό σχολείο, τα γυναικόπαιδα έζησαν στιγμές αγωνίας και τρόμου, καθώς οι φλόγες έζωναν το κτίριο του σχολείου. Σπάζοντας πόρτες και παράθυρα κατάφεραν τελικά να ξεφύγουν τρέχοντας μακριά από τα σπίτια που φλέγονταν, άρχισαν να αναζητούν τους δικούς τους, Μία από τις γυναίκες, η ηλικιωμένη Κρίνα Τσαβαλά, ποδοπατήθηκε από το πανικόβλητο πλήθος των γυναικόπαιδων και ξεψύχησε πριν αντικρίσει το αποτρόπαιο έγκλημα.
Ύστερα, οι γυναίκες ανηφόρισαν προς το μέρος που είχαν οδηγήσει τους άνδρες και βρέθηκαν μπροστά στο πιο φρικιαστικό και απάνθρωπο θέαμα. Ανδρες, πατεράδες, γιοι και αδελφοί κείτονταν νεκροί πλημμυρισμένοι στο αίμα.
Το μεγάλο Δράμα των Καλαβρύτων είχε ξεκινήσει. Τα νιάτα, οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, περιουσίες και κόποι χρόνων αφανίστηκαν στις 2:34΄ της 13ης Δεκεμβρίου 1943, όπως δείχνουν οι δείκτες του σταματημένου ρολογιού της εκκλησίας.
Η συνέχεια του δράματος βρήκε τις γυναίκες να προσπαθούν με τα νύχια να σκάψουν πρόχειρους τάφους στην παγωμένη γη του Δεκέμβρη, για να θάψουν τους νεκρούς τους. Με τις κουβέρτες που είχαν κοντά τους, μετέφεραν τους σκοτωμένους στο νεκροταφείο και άλλους έθαψαν εκεί στο λόφο, μια τραγική σκηνή που κράτησε μέρες.
Ακολούθησε η προσπάθεια της επιβίωσης μέσα στα χαλάσματα, που έμελλε για χρόνια να στεγάσουν τις απορφανισμένες οικογένειες.

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων «συγκίνησε και συνένωσε τους Έλληνες - δυνάμωσε τον αγώνα τους κατά του κατακτητή», ομολογεί ο τότε γενικός στρατιωτικός διοικητής των Γερμανών στην Ελλάδα.
Οι Καλαβρυτινές Γυναίκες, οι Καλαβρυτινές Μανάδες, μορφές ηρωικές, παλεύοντας κάτω από δύσκολες συνθήκες, κατάφεραν να αναθρέψουν τα παιδιά τους και να ξαναχτίσουν την πόλη μέσα από τα ερείπια.

Στον Τόπο της Εκτέλεσης, ο Λευκός Σταυρός και η Πετρωμένη Καλαβρυτινή Μάνα, αιώνια σύμβολα του μαρτυρίου, εξακολουθούν να στέλνουν μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών του κόσμου.

πηγή : http://felis-catus.pblogs.gr

PostHeaderIcon Συμφωνεί το υπ. Οικονομικών με την Αρχή Δεδομένων για τη φορο-κάρτα

Διάθεση για συμμόρφωση με τις υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με τις προϋποθέσεις καθιέρωσης φορο-κάρτας, εκφράζει το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο προαναγγέλλει ότι το ζήτημα πρόκειται να ρυθμισθεί με νόμο –και όχι με υπουργική απόφαση- ο οποίος θα ενσωματώνει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για τη διαφύλαξη της ανωνυμίας του φορολογουμένου, κατά τη χρήση της φορο-κάρτας. «Η γνωμοδότηση περιλαμβάνει εναλλακτικές προτάσεις, τις οποίες το Υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει ως προς τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια, το κόστος και τον απαιτούμενο χρόνο υλοποίησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για τη νομιμότητα τέτοιου εγχειρήματος. Στη γνωµοδότησή επισηµαίνει ότι η καθιέρωση της εν λόγω κάρτας πρέπει ψήφιση νόµου, µε τον οποίο θα ρυθµίζεται το επίµαχο σύστηµα επεξεργασίας και στη συνέχεια την έκδοση υπουργικής απόφασης κατ’ εφαρµογή του νόµου, για τη ρύθµιση των τεχνικών λεπτοµερειών.

Επί της ουσίας, ωστόσο, η Αρχή εκτιµά ότι το νέο σύστηµα ενέχει τον κίνδυνο δηµιουργίας «καταναλωτικού προφίλ», απ’ όπου θα αποκαλύπτονται τυχόν ιδιαιτερότητες του προσώπου, όπως και το σύνολο των δραστηριοτήτων του. Η καταγραφή δε των συναλλαγών του σε πραγµατικό χρόνο θα έχει ως συνέπεια τη δυνατότητα επεξεργασίας των στοιχείων από τρίτους για διάφορους σκοπούς, καθώς τα δεδοµένα θα παραµένουν εκτεθειµένα για µεγάλο χρονικό διάστηµα.

∆εδοµένου ότι στόχος της πρωτοβουλίας του υπουργείου Οικονοµικών είναι ο έλεγχος του ΦΠΑ, η Αρχή προτείνει διαχωρισµό του από την ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών, ώστε οι συναλλαγές του πολίτη να κατατίθενται µόνο στο τέλος του χρόνου για να µην τυγχάνουν οποιασδήποτε επεξεργασίας.


PostHeaderIcon Πολύνεκρο ναυάγιο στην Ανταρτική

Είκοσι δύο ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο χθες Δευτέρα ενός νοτιοκορεατικού αλιευτικού στην Ανταρκτική, δήλωσαν σήμερα οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, μετά την ανακοίνωσή τους ότι σταματούν τις έρευνες για τον εντοπισμό 17 μελών του πληρώματος που αρχικά φέρονταν ως αγνοούμενοι.
«Δυστυχώς είναι εξαιρετικά απίθανο κάποιος που είχε διασωθεί χθες, να κατάφερε να επιζήσει», δήλωσε ο συντονιστής των επιχειρήσεων διάσωσης στη Νέα Ζηλανδία Ντέιβιντ Ουίλσον προσθέτοντας ότι τα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής συνιστούν ένα «αδυσώπητο περιβάλλον».

Δεν υπήρχε ελπίδα ορθολογικά να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι ύστερα από τριάντα ώρες στα παγωμένα αυτά νερά χωρίς να φορούν την κατάλληλη στολή, τόνισε.
southkorea_shipΑρχικά πέντε ναυτικοί πνίγηκαν χθες το πρωί, όταν το αλιευτικό Number One Insung (φωτογραφία), με 42 μέλη πληρώματος, βυθίστηκε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Είκοσι ναυτικοί διασώθηκαν από ένα άλλο νοτιοκορεατικό πλοίο και 17 φέρονταν ως αγνοούμενοι.
Ο χρόνος επιβίωσης στο νερό των μελών του πληρώματος πρέπει να ήταν πολύ σύντομος, δήλωσε ο Ουίλσον. Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτοί που δεν παθαίνουν καρδιακή προσβολή πέφτοντας στο νερό, χάνουν πιθανώς τις αισθήσεις τους ύστερα από μια ώρα και δεν μπορούν πλέον να επανέλθουν στη ζωή ύστερα από δύο ώρες».

πηγή : http://www.theinsider.gr

PostHeaderIcon Το βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2010 δόθηκε για το γραφένιο – ένα υπέρλεπτο υλικό δύο διαστάσεων

Η Σουηδική Ακαδημία Επιστημών απένειμε το Νόμπελ Φυσικής για το 2010 σε δύο Ρώσους φυσικούς, τους Andre Geim και Konstantin Novoselov, του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, «για τα πρωτοποριακά τους πειράματα σχετικά με το δισδιάστατο γραφένιο.

Το γραφένιο ήταν τρίτο στη λίστα των πιθανών Νόμπελ και επιβραβεύει τις προσπάθειες δύο Ρώσων φυσικών.

Το γραφένιο είναι μια μορφή του άνθρακα. Σαν υλικό είναι εντελώς νέο – όχι μόνο το λεπτότερο που έγινε ποτέ, αλλά και το ισχυρότερο. Ως καλός αγωγός του ηλεκτρισμού άγει σαν τον χαλκό. Ως αγωγός της θερμότητας ξεπερνά όλα τα άλλα γνωστά υλικά. Είναι σχεδόν διαφανές, αλλά και τόσο πυκνό που ακόμη και το ήλιο, το μικρότερο άτομο αερίου, δεν μπορεί να το διαπεράσει. Ο άνθρακας, η βάση όλων των γνωστών μορφών ζωής στη γη, μας εξέπληξε ευχάριστα για άλλη μια φορά.

graphene Γραφένιο από γραφίτη: Ο γραφίτης είναι μια βασική ύλη που βρίσκουμε στη φύση. Όταν λαμβάνεται από τον γραφίτη σε μορφή φύλλων γίνει το γραφένιο. Αν τυλιχθούν τα φύλλα του γραφενίου σχηματίζει ένα νανοσωλήνα από άνθρακα, αν διπλωθεί γίνεται μια μικρή μπάλα ποδόσφαιρο, το φουλλερένιο. Το γραφένιο, κρυμμένο μέσα στον γραφίτη, περιμένει να το ανακαλύψουμε.

Μια λεπτή στρώση του κοινού άνθρακα, πάχους ενός μόνο ατόμου, βρίσκεται πίσω από το φετινό Νόμπελ στη φυσική. Οι δύο Ρώσοι Geim και Novoselov έχουν δείξει ότι ο άνθρακας σε μια τέτοια επίπεδη φόρμα έχει εξαιρετικές ιδιότητες που προέρχονται από τον εξαιρετικό κόσμο της κβαντικής φυσικής.

Οι Geim και Novoselov εξάγουν το γραφένιο από ένα κομμάτι γραφίτη, όπως αυτό που βρίσκεται στα συνηθισμένα μολύβια. Χρησιμοποιώντας το συνηθισμένο σελοτέιπ κατάφεραν να φτιάξουν μια νιφάδα του άνθρακα με πάχος μόλις ενός ατόμου. Μέχρι τότε πολλοί πίστευαν ότι ήταν αδύνατο τέτοια λεπτά κρυσταλλικά υλικά να είναι σταθερά.

graphene_slices Πραγματικές φέτες γραφενίου από μια δημοσίευση του 2004 που ανέφερε πρώτα την απομόνωση και τη σταθερότητα του υλικού, πάχους ενός μόνο ατόμου

Ωστόσο, με το γραφένιο, οι φυσικοί μπορούν να μελετήσουν τώρα μια νέα κατηγορία δισδιάστατων υλικών με μοναδικές ιδιότητες. Το γραφένιο καταφέρνει να κάνει δυνατά τα πειράματα που ανατρέπουν τα στερεότυπα στα φαινόμενα στην κβαντική φυσική. Επίσης, είναι δυνατόν να εμφανιστεί μια απέραντη ποικιλία πρακτικών εφαρμογών, από τη δημιουργία νέων υλικών έως και την κατασκευή καινοτόμων ηλεκτρονικών. Το τρανζίστορ από γραφένιο προβλέπεται να είναι σημαντικά ταχύτερο από το τρανζίστορ του πυριτίου και να οδηγήσει έτσι σε πιο αποτελεσματικούς υπολογιστές.

Δεδομένου ότι είναι σχεδόν διαφανές και καλός αγωγός, το γραφένιο είναι κατάλληλο για την παραγωγή διαφανών οθονών αφής, πάνελ φωτισμού και ίσως ακόμη και ηλιακά κύτταρα.

Όταν αναμιγνύεται με τα πλαστικά, το γραφένιο μπορεί να τα μετατρέψει σε καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού, καθιστώντας τα πιο ανθεκτικά στη θερμότητα και πιο ανθεκτικά. Αυτή η αντοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για νέα σούπερ ανθεκτικά υλικά, τα οποία είναι επίσης λεπτά, ελαστικά και ελαφριά. Στο μέλλον, οι δορυφόροι, τα αεροπλάνα και τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να κατασκευαστούν από νέα σύνθετα υλικά.

Οι βραβευθέντες έχουν εργαστεί μαζί για πολύ καιρό τώρα. Ο Konstantin Novoselov είναι 36 ετών αρχικά δούλεψε με τον Andre Geim, 51 ετών, ως διδακτορικός φοιτητής στην Ολλανδία. Ακολούθησε στη συνέχεια τον Geim στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και οι δύο αρχικά σπούδασαν και ξεκίνησαν την σταδιοδρομία τους ως φυσικοί στη Ρωσία. Τώρα και οι δύο είναι καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Konstantin Novoselov Andre_Geim

Κατασκευή και φυσική του γραφένιου

Οι φυσικοί για πολύ καιρό προσπαθούσαν να φτιάξουν γραφένιο με χημική απολέπιση του γραφίτη αλλά απέτυχαν. Ακολούθως, το κατάφεραν με μηχανικό διαχωρισμό τρίβοντας γραφίτη πάνω σε κάποια επιφάνεια. Τα ατομικά επίπεδα έγιναν ορατά με οπτικό μικροσκόπιο πάνω σε υπόστρωμα SiO2 και ακολούθησε εξακρίβωση με μικροσκόπιο ατομικής δύναμης.

Το γραφένιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί

  • Ως σκόνη για την κατασκευή αγώγιμων πολυμερών.
  • Ως σκόνη σε μπαταρίες
  • Ως αποθηκευτικό υλικό για Υδρογόνο.
  • Ως υλικό για laser ημιαγωγών και άλλων οπτοηλεκτρονικών συσκευών.(ειδικά σε 2 επίπεδα γραφενίου το χάσμα μπορεί να ρυθμιστεί από 0 έως 0.3eV)

    Ερευνητές της IBM έχουν αναφέρει ότι χρησιμοποίησαν το γραφένιο για τη δημιουργία «διόδων επίδρασης πεδίου» (FET), ένα είδος τρανζίστορ, με συχνότητες λειτουργίας που έφτασαν τα 30 GHz και θα μπορούσαν να αυξηθούν περαιτέρω στα 100 GHz.

    Για τη δημιουργία των πειραματικών τρανζίστορ η ερευνητική ομάδα εφάρμοσε μια θερμική τεχνική για το σχηματισμό στρωμάτων γραφένιου πάνω σε πυρίτιο. Κατασκεύασαν έτσι μια πλάκα πυριτίου, όμοια με αυτές στις οποίες δημιουργούνται τα συμβατικά τσιπ, καλυμμένη όμως με FET γραφένιου.

    Τέλος

    • Οι φορείς του ηλεκτρισμού λόγω του πλέγματος, υπακούουν στην εξίσωση του Dirac για άμαζα φερμιόνια!
    • Οι φορείς εξακολουθούν να είναι ηλεκτρόνια και οπές, χάνουν όμως την ενεργό τους μάζα.
    • Τελικά το γραφένιο λειτουργεί ως κυματοδηγός για ηλεκτρόνια.
  • Συγκλονισμένοι δηλώνουν οι επιστήμονες

    Οι ρωσικής καταγωγής επιστήμονες εξέφρασαν την έκπληξή τους για «τις επαναστατικές εργασίες τους στο γραφένιο», ένα υλικό που μπορεί να φέρει επανάσταση στην ηλεκτρονική.

    «Είμαι συγκλονισμένος», δήλωσε ο 36χρονος Νοβοσέλοφ στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT, το οποίο μετέδωσε ότι αυτό του αποκάλυψε ότι κέρδισε το βραβείο.

    «Είναι τρελό», προσέθεσε ο Νοβοσέλοφ, σχολιάζοντας ότι δεν περίμενε να κερδίσει το βραβείο παρά τις εκτιμήσεις των ειδικών που τον τοποθετούσαν μαζί με τον Γκέιμ μεταξύ των φαβορί.

    Την έκπληξή του εξέφρασε και ο 51χρονος Αντρέ Γκέιμ, ο οποίος ήταν ο καθηγητής του συνεργάτη του «Κόστια» Νοβοσέλοφ στο παρελθόν.

    Την ώρα που του τηλεφώνησαν από τη Στοκχόλμη για να του ανακοινώσουν ότι κέρδισε το βραβείο, αυτός ετοιμαζόταν να απαντήσει σε ηλεκτρονικά μηνύματα.

    «Τα σχέδιά μου για σήμερα; Θα επιστρέψω στη δουλειά μου. Τα σχέδιά μου δεν θα αλλάξουν», δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη που είχε με δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση ότι του απονέμεται το φετεινό Νόμπελ Φυσικής και δεσμεύτηκε να μην επαναπαυθεί στις δάφνες της επιτυχίας του.

    «Πιστεύω ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες νικητών των βραβείων Νόμπελ: αυτοί που μετά σταματούν να κάνουν ο,τιδήποτε ως το τέλος της ζωής τους και αυτό είναι μια πολύ κακή υπηρεσία στην κοινωνία», προσέθεσε.

    «Και υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν αυτό που θα σκεφτούν κι άλλοι άνθρωποι, ότι κέρδισαν το Νόμπελ κατά τύχη και οι οποίοι αρχίζουν να εργάζονται ακόμη πιο σκληρά από προηγουμένως», σχολίασε, εξηγώντας ότι θέλει να ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

    Οι δύο φυσικοί είναι καθηγητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, στη Βρετανία, το οποίο εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτήν τη «φανταστική είδηση» και υπογράμμισε ότι οι εργασίες των δύο επιστημόνων έχουν «τεράστια πρακτικά πλεονεκτήματα».

    «Είναι μία φανταστική είδηση. Είμαστε κατευχαριστημένοι που η δουλειά του Αντρέ και του Κονσταντίν πάνω στο γραφένιο αναγνωρίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την επιτροπή των βραβείων Νόμπελ 2010», δήλωσε η πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ Νάνσι Ρόθουελ.

    «Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας θεμελιώδους ανακάλυψης που στηρίχθηκε στην επιστημονική περιέργεια και η οποία έχει τεράστια πρακτικά, κοινωνικά και οικονομικά πλεονεκτήματα για την κοινωνία», προσέθεσε.

    Πηγή: www.physics4u.gr - ScienceDaily – ΑΠΕ


    PostHeaderIcon Χωρίς χρονικό περιορισμό πλέον τα videos στο YouTube


    Πριν από λίγους μήνες, το YouTube ανέβασε το χρονικό όριο για τα videos που φιλοξενεί από τα 10 λεπτά στα 15. Όπως φαίνεται, αυτό ήταν απλά το πρώτο βήμα, καθώς η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι καταργείται τελείως ο χρονικός περιορισμός, υπό μία προϋπόθεση.

    Ο χρήστης μπορεί πλέον να ανεβάζει μεγάλα videos, αρκεί να μην έχει απασχολήσει στο παρελθόν το YouTube με ανέβασμα copyrighted υλικού. Σε αυτή την περίπτωση, διατηρείται το όριο των 15 λεπτών.

    Το νέο προνόμιο χορηγείται σταδιακά στους χρήστες। Βέβαια, αν κάποιος το εκμεταλλευτεί για να ανεβάσει ένα επεισόδιο της αγαπημένης του σειράς, θα επανέλθει στο όριο των 15 λεπτών, καθώς οι τηλεοπτικές σειρές προστατεύονται.

    Πηγή: e-pcmag.gr

    PostHeaderIcon Κλείνουν οι κατασκευαστικές εταιρείες στη Θεσσαλονίκη


    Περίπου 300 εταιρείες έκλεισαν το 2010 με αποτέλεσμα να χάσουν τις δουλειές τους 3.000 εργαζόμενοι

    Ερώτηση προς τους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών για τα κλείσιμο εκατοντάδων κατασκευαστικών εταιρειών στη Θεσσαλονίκη κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης ΝΔ κ. Θεόδωρος Καράογλου.

    Όπως τονίζει ο κ. Καράογλου, το κλίμα στις κατασκευαστικές εταιρείες τόσο στο νομό Θεσσαλονίκης όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας διαγράφεται απαισιόδοξο. Στο μπαράζ των λουκέτων και της ύφεσης μετά τους τομείς της βιοτεχνίας, του εμπορίου, έχουν μπει και οι τεχνικές εταιρείες. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι εντός του τρέχοντος έτους, 300 εταιρείες έκλεισαν με αποτέλεσμα να χάσουν τις δουλειές τους 3.000 εργαζόμενοι.

    Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Σύνδεσμος Πιστοποιημένων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και Τεχνικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς εάν δεν αλλάξει το υπάρχον κλίμα, το ποσοστό των τεχνικών εταιρειών που κλείνουν θα αυξηθεί δραματικά.

    Σήμερα το 90% των μελών του τοπικού συνδέσμου της Κεντρικής Μακεδονίας υπολειτουργεί, ενώ οι εταιρείες απειλούνται άμεσα με αναστολή της λειτουργίας τους λόγω έλλειψης αντικειμένου, αλλά και ρευστότητας. Το 2011, όπως υπογραμμίζει ο κ. Καράογλου, προβλέπεται δυσοίωνο, καθώς μία στις δύο επιχειρήσεις κινδυνεύει με οριστικό κλείσιμο εάν δεν ανατραπεί το κλίμα.

    «Και ενώ μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, οι εργοληπτικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και τους φόρους τους για απλήρωτα έργα, το Δημόσιο έχει προχωρήσει σε άτυπη στάση πληρωμών για έργα ύψους περίπου 1,8 δισ. ευρώ. Ήδη από τις αρχές Ιουνίου εκκρεμούν οι εξοφλήσεις του προγράμματος «Θησέας» χωρίς χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής εκτελεσμένων εργασιών, ενώ μόνο μία δόση έχει εκταμιευτεί από τις τέσσερεις της ΣΑΤΑ που αφορά στα έργα των ΟΤΑ» σημειώνει ο κ. Καράογλου.

    Οι επιπτώσεις των οικονομικών προβλημάτων ρευστότητας και παύσης εργασιών που αντιμετωπίζουν οι τεχνικές εταιρείες στη Θεσσαλονίκη, έχουν άμεσο αντίκτυπο σε σημαντικές παραμέτρους, όπως η σχολική στέγη στον νομό Θεσσαλονίκης, όπου έχουν σταματήσει εντελώς οι εκταμιεύσεις, σχεδόν από την αρχή του τρέχοντος έτους και μέχρι σήμερα.

    Κατόπιν τούτων, ο κ. Καράογλου ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών:

    - Προβλέπεται να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών στην άμεση χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία και βιωσιμότητα των τεχνικών εταιρειών του νομού Θεσσαλονίκης;

    - Εξετάζουν τα αρμόδια Υπουργεία το ενδεχόμενο συμψηφισμού των υποχρεώσεων του δημοσίου απέναντι στις τεχνικές εταιρείες από εκτελεσμένες εργασίες και των οφειλών των τεχνικών εταιρειών προς φορείς του δημοσίου, όπως το ΙΚΑ και η Εφορία;

    - Τι μέτρα προβλέπεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας προκειμένου το κατασκευαστικό αντικείμενο να διαχέεται προς την περιφέρεια και να στηριχθούν εμπράκτως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειας;

    Πηγή: voria.gr



    PostHeaderIcon Βγάζουν το εθνόσημο από την Εθνική Φρουρά

    Την απόπειρα απογαλακτισμού του κυπριακού στρατό από ο,τιδήποτε ελληνικό, καταγγέλλει ο Σωτήρης Σαμψών. Μετά την απαγόρευση εκ μέρους των κομμουνιστών της κυβέρνησης του ΑΚΕΛ της ελληνικής σημαίας από το γυλιό και το σακίδιο ασκήσεων, κάτι που φυσικά καταγγέλθηκε, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, ο οποίος τυγχάνει και αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, μίλησε για απόπειρα απογαλακτισμού της Κύπρου από ο,τιδήποτε ελληνικό σε σχετικές δηλώσεις του στη Βουλή. Την ίδια ώρα, "ενοχλημένο" φαίνεται με διαρροές προς τον Τύπο το ελληνικό ΓΕΕΘΑ για τα όσα γίνονται στην Εθνική Φρουρά, καθώς "γίνονται πράγματα που δεν συνέβαιναν ποτέ ξανά", σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "σημερινή". Σύμφωνα με την εθνοπρεπή κυπριακή εφημερίδα, "ο αρχηγός και ο υπαρχηγός κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά υπάρχουν κι άλλοι που κινούν τα νήματα για κυπροποίηση του στρατεύματος, σε μια εποχή που πρέπει να γίνει μια γροθιά μαζί με τον Ελληνικό Στρατό. Οι Τούρκοι, σημείωσε η πηγή μας, δεν καταλαβαίνουν από... κυπροποιήσεις, κτυπούν τον Ελληνισμό περιφερειακά και αναμένουν το επόμενο μας λάθος, για να ολοκληρώσουν το έργο τους". Διαβάστε τι άλλο γράφει το ρεπορτάζ: "Ο Σωτήρης Σαμψών, κληθείς να σχολιάσει αναφορές για συγκεκριμένες ενέργειες, όπως η υποστολή της ελληνικής σημαίας σε στρατόπεδα και πεδία βολής, είπε ότι υπάρχει μια ελληνοφοβία από την παρούσα κυβέρνηση, με την έννοια ότι αφαιρούνται ελληνικές σημαίες, θυρεοί και σύμβολα του έθνους. Η προσπάθεια απογαλακτισμού από την Ελλάδα ξεκίνησε από το 2008, οπόταν ανέλαβε η παρούσα Κυβέρνηση την εξουσία".


    Ήδη οι αντιδράσεις στην Κύπρο έχουν ξεκινήσει και χαρακτηριστικό είναι το παραπάνω κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα των φιλάθλων του πατριωτικού ΑΠΟΕΛ.


    Πολιτική υπόσταση έλαβε το ζήτημα των καταγγελιών της επαναλαμβανόμενης υποστολής της ελληνικής σημαίας από στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και πεδία βολής. Ακόμα, άλλες καταγγελίες αφορούν την αφαίρεση των διακριτικών εθνικών συμβόλων από τα σακίδια ασκήσεων των ΛΟΚ. Το θέμα ηγέρθη κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας. Από ανάληψης της εξουσίας Χριστόφια, οι κυβερνώντες τρέμουν κάθε τί προάγει την ελληνική εθνική ταυτότητα των Κυπρίων, μεθοδικά δε, δρουν στο στράτευμα με την αφαίρεση των εθνικών συμβόλων, την απαγόρευση αντικατοχικών συνθημάτων (με το χαρακτηρισμό ως «ρατσιστικά») και την κατάπτωση του εθνικού και ηθικού φρονήματος των κληρωτών στρατιωτών και μόνιμων στελεχών της Εθνικής Φρουράς. 
     
    Αλήθεια, πού πάμε; Από την Παιδεία, μέχρι τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και την Άμυνα της πατρίδας μας, το ΑΚΕΛ εδραιώθηκε τόσο, που περνά τα ψευδοεπαναπροσεγγιστικά του ιδεολογήματα. Με ποιο φρόνημα θα πολεμήσουν οι φαντάροι μας, όταν το κατεστημένο έχει επιβάλει στη συνείδησή τους το βόλεμα, τις πελατειακές σχέσεις και την καθίζηση των εθνικών ιδεών; Η κυβέρνηση δε σέβεται ούτε τους αγώνες της Εθνικής Φρουράς, ούτε το ρόλο που επιτελεί. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η Ε. Φ, την οποία το ΑΚΕΛ καθυβρίζει με την καθημερινή του πολιτική πρακτική, ιδρύθηκε το 1964, κατά την περίοδο της στρατιωτικής τουρκανταρσίας των «αδελφών» Τουρκοκυπρίων και στα πλαίσια του Σχέδιου Αμύνης Κύπρου υπό τον Αρχηγό της ΑΣΔΑΚ (Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Αμύνης Κύπρου), Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα. Η μαχητές της Εθνικής Φρουράς και της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Κύπρου, τόσο στις μάχες του 1964, όσο και στην τουρκική εισβολή του 1974. Η Ιδέα της Ελλάδος και της Ενώσεως ήταν ο καθοδηγητικός φάρος των σύγχρονων ηρώων του Κυπριακού Ελληνισμού, απέναντι στα διχοτομικά σχέδια της Τουρκίας.
    Ντροπή στο ΑΚΕΛ και σε όσους ανέχονται την υποστολή της σημαίας μας από τα στρατόπεδα. Γι΄αυτούς, έχει έτοιμη και διαχρονική απάντηση ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας:
     
    «Θέλωμεν την Ένωσιν, διότι είμεθα Έλληνες την συνείδησιν και την καταγωγήν. Θέλωμεν την Ένωσιν, διότι αυτό ήτο το όραμα ολοκλήρων γενεών. Αυτό όμως δεν είναι απλώς ιδεαλισμός, αλλά κάτι το οποίον εμπίπτει και εις τον ρεαλισμόν. Διότι οι λαοί, οι οποίοι λησμονούν τα εθνικάς υποθήκας, λησμονούν την καταγωγήν των, σιγά σιγά φθίνουν, μαραίνονται και υποκύπτουν εις την δύναμιν του ισχυροτέρου, του κατακτητού...» (ομιλία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, 06 Ιουλίου 1964).


    ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr

    PostHeaderIcon Στo …ποντίκι το νέο όπλο για τις κυβερνοεπιθέσεις!


    Οι επιθέσεις που εξελίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις ιστοσελίδες των Amazon, PayPal, Mastercard και Visa, με αφορμή την εχθρική αντιμετώπιση που εκείνες επεφύλαξαν στη WikiLeaks, φαίνεται ότι θα εκδηλώνονται με μεγαλύτερη ευκολία από τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι πλέον δεν θα χρειάζονται καν πρόγραμμα! Κι αυτό γιατί η ιστοσελίδα η οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν είναι βασισμένη σε JavaScript και θα το κάνει η ίδια για αυτούς...

    Αυτοί οι οποίοι στόχευσαν τα προαναφερθέντα site την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή της προηγούμενης εβδομάδας βασίζονταν ως επί το πλείστον σε ένα εργαλείο που "κατέβαζαν" από το διαδίκτυο. Λίγοι από τους "Anonymous", σε σχέση με τα νούμερα των μελών τους, είναι πραγματικοί "χάκερ" και αυτοί χρησιμοποιούν εξειδικευμένα προγράμματα του χώρου τους. Οι οδηγίες για το πως να γίνει αυτό το ηλεκτρονικό σαμποτάζ κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και στους κύκλους των Anonymous, πραγματοποιώντας μία διαδικτυακή επανάσταση!

    Το εργαλείο DDoS επιτρέπει σε μέλη να συνδεθούν στο δίκτυο των υπολογιστών εάν το επιθυμούν, χωρίς να προσομοιώνουν συσκευές "ζόμπι" που θα πραγματοποιήσουν πολλαπλές επιθέσεις. Το νέο αυτό απόκτημα λέγεται LOIC (Low Orbit Ion Cannon), και εξελίχθηκε από ένα open source διαδικτυακό μέρος όπου δοκιμάζεται το "βάρος" στους servers. Μία νέα εφαρμογή προστέθηκε στο εργαλείο, επονομαζόμενη Hivemind, η οποία συνδέει το LOIC στα λεγόμενα "anonops" (επιχειρήσεις ανωνύμων), και επιτρέπει στους χρήστες να προσθέσουν τις μηχανές τους ως "όπλα" σε μία επίθεση DDoS.

    Τώρα πια όμως, το software δεν χρειάζεται καν, αφού ένα μέλος των Anonymous έφτιαξε μία ιστοσελίδα που μετατρέπει τον browser (περιηγητή) του κάθε χρήστη αυτόματα σε μηχανή του κυβερνοπόλεμου. Όταν ο χρήστης πατήσει το κουμπί της επίθεσης, η ιστοσελίδα συνεχόμενα και γοργά "ζητά" από το στοχευμένο site ένα αρχείο, όπως ένα μεγάλο αρχείο εικόνας.

    Ο σχεδιαστής του εργαλείου είναι άγνωστος και μία γρήγορη ματιά στο JavaScript στο οποίο βασίζεται δείχνει πως είναι πολύ βασική η γνώση που χρειάζεται για το σχεδιασμό του.

    Το μόνο πρόβλημα είναι πως το browser tool δεν κρύβει τις διευθύνσεις IP του επιτιθέμενου, και οι πιθανοί κυβερνο-επαναστάτες θα πρέπει να θυμηθούν πως τρία μέλη των Anonymous έχουν ήδη συλληφθεί και δύο έχουν καταδικαστεί, για επιθέσεις DDoS.

    Πηγή: protothema.gr



    PostHeaderIcon Το ποδήλατο... βλάπτει τη γονιμότητα



     ποδηλασία ακόμη κι αν είναι για μόνο 5 ώρες την εβδομάδα μπορεί να επηρεάσει την γονιμότητα ενός άνδρας, σύμφωνα με ερευνητές. 

    Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι οι επαγγελματίες ποδηλάτες ήταν πιθανό να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα με την ποσότητα και την ποιότητα του σπέρματος. Τώρα φαίνεται ότι και οι ερασιτέχνες ποδηλάτες είναι πιθανό να έχουν τα ίδια προβλήματα στη γονιμότητα.
    Σύμφωνα με νέα έρευνα οι άνδρες που κάνουν ποδήλατο ακόμη και λιγότερες από 5 ώρες την εβδομάδα μπορεί να έχουν πιο αδύναμο σπέρμα από εκείνους που δεν γυμνάζονται καθόλου. 

    Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης εξέτασαν 2.200 άνδρες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ποδήλατο μειώνει την γονιμότητα και θεωρούν ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας της θέσης που παίρνει το σώμα στο ποδήλατο. 

    πηγή : http://dete.gr

    PostHeaderIcon Στα 100 καλύτερα κρασιά το "Ασσύρτικο"

    Στα εκατό καλύτερα κρασιά του κόσμου βρίσκεται το «Ασσύρτικο Κουτσιογιαννόπουλος Σαντορίνη» σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό «Wine Spectator» και συγκεκριμένα στην 86η θέση με 91 βαθμούς.

    Σύμφωνα με το Βήμα, το περιοδικό χαρακτηρίζει το κρασί ως πρεσβευτή της Ελλάδας στον κόσμο του οίνου. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που ελληνικό κρασί μπαίνει στην πρώτη 100αδα του συγκεκριμένου περιοδικού.

    Το «Wine Spectator» επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την καταναλωτική συνείδηση και όσοι οινοπαραγωγοί περιλαμβάνονται στο έντυπο το θεωρούν ως κατόρθωμα.

    Όπως είπε στο Βήμα ο Γ. Κουτσογιαννόπουλος, ιδιοκτήτης του οινοποιείου: «Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Είναι μεράκι και θέμα αγάπης να ασχολείσαι με κάτι που σου αρέσει. Αν το χόμπι σου είναι η δουλειά σου, θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

    Πετάξαμε από τη χαρά μας με τη βράβευση. Σκεφθείτε ότι είμαστε ένα μικρό οινοποιείο, όπου το καλοκαίρι δουλεύουν 10 άνθρωποι και τον χειμώνα επτά.  Όλες οι παιδικές αναμνήσεις είναι αμπέλια, οινοποιεία και γαϊδουράκια
    ».

    Προσέθεσε πως ετησίως παράγονται 80.000 φιάλες και 50 τόνοι χύμα κρασιού.

    Η ιστορία του οινοποιείου έχει ως εξής: Το 1870 ο προπάππους του από τη Σύρο βρέθηκε στη Σαντορίνη όπου άρχισε να ασχολείται με το κρασί ενώ μέχρι το 1917 έκανε εξαγωγές στην Οδησσό. Στη συνέχεια, οι εξαγωγές έγιναν προς τη Δυτική Ευρώπη και την Αίγυπτο.

    «Εμένα δεν με πειράζει να βάζουν μεγάλους φόρους, όμως με ενοχλεί όταν τηρούν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Μακάρι και το κράτος να ήταν βοηθός και όχι χειρόφρενο. Στον χώρο του κρασιού υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός. Εάν υπάρχει ένας χώρος που δεν έχει "καεί", αυτός είναι η Σαντορίνη. Στο εξωτερικό γνωρίζουν ότι έχει διαφορές από άλλα σημεία της χώρας. Έτσι σιγά σιγά η Σαντορίνη εξάγει με χαλαρούς ρυθμούς. Ωστόσο αυτό που έχει “πεθάνει” είναι η Ευρώπη. Αντίθετα, οι χώρες που έχουν προοπτική είναι η Αμερική, η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία και η Κορέα» σημείωσε.

    «Σε εμάς, την τέταρτη γενιά, κληροδοτήθηκαν πολλά σκεύη και αντικείμενα. Μας μπήκε λοιπόν η ιδέα να δημιουργήσουμε ένα μουσείο, να τοποθετήσουμε σε σειρά κάθε μηχάνημα και σκεύος και να δούμε πώς εξελίχθηκε το κρασί της Σαντορίνης, αλλά και η ιστορία της οικογένειας. Πήγαμε και πήραμε και άλλα εκθέματα, τα φέραμε εδώ και ύστερα από 21 ολόκληρα χρόνια και μεγάλα ποσά επένδυσης τελειοποιήσαμε το μουσείο και δείχνουμε όλη την ιστορία του κρασιού στη Σαντορίνη» προσέθεσε.

    Στο μουσείο του οινοποιείου βρίσκεται το πρώτο πιεστήριο που έφεραν στη Σαντορίνη Φράγκοι καλόγεροι το 1660 το οποίο στη συνέχεια απέκτησε ο παππούς του κ. Κουτσογιαννόπουλου.

    «Για να τον ευχαριστήσουν, του έδωσαν ένα ξύλινο πιεστήριο, χειροποίητο και χειροκίνητο, φτιαγμένο από βελανιδιά στο Λακεντόκ της Γαλλίας. Υπάρχουν κινητά και ακίνητα ομοιώματα που δίνουν σε μεγαλύτερη έμφαση αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε, καθώς και ήχοι και οσμές που αντιστοιχούν σε αυτό που βλέπεις. Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τον επισκέπτη να πάρει πληροφορίες σε μήκος 300 και βάθος οκτώ μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης!» υπογράμμισε.

    «Αυτή τη στιγμή έχουμε το παλαιότερο Βινσάντο του κόσμου, παραγωγής 1959. Ο πατέρας μου το είχε φυλάξει σε ένα βαρέλι και το εμφιαλώσαμε για να το σώσουμε. Αυτό το κρασί είναι το μοναδικό που μπορείς να παλαιώσεις για περισσότερο από 100 χρόνια και να συνεχίζει να δίνει περισσότερες γεύσεις και αρώματα χωρίς να χαλάει. Δε θα ήθελα να το πουλήσω, προτιμώ να μας μείνει και κάθε γενιά να ανοίγει από ένα μπουκάλι» κατέληξε.


    πηγή : http://www.cosmo.gr

    PostHeaderIcon Ορθορεξία: Μια νέα διατροφική διαταραχή




    Μία "νέα" διατροφική διαταραχή, η νευρική ορθορεξία, έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο του τομέα της διατροφής.

    O όρος νευρική ορθορεξία διατυπώθηκε για πρώτη φορά το 1997 από τον Dr. Steven Bratman, σύμφωνα με τον οποίο η νευρική ορθορεξία είναι η μανία κατανάλωσης μόνο υγιεινών τροφών, κυρίως βιολογικών ή οργανικών και η αποφυγή κατανάλωσης τροφών αυξημένων σε λιπαρά ή εκείνων που περιέχουν πρόσθετα ή συντηρητικά.

    Τα άτομα με νευρική ορθορεξία έχουν περιγραφεί ως ψυχαναγκαστικές προσωπικότητες που θέλουν να έχουν τον έλεγχο των καταστάσεων και να διατηρούν σε καλά επίπεδα την υγεία τους. Τα άτομα αυτά αισθάνονται καλά όταν στη διατροφή τους υπάρχουν οι επιτρεπτές υγιεινές τροφές, ενώ αν καταναλώσουν τροφή που να περιέχει πρόσθετα, συντηρητικά ή χρώματα αισθάνονται ιδιαίτερα άσχημα, νιώθουν τύψεις και ενοχές και ανησυχούν για την υγεία τους.


    Τα χαρακτηριστικά της νευρικής ορθορεξίας


    Ένα υγιεινό - ισορροπημένο διαιτολόγιο, πληρέστατο σε θρεπτικά συστατικά, είναι απολύτως αποδεκτό και χρήσιμο.
    Μπορούμε να μιλάμε για νευρική ορθορεξία, όμως, όταν η τήρηση αυτού διαιτολογίου αποτελεί ακραία και απόλυτη θέση του ατόμου, που το ακολουθεί, με χαρακτηριστικά όπως π.χ. :


    * Η επίμονη σκέψη σχετικά με τη δίαιτα περισσότερο από τρεις ώρες ημερησίως,

    * Ο σχεδιασμός-προγραμματισμός γευμάτων πολλές ημέρες πριν από την κατανάλωσή τους,

    * Η θρεπτική αξία του γεύματός είναι περισσότερο σημαντική από την ευχαρίστηση της κατανάλωσής του,

    * Το έντονο αίσθημα αυτοπεποίθησης, όταν το άτομο τρώει υγιεινά,

    * Η παύση κατανάλωσης τροφίμων που έδιναν απόλαυση και η αντικατάστασή τους από «σωστά» τρόφιμα,

    * Η αντικοινωνική συμπεριφορά του ατόμου, επειδή το είδος διατροφής καθιστά δύσκολο το να φάει έξω,

    * Οι έντονες ενοχές, όταν «χαλάει» η διατροφή,

    * Η εκτίμηση της θρεπτικής αξίας των τροφίμων πάντοτε πριν από το φαγητό,

    * Η ευτυχία και ο πλήρης έλεγχος, όταν τρώει «υγιεινά»,

    * Το υποτιμητικό βλέμμα προς τους ανθρώπους, που δεν έχουν κανέναν έλεγχο στο τι τρώνε.

    "Οι ορθορεκτικοί ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια τους κανόνες τροφίμων και καμαρώνουν πολύ γι' αυτό. Πολλές φορές, όσο πιο δύσκολοι οι κανόνες, τόσο μεγαλύτερη ικανοποίηση για την τήρησή τους, παρόλο το τίμημα.
    Αυτοί οι κανόνες καθορίζουν, αν μπορούν, τι μπορούν και πόσο μπορούν φάνε κάποιο είδος τροφίμου. Μάλιστα, η εμμονή σε μια τέλεια δίαιτα είναι μερικές φορές τόσο έντονη, που όταν παραβιάζονται οι κανόνες της, ο ορθορεκτικός επιβάλει στον εαυτό του τιμωρίες. Π.χ. 'έφαγα μισό σοκολατάκι και για αυτό την υπόλοιπη ημέρα δεν έφαγα απολύτως τίποτα'! Ένα ακόμη χαρακτηριστικό τους είναι ότι θυμούνται και περιγράφουν με λεπτομέρειες τις 'σωστές' και 'υγιεινές' επιλογές τους. Π.χ., 'έχω να βάλω στο στόμα μου γλυκό εδώ και 2.5 χρόνια. Τελευταία φορά που έφαγα ήταν μια σειρά σοκολάτα κουβερτούρα, το Μάιο του 2008'! Και φυσικά η δήλωση γίνεται με χαμόγελο, περιμένοντας την έκπληξη του συνομιλητή τους για το κατόρθωμά τους και την επιβράβευση".

    Πηγή: protothema.gr



    PostHeaderIcon Νέα τροπή στο ατύχημα του «Aegean Star»

    Ενώπιον του εισαγγελέα Μυτιλήνης οδηγείται αυτή την ώρα ο 50χρονος πηδαλιούχος του πλοίου Aegean Star, που προσέκρουσε στο λιμενοβραχίονα της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή.

    Ο 50χρονος συνελήφθη από άνδρες του λιμενικού, γιατί παρέλαβε ένα ασυνόδευτο δέμα από το «European Express», το οποίο περιείχε 30 γραμμάρια ηρωίνης. Σε έρευνα που ακολούθησε στην καμπίνα του πλοίου, εντοπίστηκαν μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας διάφορα άλλα σύνεργα καθώς και υπολείμματα ηρωίνης.

    Ο εν λόγω άνδρας κρατούσε το πηδάλιο την ώρα του ατυχήματος, γεγονός που ίσως δώσει νέα τροπή στο ναυτικό ατύχημα.

    Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διαδικασία απορρύπανσης του λιμενοβραχίονα. Από τη διαρροή καυσίμου προκλήθηκαν ζημιές στα αλιευτικά σκάφη των ψαράδων του Συλλόγου Αλιέων στο Φανάρι με τους ιδιοκτήτες τους να φέρονται αποφασισμένοι να καταθέσουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.


    πηγή : http://www.newsbeast.gr

    PostHeaderIcon Στην άκρη του Ηλιακού συστήματος το Voyager 1


    Το πιο μακρινό από τη Γη, διαστημόπλοιο, Voyager 1, κατέγραψε ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει το Ηλιακό Σύστημα. Πλέον, σε απόσταση 17,4 δισ. χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας, εντόπισε μια αλλαγή στη ροή των σωματιδίων που το περιβάλλουν. Αυτά τα σωματίδια που προέρχονται από τον Ήλιο, δεν ταξιδεύουν πια προς τα έξω αλλά κινούνται πλάγια.


    Αυτό σημαίνει ότι το Voyager είναι, πιθανότατα πολύ κοντά στο να κάνει το άλμα προς το διαστρικό διάστημα, δηλαδή το διάστημα μεταξύ των αστεριών.

    Ο επιστήμονας Έντουαρντ Στόουν, επαίνεσε τον εξερευνητή και τις συναρπαστικές ανακαλύψεις που κάνει 33 χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος.

    "Όταν το Voyager ξεκίνησε το ταξίδι του δεν είχαμε ιδέα για το πόσο μακριά θα έπρεπε να ταξιδέψουμε για να βγούμε από το Ηλιακό Σύστημα. Τώρα γνωρίζουμε ότι σε περίπου πέντε χρόνια, είναι πιθανό να το καταφέρουμε για πρώτη φορά".

    Ο αρχικός στόχος τους ανιχνευτή της NASA ήταν η διεξαγωγή έρευνας για το εξωτερικό των πλανητών Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας, έργο που ολοκληρώθηκε το 1989. Στη συνέχεια, συνέχισε την πορεία του προς το βαθύ διάστημα, με γενική κατεύθυνση το κέντρο του Γαλαξία μας.

    Τα ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια του ηλιακού ανέμου δημιουργούν γύρω από το Ηλιακό σύστημα μια φούσκα, γνωστή ως ηλιόσφαιρα. Ο ηλιακός άνεμος ταξιδεύει με “υπερηχητική” ταχύτητα αρχικά και στη συνέχεια επιβραδύνει. Το σημείο όπου ο ηλιακός άνεμος επιβραδύνει αποκαλείται σοκ τερματισμού και το όριο αυτό ονομάζεται ηλιόπαυση. Το Voyager έχει υπολογίσει την ταχύτητα του ανέμου στο σημείο που τώρα βρίσκεται, στο μηδέν.


    "Έχουμε φτάσει στο σημείο, όπου ο άνεμος του Ήλιου, που μέχρι στιγμής πραγματοποιούσε κίνηση προς τα έξω, κινείται μόνο πλευρικά, έτσι ώστε να καταλήξει στην ουρά της ηλιόσφαιρας", δήλωσε ο καθηγητής Στόουν.

    To Voyager 1 εκτοξεύτηκε το 1977 και λίγο μετά το Voyager 2. Τόσο το ένα όσο και το άλλο μη επανδρωμένο διαπλανητικό διαστημόπλοιο, μεταφέρει ένα δίσκο από χρυσάφι, με ήχους, μουσική και εικόνες από τη Γη, για την περίπτωση που συναντήσουν ποτέ εξωγήινη ζωή.

    Πηγή: www.enet.gr


    PostHeaderIcon Ανασαίνουν βακτήρια

    Επιβλαβείς για την υγεία του ανθρώπου μικροοργανισμοί εντοπίστηκαν στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μικροφύκη και κυανοβακτήρια, που είναι αερομεταφερόμενοι φωτοσυνθετικοί μικροοργανισμοί, μερικοί από τους οποίους ευθύνονται για αναπνευστικά προβλήματα.

    Σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια μιας ημέρας με τη μέγιστη αφθονία αερομεταφερόμενων φωτοσυνθετικών μικροοργανισμών, ένας κάτοικος του κέντρου της πόλης μπορεί να εισπνεύσει τουλάχιστον 2.500 δυνητικά επιβλαβή κύτταρα μικροοργανισμών.

    Αυτό προκύπτει από την έρευνα του ΑΠΘ, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στο 3ο συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας «Μικροβιόκοσμος», με τίτλο «Ο μικροβιόκοσμος της ζωής: Υγεία - Τρόφιμα - Περιβάλλον - Παιδεία - Κοινωνία». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 16 ώς 18 Δεκεμβρίου.

    Σύμφωνα με την πρώτη αυτή αεροβιολογική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το καλοκαίρι του 2007 ώς το φθινόπωρο του 2008, στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης αναγνωρίστηκαν 63 είδη μικροφυκών και κυανοβακτηρίων.

    Ανάμεσά τους και θαλάσσιοι μικροοργανισμοί, που πιθανώς είχαν αυτόχθονη προέλευση, καθώς παρατηρήθηκαν ταυτόχρονα στο φυτοπλαγκτόν του Θερμαϊκού Κόλπου. Σε όλους τους μήνες του έτους, τουλάχιστον ένα γένος που περιλαμβάνει δυνητικά επιβλαβή είδη αναγνωρίστηκε ανάμεσα στους φωτοσυνθετικούς αερομεταφερόμενους μικροοργανισμούς.

    Τον Δεκέμβριο του 2007 και τους μήνες Φεβρουάριο, Ιούνιο, Ιούλιο και Οκτώβριο του 2008, περισσότερο από το 50% των αερομεταφερόμενων μικροφυκών και κυανοβακτηρίων προέρχονταν από είδη που σχετίζονται με προβλήματα υγείας. Οι επιστήμονες προτείνουν να διερευνηθεί η σχέση μεταξύ των αερομεταφερόμενων φωτοσυνθετικών μικροοργανισμών και της έξαρσης αναπνευστικών ή άλλων προβλημάτων υγείας.


    PostHeaderIcon Stargate και Κόλπος του Άντεν: Μια περίεργη υπόθεση ή ένα ακόμη κόλπο;


    Η παραφιλολογία που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο αναφορικά με το τι πραγματικά
    συμβαίνει στον Κόλπο του Άντεν εκτός από τους σχετικούς ιστότοπους που ασχολούνται με παρόμοια θέματα έχει δει το φως της δημοσιότητας και σε μεγάλα ειδησιογραφικά site όπως αυτό της αγγλόφωνης έκδοσης της Pravda. Το ότι βέβαια παρόμοιες δημοσιεύσεις συναντώνται όλο και πιο συχνά δε σημαίνει πως το αντικείμενο του θέματος αποκτά περισσότερη συνάφεια με την αλήθεια, περισσότερη από ότι ίσως έχει. Τι λένε πάντως οι υποστηρικτές της θεωρίας του Κόλπου του Άντεν;

    Σύμφωνα με ένα υποτιθέμενο έγγραφο του WikiLeak που έχει διαρρεύσει, αλλά που δεν έχει κανείς ακόμη, το 2000 ο ναύαρχος Maksimov διοικητής του ρωσικού Στόλου της Βόρειας θάλασσας, έστειλε μια απόρρητη αναφορά στον τότε πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin ότι μια μαγνητική δίνη είχε δημιουργηθεί (Νοέμβριος 2000) ή ανακαλυφθεί στον Κόλπο του Άντεν έξω από τις ακτές της Σομαλίας και πως παρά τις συνδυασμένες προσπάθειες της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Κίνας να την περιορίσουν(;) ή να μελετήσουν τη φύση της –η οποία δείχνει να «αψηφά» όλους τους νόμους της φυσικής- απέτυχαν.

    Στα τέλη του 2008 διαπιστώνεται πως η δίνη αυτή σταδιακά μεγαλώνει και από εκεί και πέρα και σύμφωνα πάντα με τους υποστηρικτές της θεωρίας αυτής, ξεκινά μια «παγκόσμια» εμπλοκή ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή με πρόσχημα την καταπολέμηση της πειρατείας από Σομαλούς ενόπλους. Οι επιχειρήσεις αυτές Ocean Shield (ΝΑΤΟ), Atalanta (EE), Combined Task Force 151 (ΗΠΑ) αλλά και μεμονωμένες αποστολές πολεμικών σκαφών από Ινδία, Ρωσία, Κίνα, Ιράν και Μαλαισία υποτίθεται πως δεν έχουν ως στόχο τους Σομαλούς πειρατές αλλά την στρατιωτική παρουσία έναντι «οποιασδήποτε απειλής».

    Το επιχείρημα αυτών που υποστηρίζουν τη θεωρεία της «μαγνητικής δίνης» είναι πως δεν δικαιολογείται μια τέτοιου εύρους και ισχύος δύναμη (συνολικά 27 χώρες έχουν σκάφη στην περιοχή) για την αντιμετώπιση μερικών Σομαλών πειρατών που επιβαίνουν σε τίποτα καλύτερο από μερικές φουσκωτές βάρκες με εξωλέμβια μηχανή ή σε κάποια καίκια. Θεωρούν πως είναι ασύμμετρα μεγάλη για το μέγεθος της απειλής για την οποία επίσημα βρίσκονται εκεί.
    «Είναι η μεγαλύτερη ναυτική δύναμη που έχει συγκεντρωθεί στην ιστορία. Και έχει συγκεντρωθεί γιατί; Για να κυνηγήσει μερικούς νεαρούς Σομαλούς που επιβαίνουν σε μερικά παλιά ταχύπλοα;» αναρωτείται ο συντάκτης της Pravda.

    Image
    Ναυτικές δυνάμεις από 27 χώρες έχοντας συγκεντρώσει μια τρομακτική ισχύ πυρός για το κυνήγι μερικών πεινασμένων Σομαλών πειρατών, είναι ασύμμετρα αδικαιολόγητη, υποστηρίζουν οι υποστηρικτές της θεωρίας της Δίνης του Κόλπου του Άντεν.

    Προχωρώντας ακόμη περισσότερο κάποιοι υποστηρίζουν πως στις 5 Ιανουαρίου του 2010 η «μαγνητική δίνη» που δεν πρόκειται τελικά για δίνη, αλλά για μία πύλη, μια αστρική πύλη, άνοιξε προκαλώντας σειρά σεισμικών δονήσεων στον Κόλπο του Άντεν αλλά και πρωτοφανή αστάθεια στα μετεωρολογικά φαινόμενα. Το κύμα ψύχους στην Ευρώπη, -σε Βρετανία, Σουηδία, Νορβηγία έχουν καταγραφεί οι χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 100 ετών- στις ΗΠΑ, στην Κίνα, όπως και οι πλημμύρες είναι αποτελέσματα της «αστρικής» αυτής πύλης.

    Η υπόθεση έχει όμως και συνέχεια. Το περίφημο σπειροειδές φαινόμενο της Νορβηγίας, ένα χρόνο σχεδόν πριν,. στις 9 Δεκεμβρίου του 2009, αποδίδεται ως ένα «πρόδρομο» φαινόμενο της δίνης του Άντεν, αν και η επίσημη εξήγηση είναι πως οφείλεται στην αντανάκλαση του ήλιου επάνω στο αέρια καύσης της αποτυχημένης ρωσικής δοκιμής ενός νέου ρωσικού διηπειρωτικού βλήματος του Bulava. Και πάλι όμως με έγγραφο που κάποιοι επικαλούνται πως η ύπαρξή του έγινε γνωστή από το WikiLeaks παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό Putin από τη ρωσική υπηρεσία αντικατασκοπίας GRU αναφορά πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο υπουργός άμυνας είχαν καταφύγει σε μυστική τοποθεσία την ημέρα εμφάνισης του φαινομένου αυτού.

    Image
    Το περίφημο σπειροειδές φαινόμενο στη Νορβηγία το Δεκέμβριο του 2009 δημιούργησε αρκετές εικασίες για την προέλευσή του, αν και η «επίσημη» εξήγηση είναι πως πρόκειται για την αποτυχημένη δοκιμή του ρωσικού πυραύλου Bulava

    Μάλιστα ένα άλλο έγγραφο το περιεχόμενο του οποίου δεν είναι απόλυτα κατανοητό, με ημερομηνία αποστολής 9 Δεκεμβρίου του 2009 – ημέρα εμφάνισης του σπειροειδούς φαινομένου- από την αμερικανική πρεσβεία στο Όσλο προς την διοίκηση αεράμυνας βόρειας Αμερικής κάνει λόγο για ένα σχέδιο Project Aliceμ το οποίο συνδυάζει με το 2012.

    09OSLO337: NORWAY: CI/KR RESPONSE FOR USNORTHCOM
    ID 09OSLO337
    SUBJECT NORWAY: CI/KR RESPONSE FOR USNORTHCOM
    DATE 2009-12-09 14:48:00
    CLASSIFICATION TOP SECRET
    ORIGIN Embassy Oslo
    TEXT T O P S E C R E T OSLO 000337

    NODIS USNORTHCOM Maj. Gen. Thompson

    NSPD 51/HSPD-20: DECL: 03/20/2019 TAG EXDIS, ROGER, DOCKLAMP

    SUBJECT: SWEDEN: CI/KR RESPONSE FOR USNORTHCOM

    REF: USNORTHCOM 17835

    Classified By: Lt. Col. McClary for reasons: (A), (Q), (Z), and (R)

    1. (S) RNoAF response to HAARP/CERN spiral anomaly was limited to 175 km. with testing parameters met within 3degrees of arc access.

    ¶2. (S) Post recommends activation of 2012 Project ALICE Bunker for POTUS/SECDEF
    MCCLARY
    HEADER VZCZCXYZ0008
    PP RUEHWEB/QR

    DE RUEHSM #0194 0791327
    ZNY SSSSS ZZH
    P 201327Z DEC 09
    FM AMEMBASSY OSLO
    TO USNORTHCOM PRIORITY ALPHA-Q

    XTAGS: NASA-437-99042YCQ
    ДОБАВЛЕНО 2010-12-04 16:15:16
    ПЕЧАТЬ 2010-12-04 20:36:41
    ГОЛОСОВАНИЕ ПУНКТЫ 23
    Подсчет голосов 14
    Рейтинг Оцени 8539
    ПРИОРИТЕТ QQRR
    © December 6, 2010 EU and US all rights reserved. Permission to use this report in its entirety is granted under the condition it is linked back to its original source at WhatDoesItMean.Com

    Τέλος κάποιοι υποστηρίζουν πως ο ιδρυτής του WikiLeaks Julian Assange έχει στην κατοχή του το κρίσιμο έγγραφο «Gulf of Aden Vortex» χωρίς να το έχει δημοσιοποιήσει ακόμη, -δεν πρόκειται για την ρωσική αναφορά του Maksimov προς τον Putin αλλά για αντίστοιχη αμερικανική αναφορά - και αυτός ήταν πρακτικά ο λόγος για την δίωξή του και το κλείσιμο του σχετικού ιστότοπου θέλοντας να προλάβουν τη διαρροή του στο διαδίκτυο.

    Όποια και αν είναι η πραγματικότητα πάντως πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση, μια υπόθεση που ξεφεύγει από το σχεδόν σύνηθες πια πλαίσιο των UFO, βάζοντας στην εξίσωση των επαφών με άλλους εξωγήινους πολιτισμούς, μια πύλη από την οποία κανείς δεν ξέρει για πιο λόγο έχει δημιουργηθεί και ποιοι μπορεί να είναι οι «επισκέπτες» που μπορεί να έρθουν από εκεί. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να είναι ακόμη μια ευφάνταστη υπόθεση ενός «κύκλου» ανθρώπων που ο στόχος δημιουργίας της είναι το ίδιο άγνωστος όσο και η «δίνη» η ίδια.


    Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


    Του καιρού...

    Θεσσαλονίκη

    BlogUp Us!

    Follow my blog with bloglovin