Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Κλείνουν προσωρινά 7 πυρηνικοί σταθμοί στη Γερμανία

H Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι κλείνουν για τρεις μήνες και οι 7 πυρηνικοί σταθμοί που τέθηκαν σε λειτουργία πριν από το 1980.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», η καγκελάριος τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι «Θα πραγματοποιηθεί έλεγχος ασφαλείας σε όλους τους αντιδραστήρες της Γερμανίας».


Επίσης, πρόσθεσε ότι σε όλα τα ζητήματα ασφαλείας θα δοθεί απάντηση μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Η Μέρκελ δε διευκρίνισε πότε θα κλείσουν οι απαρχαιωμένοι πυρηνικοί σταθμοί της χώρας.
Οι επτά πυρηνικοί αντιδραστήρες που λειτουργούν στη Γερμανία πριν από τα τέλη του 1980 βρίσκονται: ένας στο Σλέσβιχ-Χολστάιν (βόρεια), ένας στην Κάτω Σαξωνία (βορειοανατολικά), δυο στην Έσση (δυτικά), δυο στη Βάδη-Βιρτεμβέργη (νοτιοδυτικά) και ένα στη Βαυαρία (νότια).
Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας Νόρμπερτ Ρέντγκεν, δήλωσε ότι δεν είναι σαφές εάν όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί που θα κλείσουν για την περίοδο των τριών μηνών θα παραμείνουν κλειστοί και μετά.
Επίσης, η καγκελάριος τόνισε ότι η ομοσπονδιακή και οι κρατιδιακές κυβερνήσεις θα συμφωνήσουν για τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή μορατόριουμ στο πλαίσιο της πυρηνικής πολιτικής της χώρας στις 22 Μαρτίου.
Η Μέρκελ διευκρίνισε ότι το κλείσιμο των εν λόγω σταθμών ήταν απόφαση της κυβέρνησης και δε συμφωνήθηκε με τις εταιρίες που διαχειρίζονται τους πυρηνικούς σταθμούς.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin