Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Ασάνζ: “Οι διαρροές μου βοήθησαν στις εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου”

Ο ιδρυτής του περιβόητου ιστοτόπου Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, υποστήριξε πως οι διαρροές διπλωματικών και γενικά απόρρητων εγγράφων των ΗΠΑ, συνέβαλαν σημαντικά στην εκδήλωση των λαϊκών εξεγέρσεων στη Βόρεια Αφρική αλλά και στη Μέση Ανατολή.


Σε ομιλία του, στη φοιτητική ένωση του Πανεπιστημίου του Cambridge, την Τρίτη (15/03), ο Ασάνζ ανέφερε πως οι διαρροές, ενδεχομένως να έπεισαν κάποια από τα απολυταρχικά καθεστώτα του αραβικού κόσμου, πως δεν έπρεπε να εμπιστευθούν τις ΗΠΑ, στην περίπτωση που χρησιμοποιούσαν το στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας εναντίον των αντιφρονούντων.
 Τα αρχεία που αφορούσαν την Τυνησία, απέδειξαν ότι αν η κατάσταση έφθανε σε αυτό το σημείο, αν δηλαδή οι ΗΠΑ, έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα στην πολιτική επιβίωση του καθεστώτος του Μπεν Αλί και στο στρατό, προφανώς θα πήγαιναν με το μέρος του στρατού”, εξήγησε σε εκατοντάδες φοιτητές ο Ασάνζ.
Συνεχίζοντας αυτό το συλλογισμό ο Ασάνζ, πρόσθεσε πως “το παράδειγμα της Τυνησίας, προφανώς προκάλεσε προβληματισμό στις γειτονικές της χώρες, ότι σε περίπτωση ανάμιξης του στρατού και εκεί, στη διαμάχη των καθεστώτων με τους πολίτες, ίσως να μην βρίσκονταν στο ίδιο χαράκωμα με τις ΗΠΑ.” 

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin