Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Σπανακόρυζο με κρόκο Κοζάνης

 

Συστατικά

  • 1½ kg σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και ελαφρά αλατισμένο.
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο άνηθο ή ½ μάτσο μάραθο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 στίγματα κρόκου
  • ½ νεροπότηρο ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • 1 φακελάκι από Βιολογικό αφέψημα με κρόκο Κοζάνης και καρυκεύματα (άσπρη – μπορντό συσκευασία )
  • 2 νεροπότηρα νερό
  • 1 νεροπότηρο ρύζι καρολίνα, πλυμένο 

 

Οδηγίες

  1. Αναμειγνύουμε όλα τα ωμά λαχανικά.
  2. Σε ψηλή και βαριά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 5 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι, το περιεχόμενο από το φακελάκι με το ρόφημα κρόκου Κοζάνης και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε 2 νεροπότηρα νερό και καλύπτουμε την κατσαρόλα.
  5. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις αρχίσει να βράζει το υγρό, προσθέτουμε το ρύζι, καλύπτουμε την κατσαρόλα και μετά από 1 λεπτό μειώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin