Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
▼
2011
(
4948
)
-
▼
Μαρτίου
(
217
)
-
▼
Μαρ 16
(
16
)
- Από την Ξάνθη, με Ιταλική εφεύρεση, ξεκινά η νέα… ...
- Οι επιπτώσεις της ραδιενέργειας στην ανθρώπινη υγεία!
- Συνδυασμοί τροφών που «φρενάρουν» τον μεταβολισμό
- Κλείνουν προσωρινά 7 πυρηνικοί σταθμοί στη Γερμανία
- Καθηγήτρια έβαλε τεστ με σεξουαλικά υπονοούμενα!
- Καλλυντικά από τη Σύμη στις ΗΠΑ
- Greenpeace: 800 περιστατικά διαρροής ραδιενέργειας...
- Στατικά ποδήλατα που θα παράγουν ενέργεια στη Θεσσ...
- ΝΕΟΣ Κ.Ο.Κ.: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στους δρόμους
- Ασάνζ: “Οι διαρροές μου βοήθησαν στις εξεγέρσεις τ...
- ΟΕΚ: Τα δικαιολογητικά για ένταξη στην επιδότηση ε...
- Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου
- Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Σπανακόρυζο με κρό...
- Σαν σήμερα...
- Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 16/03/2011
- Καλημέρα...
-
▼
Μαρ 16
(
16
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
- ► Ιανουαρίου ( 1371 )
-
▼
Μαρτίου
(
217
)
-
►
2010
(
804
)
- ► Δεκεμβρίου ( 804 )
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011
Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Σπανακόρυζο με κρόκο Κοζάνης
9:40 π.μ.
|
Αναρτήθηκε από
antgeo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
Συστατικά
- 1½ kg σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και ελαφρά αλατισμένο.
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο άνηθο ή ½ μάτσο μάραθο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 4 στίγματα κρόκου
- ½ νεροπότηρο ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο τριμμένο
- 1 φακελάκι από Βιολογικό αφέψημα με κρόκο Κοζάνης και καρυκεύματα (άσπρη – μπορντό συσκευασία )
- 2 νεροπότηρα νερό
- 1 νεροπότηρο ρύζι καρολίνα, πλυμένο
Οδηγίες
- Αναμειγνύουμε όλα τα ωμά λαχανικά.
- Σε ψηλή και βαριά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι, το περιεχόμενο από το φακελάκι με το ρόφημα κρόκου Κοζάνης και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε 2 νεροπότηρα νερό και καλύπτουμε την κατσαρόλα.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις αρχίσει να βράζει το υγρό, προσθέτουμε το ρύζι, καλύπτουμε την κατσαρόλα και μετά από 1 λεπτό μειώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου