Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Βελτίωση με άνοδο της θερμοκρασίας

Με σποραδικές βροχές κατά διαστήματα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, φαινόμενα που δεν αναμένεται να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα, θα κυλήσει η Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.



Πιο αναλυτικά την Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις που θα είναι περισσότερες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αλλά σταδιακά και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται σποραδικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά ενώ στο Ιόνιο δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες. Στο Αιγαίο προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται τοπική συννεφιά αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια με μια πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια καθώς και κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά μέχρι 6 μποφόρ στρεφόμενοι από τις βραδινές ώρες σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 και στα ανοιχτά 6 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 6 αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 12 με 13 και στο νότιο Αιγαίο τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Το Σάββατο στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ θα χιονίσει στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά μέχρι τις μεσημεριανές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει λίγη συννεφιά που γρήγορα θα αυξηθεί και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές, πιθανόν κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου ενώ θα έχουμε και λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Στην περιοχή των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και από τις μεσημεριανές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 ενισχυόμενοι από τις μεσημεριανές ώρες τοπικά στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει το μεσημέρι στα βόρεια τους 8 με 9 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς αλλά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθεί παγετός.

Την Κυριακή προβλέπεται αραιή συννεφιά παροδικά και κατά τόπους πιο πυκνή με σποραδικές βροχές στα δυτικά και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο ενώ από τις βραδινές ώρες ενδέχεται να βρέξει τοπικά και στα βόρεια. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ αλλά από τις βραδινές ώρες θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί και θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Στην περιοχή των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και αργότερα 5 με 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 8 με 9 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 16 βαθμούς ενώ στα νότια θα φτάσει και τους 17 βαθμούς Κελσίου. Τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειιότερα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin