Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Φήμες ότι η Yahoo θα κλείσει ή θα συγχωνεύσει το Delicious


Τις τελευταίες μέρες είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι οι πρόσφατες απολύσεις της Yahoo περιλάμβαναν ολόκληρη την ομάδα του Del.icio.us, της δημοφιλούς υπηρεσίας διαχείρισης bookmarks. Σήμερα, πρώην υπάλληλος της εταιρείας δημοσίευσε στο Twitter ένα slide από εσωτερική παρουσίαση, που δείχνει πως το Delicious προορίζεται είτε για κλείσιμο είτε, στην καλύτερη περίπτωση, για συγχώνευση.

Το slide δημοσιεύτηκε από τον ιδρυτή του MyBlogLog, Eric Marcoullier και κατηγοριοποιεί σε 3 στήλες μια σειρά από υπηρεσίες της Yahoo. Η πρώτη στήλη έχει τον τίτλο Sunset και κατά τα φαινόμενα περιλαμβάνει τις υπηρεσίες που βρίσκονται στη δύση της πορείας τους. Εκεί περιλαμβάνεται το Delicious, μαζί με τα Altavista, MyBlogLog, Yahoo! Bookmarks και Yahoo! Picks.
Η δεύτερη στήλη ονομάζεται Merge και προφανώς περιέχει τις υπηρεσίες που πρόκειται να συγχωνευτούν. Εκεί αναφέρονται τα Upcoming, FoxyTunes, Sideline, FireEagle, Yahoo Events και Yahoo People Search.
Τέλος, στην τρίτη στήλη εμφανίζονται υπηρεσίες που πρόκειται να υποβαθμιστούν σε απλά χαρακτηριστικά και ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τα Yahoo Deals και Yahoo Calendar.
Όπως επισημαίνει το TechCrunch, τα Delicious, MyBlogLog και Upcoming είχαν παραμεληθεί από τότε που εξαγοράστηκαν από τη Yahoo και αναφέρει χαρακτηριστικά πως το forum υποστήριξης του Delicious τον τελευταίο καιρό είχε γεμίσει με spam.
Το κατά πόσο οι φήμες ευσταθούν, αναμένεται να φανεί σύντομα.


Ενημέρωση: Πριν από λίγο το TechCrunch ανέφερε πως εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση από την Yahoo, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι μέρος της οργανωτικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας αποτελούν οι περικοπές προϊόντων που δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα ή είναι εκτός του στρατηγικού της σχεδίου, ώστε να δοθεί το βάρος σε άλλες προσπάθειες που κρίνεται πως έχουν προτεραιότητα. Στα πλαίσια αυτά, πράγματι ορισμένα προϊόντα θα τερματίσουν τη λειτουργία τους μέσα στους επόμενους μήνες. Οι σχετικές ανακοινώσεις ωστόσο θα πραγματοποιηθούν όταν αυτό κριθεί σκόπιμο.

Αν και η ανακοίνωση δεν κατονομάζει το Delicious, όλα δείχνουν πως η δημοφιλής υπηρεσία αναμένεται σύντομα να τερματίσει τη λειτουργία της. Όσο για την αυθεντικότητα του slide, ο Product Manager της Yahoo, Blake Irving, με tweet του απειλεί ότι θα απολύσει τον υπεύθυνο για τη διαρροή.

Πηγή: freeweird.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin