Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Oδηγός αυτοβοήθειας για τους ανθρώπους με αναπηρίες

Σε μια δύσκολη εποχή οικονομικής κρίσης και ένδειας η αξιόπιστη ενημέρωση, πληροφόρηση και επικοινωνία αποκτά ουσιαστική σημασία, επειδή δίνει τη δυνατότητα στην κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες να ενημερώνεται, να πληροφορείται και να επικοινωνεί ώστε να μπορεί να κάνει ενημερωμένες επιλογές ανεξαρτησίας.
Το http://www.disabled.gr/ , είναι η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική εκπαίδευση και την ανεξάρτητη διαβίωση στην ελληνική γλώσσα και η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα αναπηρίας στον κόσμο.

Κάτω από το http://www.disabled.gr/ υπάρχει η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη με πολλές χιλιάδες τίτλους βιβλίων και άρθρων για τα τεχνικά ζητήματα που προκύπτουν από κάθε αναπηρία.

Στη βιβλιοθήκη υπάρχει ολοκληρωμένος οδηγός για τον πολίτη με αναπηρία, όλη η νομοθεσία και νομολογία που αφορά τους ΑμεΑ, χιλιάδες τίτλοι βιβλίων και άρθρων για την αποκατάσταση, την ειδική εκπαίδευση, την ανεξάρτητη διαβίωση, τις προσαρμοσμένες τεχνολογίες, την αναψυχή, τον σεξ και τις σχέσεις, τον αθλητισμό, την επιχειρηματικότητα, τις παροχές και τις εγκυκλίους των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται κάθε πολίτης που έχει κάποιο πολύ σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία.

Στο http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλα τα τεύχη του έντυπου περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που εκδίδεται κάθε δύο μήνες και ταχυδρομείται δωρεάν σε 14.000 συνδρομητές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ περιλαμβάνει 132 σελίδες γεμάτες χρώμα και υποστηρικτική ύλη. Από εδώ και στο εξής όλα τα τεύχη του έντυπου περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ εκδίδονται και σε μορφή .PDF και έτσι έχετε την ευκαιρία να διαβάζετε το περιοδικό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τυπώνεται στο χαρτί. Το τελευταίο τεύχος του εντύπου περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?cat=188 όπου επίσης υπάρχουν και πληροφορίες για τους εναλλακτικούς τρόπους που μπορεί να διαβαστεί σε μορφή .PDF ή online.

Στο http://news.disabled.gr/ καθημερινά αποδελτιώνονται όλες οι ειδήσεις και η αρθρογραφία από τον ημερήσιο και τον ελληνικό τύπο που αφορά την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες και διατίθεται σε προσπελάσιμη μορφή. Στο http://news.disabled.gr/ υπάρχει αρχείο δημοσιεύσεων από το 1993 μέχρι σήμερα και ενημερώνεται καθημερινά με όλες τις νέες ειδήσεις για την νέα αρθρογραφία.

Στο http://www.disabled.gr/forum/ φιλοξενείται η μεγαλύτερη ψηφιακή κοινότητα ανθρώπων που έχουν κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία που αριθμεί αρκετές χιλιάδες μέλη και καθημερινά γίνονται συζητήσεις για κάθε αναπηρία και ανικανότητα. Το http://www.disabled.gr/forum/ είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας που μπορούν να δοθούν απαντήσεις ακόμη και στα πιο σύνθετα και πολύπλοκα ερωτήματα από έμπειρους ανθρώπους που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας ή έχουν κάποιο σοβαρό οικογενειακό, επιστημονικό και επαγγελματικό ενδιαφέρον για την αναπηρία.

Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι υποστηρικτική μη κερδοσκοπική εταιρία και μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να διαβάσουν περισσότερα για τις δραστηριότητές του στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2480. Να σημειωθεί πως όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

Πηγή : nextdeal.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin