Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
►
2011
(
4948
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
- ► Ιανουαρίου ( 1371 )
-
▼
2010
(
804
)
-
▼
Δεκεμβρίου
(
804
)
-
▼
Δεκ 22
(
18
)
- Οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή αυξάνουν τη...
- Στραγγάλισε το παιδί της για να παίζει στο ίντερνετ
- Άγρια συμπλοκή με τσεκούρια στη Λαμία
- Τούρκοι πράκτορες ανενόχλητοι στη Μυτιλήνη
- «Βόλτα» τουρκικής κορβέτας στην Εύβοια
- Χιλιάδες οι χαμένες θέσεις εργασίας από τα «λουκέτ...
- Κέρδη καταγράφει ο χρυσός
- Η Κίνα απαγορεύει την αγγλική γλώσσα
- Η Μάχη του Μαραθώνα σε δίευρο, με αφορμή την επέτε...
- Η πλατεία Θεάτρου αλλάζει πρόσωπο
- Τα γαλακτοκομικά προστατεύουν από τον διαβήτη
- Η Google προειδοποιεί τους χρήστες για τα επικίνδυ...
- Πράσινο φως για φωτοβολταϊκά και στα διασυνδεδεμέν...
- Ιαπωνία: Σεισμική δόνηση 7,4 Ρίχτερ - Προειδοποίησ...
- Σαν σήμερα ...
- Καταστρεπτική Καλημέρα... :P
- Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 22/12/2010
- Καλημέρα...
-
▼
Δεκ 22
(
18
)
-
▼
Δεκεμβρίου
(
804
)
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010
Τα γαλακτοκομικά προστατεύουν από τον διαβήτη
9:00 π.μ.
|
Αναρτήθηκε από
antgeo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
Φυσική ουσία που περιέχεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα φαίνεται να προστατεύει έναντι του διαβήτη, αναφέρουν ερευνητές.
Το παλμιτολεϊκο οξύ περιέχεται στο γάλα, το τυρί, το γιαούρτι και το βούτυρο αλλά δεν μπορεί να παραχθεί στον οργανισμό.
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 3.700 ανθρώπους ανακάλυψε ότι υψηλότερα επίπεδα παλμιτολεϊκού οξέως συνδέονται με μειωμένο
κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.
Άνθρωποι με τα υψηλότερα επίπεδα μειώνουν τον κίνδυνο κατά 60%, αναφέρει το ‘Annals of Internal Medicine’.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Dariush Mozaffarian, δήλωσε ότι το μέγεθος της σχέσης είναι εντυπωσιακό. Αυτό αντιπροσωπεύει σχεδόν τριπλάσια διαφορά στον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη μεταξύ ανθρώπων με τα υψηλότερα επίπεδα στο αίμα του συγκεκριμένου λιπαρού οξέως. Το γάλα και τα γαλακτοκομικά μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα λιπαρών, που αν καταναλωθούν με υπερβολή μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του βάρους. Συνιστά την επιλογή γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά.
Η Deepa Khatri, του Diabetes στη Βρετανία, δήλωσε ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να λάβουν τα ευρήματα ως αιτία υπερβολής στη συνιστώμενη δόση καθημερινής κατανάλωσης γαλακτοκομικών για να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη 2.
Ειδικοί δηλώνουν ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να διαπιστωθεί αν τα παλμιτολεϊκά οξέα μπορούν να παίξουν χρήσιμο ρόλο στην πρόληψη του διαβήτη 2.
Στο μεταξύ συνιστούν όλοι οι άνθρωποι είτε πάσχουν από διαβήτη είτε όχι να ακολουθούν υγιεινή ισορροπημένη διατροφή, χαμηλή σε λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη, με άφθονα φρούτα και λαχανικά.
Δεν συνιστάται στους ανθρώπους να αυξάνουν την πρόσληψη οποιουδήποτε είδους τροφίμου για να προλάβουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη 2.
Η έρευνα παρακολούθησε την υγεία των συμμετεχόντων σε εικοσαετή περίοδο.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υψηλότερα επίπεδα παλμιτολεϊκών οξέων συνδέονταν με πιο υγιεινά επίπεδα χοληστερόλης, ινσουλίνης και ευαισθησίας στην ινσουλίνη, ακόμα και όταν ελήφθησαν υπόψη άλλοι παράγοντες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου