Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Μεγάλο χτύπημα στη μαφία εξαιτίας του σπασίματος της «ομερτά»


Στο τέλος της έννοιας της «ομερτά», του όρκου σιωπής που δίνουν μεταξύ τους τα μέλη της μαφίας, οφείλεται σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές η σύλληψη 127 μελών του οργανωμένου εγκλήματος της Νέας Υόρκης. 

«Ο περιλάλητος όρκος σιωπής, η διαβόητη “ομερτά”, μεταξύ των μαφιόζων, ανήκει πλέον στο παρελθόν» τόνισε σε χθεσινή ανακοίνωσή της η επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FΒΙ) στη Νέα Υόρκη Τζάνις Φένταρτσικ, αποκαλύπτοντας πως «ήρθαν και μας βρήκαν μέλη των συμμοριών που εξαρθρώθηκαν, τα οποία ενδιαφέροντανπερισσότερο να προδώσουν κάποιον γνωστό τους ή να κάνουν μια επικερδή συμφωνία μ΄ εμάςπαρά να τιμήσουν τον όρκο σιωπής που είχαν δώσει μερικά χρόνια πριν». 

Περισσότεροι από 800 πράκτορες του FΒΙ και μέλη της αστυνομίας χρειάστηκε να συνεργαστούν για να καταφέρουν το μεγαλύτερο χτύπημα που έγινε ποτέ στην Ιστορία σε μία ημέρα στην Κόζα Νόστρα και στις διάφορες «φαμίλιες» των μαφιόζων. 

Η επιχείρηση-«σκούπα» εξάρθρωσε επτά οικογένειες: και τις πέντε με έδρα τη Νέα Υόρκη (τους Μπονάνο, Κολόμπο, Γκαμπίνο, Τζενοβέζε και Λουκέζε), καθώς και την περισσότερο εξαπλωμένη στο Νιου Τζέρσεϊ οικογένεια των Ντε Καβαλκάντε και τον κλάδο της μαφίας στη Νέα Αγγλία. Μάλιστα μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ο 83χρονος Λουίτζι Μανόκιο, ο «Κάπο Ντέι Κάπι», ο αρχινονός των μαφιόζων. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει ως και φόνους που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1980. 

Οι μαζικές συλλήψεις στη Νέα Υόρκη, στο Νιου Τζέρσεϊ και στο Ρόουντ Αϊλαντ αποτελούν ένδειξη ότι η εξουσία της μαφίας παραμένει ισχυρή. «Κάποιοι πιστεύουν ότι το οργανωμένο έγκλημα αποτελεί παρελθόν. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη άτομα που εκβιάζουν, τρομοκρατούν και θυματοποιούν αθώους Αμερικανούς» δήλωσε ο διευθυντής του FΒΙ Ρόμπερτ Μιούλερ

«Δεσμευόμαστε και είμαστε αποφασισμένοι να εξαλείψουμε αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις και να οδηγήσουμε τα μέλη τους ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η μαφία αποτελεί συνεχή απειλή για την οικονομική ευημερία της χώρας» είπε μετά τις συλλήψεις ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ερικ Χόλντερ

«Μεταξύ των θυμάτων δεν συμπεριλαμβάνονταν μόνο οι κλασικοί μαφιόζικοι στόχοι, αλλά και αθώοι, όπωςη περίπτωση δύο θυμάτων που δολοφονήθηκαν σε ένα μπαρ ύστερα από διαφωνία για ένα ποτό» επεσήμανε ο κ. Χόλντερ, καταλήγοντας πως «οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι αδίστακτοι δολοφόνοι που εμπλέκονται όχι μόνο σε απεχθείς φόνους, αλλά και σε περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, εμπρησμούς, τοκογλυφίες και παρεμβάσεις σε εργατικά συνδικάτα». 

Πηγή: tovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin