Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Έρχεται ο Firefox 4




1. ΝΕΑ ΟΠΤΙΚΗ

Αν και δεν το καταλαβαίνει κανείς αµέσως, ο νέος Firefox είναι διαφορετικός οπτικά από τους προκατόχους του. Τα tabs, οι γνωστές πρακτικές καρτέλες για την απεικόνιση πολλαπλών σελίδων, έχουν µετακινηθεί πάνω από την µπάρα διευθύνσεων, όπως στον Chrome.



2. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕXTENSIONS

Ένα από τα ατού του Firefox είναι τα extensions, µικρά πρόσθετα εργαλεία για τον browser δηλαδή, τα οποία αυξάνουν τη λειτουργικότητά του. Έως τώρα έπρεπε κανείς να επανεκκινήσει τον Firefox για να τα εγκαταστήσει. Αυτό δε χρειάζεται να γίνει µε την έκδοση 4. Το µειονέκτηµα είναι ότι τα πρόσθετα των προηγούµενων εκδόσεων δεν είναι συµβατά µε τη νέα έκδοση του Firefox.



3 APP TABS

Ένα ακόµα νέο χαρακτηριστικό της έκδοσης 4 είναι τα λεγόµενα app tabs. Κάνοντας κλικ πάνω σε ένα tab, µπορείτε να το συρρικνώσετε σε καρτέλα εφαρµογής, µε το πλάτος του να µειώνεται δραστικά, απεικονίζοντας µόνο το favicon του site που αντιπροσωπεύει. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονοµείται χώρος.



4 ΚΑΙ ΣΤΑ 64-bit

Καθώς το hardware έχει µεταβεί εδώ και καιρό στην 64-bit εποχή, δε νοείται ένας browser να είναι "κολληµένος" στα 32-bit. Οπότε είναι πολύ λογικό, αν και καθυστερηµένα, ο Firefox να κυκλοφορεί πλέον –για πρώτη φορά µε την έκδοση 4– και σε υλοποίηση 64-bit. 



5 ΑΥΤΟΜΑΤΑ UPDATES

H εγκατάσταση των updates και των patches αποτελεί καθήκον σας αν θέλετε να προστατέψετε τον υπολογιστή σας από τις ποικίλες ψηφιακές απειλές. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τον browser σας. Γι΄ αυτό και η Mozilla αποφάσισε τα updates να γίνονται αυτόµατα, χωρίς να ερωτάται ο χρήστης όπως γινόταν έως τώρα.



6 MULTI-TOUCH

To multi-touch θα είναι αυτονόητο στο µέλλον. Πλέον αυτό το χαρακτηριστικό έρχεται και στον Firefox 4. Αν, λοιπόν, είστε εξοπλισµένοι µε µια οθόνη που υποστηρίζει αυτή την τεχνολογία, τότε ετοιµαστείτε να "παίξετε" µε τον Firefox όπως στο iPhone σας. Θα πρέπει, βέβαια, να έχετε και τα Windows 7.



7 ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ

Αν µπαίνετε στο Web πάντα από τον ίδιο υπολογιστή, δε χρειάζεστε αυτή τη λειτουργία. Ωστόσο, για τους περισσότερους χρήστες του Firefox συµβαίνει το αντίθετο. Και ο συγχρονισµός µεταξύ διαφορετικών εγκαταστάσεων του Firefox είναι πολύ βολικός, καθώς πλέον δε χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποιο πρόσθετο. 



8 ADDON MANAGER

Ο Firefox 4 διαθέτει έναν νέο addon manager, τον οποίο καλείτε επιλέγοντας Extras > Add-ons [Εργαλεία > Πρόσθετα]. Αυτός αποτελεί το κέντρο ελέγχου όλων των extensions, themes και plugins, και δεν ανοίγει σε διαφορετικό πλαίσιο διαλόγου αλλά µέσα σε tab. Μεταξύ άλλων, ο διαχειριστής προσθέτων σάς επιτρέπει να ψάξετε και για νέα addons.



9 AΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ HD

Η ασφάλεια αποτελεί ένα από τα σηµαντικότερα θέµατα για έναν σύγχρονο browser. Και η έκδοση 4 τα πάει αρκετά καλά σε αυτόν τον τοµέα, καθώς έχει αντιµετωπίσει πολλά τρωτά σηµεία των προκατόχων της. Επιπλέον, ο νέος Firefox υποστηρίζει το WebM, ένα ανοικτό πρότυπο για την αναπαραγωγή βίντεο HD. 



10 ΤΟ ΠΛΑΝΟ 

Σύµφωνα µε το πλάνο της Mozilla, µετά την beta 7, την τελευταία έκδοση της πρώτης φάσης δοκιµών του browser, θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο η έκδοση RC του Firefox 4. Και πριν κλείσει το έτος, θα είναι έτοιµη η τελική έκδοση.



Πηγή: capital.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin