Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Tο Ερρίκος Ντυνάν θα πωληθεί ως ζωντανό νοσοκομείο



"Tο Ερρίκος Ντυνάν θα πωληθεί ως ζωντανό Νοσοκομείο, υψηλού επιπέδου, ώστε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός να διασώσει ένα μέρος, τουλάχιστον, της περιουσίας του", αναφέρει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης με αφορμή σχόλια, δημοσιεύματα και αναρτήσεις που αφορούν στην πώληση του Νοσοκομείου.
Σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Μαρτίνης αναφέρει τα εξής:
1. Το Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ είναι περιουσιακό στοιχείο του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και για την ανέγερση ή τη λειτουργία του, παρότι συνδιοικούμενο, δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ επιχορήγηση.

2. Όπως είναι γενικά γνωστό, το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ δημιουργήθηκε και συντηρήθηκε αποκλειστικά από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

3. Το κοινωφελές έργο που παρέχει επί δέκα  συνεχή έτη το νοσοκομείο αυτό δεν εκτιμήθηκε από κανέναν επίσημο φορέα, παρά μόνο από τον ελληνικό λαό , η δε Πολιτεία οφείλει δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ από παρασχεθείσες υπηρεσίες προς το ΕΣΥ.

4. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ αποφάσισαν την πώληση του Νοσοκομείου προτού το κατασπαράξουν τα μαινόμενα συμφέροντα ή το απαξιώσουν.

5. Γίνεται κατανοητό ότι λόγο για την τύχη ενός περιουσιακού στοιχείου έχει μόνον ο ιδιοκτήτης και ο δημιουργός του και ουδείς άλλος, πολλώ δε μάλλον όσοι ασέλγησαν κατά του Ιδρύματος διαχρονικά. Σε αυτούς δεν περιλαμβάνεται ο σημερινός Υπουργός Υγείας, ο όποιος δυστυχώς δεν μπορεί πλέον, από ό,τι φαίνεται, να θεραπεύσει τα αμαρτήματα μιας  δεκαετίας.

Συμπερασματικά, καταλήγει η ανακοίνωση, το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ θα πωληθεί ως ζωντανό Νοσοκομείο, υψηλού επιπέδου, ώστε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός να διασώσει ένα μέρος, τουλάχιστον, της περιουσίας του.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin