Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Η διατροφή κατά τα παιδικά χρόνια επηρεάζει τη γονιμότητα

 
Η γονιμότητα αντρών και γυναικών επηρεάζεται από τη διατροφή τους κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Sheffield.
Η έρευνα, που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘Ecology’, είναι η πρώτη του είδους της που υποδεικνύει ότι η διατροφή κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής μπορεί να έχει σοβαρή επίδραση στη γονιμότητα.


Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον Dr Ian Rickard, χρησιμοποίησε συνδυασμό στοιχείων για γεννήσεις τον 18ο αιώνα στη Φινλανδία και για την παραγωγή 2 αγροτικών προϊόντων το ίδιο διάστημα.

Η έρευνα έδειξε ότι σε άντρες και γυναίκες που γεννήθηκαν σε φτωχές οικογένειες, η διατροφή κατά τα πρώτα χρόνια συνδεόταν με επιτυχή πιθανότητα αναπαραγωγής. Περίπου μισοί από τους φτωχούς ανθρώπους που γεννήθηκαν σε χρονιές με χαμηλή σοδειά αγροτικών προϊόντων δεν απέκτησαν ποτέ παιδιά. Ωστόσο, σχεδόν καθένας από μια φτωχή οικογένεια που γεννήθηκε σε χρόνο με καλή σοδειά γέννησε τουλάχιστον ένα παιδί.
Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι οι τροφές που καταναλώθηκαν κατά την προγεννητική περίοδο ή το πρώτο διάστημα ζωής του νεογνού μπορεί ενδεχομένως να περιόριζαν την ανάπτυξη του αναπαραγωγικού συστήματος.

Ο Dr Rickard, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η διατροφή των παιδιών που γεννήθηκαν σε φτωχές οικογένειες επηρέασε την κατοπινή επιτυχία όσον αφορά τη γονιμότητα. Τα αποτελέσματα έχουν σημασία για την κατανόηση των περιβαλλοντικών επιδράσεων κατά τα πρώτα χρόνια ζωής στην υγεία ζώων και ανθρώπων και θα βοηθήσουν τις υπάρχουσες γνώσεις για τη γονιμότητα και το αν επηρεάζεται από ατομικούς ή κοινωνικούς παράγοντες.

πηγή : iatronet

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin