Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Βροχές και κρύο την Πρωτοχρονιά


Πρωτοχρονιά µε βροχές, σποραδικές καταιγίδες και περιορισµένες χιονοπτώσεις στα ορεινά φαίνεται πως θα κάνουν οι Έλληνες. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει αισθητά, ίσως και περισσότερο από πέντε βαθμούς. Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας από την Παρασκευή για την έξοδο των εκδρομέων για την Πρωτοχρονιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει, θα υπάρχει:

- Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20 - 30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

- Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

- Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

- Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

- Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

- Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Επίσης συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Οι απαγορεύσεις για τα φορτηγά

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Ειδικότερα την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία σε τμήματα των εθνικών οδών Αθηνών-Κορίνθου- Πατρών, Αθηνών-Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών και Σχηματαρίου-Χαλκίδας στο ρεύμα εξόδου από 16.00 έως 21.00.

Στους ίδιους δρόμους αλλά σε τμήματα στο ρεύμα εισόδου δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των φορτηγών την Κυριακή 2 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου από 15.00 έως 22.00.

Η Τροχαία συμβουλεύει τους οδηγούς προτού ξεκινήσουν:

- Να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση

- Να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

- Να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους

- Σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Ο καιρός της Πρωτοχρονιάς

Η θερµοκρασία αναμένεται να πέσει αισθητά, ίσως και περισσότερο από πέντε βαθµούς και οι χιονοπτώσεις δεν θα αρκεστούν µόνο στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας – όπως θα συµβεί το Σάββατο, ανήµερα την Πρωτοχρονιά – αλλά και σε περιοχές µε χαµηλότερο υψόµετρο.

Πιο συγκεκριµένα, αύριο, Πέμπτη, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στο µεγαλύτερο µέρος της χώρας και µόνο στα ανατολικά της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και τη Βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις µε πιθανότητα ασθενών βροχών.

Την Παρασκευή σε όλη τη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που το απόγευµα θα πυκνώσουν στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, και θα εκδηλωθούν λίγες βροχές.

Το Σάββατο πρώτη µέρα του 2011 θα πέσουν λίγα χιόνια στα ορεινά, ενώ στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα σηµειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι δυνατές βροχές στις θαλάσσιες περιοχές και οι περιορισµένες χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Κυριακή.

Διαβάστε περισσότερα: tovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin