Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Οι πιο εμπορικές ταινίες της χρονιάς


Το 2010 σημαδεύτηκε κινηματογραφικά από την τεράστια επιτυχία του «Toy story 3» που ανακηρύχτηκε πιο εμπορικό φιλμ του 2010. Με εισπράξεις που έφτασαν τo 1,05 δισ. δολάρια παγκοσμίως, το κυρίαρχο τρισδιάστατο καρτούν της Pixar βρίσκεται στην κορυφή μιας χρονιάς που γέμισε από κινούμενα σχέδια υψηλής ποιότητας.

Η παντοδυναμία του animation αποδεικνύεται από τις ταινίες που έχουν καταλάβει τη χρυσή δεκάδα του παγκόσμιου box office.

Κυριαρχία των καρτούν

Ετσι, ενώ η «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 1,02 δισ. δολάρια και το πρώτο μέρος του έβδομου Χάρι Πότερ την τρίτη θέση με 831 εκατ. δολάρια (αυτό ενδέχεται να αλλάξει καθώς συνεχίζει να προβάλλεται), η πέμπτη, όγδοη και δέκατη θέση της λίστας ανήκει στα ψηφιακά, τρισδιάστατα καρτούν «Σρεκ κι εμείς καλύτερα» (737 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις), το «Εγώ, ο απαισιότατος» (539 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις) και το «Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας» (493 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις).


Στη δεύτερη θέση η Αλίκη
Τρίβει με χαρά τα χέρια της η Ντίσνεϊ που έχει αγοράσει το στούντιο της Pixar και θέλει να δει πάση θυσία το «Toy story 3» να ανταμείβεται κερδίζοντας μία θέση όχι στην κατηγορία του κινουμένου σχεδίου αλλά στη δεκάδα των καλύτερων ταινιών στα Οσκαρ.

Θέση που διεκδικεί και το «Inception» του Κρίστοφερ Νόλαν, η μόνη εξαίρεση στη 10άδα των εμπορικών πυροβολικών που δεν είναι 3D, σίκουελ, καρτούν ή ριμέικ και κατέκτησε το νούμερο 4 με το εντυπωσιακό ποσό των 825 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. Ο δεκά...λογος των προσοδοφόρων παραγωγών συμπληρώνεται από το βαμπιρικό θρίλερ «Εκλειψη» στην έκτη θέση με συνολικά 693 εκατομμύρια δολάρια, το υπερηρωικό «Iron Man 2» με 622 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις και το ριμέικ της περιπέτειας φαντασίας «Η Τιτανομαχία» στην ένατη θέση με 493 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο της.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα στούντιο συνεχίζουν την παραγωγή τους με αισιοδοξία καθώς ο τζίρος για το 2010 ήταν πολύ κοντά στο περσινό ρεκόρ, με τις συνολικές πωλήσεις εισιτηρίων να υπολογίζονται στα 10.556 δισεκατομμύρια δολάρια. Μία μικρή μόνο πτώση από τα 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια του 2009.

Και στις ΗΠΑ
Το «Toy story 3» ήταν το πιο προσοδοφόρο φιλμ του 2010 και στις ΗΠΑ, με τις εισπράξεις του να
αγγίζουν τα 415 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: e-go.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin