Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Έρευνα της Avira για τη χρήση Antivirus


Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, πάνω από το 60% των καταναλωτών δοκίμασε διαφορετικά Anti-Virus προϊόντα στη διάρκεια ενός έτους.


Ένας στους τέσσερις έχει, στην πραγματικότητα, απενεργοποιημένη την anti-virus προστασία στον υπολογιστή του. 


Οι IT security εμπειρογνώμονες της Avira πραγματοποίησαν, το Νοέμβριο, μια έρευνα για την ασφάλεια των καταναλωτών, σε χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως, η οποία έδειξε οτι πάνω από το 60 τοις εκατό των ερωτηθέντων έχουν δοκιμάσει διαφορετικά anti-virus προϊόντα κατά τη διάρκεια ενός έτους. Επιπλέον, το 25 τοις εκατό των χρηστών παραδέχτηκε ότι απενεργοποίησαν την anti-virus προστασία τους, επειδή θεωρούσαν ότι τα προγράμματα αυτά επιβράδυνουν τους υπολογιστές τους.

Το μέγεθος του δείγματος της έρευνας της ασφάλειας των καταναλωτών ήταν 9.091, με ένα περιθώριο λάθους μεταξύ 0,28 και 1 τοις εκατό. Οι ερωτήσεις τέθηκαν σε πάνω από 100 εκατομμύρια πελάτες της Avira σε όλο τον κόσμο, δίνοντας έτσι στην έρευνα μια διεθνή γεύση.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας ασφάλειας του Νοεμβρίου, από την Avira:
62,84% – έχουν δοκιμάσει πολλά προϊόντα ασφάλειας, στη διάρκεια ενός έτους, στον ίδιο υπολογιστή.
25,15% – απενεργοποίησαν το anti-virus λογισμικό, επειδή είχαν την αίσθηση ότι επιβραδύνει τον υπολογιστή τους.
12,01% – έκαναν την σκέψη να μη χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, για λόγους ασφαλείας.

«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι καταναλωτές δοκιμάζουν διαφορετικά προϊόντα ασφαλείας, κάθε χρόνο, από τη στιγμή που προσπαθούν να βρουν το σωστό προϊόν ασφάλειας, το οποίο να μπορεί να ισορροπήσει αποτελεσματικά την προστασία και τη χρήση των πόρων του υπολογιστή», δήλωσε ο Sorin Mustaca, ειδικός σε θέματα ασφάλειας της Avira.

«Το τρομακτικό συμπέρασμα από αυτήν την έρευνα είναι ότι το 25 τοις εκατό των ερωτηθέντων παραδέχθηκε οτι απενεργοποίησε τα προϊόντα ασφάλειάς του, επειδή ένιωθαν ότι κοστίζει στην απόδοση του υπολογιστή. Αυτό δεν είναι καθόλου καλή ιδέα, γιατί μια τέτοια κίνηση αφήνει τον υπολογιστή εντελώς εκτεθειμένο ακόμη και στον πιο απλό ιό, ο οποίος επιτρέπει τους κακοόβουλους να τον συμπεριλάβουν σε ένα botnet που χρησιμοποιείται για τη διανομή malware και phishing. Πρόκειται για μια σαφή ένδειξη για τους πωλητές, για το πόσο ακόμη μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να λαμβάνεται προκειμένου να μην επιβαρύνεται το λογισμικό ασφάλειας, με χαρακτηριστικά που μπορεί να έχουν μεγάλη επίδραση στην απόδοση του συστήματος. Στην τελική, όταν πρόκειται για την ασφάλεια, είναι προτιμότερο να υπάρχει έστω η ελάχιστη προστασία, που περνά απαρατήρητη, παρά η προστασία, με όλα τα εφέ, την οποία ο χρήστης απενεργοποιεί προκειμένου να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή του».

Πηγή: techpress.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin