Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Βουλγαρία: Αντιδράει η εκκλησία σε άγαλμα του Απόλλωνα

Την έντονη αντίθεση της εξέφρασε η εκκλησία της Βουλγαρίας, στην πρόθεση των δημοτικών αρχών της Σωζόπολ (Σωζόπολη) να τοποθετήσουν άγαλμα του Απόλλωνα ύψους 13 μέτρων στο λιμάνι της πόλης.

Συγκεκριμένα η βουλγαρική εκκλησία θεωρεί ότι η πράξη αυτή είναι μια ''απαράδεκτη απόπειρα αναβίωσης της λατρείας παγανιστικού θεού''.

''Πρόκειται για αντιχριστιανικό σχέδιο, που θα προκαλέσει ανυπολόγιστες πνευματικές και ηθικές ζημιές στους ορθόδοξους κατοίκους της Σωζόπολης'', σημειώνεται σε ανακοίνωση του εκκλησιαστικού συμβουλίου της βουλγαρικής Εκκλησίας της περιοχής αυτής της Ανατολικής Βουλγαρίας, που έχει ως έδρα την πόλη Σλίβεν.

Στην ανακοίνωση, που φέρει την υπογραφή του μητροπολίτη Σλίβεν, Ιωαννίκιου, προστίθεται ότι ''εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια η Σωζόπολ είναι παραδοσιακή χριστιανική πόλη που δεν έχει καμία σχέση με την παγανιστική πόλη της αρχαιότητας Απολλώνια Πόντικα. Είναι απαράδεκτο στην ορθόδοξη Βουλγαρία να αναζωπυρώνεται η λατρεία μιας παγανιστικής θεότητας.''

Ο ισχυρισμός του δημάρχου της πόλης, ότι "με τον τρόπο αυτό η Σωζόπολ θα γίνει σαν τη Βαρκελώνη και το Ρίο ντε Τζανέιρο" είναι ανυπόστατος, επειδή στις πόλεις αυτές έχουν στηθεί αγάλματα του Σωτήρα Ιησού Χριστού κι όχι παγανιστικών θεών'', καταλήγει η ανακοίνωση.

Επίσης, το εκκλησιαστικό συμβούλιο της επαρχίας Σλίβεν κάλεσε τους ορθόδοξους χριστιανούς της Σωζόπολης να αντιδράσουν και να αποτρέψουν την τοποθέτηση του αγάλματος. 


πηγή : cosmo

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin