Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Τίποτα δεν πάει χαμένο - Συνταγές για οικονομικά γεύματα


Δεν είναι ένα ακόμη βιβλίο με συνταγές, αλλά η έξυπνη λύση που στις μέρες μας, με δεδομένη την οικονομική κρίση, θα βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χρήματα και θα μας αποζημιώσει με την απόλαυση ενός πρωτότυπου γεύματος κι όχι ενός ξαναζεσταμένου φαγητού.

Φανταστήκατε ποτέ τι θα μπορούσαμε να μαγειρέψουμε με αυτά που μας περίσσεψαν την προηγούμενη ημέρα; Λίγος χρόνος χρειάζεται, υλικά από τα συνήθως υπάρχοντα στο ψυγείο ή στο ντουλάπι, καλή διάθεση, για να δημιουργηθεί ένα καινούργιο πιάτο.

Τίποτα δεν πάει χαμένο:
Από το χτεσινό περίσσευμα μπορούμε να επινοήσουμε καινούργιες γεύσεις και νόστιμα πιάτα, με την προσθήκη λίγων μόνο υλικών και κάποιων μυρωδικών.

Από κρέας ή ψάρι γίνονται γευστικές πίτες, κροκέτες, τάρτες …
Από λαχανικά, όσπρια και ζυμαρικά μπορούμε να φτιάξουμε κροκέτες, ορεκτικά…

Η φαντασία και η γεύση είναι εντελώς προσωπική υπόθεση. Από οποιοδήποτε φαγητό μας έχει περισσέψει, με σάλτσες όλων των ειδών άσπρες ή κόκκινες, μπορούμε να φτιάξουμε ομελέτες, τάρτες, πίτες κ.α. Έτσι θα δημιουργήσουμε διαφορετικές γευστικές νότες και θα ετοιμάσουμε πιάτα που έχοντας γαστρονομικό άλλοθι θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους με καινούργιο πρόσωπο.



Οι παλιές νοικοκυρές δύσκολα πετούσαν το φαγητό, που είχε περισσέψει. Τυχαία λέτε προέκυψαν οι πάμπολλες πίτες που τόσο στην Ήπειρο όσο και στην Πελοπόννησο, αλλά και στη Μακεδονία ευδοκιμούσαν επί χρόνια;
Καθ’ ένας μας αντιμετωπίζει πλέον στην καθημερινότητά του το πρόβλημα: Πώς θα μειώσει τα έξοδα για το φαγητό, τώρα μάλιστα που οι καιροί το… επιβάλλουν.

Κρίμα να γίνεται αγγαρεία το καθημερινό μας γεύμα!

Το φαγητό ανήκει στις ελάχιστες αδιαφιλονίκητες απολαύσεις μας.

Λίγη φαντασία χρειάζεται κι εκείνη η μαγική ώρα στο τραπέζι θα ξαναποκτήσει την αξία της.

Το βιβλίο «Τίποτα δεν πάει χαμένο-Συνταγές για οικονομικά γεύματα» κυκλοφορεί με την ευγενική χορηγία της ΕΛΑΪΣ.

Η Μάρθα Συριανάκη συνεργάζεται με περιοδικά και εφημερίδες παρουσιάζοντας γευστικά ταξίδια στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η προϋπηρεσία της ως αεροσυνοδός της έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλες τις ηπείρους και να μάθει την κουζίνα των λαών. Όταν συνταξιοδοτήθηκε άρχισε να καταγράφει τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις της από αυτά. Ήδη κυκλοφορεί το βιβλίο της «Νοστιμιές με πάθος».

Πηγή : newsbeast

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin