Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
►
2011
(
4948
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
- ► Ιανουαρίου ( 1371 )
-
▼
2010
(
804
)
-
▼
Δεκεμβρίου
(
804
)
-
▼
Δεκ 30
(
66
)
- Νέο Δελχί Μπαμπάς για πρώτη φορά στα 94!
- Τίποτα δεν πάει χαμένο - Συνταγές για οικονομικά γ...
- Πέθανε ο τραγουδιστής των θρυλικών «Boney M»
- Honda Civic: Νέο πρωτότυπο στο Detroit!
- Οι Locomondo στο Gagarin
- Skype για iOS 3.0, με βίντεο-κλήσεις και κλήσεις π...
- Οδηγίες προς γαμπρούς , νύφες και κουμπάρους από τ...
- Γυναικείος VS Αντρικός οργασμός
- Στους -24 βαθμούς η θερμοκρασία στην κεντρική Ρουμ...
- Κάρτα εργασίας το 2011
- Τσιπάκι «απογειώνει» τους υπολογιστές
- Ανδριανόπουλος: «Πάμε για παύση πληρωμών»
- Ο κόσμος μετά το WikiLeaks
- Ο Κύβος του Ρούμπικ και η λύση του...
- Μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο!
- Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα: 57 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν...
- Οι πιο εμπορικές ταινίες της χρονιάς
- Έρευνα της Avira για τη χρήση Antivirus
- Η Ελληνική διατροφή νικά και το ... Αλτσχάιμερ
- Έκρηξη έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Μπουένος ...
- Νεκροί δύο Έλληνες ναυτικοί στον Ατλαντικό
- WikiLeaks, Φωτογραφίες από το πυρηνικό καταφύγιο π...
- Συναυλία της Ε.Ρεμπούτσικα στην Πόλη
- Χαμομήλι ...από την φύση...για την ηρεμία και την ...
- Αγροφυλακή τέλος
- Βουλγαρία: Αντιδράει η εκκλησία σε άγαλμα του Απόλ...
- Εξι γρήγορα σνακ (προτού βγείτε) για να αποφύγετε ...
- Έρχεται ο Firefox 4
- Οι Έλληνες της Καμπέρα
- Το νεκροταφείο βρεφών στην Αστυπάλαια
- Η Ευρωζώνη κινείται από την τραγωδία στη φάρσα
- Υπάρχει πιο κλειστό επάγγελμα απο αυτό του βουλευτή;
- Βροχές και κρύο την Πρωτοχρονιά
- Διάλλειμα για διαφημίσεις...
- Tο Ερρίκος Ντυνάν θα πωληθεί ως ζωντανό νοσοκομείο
- Η αλλαγή του κλίματος πλήττει το Ινδικό τσάι
- Συνταγή : Βασιλόπιτα πολίτικη
- Η διατροφή κατά τα παιδικά χρόνια επηρεάζει τη γον...
- 100 χιλιάδες οι συνδέσεις της ΔΕΗ που κόπηκαν ορισ...
- ZEITGEIST-Η άνοδος του τεχνο-επιστημονικού ανορθολ...
- Αναγνώριση προσώπου και εικόνας: Το μέλλον της ιαπ...
- Το Δέντρο του Προσκοπισμού
- Δημόσιο Χρέος: Δείτε την ευθύνη του κάθε πρωθυπουρ...
- Σταμάτης Κριμιζής: Ένας Χιώτης μετράει τ’ άστρα
- Ίδρυση Ελληνικής Ακτοφυλακής
- Εκανα σεξ και σκεφτόμουν την Αρσεναλ
- Η λογική πέθανε
- Μπορεί η Ευρώπη να αντέξει περισσότερους μη Ευρωπα...
- Το πιο άγριο ζώο είναι ο άνθρωπος
- The Shock Doctrine 2009 (NTOKIMANTEΡ)
- Πιλότος αναφέρει επισήμως ΑΤΙΑ...
- flashback..Θεσσαλονίκη Καμάρα
- Καταδικάστηκε για βιασμό ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ
- Μαθαίνουμε... : Εξπρεσιονισμός
- Προσωπική …γεννήτρια, μια πράσινη ιδέα για δώρο
- Ρώσικο internet στο διάστημα
- Αυξήθηκαν κατά 50% οι Έλληνες άποροι
- Στην τελική ευθεία το νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων
- Έκθεση : Η Γεωμετρία στην τέχνη και την επιστήμη
- Ένας θάνατος άκρως διδακτικός...
- Αμπελόκηποι - Διοικητικό Πρωτοδικείο Μεγάλες ζημιέ...
- Καταστρεπτική ...καθυστερημένη Καλημέρα...(sequel) :P
- Σαν σήμερα...
- Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 30/12/2010
- Καλημέρα...Βαρύ το πάπλωμα σήμερα... :P
- Mεσογειακή δίαιτα Εγγυάται νοητική οξυδέρκεια και ...
-
▼
Δεκ 30
(
66
)
-
▼
Δεκεμβρίου
(
804
)
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010
Τίποτα δεν πάει χαμένο - Συνταγές για οικονομικά γεύματα
11:15 μ.μ.
|
Αναρτήθηκε από
antgeo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
Δεν είναι ένα ακόμη βιβλίο με συνταγές, αλλά η έξυπνη λύση που στις μέρες μας, με δεδομένη την οικονομική κρίση, θα βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χρήματα και θα μας αποζημιώσει με την απόλαυση ενός πρωτότυπου γεύματος κι όχι ενός ξαναζεσταμένου φαγητού.
Φανταστήκατε ποτέ τι θα μπορούσαμε να μαγειρέψουμε με αυτά που μας περίσσεψαν την προηγούμενη ημέρα; Λίγος χρόνος χρειάζεται, υλικά από τα συνήθως υπάρχοντα στο ψυγείο ή στο ντουλάπι, καλή διάθεση, για να δημιουργηθεί ένα καινούργιο πιάτο.
Τίποτα δεν πάει χαμένο:
Από το χτεσινό περίσσευμα μπορούμε να επινοήσουμε καινούργιες γεύσεις και νόστιμα πιάτα, με την προσθήκη λίγων μόνο υλικών και κάποιων μυρωδικών.
Από κρέας ή ψάρι γίνονται γευστικές πίτες, κροκέτες, τάρτες …
Από λαχανικά, όσπρια και ζυμαρικά μπορούμε να φτιάξουμε κροκέτες, ορεκτικά…
Η φαντασία και η γεύση είναι εντελώς προσωπική υπόθεση. Από οποιοδήποτε φαγητό μας έχει περισσέψει, με σάλτσες όλων των ειδών άσπρες ή κόκκινες, μπορούμε να φτιάξουμε ομελέτες, τάρτες, πίτες κ.α. Έτσι θα δημιουργήσουμε διαφορετικές γευστικές νότες και θα ετοιμάσουμε πιάτα που έχοντας γαστρονομικό άλλοθι θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους με καινούργιο πρόσωπο.
Οι παλιές νοικοκυρές δύσκολα πετούσαν το φαγητό, που είχε περισσέψει. Τυχαία λέτε προέκυψαν οι πάμπολλες πίτες που τόσο στην Ήπειρο όσο και στην Πελοπόννησο, αλλά και στη Μακεδονία ευδοκιμούσαν επί χρόνια;
Καθ’ ένας μας αντιμετωπίζει πλέον στην καθημερινότητά του το πρόβλημα: Πώς θα μειώσει τα έξοδα για το φαγητό, τώρα μάλιστα που οι καιροί το… επιβάλλουν.
Κρίμα να γίνεται αγγαρεία το καθημερινό μας γεύμα!
Το φαγητό ανήκει στις ελάχιστες αδιαφιλονίκητες απολαύσεις μας.
Λίγη φαντασία χρειάζεται κι εκείνη η μαγική ώρα στο τραπέζι θα ξαναποκτήσει την αξία της.
Το βιβλίο «Τίποτα δεν πάει χαμένο-Συνταγές για οικονομικά γεύματα» κυκλοφορεί με την ευγενική χορηγία της ΕΛΑΪΣ.
Η Μάρθα Συριανάκη συνεργάζεται με περιοδικά και εφημερίδες παρουσιάζοντας γευστικά ταξίδια στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η προϋπηρεσία της ως αεροσυνοδός της έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλες τις ηπείρους και να μάθει την κουζίνα των λαών. Όταν συνταξιοδοτήθηκε άρχισε να καταγράφει τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις της από αυτά. Ήδη κυκλοφορεί το βιβλίο της «Νοστιμιές με πάθος».
Φανταστήκατε ποτέ τι θα μπορούσαμε να μαγειρέψουμε με αυτά που μας περίσσεψαν την προηγούμενη ημέρα; Λίγος χρόνος χρειάζεται, υλικά από τα συνήθως υπάρχοντα στο ψυγείο ή στο ντουλάπι, καλή διάθεση, για να δημιουργηθεί ένα καινούργιο πιάτο.
Τίποτα δεν πάει χαμένο:
Από το χτεσινό περίσσευμα μπορούμε να επινοήσουμε καινούργιες γεύσεις και νόστιμα πιάτα, με την προσθήκη λίγων μόνο υλικών και κάποιων μυρωδικών.
Από κρέας ή ψάρι γίνονται γευστικές πίτες, κροκέτες, τάρτες …
Από λαχανικά, όσπρια και ζυμαρικά μπορούμε να φτιάξουμε κροκέτες, ορεκτικά…
Η φαντασία και η γεύση είναι εντελώς προσωπική υπόθεση. Από οποιοδήποτε φαγητό μας έχει περισσέψει, με σάλτσες όλων των ειδών άσπρες ή κόκκινες, μπορούμε να φτιάξουμε ομελέτες, τάρτες, πίτες κ.α. Έτσι θα δημιουργήσουμε διαφορετικές γευστικές νότες και θα ετοιμάσουμε πιάτα που έχοντας γαστρονομικό άλλοθι θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους με καινούργιο πρόσωπο.
Οι παλιές νοικοκυρές δύσκολα πετούσαν το φαγητό, που είχε περισσέψει. Τυχαία λέτε προέκυψαν οι πάμπολλες πίτες που τόσο στην Ήπειρο όσο και στην Πελοπόννησο, αλλά και στη Μακεδονία ευδοκιμούσαν επί χρόνια;
Καθ’ ένας μας αντιμετωπίζει πλέον στην καθημερινότητά του το πρόβλημα: Πώς θα μειώσει τα έξοδα για το φαγητό, τώρα μάλιστα που οι καιροί το… επιβάλλουν.
Κρίμα να γίνεται αγγαρεία το καθημερινό μας γεύμα!
Το φαγητό ανήκει στις ελάχιστες αδιαφιλονίκητες απολαύσεις μας.
Λίγη φαντασία χρειάζεται κι εκείνη η μαγική ώρα στο τραπέζι θα ξαναποκτήσει την αξία της.
Το βιβλίο «Τίποτα δεν πάει χαμένο-Συνταγές για οικονομικά γεύματα» κυκλοφορεί με την ευγενική χορηγία της ΕΛΑΪΣ.
Η Μάρθα Συριανάκη συνεργάζεται με περιοδικά και εφημερίδες παρουσιάζοντας γευστικά ταξίδια στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η προϋπηρεσία της ως αεροσυνοδός της έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλες τις ηπείρους και να μάθει την κουζίνα των λαών. Όταν συνταξιοδοτήθηκε άρχισε να καταγράφει τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις της από αυτά. Ήδη κυκλοφορεί το βιβλίο της «Νοστιμιές με πάθος».
Πηγή : newsbeast
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου