Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Έκρηξη έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Μπουένος Αιρες

 
Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Μπουένος Αιρες της Αργεντινής. 

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας των τοπικών αρχών, μπροστά από την ελληνική πρεσβεία εξερράγη βόμβα μολότοφ, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου. Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε πως οι ζημιές δεν είναι σημαντικές.


Από την έκρηξη δεν υπήρξαν θύματα, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών κανένα από τα μέλη του προσωπικού της πρεσβείας δεν διέτρεξε κίνδυνο. 

Στην ανακοίνωση του εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ότι «στις 1.30 π.μ. ώρα Αργεντινής σημειώθηκε έκρηξη έμπροσθεν του κτιρίου της πρεσβείας της Ελλάδος στο Μπουένος Αιρες, η οποία προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη της πρεσβείας». Όπως διευκρινίζεται, το προσωπικό της πρεσβείας δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κτίριο και δεν διέτρεξε κανένα κίνδυνο. 

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της έρευνας που διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές της Αργεντινής, η έκρηξη οφείλεται σε ρίψη βόμβας μολότοφ από αγνώστους.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται τέλος, ότι την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Εξωτερικών είχε αποστείλει οδηγίες σε όλες της Αρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας για τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο ανάλογο επεισόδιο με στόχο ελληνική πρεσβεία, καθώς μόλις τη Δευτέρα οι ιταλικές αρχές εξουδετέρωσαν πακέτο � βόμβα που εστάλη στην πρεσβεία της Ρώμης. Ο μηχανισμός του παγιδευμένου δέματος ήταν παρόμοιος με αυτούς που εξερράγησαν την περασμένη Πέμπτη στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας στην Ιταλία. 

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία της Ρώμης είχε αναλάβει με προκήρυξή της η ιταλική τρομοκρατική οργάνωση FAI. Στην προκήρυξη που δημοσίευσε την Τρίτη η εφημερίδα La Stampa υπήρχαν αναφορές στην ελληνική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», με τα μέλη της FAI να εκφράζουν την «αλληλεγγύη» τους προς τους «Έλληνες συντρόφους». 

Πηγή : naftemporiki

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin