Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
▼
2011
(
4948
)
-
▼
Απριλίου
(
428
)
-
▼
Απρ 28
(
49
)
- Παχουλές γυναίκες και ομαδικό σεξ διεγείρουν τους ...
- Ελονοσία - Ο τρίτος μεγαλύτερος δολοφόνος παιδιών ...
- Το κόκκινο πιπέρι κόβει την όρεξη και...τα κιλά
- θεραπευτική ιππασία
- Η ιστορία του ρεμπέτικου στην Αμερική
- Ιστοσελίδες-κατάσκοποι ενόψει!
- Στη δημοσιότητα άκρως απόρρητα σημειώματα του Κένν...
- Πιστεύουμε αλλά δεν εκκλησιαζόμαστε
- Η Ελλάδα 3η στην προτίμηση των τουριστών!
- Ψηφίστε τον... κατάδικο της ημέρας
- 200 κιλά χασίς σε τρακτέρ
- Σάλο προκαλεί ντοκιμαντέρ με θέμα το θάνατο ενός α...
- Ο πρώτος gay άνθρωπος των σπηλαίων!
- Κλείνει το τελευταίο εργοστάσιο γραφομηχανών
- Προγραμματιστής μήνυσε την Beyonce γιατί τον «κατέ...
- Θησαυροί στο βούρκο
- Πώς να είμαστε πάντα στην ώρα μας
- Ο αριθμός του Πλάτωνα
- Διαδικτυακό ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο, η Ελλάδα που...
- Εχινάτσεα το δημοφιλές βότανο
- Η Ρωσική Αστυνομία απελευθέρωσε τον απαχθέντα γιο ...
- Φουκουσίμα: Ραδιενέργεια σε ψάρια και λαχανικά
- Δύο Ελληνο αμερικάνοι στο Top 100 του περιοδικού Time
- «Λίφτινγκ» στο σπίτι του Χόμο Σάπιενς
- Σκότωσαν ζεύγος ιερέων των Μάγια
- Νέα υποχώρηση κατά 12% στην αγορά ανταλλακτικών αυ...
- Αμοργός: «ξαναζωντάνεψαν» 20 μνημεία του νησιού
- H διατροφική αξία του αβοκάντο
- Γυμναστήριο γυμνιστών
- Απεργία σε πλοία και τρένα την Πρωτομαγιά
- ΚΙΝΕΖΟΙ: Αυξήθηκαν κατά 73,9 εκατομμύρια
- Κλειστά και σήμερα τα Τέμπη
- Δεν αποτελούν τεκμήριο οι αποδείξεις για το αφορολ...
- «Δεύτερο» Βόσπορο οραματίζεται ο Ερντογάν
- Σύλληψη εφοριακού για την υπεξαίρεση 2,2 εκατ.
- Στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό γέννησης του Ομπάμα
- Γιατί οι άνδρες λένε πρώτοι "σ 'αγαπώ"
- ABC: Χιουμοριστική εκπομπή... κόπηκε για να μην σα...
- Προς εξαφάνιση 230 εκατ. εκτάρια δασών μέχρι το 2050
- Δημόσιο 40 ωρών και συναλλαγές μέσω Ιντερνετ
- Συναυλία των Duran Duran το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη
- Πώς μας βλέπουν οι τουρίστες σύμφωνα με ανταπόκρισ...
- Μόλις το 8%-10% των καταναλωτών γεμίζει τα ρεζερβο...
- Ελπίδες για θεραπεία του Αλτσχάιμερ από την Κρήτη
- Προληπτική «σκούπα» ακτιβιστών πριν τον βασιλικό γάμο
- Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Παστίτσιο στο τηγάνι
- Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 28/04/2011
- Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου
- καλημέρα!!!
-
▼
Απρ 28
(
49
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
- ► Ιανουαρίου ( 1371 )
-
▼
Απριλίου
(
428
)
-
►
2010
(
804
)
- ► Δεκεμβρίου ( 804 )
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 28 Απριλίου 2011
Το κόκκινο πιπέρι κόβει την όρεξη και...τα κιλά
8:30 μ.μ.
|
Αναρτήθηκε από
antgeo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση του πιπεριού καγιέν κόβει την όρεξη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα φυσικό διαιτητικό "εργαλείο". Το πιπέρι καγιέν είναι η σκόνη αποξηραμένων πιπεριών τσίλι και, σύμφωνα με την έρευνα, η προσθήκη μια μικρής ποσότητας στην καθημερινή διατροφή είναι πιθανό να βοηθήσει όσους προσπαθούν να μειώσουν τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνουν και να ελέγξουν το βάρος τους.
Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Purdue, στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, που διαπίστωσαν ότι η ουσία που δίνει στις καυτερές πιπεριές και στο πιπέρι την χαρακτηριστική γεύση τους, η καψαϊκίνη μπορεί να ελαττώσει την όρεξη και να αυξήσει τις καύσεις των θερμίδων. Όπως επισημαίνουν βέβαια οι ερευνητές, εκείνοι που ωφελούνται από την χρήση του καγιέν και τους κόβεται η όρεξη είναι όσοι δεν συνηθίζουν να τρώνε καυτερές τροφές.
«Διαπιστώσαμε ότι η κατανάλωση του κόκκινου πιπεριού μπορεί να θέσει υπό έλεγχο το αίσθημα της πείνας και να αυξήσει τις καύσεις των θερμίδων μετά την κατανάλωση των γευμάτων ειδικά στα άτομα που δεν συνηθίζουν την κατανάλωσή του. Οι διατροφικές αλλαγές δεν απαιτούν πάντοτε μεγάλη προσπάθεια για να εφαρμοστούν και η προσθήκη λίγου καυτερού πιπεριού στο φαγητό μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα μεγάλα οφέλη, ιδίως όταν συνδυάζεται με σωματική άσκηση και υγιεινή διατροφή», δήλωσε ο καθηγητής Ρίτσαρντ Ντ. Μέιτς, επικεφαλής της έρευνας
Η δράση του καγιέν
Στην έρευνα πήραν μέρος 25 νέοι και υγιείς άνθρωποι με φυσιολογικό βάρος οι μισοί εκ των οποίων ήταν λάτρεις των καυτερών τροφών ενώ οι άλλοι όχι. Οι ερευνητές προσέθεσαν στην διατροφή των εθελοντών μικρές ποσότητες κόκκινου πιπεριού για διάστημα έξι εβδομάδων και παρατήρησαν την διατροφική τους συμπεριφορά. Είχαν φροντίσει έτσι ώστε στην διατροφή εκείνων που τους άρεσαν οι καυτερές τροφές να υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα του πιπεριού σε σχέση με την ποσότητα του πιπεριού στην άλλη ομάδα.
Διαπίστωσαν ότι σε όσους δεν συνήθιζαν να τρώνε καυτερά φαγητά, το πιπέρι προκάλεσε μείωση της πείνας αλλά και της επιθυμίας για φαγητά πλούσια σε λίπη, ζάχαρη και αλάτι. Επισημαίνουν πάντως ότι όσο κάποιος αρχίζει να συνηθίζει την γεύση του πιπεριού τόσο λιγότερη είναι η "διαιτητική" του επίδραση. Προηγούμενες μελέτες έχουν διερευνήσει τις επιδράσεις της λήψης καψαϊκίνης σε μορφή χαπιού, αλλά η νέα μελέτη υποδηλώνει πως το να νιώθει κανείς την γεύση του καυτερού πιπεριού αυξάνει στο μέγιστο τη δράση του.
Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Purdue, στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, που διαπίστωσαν ότι η ουσία που δίνει στις καυτερές πιπεριές και στο πιπέρι την χαρακτηριστική γεύση τους, η καψαϊκίνη μπορεί να ελαττώσει την όρεξη και να αυξήσει τις καύσεις των θερμίδων. Όπως επισημαίνουν βέβαια οι ερευνητές, εκείνοι που ωφελούνται από την χρήση του καγιέν και τους κόβεται η όρεξη είναι όσοι δεν συνηθίζουν να τρώνε καυτερές τροφές.
«Διαπιστώσαμε ότι η κατανάλωση του κόκκινου πιπεριού μπορεί να θέσει υπό έλεγχο το αίσθημα της πείνας και να αυξήσει τις καύσεις των θερμίδων μετά την κατανάλωση των γευμάτων ειδικά στα άτομα που δεν συνηθίζουν την κατανάλωσή του. Οι διατροφικές αλλαγές δεν απαιτούν πάντοτε μεγάλη προσπάθεια για να εφαρμοστούν και η προσθήκη λίγου καυτερού πιπεριού στο φαγητό μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα μεγάλα οφέλη, ιδίως όταν συνδυάζεται με σωματική άσκηση και υγιεινή διατροφή», δήλωσε ο καθηγητής Ρίτσαρντ Ντ. Μέιτς, επικεφαλής της έρευνας
Η δράση του καγιέν
Στην έρευνα πήραν μέρος 25 νέοι και υγιείς άνθρωποι με φυσιολογικό βάρος οι μισοί εκ των οποίων ήταν λάτρεις των καυτερών τροφών ενώ οι άλλοι όχι. Οι ερευνητές προσέθεσαν στην διατροφή των εθελοντών μικρές ποσότητες κόκκινου πιπεριού για διάστημα έξι εβδομάδων και παρατήρησαν την διατροφική τους συμπεριφορά. Είχαν φροντίσει έτσι ώστε στην διατροφή εκείνων που τους άρεσαν οι καυτερές τροφές να υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα του πιπεριού σε σχέση με την ποσότητα του πιπεριού στην άλλη ομάδα.
Διαπίστωσαν ότι σε όσους δεν συνήθιζαν να τρώνε καυτερά φαγητά, το πιπέρι προκάλεσε μείωση της πείνας αλλά και της επιθυμίας για φαγητά πλούσια σε λίπη, ζάχαρη και αλάτι. Επισημαίνουν πάντως ότι όσο κάποιος αρχίζει να συνηθίζει την γεύση του πιπεριού τόσο λιγότερη είναι η "διαιτητική" του επίδραση. Προηγούμενες μελέτες έχουν διερευνήσει τις επιδράσεις της λήψης καψαϊκίνης σε μορφή χαπιού, αλλά η νέα μελέτη υποδηλώνει πως το να νιώθει κανείς την γεύση του καυτερού πιπεριού αυξάνει στο μέγιστο τη δράση του.
Ετικέτες
Διατροφή
,
κόκκινο πιπέρι
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου