Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Έπαθε εγκεφαλικό και βρήκε το φως του


Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο 70χρονος Malcolm Darby από την μικρή πόλη Oakham, στο Rutland της Αγγλίας, φορούσε γυαλιά από την ηλικία των δύο ετών. Κάποιοι μυς είχαν καταστρέψει εντελώς την όρασή του. Έπειτα από χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη πέρυσι για την αφαίρεση θρόμβου αίματος που του προκάλεσε εγκεφαλικό επεισόδιο είπε ότι βρήκε την όρασή του.


Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι παρενέργειες από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο είναι «ασυνήθιστες». Όμως στην περίπτωση του κου Malcolm Darby μιλάμε για ένα θαύμα.

Το εγκεφαλικό επεισόδιο άφησε τον κο Darby παράλυτο ενώ είχε δυσκολία και στην ομιλία. Καθώς περνούσε μία νοσοκόμα έξω από το δωμάτιο στο οποίο νοσηλευόταν, κρατώντας στο χέρι της μία εφημερίδα συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να διακρίνει τα γράμματα και να διαβάσει τις λέξεις που πριν δεν μπορούσε χωρίς τα γυαλιά μυωπίας του.


Είπε: «Συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να δω τηλεόραση για πρώτη φορά χωρίς τα γυαλιά μου. Αυτό για μένα ήταν κάτι το φοβερό. Τώρα πια χρησιμοποιώ μόνο τα γυαλιά πρεσβυωπίας μου και αυτό στην περίπτωση που θέλω να διαβάσω κάτι και είναι σκοτάδι».

Ο κος Darby μπορεί πλέον να μιλάει και να περπατάει 4 μίλια την ημέρα παρά τα 70 του χρόνια. «Το μόνο που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι πριν το εγκεφαλικό επεισόδιο μιλούσα άπταιστα γαλλικά και τώρα ξαφνικά δεν μπορώ να πω ούτε μία λέξη».

Η Joanne Murphy, ερευνήτρια του Stroke Association, με μεγάλη εμπειρία στις παρενέργειες ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, διευκρινίζει ότι οι επιπτώσεις ενός εγκεφαλικού επεισοδίου εξαρτώνται και από το μέρος του εγκεφάλου το οποίο τραυματίζεται. «Πολύ συχνά ακούμε για επιζώντες που μετά από ένα εγκεφαλικό αποκτούν διπλή όραση ή χάνουν το μισό πεδίο όρασής τους. Όμως να ανακτήσει κάποιος την όρασή μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο; Αυτό είναι πραγματικά ασυνήθιστο. Ωστόσο πολλοί επιζώντες έχουν αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ανέπτυξαν νέες ικανότητες και δεξιότητες μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο».

Πηγή: newsbomb.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin