Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Αντιδράσεις για ημερολόγιο με φωτογραφίες... αιδοίων

 Αντισυμβατικός, προκλητικός ή ιδιοφυία; Ολιβιέρο Τοσκάνι
Θύελλα αντιδράσεων έχει πυροδοτήσει στην Ιταλία ένα διαφημιστικό ημερολόγιο με φωτογραφίες... γυναικείων αιδοίων, το οποίο φέρει την υπογραφή του ιταλού φωτογράφου Ολιβιέρο Τοσκάνι, του λεγόμενου βασιλιά της πρόκλησης. Οι φεμινίστριες έχουν αρχίσει ήδη εκστρατεία για να εμποδίσουν την κυκλοφορία του.
Για κάθε μήνα υπάρχει η φωτογραφία ενός διαφορετικού γυναικείου αιδοίου, με την εναλλαγή ξανθών, μελαχρινών ή κόκκινων γυναικείων γεννητικών οργάνων σε γκρο πλαν.

"Θα ήθελα να αφαιρέσω το γκλάμουρ από τις παραδοσιακές φωτογραφίες μόδας, όπου οι γυναίκες περπατούν χαζεύοντας με τακούνια στιλέτο, προβάλλοντας τα πολύ έντονα κόκκινα χείλη τους (...) και όπου φαίνονται τα πάντα εκτός από το τρίγωνο του γυναικείου αιδοίου, που είναι η πραγματική πηγή της γοητείας", εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο φωτογράφος.

Ο Ολιβιέρο Τοσκάνι είναι γνωστός για τις σοκαριστικές διαφημιστικές του εκστρατείες, κυρίως για τον όμιλο Benetton τη δεκαετία του '90.

Αυτήν τη φορά προωθεί μέσω των φωτογραφιών αυτών την εικόνα του συνεταιρισμού της Τοσκάνης Vera Pelle, ενός ομίλου βυρσοδεψών, που χρησιμοποιεί φυσικές χρωστικές από φυτά.

Για τον Τοσκάνι, οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν ένα σύμβολο της φυσικής ομορφιάς.

Ωστόσο οργάνωση φεμινιστριών έχει αντίθετη άποψη και ξεσηκώθηκε ήδη κατά της διαφημιστικής αυτής εκστρατείας, που είναι "αντίθετη με την ηθική", σύμφωνα με την ίδια.

"Έχουμε σκανδαλιστεί από αυτό το πολλοστό παράδειγμα στο οποίο το γυναικείο σώμα χρησιμοποιείται για διαφημιστικούς λόγους", δήλωσε η Ρομπέρτα Γκαβάνια, της οργάνωσης Artemisia. "Μήπως ο Τοσκάνι υπονοεί ότι η ουσία των γυναικών βρίσκεται στο αιδοίο τους;", προσθέτει.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 69χρονος μιλανέζος φωτογράφος βάζει στο στόχαστρο τον κόσμο της μόδας: το 2007 είχε εξαπολύσει εκστρατεία κατά της ανορεξίας με το μοντέλο Ιζαμπέλ Καρό, μια νεαρή ανορεξική με σκελετωμένο σώμα, η οποία πέθανε το Νοέμβριο.

Ο Τοσκάνι υπερασπίζεται με πάθος την τελευταία του δουλειά: "Υπάρχουν πολλά ημερολόγια με σέξι γυναίκες που δείχνουν τους μηρούς τους. Οι φωτογραφίες μου δεν είναι καθόλου διαβολικές, αιχμαλωτίζουν ένα όμορφο και υγιές μέρος του σώματος".

Το ημερολόγιο, το οποίο κυκλοφορεί σε 76.000 αντίτυπα, θα διανεμηθεί μαζί με την ιταλική έκδοση του περιοδικού Rolling Stone. 

πηγή : skai

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin