Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Παρίσι : Oργή από την απόφαση Σαρκοζί να νοικιάσει ιστορικό κτίριο σε αλυσίδα ξενοδοχείων

Εξόργισε γάλλους ιστορικούς, και πολιτικούς, η απόφαση του Νικολά Σαρκοζί να ενοικιάσει ένα ιστορικό κτίριο, το Hotel de la Marine στην Place de la Concorde, σε αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων, επειδή το κράτος δεν έχει πλέον τα χρήματα για να το συντηρεί.
Σε ανοιχτή επιστολή προς τον γάλλο πρόεδρο, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Le Monde, κορυφαίοι ιστορικοί και προσωπικότητες της πολιτικής, ανάμεσά τους ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, εκφράζουν την αγανάκτησή τους. «Η Γαλλία δεν έχασε απλώς τη μνήμη της, την ξεπουλάει», γράφουν.

Το ανάκτορο Hotel de la Marine θεωρείται ένα από τα πιο ιστορικά μνημεία στο Παρίσι. Είναι σύμβολο της επανάστασης του 1789, αφού εκεί άρχισε η λαϊκή εξέγερση. Επιπλέον, η γκιλοτίνα στην οποία εκτελέστηκαν ο Λουδοβίκος Ιστ' και η Μαρία Αντουανέτα είχε στηθεί ακριβώς έξω από αυτό το παλάτι.
Σχεδιασμένο από τον Ανζ - Ζακ Γκαμπριέλ, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα της βασιλικής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα στη Γαλλία. Η συλλογή επίπλων που στεγάζει μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτήν των Βερσαλιών.

Το γαλλικό ναυτικό, που έχει εγκαταστήσει τις κεντρικές υπηρεσίες του στο Hotel de la Marine από την εποχή της επανάστασης, θα μετακομίσει σε πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις το 2014.

Τον περασμένο μήνα, μία διακριτική αγγελία αναρτήθηκε στο site του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας από ιδιώτες ενδιαφερομένους να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την μακροπρόθεσμη ενοικίαση, και την ανακαίνιση, του κτιρίου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin