Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon "Φόρος-Ράπισμα" στα Ιόνια Νησιά

 
Έξω από το «χάρτη» της νησιωτικής πολιτικής αφήνει η κυβέρνηση τα νησιά του Ιονίου, με την απόφασή της να υπαχθούν στην «Κρατική Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου».

Κατ’  αυτό τον τρόπο, αφαιρούνται  από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τα όποια πλεονεκτήματα εξασφαλίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Σύνταγμα για τις νησιωτικές πολιτικές.

Αυτό  πρακτικά σημαίνει ότι τα μόνα νησιά που αυτή τη στιγμή μπορούν να ευνοηθούν φορολογικά είναι αυτά του Αιγαίου, τα οποία μάλιστα - μέσω της κρατικής διοίκησής τους-,  κατάφεραν να επιτύχουν τον Δεκέμβριο του 2010 μείωση του ΦΠΑ από 6,5% σε 5%, σε αντιδιαστολή με τα νησιά του Ιονίου, των οποίων η υπαγωγή τους στην Κρατική περιφέρεια  μαζί με την Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, επιβάλλει ΦΠΑ 9%!

Το  εν λόγω γεγονός, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα Ιόνια Νησιά. Μάλιστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας έναντι στις «διακρίσεις» της νησιωτικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, ο συνδυασμός της «Επτανησιακής Αναγέννησης» του κ. Γιώργου Καλούδη, η οποία ηττήθηκε από τον συνδυασμό του κ. Σπύρου Σπύρου, στις περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη, δεν δίστασε να  «ξηλώσει» τις αναρτημένες πινακίδες των γραφείων στην Κέρκυρα, με την επιγραφή «Κρατική Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου».

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της «Επτανησιακής Αναγέννησης» προς τα τοπικά ΜΜΕ «Η κ. Γκερέκου ήλθε στα γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για να εγκαταστήσει τον εισβολέα Διοικητή Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Η τελική πράξη πριν καταργήσουν και νομοθετικά τη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Ιονίων και μας υποδηλώσουν ολοκληρωτικά στο Μωριά!».

Οι κάτοικοι των Ιονίων Νησιών κάνουν λόγο για κατάφορη αδικία εις βάρος τους και ως νησιώτες απαιτούν -δικαίως κατά την ταπεινή μας άποψη-, ανάλογη φορολογική μεταχείριση με αυτή των κατοίκων του Αιγαίου!

Εύλογα, ο κάθε πολίτης που ζει στην Κέρκυρα ή την Λευκάδα, αναρωτιέται γιατί θα πρέπει να καταβάλει ΦΠΑ υψηλότερο, από εκείνο που καταβάλει ένας πολίτης που ζει στην Κω ή την Λέρο!

Μήπως τελικά, η κυβέρνηση  θα πρέπει να ξαναδεί  απ’ την αρχή το εν λόγω ζήτημα;

πηγή : mediasoup

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin