Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2011

 Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου
It's more than a game, it's your life!"

H Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2011 θα εορταστεί φέτος στις 8 Φεβρουαρίου, σε περισσότερες από 65 χώρες στον κόσμο, από την Βραζιλία μέχρι την Ιαπωνία και από την Ισλανδία μέχρι την Κένυα.


Φέτος, το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Insafe προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στις «εικονικές ζωές» τους, και να ανακαλύψουν πώς ο αληθινός εαυτός τους βιώνει την εικονική εμπειρία.
Στη σημερινή εποχή, παιδιά και νέοι ξοδεύουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ζωής τους σε διαδικτυακές δραστηριότητες που εκτείνονται από τα online παιγνίδια έως τη κοινωνική δικτύωση. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές έρχονται αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις που αφορούν την ιδιωτικότητα, την υπόληψη και την υγεία τους. Έτσι λοιπόν, ο φετινός εορτασμός θα επικεντρωθεί γύρω από το εξής σύνθημα:
«Το διαδίκτυο δεν είναι παιχνίδι. Προστάτευσε τον εαυτό σου. Σεβάσου την ζωή των άλλων.»
(«It's more than a game, it's your life!»)
Ο φετινός εορτασμός έχει ως στόχο να μεταδώσει μερικά μηνύματα - κλειδιά προς τους χρήστες του Διαδικτύου, μικρούς αλλά και μεγάλους:

*
Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από ένα avatar, ένα ψευδώνυμο ή ένα προφίλ. Κάτι τέτοιο δεν μας παρέχει ουδεμία ασπίδα ανωνυμίας ή προστασίας.
*
Οι πράξεις στην εικονική ζωή μας μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην πραγματική ζωή.


Γίνετε πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011! Συμμετέχετε! Πάρτε θέση!
Διοργανώνοντας μια εκδήλωση την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου συνεισφέρετε στη διάδοση των μηνυμάτων μας. Ξεκινήστε με την εγγραφή σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα που θα βρείτε εδώ. Στείλε μας την συμπληρωμένη φόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@saferinternet.gr μέχρι τις 30 Ιανουαρίου. Η δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου θα έρθει σε επαφή μαζί σας για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής σας. Τώρα μπορείτε να διοργανώσετε την εκδήλωσή σας. Εμείς, με τη σειρά μας, θα δημοσιεύσουμε το όνομα του φορέα σας στον ιστοχώρο μας ως πρεσβευτή μας, μαζί με σύντομη περιγραφή της εκδήλωσης που υλοποιήσατε...

Για περισσότερες πληροφορίες... εδώ 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin