Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Λαχανόρυζο

Λαχανόρυζο 
συστατικά
 
1 κιλό λάχανο άσπρο
1 μικρή ρίζα φινόκιο
2 καρότα κομμένα σε λοξές φέτες
1 πράσο σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι φρέσκο άνηθο ή μάραθο
150 γρ. ρύζι μακρύκκοκο λευκό
Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
1 κούπα νερό
 
οδηγίες
 
Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέστε το φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες καθώς και το καρότο. Αφήστε για λίγο να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά.
Κόψτε σε μικρά τετράγωνα το λάχανο (πρώτα σε λωρίδες και μετά κάθετα). Πλύντε, στραγγίστε και ρίξτε το στην κατσαρόλα μαζί με τα τρυφερά κοτσανάκια του άνηθου ή του μάραθου. Τα φύλλα κρατείστε τα για το τέλος. Αν τα βάλετε τώρα θα χάσουν το χρώμα τους.

Ανακατέψτε τα λαχανικά καλά. Σκορπίστε πάνω τους  το ρύζι καλά πλυμμένο. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, αλάτι,  πιπέρι και το νερό.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά στο 1 και ψήνετε για 20 λεπτά. Προσθέτετε τα φύλλα του άνηθου ή του μάραθου ψιλοκομμένα, ελέγχετε το λεμόνι και το αλάτι και σερβίρετε όλο το φαγητό σε πιατέλα. Περιχύνετε με φρέσκο ελαιόλαδο.
Μην το αφήσετε στην κατσαρόλα περισσότερο χρόνο. Συνεχίζει να ψήνεται και χάνει όλη του τη φρεσκάδα.
 
 πηγή : gourmed

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin