Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Κρύο, καιρός για…ασκορβικό οξύ

 

Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα στατιστικά συνδέονται με αυξημένη συχνότητα κρυολογημάτων και ιώσεων.

Προκειμένου λοιπόν κάποιος να ξεφύγει από αυτή τη στατιστική πρέπει να διαθέτει ένα γερό οργανισμό, και πιο συγκεκριμένα ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Πολλοί, προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού τους καταφεύγουν σε διάφορα μέσα (προληπτικό εμβολιασμό, λήψη συμπληρωμάτων διατροφής, κ.α.), δραστικά ή μη.

Το ασκορβικό οξύ είναι η γνωστή σε όλους βιταμίνη C, η οποία συνήθως εμπεριέχεται στα συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού. Ωστόσο, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι τόσο «δραστικά» όσο η λήψη των βιταμινών μέσω της τροφής.

Επομένως, αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός σας περισσότερο αυτή την εποχή του χρόνου είναι την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Δεν είναι μόνο η βιταμίνη C δραστική ενάντια στα κρυολογήματα αλλά και πλήθος άλλων θρεπτικών στοιχείων (θα σας τα παρουσιάζουμε σταδιακά στα άρθρα που έπονται).

Σε ποιες τροφές υπάρχει η βιταμίνη C; Όπως πιθανότατα ήδη γνωρίζετε, εμπεριέχεται σε όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Πιο συγκεκριμένα πηγές αυτής της βιταμίνης αποτελούν: τα εσπεριδοειδή (λεμόνια, πορτοκάλια, γκρέιπ-φρουτ, μανταρίνια, κ.α.), ντομάτες, μούρα, ακτινίδια, φράουλες, πιπεριές, σπανάκι, λάχανο, μπρόκολο και κουνουπίδι.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως οι παραπάνω τροφές συστήνεται να καταναλώνονται ωμές γιατί η οποιαδήποτε επεξεργασία τους έχει ως αποτέλεσμα τον θρεπτικό τους υποβιβασμό-όσον αφορά το ασκορβικό οξύ.

Πρακτική συμβουλή (για έξτρα ενίσχυση)

Στύψτε 2 πορτοκάλια, 2 μανταρίνια και ½ λεμόνι και καταναλώστε το χυμό τους.
(Όταν νιώσετε ότι το κρυολόγημα είναι «προ των πυλών» καταναλώνετέ το 3 φορές την ημέρα μέχρι τα συμπτώματα να υποχωρήσουν)



πηγή : newsit

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin